Toinen TV-kortti katosi [Ratkaistu]

Yleiset ongelmat, ohjelmien kääntäminen, kernel, lirc jne.
Post Reply
Arzk
Vastasyntynyt
Posts: 3
Joined: 18.06.2011 19:16
Location: Tampere

Toinen TV-kortti katosi [Ratkaistu]

Post by Arzk »

Kaappiserverissäni on kiinni 2 DVB-C-korttia: vanhemman mallin Terratec 1200 ja Technisat Cablestar HD2. Nyt huomasin että toinen korteista on kadonnut VDR:stä eikä sitä näy /dev/dvb:ssäkään (pelkkä adapter0). Tallentelen aika vähän eikä vika ole oikein muuten tullut esille, joten voi olla vanhakin kernel-päivitys mikä tuon on rikkonut. Technisatin kortin ostin syksyllä ja muistelen molempien toimineen vielä joulukuussa.

Molemmat kortit toimivat yksittäin molemmissa PCI-paikoissa, mutta kun molemmat on kiinni, latautuu vain Terratecin kernel-moduulit. Technisat näkyy kyllä lspci:llä, mutta mantis-moduulia tai muutakaan korttiin viittaavaa ei näy lsmodilla eikä dmesgissä. Miten tätä voisi alkaa selvittää pidemmälle?

Emo on Asus E35M1-M ja serverillä pyörii Ubuntu minimal 12.04, kernel 3.2.0-38. VDR on yaVDR:n repoista 1.7.27.

Linkkejä logeihin:
molemmat kiinni: lspci -vv, lsmod, dmesg
vain Technisat: dmesg, lsmod
vain Terratec: dmesg, lsmod

lsmod listaa siis samat moduulit olipa sitten kiinni pelkkä Terratec tai molemmat. Technisatin Mantis-moduuli latautuu ainoastaan, kun Terratec on irti.
Last edited by Arzk on 14.03.2013 16:51, edited 1 time in total.

tikola
Säätäjä
Posts: 238
Joined: 31.03.2009 11:35
Location: Vantaa
Contact:

Re: Toinen TV-kortti katosi

Post by tikola »

Minulla ei lopullista ratkaisua ole, mutta samanlaisia ongelmia. Minun tapauksessa kyse on DVB-T PCI korteista mallia Hauppauge Nova. Tuo on tapahtunut viimeaikoina (viimeisen puolen vuoden sisään) muutaman kerran ja korjauksena olen avannut kotelon ja lotonnut kortit eri PCI paikkoihin kiinni vaihtaen järjestystä ja parilla yrityksellä se on saatu aina toimimaan. Jos jollakulla on hyvää ajatusta mistä tuo johtuisi otan minäkin tiedon kiitollisena vastaan. Oletus on että se liittyy jotenkin kernelin tms. päivittymiseen ja PCI paikkojen ID:hen/järjestykseen tai johonkin vastaavaan. Oire minulla on täsmälleen sama - vain yksi kortti tunnistuu ja muut jäävät koko Ubuntulta pimentoon.


timo

User avatar
jarno
Yli-ihminen
Posts: 527
Joined: 25.06.2005 3:00
Location: Tampere

Re: Toinen TV-kortti katosi

Post by jarno »

tikola wrote:Minulla ei lopullista ratkaisua ole, mutta samanlaisia ongelmia. Minun tapauksessa kyse on DVB-T PCI korteista mallia Hauppauge Nova. Tuo on tapahtunut viimeaikoina (viimeisen puolen vuoden sisään) muutaman kerran ja korjauksena olen avannut kotelon ja lotonnut kortit eri PCI paikkoihin kiinni vaihtaen järjestystä ja parilla yrityksellä se on saatu aina toimimaan. Jos jollakulla on hyvää ajatusta mistä tuo johtuisi otan minäkin tiedon kiitollisena vastaan. Oletus on että se liittyy jotenkin kernelin tms. päivittymiseen ja PCI paikkojen ID:hen/järjestykseen tai johonkin vastaavaan. Oire minulla on täsmälleen sama - vain yksi kortti tunnistuu ja muut jäävät koko Ubuntulta pimentoon.
Itselläni oli joskus vastaavan kaltaisia ongelmia, ja muistelisin, että ne jotenkin liittyivät pci-väylille annettuihin keskeytyksiin (irq). Joissakin emoissa pystyy biosista säätämään niitä, mahdollisesti tarvii ottaa plug'n'play os -asetus pois päältä. /proc/interrupts -tiedostosta näkee mille laitteelle mikäkin irq on annettu. Hämärä muistikuva, että jos omassa koneessa äänikortti ja dvb-laite oli samassa irq:ssa niin dvb-laite ei toiminut. Voin toki olla myös ihan metsässä tämän arvaukseni kanssa.

Arzk
Vastasyntynyt
Posts: 3
Joined: 18.06.2011 19:16
Location: Tampere

Re: Toinen TV-kortti katosi

Post by Arzk »

Biosissa ei mainita pci-väyliä sanallakaan, mutta kun emo on ITX-tekniikkaa mATX-koossa niin en yllättynyt. Bios tähän on kyllä päivitetty alkuvuodesta, niin voihan se olla että se on sotkenut.

Olen pyöritellyt kortteja edestakaisin eikä ole vielä tullut muuta vaikutusta kuin IRQ-numeroiden vaihtuminen. Tuo toimimaton kortti näyttää liikkuvan IRQ:issä 10 ja 11, mitkä muuten ovat vapaana. Toimiva kortti on IRQ:ssa 18 tai 19, mitkä on jaettu usbien tai AHCIn kanssa. Pitäisikö muuten ajurittomankin kortin näkyä /proc/interruptsissa? lspci tuolle kertoo irq:n mutta /proc/interruptsissa sitä ei näy. Oletan että tuo on normaalia.
Kokeillaanpa vielä kerran kääntää nuo ympäri. Vaihtoehtoja ei liikaa ole kun pci-väyliä on vain kaksi.

Arzk
Vastasyntynyt
Posts: 3
Joined: 18.06.2011 19:16
Location: Tampere

Re: Toinen TV-kortti katosi

Post by Arzk »

Päivitystä tähän: Rollasin biosin takaisin siihen versioon mikä tässä oli ostaessa ja kortti löytyi samantien. Pitää vielä kokeilla jollain välimallin versiollakin, mutta biosista tää näytti olevan kiinni.

Edit: Päivitin biosin alunperin raidista katoilevan kovalevyn takia ja nyt taas alkoi sadella IO-erroria heti bootin jälkeen :) Löytyi yksi välimallin bios-versio missä sekä tv-kortit ja satalevyt tuntuu toimivan, mutta seuraillaanpa pari viikkoa :P

Post Reply