Linuxin asentaminen eri koneessa, kuin mihin se tulisi ?

Yleiset ongelmat, ohjelmien kääntäminen, kernel, lirc jne.
Post Reply
Critter
Yli-ihminen
Posts: 868
Joined: 16.12.2008 19:25

Linuxin asentaminen eri koneessa, kuin mihin se tulisi ?

Post by Critter »

Olen tässä mietttiny, että kun tuo yaVDR alkaa olla jo vanhalla ubuntulla ja uuden version joskus ilmestyessä sen joutuu asentamaan taas puhtaalta pöydältä.
Millainen operaatio olisi ostaa uusi levy ja asentaa vaikka archlinux/manjaro eri koneessa ja sitten kun on saanut sen räätälöityä kuntoon, tuupata levy tuohon tuotantokoneeseen ? Eli kuinka paljon linux asentelee emolevy/muu hardiskohtaista tavaraa kun sen asentaa ? Eli meneekö heittämällä, vai pahimmillaan ihan v.tuiksi ?

Arch/manjaro on kuitenkin sen verran työläs saada ihan superiskuun, ettei tuotantokonetta voi pitää pois käytöstä pitkiä aikoja.

Siinä mielessä voisi ainakin onnistua, kun tuotantokoneessa on intelin prossu ja nvidian näyttis samoin kuin tässä pöytäkoneessa jolla tuon asentelun voisi suorittaa.

Tarkoitus olisi laittaa ainakin
VDR:
- softhddevice
- dvbapi
- VDR Live
- streadmdev server
- epgsearch
- femon
- osdteletext
- channellists
- epgfixer

Kodi
Oscam
Lirc
etc. etc.
RIP VDR
VU+ DUO2 (OPENVIX 5), 2xDual T2/C viritin, La Digital CI+ CAM, 1 TB HD, LG 60PN650T, Chromecast 2
LG 55UH770V + PS4 + Wetek Play

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Re: Linuxin asentaminen eri koneessa, kuin mihin se tulisi ?

Post by noeikujoo »

Critter wrote:Olen tässä mietttiny, että kun tuo yaVDR alkaa olla jo vanhalla ubuntulla ja uuden version joskus ilmestyessä sen joutuu asentamaan taas puhtaalta pöydältä.
Millainen operaatio olisi ostaa uusi levy ja asentaa vaikka archlinux/manjaro eri koneessa ja sitten kun on saanut sen räätälöityä kuntoon, tuupata levy tuohon tuotantokoneeseen ? Eli kuinka paljon linux asentelee emolevy/muu hardiskohtaista tavaraa kun sen asentaa ? Eli meneekö heittämällä, vai pahimmillaan ihan v.tuiksi ?
Tuolla tavalla olen joskus itsekin tehnyt. Ubuntussa ainakin on kernelissä niin paljon ajureja, että yleensä kaikki toimii heittämällä, kun kovalevyn siirtää toiseen koneeseen. Jotain asetuksia voi (lirc, alsa tms.) joutua säätämään uudestaan. Myös biossin asetuksia voi joutua säätelemään. Siirron jälkeen verkkosovitin eth0 vaihtuu eth1:ksi, joten IP-asetukset pitää laittaa uudestaan. Myös CD/DVD-aseman tunnus vaihtuu yms. Nuokin tosin pystyy kiertämään poistamalla vahnat laitteet /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules- ja /etc/udev/rules.d/70-persistent-cd.rules -tiedostoista ennen levyn siirtoa. Arch/manjaro:n siirtämisestä ei ole kokemusta.

Kameleontti
Säätäjä
Posts: 234
Joined: 03.09.2007 11:09
Location: Hellsinki

Re: Linuxin asentaminen eri koneessa, kuin mihin se tulisi ?

Post by Kameleontti »

Gentoolla itse vastaavaa harrastaneena ei tainnut tarvita edes verkkokortteja, cd-asemia tms säätää erikseen uusiksi. Piti vain huolta, että käännösympäristö oli alustariippumaton. Luulisi olevan mahdollista archissakin.

Critter
Yli-ihminen
Posts: 868
Joined: 16.12.2008 19:25

Re: Linuxin asentaminen eri koneessa, kuin mihin se tulisi ?

Post by Critter »

Gentoo on ehkä liian extreme meikäläisellle. :)
Tämä voisi olla tie helppoon archlinux aloitukseen: http://sourceforge.net/projects/evolutionlinux/

Itselläni on työpöytäkäytössä Manjaro, joka on myös mahdollinen, mutta melkein vdr koneelle haluaisin mahdollisimman minimalistisen pohjan.
Ikkuna manageriksi ajattelin openboxia joka on myös yavdr:ssä.
RIP VDR
VU+ DUO2 (OPENVIX 5), 2xDual T2/C viritin, La Digital CI+ CAM, 1 TB HD, LG 60PN650T, Chromecast 2
LG 55UH770V + PS4 + Wetek Play

G_F
Vanhempi asiantuntija
Posts: 157
Joined: 13.02.2007 10:40
Location: Oulu
Contact:

Re: Linuxin asentaminen eri koneessa, kuin mihin se tulisi ?

Post by G_F »

Lusikka soppaan heittäen lisäämättä yhtään sisältöä keskusteluun totean että olen Debianilla tehnyt tämän useampaan otteeseen. Verkkokortit muistaakseni olivat ainoat "ongelmat". Eli ainakin jos pysyy samassa arkkitehtuurissa niin ongelmia ei pitäisi tulla. Yhden muutoksen tein aikanaan chrootilla, jolloin muistaakseni vaihdoin Debianista YaVDRään tai toisinpäin. Ongelmitta "tuotannossa" eli omalla vdr-serverillä. Toi oli aika mielenkiintoinen kokemus. YMMV

Kameleontti
Säätäjä
Posts: 234
Joined: 03.09.2007 11:09
Location: Hellsinki

Re: Linuxin asentaminen eri koneessa, kuin mihin se tulisi ?

Post by Kameleontti »

Critter wrote:Gentoo on ehkä liian extreme meikäläisellle. :)
En mä Gentoota ollut tarjoamassakaan, vaan esitin vain esimerkin, että helposti siirtyy. ;)

Critter
Yli-ihminen
Posts: 868
Joined: 16.12.2008 19:25

Re: Linuxin asentaminen eri koneessa, kuin mihin se tulisi ?

Post by Critter »

Jeps. Homma on lähtenyt hienosti alkuun. Ostin 120GB SSD levyn tätä varten. Sain asennettua archlinux pohjan openboxilla. Olen saanut asennettua jo vdr:n, kodin, lircin, oscamin, parit plugarit. Homma toimii tällä hetkellä streamdev clientillä ja vdr toimii. (lircin toimivuus on testaamatta, koska en ole tuotantoympäristössä)

Aika kauan takkusin vdr:n kanssa, koska sain jotain X11 herjoja... en muista edes mikä oli ratkaisu.. Ehkä joku xhost komento.. tai jotain. muuta...

Mahtavuutta vanhaan on ainakin tajuton boottinopeus. :) Toki ssd auttaa huomattavasti, mutta silti. Veikkaan, että se ei ole ainut syy. yaVDR perus kiintolevyllä ruksutteli varmaan minuutin jos pari. Nyt ollaan käynnissä sekunneissa. :)

Toki paljon vielä puuttuu, mutta hyvä alku kuitenkin. Ehkä suurin haaste tällähetkellä on saada autologin toimimaan niin, että vdr käynnistyy.
Vdr4arch repossa oli joku xlogin hässäkkä, mutta en saanut toimimaan ainakaan toistaiseksi.

Vaikka manjaroa on tullut käyteltyä, en todellakaan ollut tutustunut kunnolla systemctl ja journalctl komentoihin. Niiden kanssa on myös vierähtänyt tovi.
Kesti aika kauan ennenkuin jotenkuten tajusin, miten esim. vdr:n pluginit käynnistyvät systemd:ssä.

Ainiin, olen törmännyt erittäin epämiellyttävään bugiin joka ilmenee välillä systemctl start/stop komentojen kanssa. Ko. ominaisuuden ilmaantuessa on melkein pakko buutata kone resetillä, koska reboot komentoja ei voi suorittaa, koska se vaatii pääkäyttäjän salasanaa ja sitä ei kerkeä kirjoittamaan.
Eli ongelma on se että esim. terminaalissa alkaa ilmestyä tabulaattoria automaaattisesti. ELi jos kirjoittaa vaikka ls /var/li -> niin se automaattisesti täydentää tuon /var/lib/ :ksi. Tuo sama ilmenee melkein joka paikassa. Esim. netti selaimella sivut pomppivat miten sattuu. Jne.

En tosin ole ihan 100% varma pääsinkö tuosta eroon siinävaiheessa, kun homma niinsanotusti alkoi toimia. No kerron jos tuota vielä ilmenee.
RIP VDR
VU+ DUO2 (OPENVIX 5), 2xDual T2/C viritin, La Digital CI+ CAM, 1 TB HD, LG 60PN650T, Chromecast 2
LG 55UH770V + PS4 + Wetek Play

Critter
Yli-ihminen
Posts: 868
Joined: 16.12.2008 19:25

Re: Linuxin asentaminen eri koneessa, kuin mihin se tulisi ?

Post by Critter »

Ei toimi xlogin ei sitten millään.. https://wiki.archlinux.org/index.php/Sy ... ay_manager

Olisko kellään hajua missä voisi olla vika
Tässä logia: http://pastebin.com/h6gZYV1z

Jotain access deniediä siellä on, mutte ei mitään hajua miten siitä pääsisi eroon. :(
RIP VDR
VU+ DUO2 (OPENVIX 5), 2xDual T2/C viritin, La Digital CI+ CAM, 1 TB HD, LG 60PN650T, Chromecast 2
LG 55UH770V + PS4 + Wetek Play

Critter
Yli-ihminen
Posts: 868
Joined: 16.12.2008 19:25

Re: Linuxin asentaminen eri koneessa, kuin mihin se tulisi ?

Post by Critter »

Sain autologinin toimimaan. JEE!. Nyt alkaa olla oikeastaan viimeisiä silauksia vaille.

ELi nyt boottaa suoraan openboxiin, vdr käynnistyy. LIsäksi sain luotua komennon, jolla softhddevice sammutetaan ja kodi käynnistyy ja kun kodin sammuttaa softhddevice taas käynnistyy.

EDIT:
Olen yrittänyt saada transmissionia käynnistymään bootissa. No joo, kyllä se käynnistyy, mutta liian nopeasti, koska ei toimi.
Tuolla oli mukamas ratkaisu, mutta ei toimi kyllä minulla... https://wiki.archlinux.org/index.php/Tr ... rt_at_boot

edit2: Ratkaisin ko. ongelman yksinkertaisesti vaihtamalla transmissionin delugeen. :)
RIP VDR
VU+ DUO2 (OPENVIX 5), 2xDual T2/C viritin, La Digital CI+ CAM, 1 TB HD, LG 60PN650T, Chromecast 2
LG 55UH770V + PS4 + Wetek Play

Critter
Yli-ihminen
Posts: 868
Joined: 16.12.2008 19:25

Re: Linuxin asentaminen eri koneessa, kuin mihin se tulisi ?

Post by Critter »

Siirsin levyn tuotantokoneeseen ja boottasin. Näyttihän tuo "toimivan". Muutamia pikku juttuja (esim. xorg.conf ja alsaa) joutui vähän muokkaamaan.
Toki paaaaljon on vielä tekemättä, joten ei se vielä valmis ole, mutta loppu on ehkä hienosäätöä ja ei välttämättä enää kuulu tähän threadiin.
Esim. kuinka odottaa dvb laitteita ennenkuin vdr käynnistyy. Lircin kanssa vielä pikkusäätöä. jne.. jne.. No näitä voi jo pähkäillä etänä, kun suurin pohjatyö on jo tehty.

Eli tuotantokäytössä ei vielä ko. archlinux ole, mutta jo koneessa sentään. :D
RIP VDR
VU+ DUO2 (OPENVIX 5), 2xDual T2/C viritin, La Digital CI+ CAM, 1 TB HD, LG 60PN650T, Chromecast 2
LG 55UH770V + PS4 + Wetek Play

Droopy
Säätäjä
Posts: 224
Joined: 10.03.2008 17:37

Re: Linuxin asentaminen eri koneessa, kuin mihin se tulisi ?

Post by Droopy »

Arch Linux kokeilu päättyi minulla kun en saanut lirc:tä toimimaan.
Tuo systemd toimii varmaan vakaammin nykyään.
Onko Arch paha asentaa etänä... vähän samaan tyyliin kuin Gentoo..
Turhaa levyn siirtely koneesta toiseen.

Slim on pieni jä näppärä automaattiseen kirjautumiseen
vaikka openboxiin. softhddeviceä en ole ikinä käyttänyt..
Eikös kodi, transmission ym voi pistää autostart tiedostoon.
Terminaalina olen käyttänyt lxterminal. Silläkin melko
paljon riippuvuuksia.

Post Reply