Page 1 of 1

äänet eivät kuulu vdr:n kautta

Posted: 29.10.2019 9:52
by hwa
Ongelma: vdr ei tuota ääntä miltään kanavalta.

Systeemissä itsessään ääni toimii tv:n kautta esim speaker-test -ohjelmalla, joten teknisesti kaiken pitäisi toimia. Koska asensin alunperin minimal-version epäilen, että jokin vaadittava kirjasto puuttuu. Netistä löysin keskusteluja joissa viitattiin libmad-kirjastoon, mutta se oli jo asennettuna. Olisiko kenelläkään ajatusta mikä asentaa?

Toinen epäilys on miksi femon näyttä toisille kanaville audiostriimin tiedot ja toisille ei. Verkko on DNA:n kaapeli, jos se auttaa. Liitän pari kuvaa siltä varalta jos niistä olisi apua. Toinen on ylen kanavalta, ja toinen neloselta. Toivottavasti kuvista saa selvän. Niitä piti pienentää rajusti.

Re: äänet eivät kuulu vdr:n kautta

Posted: 26.12.2019 21:33
by Droopy
Mitä kautta äänet kulkee? HDMI? Mitä aplay -l näyttää? Oletko kokeillut ilman pulsea? Itsellä auttoi kun pistin .asoundrc tiedostoon oletukseksi HDMI ulostulosń. Toki se vaikuttaa millä katsot tv-ohjelmia. Itsellä käytössä lähinnä Kodi.

Re: äänet eivät kuulu vdr:n kautta

Posted: 15.02.2020 16:29
by hwa
Äänet kuljetetaan HDMI:tä pitkin TV:lle. Laite ei nyt ole käsillä, joten en pääse tutkimaan tulosteita. Mutta kun ajan testisovellusta se tuottaa äänen ihan ok. Kyse on siis kai siitä miten xineliboutput-fbfe saa tuotettua audion. Luulen että jokomjokin kirjasto puuttuu tai sitten jokin audiosäätö puuttuu.

Re: äänet eivät kuulu vdr:n kautta

Posted: 16.02.2020 19:25
by Droopy
Itse käytän vdr-plugin-xineliboutput X:n päällä. Noi xine-lib riippuvuudet hieman hankalia Ubuntussa. Tarkista ovat kaikki asennettu. Jos ohjaat äänen samaan laitteeseen millä speaker-test antaa äänen luulisi äänen kuuluvan. Toki voit kokeilla vlc, mplayer ym. jos antavat äänen