koko systeemin kopiointi

Yleiset ongelmat, ohjelmien kääntäminen, kernel, lirc jne.
Albie
Säätäjä
Posts: 278
Joined: 28.01.2006 16:44
Location: Joensuu

Re: koko systeemin kopiointi

Post by Albie »

Hommahan meni juuri niin kuin ajattelinkin, Ghost törmäsi kovalevyn lommoon ja jätti homman kesken kahden päivän rouskutuksen jälkeen, kun dataa oli siirtämättä vaivaiset 50 Gigaa 900:sta. :roll:

Sen sijaan ketju: fdisk, partition buuttavaksi laitto, formatointi, rsyncillä koko systeemin kopiointi, /etc/fstabin ja /etc/lilo.confin muokkaus, lilon uudellenasennus ja /dev/nullin ja /dev/consolen käsinrakennus pelasti tilanteen. :D

Tuloksena siis täysin identtinen kopio järjestelmästä toisella levyllä. Samalla vaihtui systeemilevyksi pieni IDE-levy ja datatkin tuli siirrettyä uudelle kahden Teran WD:lle. Ei näköjään paljon jarrutellut tuo liitäntätyypin vaihtokaan tuota operaatiota...

Kiitokset vaan kaikille auttaneille!

s.meeri48
Vastasyntynyt
Posts: 5
Joined: 01.06.2012 8:50

Re: koko systeemin kopiointi

Post by s.meeri48 »

Kuinkakohan onnistuisi tämmöseltä alottelijalta hoitaa ko. toimenpide? Oon ettiny firmoi jotka vois tehä saman homman puolesta, mut tietysti tekisin sen ite ennemmin jos osaisin...
Haluisin vaihtaa konetta ja siis tarkotus olis kaikki kopsaa pois. oon kattonu tuolt saferecin sivuilta, että ne ainaki kai pystys hävittää sen koneen sillee et ne tiedot menee mukana (en haluu, että niitä mitään jää mihinkään). Mutta toi kopsaus nyt pitäs hoitaa :/ Oon kiitollinen jos osaatte auttaa jotain tai ees sanoa kannattaako lähteä tolla systeemillä kokeilee minkä neuvoitte.

Droopy
Säätäjä
Posts: 224
Joined: 10.03.2008 17:37

Re: koko systeemin kopiointi

Post by Droopy »

s.meeri48 wrote:Kuinkakohan onnistuisi tämmöseltä alottelijalta hoitaa ko. toimenpide? Oon ettiny firmoi jotka vois tehä saman homman puolesta, mut tietysti tekisin sen ite ennemmin jos osaisin...
Haluisin vaihtaa konetta ja siis tarkotus olis kaikki kopsaa pois. oon kattonu tuolt saferecin sivuilta, että ne ainaki kai pystys hävittää sen koneen sillee et ne tiedot menee mukana (en haluu, että niitä mitään jää mihinkään). Mutta toi kopsaus nyt pitäs hoitaa :/ Oon kiitollinen jos osaatte auttaa jotain tai ees sanoa kannattaako lähteä tolla systeemillä kokeilee minkä neuvoitte.
Vanhan levyn voi hävittää lekalla.. tai sitten kirjoittaa sitä täyteen ramdom dataa esim dd:llä.
näin #dd if=/dev/urandom of=/dev/sda bs=1M

Kopiointi hankalampi. Uudessa koneessa on tietysti uusi käyttöjärjestelmä.
Mikä on sopiva tapa riippuu datan määrästä. Helpoin on lykätä vanha levy
uuteen koneeseen ja kopioida tarpeellinen sieltä tai palauttaa varmuuskopioista.

s.meeri48
Vastasyntynyt
Posts: 5
Joined: 01.06.2012 8:50

Re: koko systeemin kopiointi

Post by s.meeri48 »

Okei, niin tuota kopiointia uuteen koneeseen pitääkin miettiä. Kiitos paljon vinkeistä! Katsotaan mitä tästä nyt tulee :)

G_F
Vanhempi asiantuntija
Posts: 157
Joined: 13.02.2007 10:40
Location: Oulu
Contact:

Re: koko systeemin kopiointi

Post by G_F »

Itsellä on käyttiksen päivitys menossa ja noin kolmen vuoden tauhkankeruun jälkeen päätin vetää puhtaalle pohjalle.

Kloonasin koneesta boottaavan kopion ulkoiselle levylle. Lisäksi serverillä on rsyncillä vedetty kriittiset datat talteen. Koneesta on myös Time Machine kopiot joten kaikkinensa kriittinen data on kolmessa paikassa. Olen hiukan paranoidi ton tiedon katoamisen suhteen.

Nyt koneen käyttispäivitys on menossa ja sen jälkeen on tarkoitus palauttaa vain se data mitä tarvitaan. Käytännössä kyseessä on siis dokumentit, kuvat, musiikki ym. Ohjelmat asennetaan sitä mukaa kun niitä tarvitaan.

Käytännössä uuden koneen käyttöönotto olisi vastaava prosessi. Eli ei muuta kuin tarpeellinen tavara siirtää sinne mihin se kuuluu.

Työkoneeni on mäkki, joten toi buuttaava ulkoinen kopsu on mahdollista tehdä. En riedä osaako Windows samaa, koska se maailma on minulle nykyisellään tuntematon.

Tämä vain tiedoksi tuosta omasta tavasta tehdä ns. nolla-asennus.

Droopy
Säätäjä
Posts: 224
Joined: 10.03.2008 17:37

Re: koko systeemin kopiointi

Post by Droopy »

G_F wrote:
Työkoneeni on mäkki, joten toi buuttaava ulkoinen kopsu on mahdollista tehdä. En riedä osaako Windows samaa, koska se maailma on minulle nykyisellään tuntematon.

Tämä vain tiedoksi tuosta omasta tavasta tehdä ns. nolla-asennus.
Ei osaa... ja jos paljon osia vaihtaa pitää aktivoida uusiksi, jos edes käynnistyy.
Windows maailma myös vieras..

cp -a /lähde/* /kohde tai cp -ax /lähde/* /kohde
myös tehokas datan kopiointiin levyltä toiselle.
Siirtyy myös systeemi - paitsi lataaja (mbr)

Itsellä päivitys meni kivuttomasti kun siirryin AMD2
emosta AMD3. Enemmän muistia ja ytimiä. Vanha
Linux käynnistyi ilman ongelmia.

Post Reply