noeikujoon VDR purkki

Jäsenten HTPC laitteistoja
noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

noeikujoon VDR purkki

Post by noeikujoo »

VDR HTPC

Rauta:
Kotelo: Silverstone Lascala LC17B
Emolevy: ASUS H81-PLUS
Prosessori: Haswell Core Celeron G1840
Näytönohjain: Zotac GeForce GT 630 1GB ZONE Edition
Muisti: 8GB (2x4GB) HyperX Fury, DDR3 1600MHz
SSD: KINGSTON SV300S37A60G 60GB
HDD: WD30EFRX WD Red SATAIII 3TB
DVB-virittimet: 3 x Terratec Cinergy 1200 DVB-C
Virtalähde: Corsair CX-400W
Smartcard reader: RS232 Phoenix/Smartmouse 3.57/6.00 MHz programmer
Kaukosäädin: Logitech Harmony 700

Linux:
Lubuntu 14.04 LTS x86-64

VDR:
VDR 2.2.0

VDR-Pluginit:
- femon
- streamdev-server
- quickepgsearch
- conflictcheckonly
- epgfixer
- epgsearch
- epgsearchonly
- history
- dvbapi
- skinenigmang
- ttxtsubs
- xineliboutput
- vdrmanager
- vnsiserver

Muuta:
VDRAdmin-AM 3.6.9
KODI 14.1 Helix
Last edited by noeikujoo on 28.02.2015 9:25, edited 200 times in total.

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Post by noeikujoo »

Dxr3-kortin tilalle vaihdettu FF-kortti, kerneli päivitetty 2.6.22 versioon ja skinsoppalusikka-plugin lisätty. Lisäksi VDR päivitetty vdr-egp-telvis-remover.patch:lla -> http://www.linuxtv.fi/viewtopic.php?t=2303.
Last edited by noeikujoo on 14.09.2007 14:48, edited 1 time in total.

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Post by noeikujoo »

DVB-S FF-kortti vaihtui DVB-C FF korttiin. Samalla lisäsin muutaman pluginin. Hauppaugen kaukosäätimen korvasin Medion MD4689 8-in-1 oppivalla yleiskaukosäätimellä.

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Post by noeikujoo »

Rakensin vahoista osista VDR-TO-VDR clientin. Muuten toimii suhteellisen hyvin mutta tekstitykset ei toimi.

nm
Johtava konsultti
Posts: 3160
Joined: 22.07.2005 3:00

Post by nm »

Siis streamdeviin perustuvan systeemin? Onko multipid-moodi käytössä (taisi olla asiakaspuolen asetus)?

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Post by noeikujoo »

nm wrote:Siis streamdeviin perustuvan systeemin? Onko multipid-moodi käytössä (taisi olla asiakaspuolen asetus)?
En äkkiä keksinyt miten tuo multipid kytketään päälle, mutta logissa näkyy seuraavaa streamdev-clienttiä ladattaessa:

Code: Select all

Nov  7 10:27:09 storage vdr: [1972] starting plugin: streamdev-client
Nov  7 10:27:09 storage vdr: [1972] Streamdev: Connected to server xxx.xxx.xxx.xxx:2004 using capabilities TSPIDS
Nov  7 10:27:09 storage vdr: [1972] Streamdev: Synchronizing EPG from server 
Streamdev:n ohjeissa neuvotaan vielä kytkemään clientin Filter Streaming päälle. Tarkistin äsken, että se ainakin oli vielä pois päältä. Onkohan tuolla vaikutusta tekstitysten näkymiseen/näkymättömyyteen?

nm
Johtava konsultti
Posts: 3160
Joined: 22.07.2005 3:00

Post by nm »

Juu, multipid taisi olla kutakuinkin sama asia kuin TSPIDS. En tiedä Filter Streaming -asetuksen vaikutuksesta tekstitykseen, mutta kannattaa ainakin kokeilla.

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Post by noeikujoo »

Nyt tekstityksetkin toimivat clientissä. Filter Streamingin enablointi auttoi.

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Post by noeikujoo »

VDR-serveriin olis nyt lisätty yks joutilas pöydällä pyörinyt 200G levy. Samalla päivitin vdradminin 3.6.1 versioon ja asensin osdpip-pluginin.

VDR-clienttiin piti vaihtaa dxr3-kortti, koska vasemman kanavan ääni alkoi rahista ja pätkiä. Lopulta se hiljeni kokonaan.

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Post by noeikujoo »

VDR-serverin emo ja prosessori vaihtuivat hieman tuoreempiin malleihin. Päivitin samalla muutaman pluginin. Seuraavaksi pitäisi kääntää kerneliin tuki sata-levyille ja siirtää koko systeemi uudelle sata-levylle.

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Post by noeikujoo »

Asentelinpa tossa olkkarissa olevaan HTPC-rautaan XP:n rinnalle Ubuntun, että sain xineliboutputin ja vdr-sxfe:n avulla VDR:n kuvan näkymään myös videotykillä.

nolodude
Isäntä
Posts: 118
Joined: 10.12.2005 23:21
Location: Helsinki

Post by nolodude »

Tyhmä kysyy: onko tuo VDR-to-VDR systeemi parempi kuin se että serverillä pyörii useampi VDR ja clienteilla vdr-sxfe?

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Post by noeikujoo »

nolodude wrote:Tyhmä kysyy: onko tuo VDR-to-VDR systeemi parempi kuin se että serverillä pyörii useampi VDR ja clienteilla vdr-sxfe?
Varmaan makuasia kumpi on parempi. VDR-TO-VDR on ehkä hieman työläämpi viritellä käyttöön. Esim. tallenteet pitää jakaa verkkoon samballa tai nfs:llä. Yksi etu ainaki on, että alustaksi käy melkein mikä tahansa rupukone, kun käyttää ulostulona dxr3:sta. Ilmeisesti dxr3:stakin voisi käyttää vdr-sxfe:n kanssa, mutta se taitaa vaatiia X:n. Lisäksi VDR-TO-VDR systeemissä clientissa voi hyödyntää sellaisia VDR:n laajennoksia, joista on iloa vain paikallisesti. Esim Audio CD, lcdproc, dvd, digicam, GraphTFT, Graphic LCD, relay.

Itellä sattui vaan olemaan valmiina 600 duron kone, jossa oli Debian tekstipohjaisena asennettuna. Nakkasin siihen kiinni kaapissa lojuneen dxr3-kortin ja asensin VDR:n ja tarvittavat laajennokset. Ihan hyvin tuo tuntuu toimivan, mutta pari ongelmaa siinä kuitenkin on:

- dxr3 menee joskus jumiin kanavaa vaihdettaessa ja kaataa VDR:n
- kuva katoaa, kun lopettaa VLC:llä livekuvan katselun toisella koneella -> korjautuu kanavaa vaihtamalla

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Post by noeikujoo »

VDR-palvelin päivitetty 1.6.0 versioon. Muutokset päivitetty ekaan viestiin. Vielä on pieniä ongelmia dvb-tekstitysten kanssa. Mietin vaan, että onkohan kaikki tarvittavat pätsit asennettuna... Tarviikohan VDR 1.6.0:stä vielä pätsätä ttxtsubs-laajennoksen kanssa?

User avatar
phelin
Yli-ihminen
Posts: 1256
Joined: 09.02.2005 3:00
Location: Helsinki

Post by phelin »

noeikujoo wrote:Tarviikohan VDR 1.6.0:stä vielä pätsätä ttxtsubs-laajennoksen kanssa?
Tarvii. Alihakemistossa "patches" on pätsi 1.6.0-2:lle.

Post Reply