Kuollut / jumissa oleva pikseli.. argh.

DVB kortit, emolevyt, adapterit, antennit, kotelot jne
Post Reply
Critter
Yli-ihminen
Posts: 868
Joined: 16.12.2008 19:25

Kuollut / jumissa oleva pikseli.. argh.

Post by Critter »

Noniin, hienossa uudessa telkkarissa on sitten tuollainen jumissa/kuollut pixeli joka loistaa vihreänä. Jos ruutu on mustana, niin se pikseli on myös musta, mutta jos siinä pitäisi palaa joku väri, niin se on aina kirkkaan vihreä. En ole kokeillut vielä ajella pitkiä aikoja esim. tuota http://www.jscreenfix.com/ , koska kyseessä on plasma ja ei kiinnostaisi lisäksi ottaa vielä haamukuvaa tuosta suhinaruudusta näyttöön.

Muistelisin, että joskus vuosia sitten oli joku softa, jolla sai sammutettua pikseleitä ? Löytyisiköhän linuxille vastaavaa, jonka voisi ajaa tuolla taustalla.
Musta pikseli ei haittaisi käytännössä ollenkaan, verrattuna vihreään laaseriin. :)

Jos olisin ostanut gigantista olisin vienyt vaihtoon, mutta cdon.comin kanssa tuskin jaksan alkaa tappelemaan, kun vielä manuaalissa on maininta:

Code: Select all

The panel is a high technology display product with resolution of two million to six million pixels. You may see tiny black dots and/or brightly coloured dots (red, blue or green) at a size of 1 ppm on the panel. This does not indicate a malfunction and does not affect the performance and reliability of the product. This phenomenon also occurs in third-party products and is not subject to exchange or refund.
RIP VDR
VU+ DUO2 (OPENVIX 5), 2xDual T2/C viritin, La Digital CI+ CAM, 1 TB HD, LG 60PN650T, Chromecast 2
LG 55UH770V + PS4 + Wetek Play

Post Reply