Ehdotusta kaivataan?

Jäsenten HTPC laitteistoja
tempakka
Amatööri
Posts: 10
Joined: 22.11.2010 12:11

Ehdotusta kaivataan?

Post by tempakka »

Hei,

Ensimmäistä kertaa tälle foorumille kirjoitan ja toivottavasti en heti alkuun onnistu laittamaan tätä viestiäni väärään osioon. Ja niinhän se tietenkin kävi että homman sössin ja siksi tämä viestini nyt täällä osiossa sekä myös Laitteistot -osiossa :(

Kaipailisin teiltä viisaammilta ja asiaan jo vihkiytyneiltä ehdotusta ensimmäiseksi VDR laitteistoksi? Budjetti ei ole kuin vaatimattomat (?) 500€ mutta jos sillä vaikka jotain saisi haalittua kasaan ja toki mielellään kuulen myös jos tuolla summalla ei kannata tällaisista edes uneksia.

Tarpeina olisi siis

- tallennus ilmaisilta sekä Welhon maksullisilta kanavilta
- tallennus satunnaisesti myös HD-tasoisena
- vähintään kahden samanaikaisen ohjelman tallennus, mieluummin enemmän
- hiljainen ja mahdollisuuksien mukaan pieni
- kaukosäädin
- toimintavarma (mennyt hermot digibokseihin)
- tarvittaessa ohjelmat dvd:lle
- HDMI
- internetin käyttö

Olisin erittäin kiitollinen jos joku ennättäisi laittaa ehdotusta, itse olen toistaiseksi vielä hieman pihalla korttien yms. viidakossa :D

Prelude
Säätäjä
Posts: 245
Joined: 02.02.2007 16:45

Post by Prelude »

virittimistä:

Yhtenä isona esona bokseihin on että VDR pystyy tallentamaan kaikki streamit yhdestä kanava nipusta niin halutessa. (Joitakin virittimiä taitaa löytyä joilla tämä ei ole mahdollista syynä taisi olla usb 1.1:n hitaus)

C (kaapeli) virittimet ovat vieläkin varsin hintavia. Tästä syystä itse käytän kolmea T (antenni) viritintä ja yhtä C viritintä. Tällä satsilla olen saanut katettua haluamani niput.

tempakka
Amatööri
Posts: 10
Joined: 22.11.2010 12:11

Post by tempakka »

Prelude: kenties tyhmä kysymys mutta onko sulla siis käytössä sekä antenni talon katolla että kaapeli?

Prelude
Säätäjä
Posts: 245
Joined: 02.02.2007 16:45

Post by Prelude »

Ei mitenkään tyhmä kysymys. ja vastaukseksi että kyllä on.
Syy on että olen vainoharhainen työni takia varmennuksiin ja koska jokin kerta voi sähkökatko yllättää kesken vaimolleni elintärkeän greyn anatomian on ainoa vaihtoehto tallentaa ohjelma useasta lähteestä niin että edes sähkökatkos ei tallennuksia häiritse. (En voi varmentaa kaapelin vahvistimien virransyöttöä, mutta voin käyttää terrestiaali varmentamiseen)

Ja ennen kun nauratte itsenne kuoliaaksi niin muistakaa että minä tunnen vaimoni ja Te ette. ;-)

Rene
Yli-ihminen
Posts: 665
Joined: 10.10.2004 3:00
Location: Espoo

Post by Rene »

Prelude wrote:Ei mitenkään tyhmä kysymys. ja vastaukseksi että kyllä on.
Syy on että olen vainoharhainen työni takia varmennuksiin ja koska jokin kerta voi sähkökatko yllättää kesken vaimolleni elintärkeän greyn anatomian on ainoa vaihtoehto tallentaa ohjelma useasta lähteestä niin että edes sähkökatkos ei tallennuksia häiritse. (En voi varmentaa kaapelin vahvistimien virransyöttöä, mutta voin käyttää terrestiaali varmentamiseen)

Ja ennen kun nauratte itsenne kuoliaaksi niin muistakaa että minä tunnen vaimoni ja Te ette. ;-)
Sähkökatkoja varten mun VDR pyörii UPSin varassa. Mun VDR pysyy tällä virityksellä käynnissä noin tunnin...

rofafor
Optikkoliikkeen kopiovastaava
Posts: 1365
Joined: 26.03.2004 3:00
Location: Internet

Post by rofafor »

Prelude wrote:on ainoa vaihtoehto tallentaa ohjelma useasta lähteestä niin että edes sähkökatkos ei tallennuksia häiritse.
Tässä tapauksessa olisi luultavammin helpompaa käyttää varmistuksiin kaupallista ratkaisia, kuten Elisa Viihde, TVKaista, ... Näistä palveluista ensimmäisenä mainittu on esimerkiksi integroitu täysin NPVR:n osalta (tallenteet ja ajastimet) VDR:ään elvis-laajennoksen avulla.
Last edited by rofafor on 23.11.2010 11:07, edited 1 time in total.

User avatar
jarno
Yli-ihminen
Posts: 527
Joined: 25.06.2005 3:00
Location: Tampere

Post by jarno »

Rene wrote: Sähkökatkoja varten mun VDR pyörii UPSin varassa. Mun VDR pysyy tällä virityksellä käynnissä noin tunnin...
Itse olen kaapeliverkossa ja sähkökatkon tullessa kyllä tuo taloyhtiön kaapelivahvistin pimenee ja kanavat ei näy vaikka kuinka olis UPS. Eri asia tietysti jos asuu esim omakotitalossa ja antennivahvistin on samassa upsissa.Takaisin aiheeseen:

- Jos haluaa tallentaa ja katsoa eri nipuista kerralla (tai tallentaa eri nipuista) tarvitaan kaksi viritintä. Maksukanavia varten tietysti kortinlukija. Jos haluaa tallentaa maksullisia HD-kanavia, tarvitaan viritin jossa on CI-paikka ja sitten vuokralle parittava CAM.

- HD-tallennus onnistuu uusilla vdr:n versiolla siinä missä SD-tallennuskin.

- Jos kuvan haluaa esim 1080p:nä hdmi:n kautta telkkariin, kustannustehokkain vaihtoehto taitaa edelleen olla nvidian näytönohjain (integroitu tai erillinen).

- Kaukosäätimen kytkeminen Linux-koneeseen on melko triviaalia, eli sopivia säätimiä ja vastaanottimia kyllä löytyy.

- Toimintavarmuus osaltaan riippuu omista valinnoista komponenttien ja ohjelmistojen suhteen. Oma purkkini on tällä hetkellä täysin toimiva ja vakaa.

- Koko ja hiljaisuus on täysin komponenttivalinnoista kiinni.

- Internetin käyttö onnistuu helpohkosti kun asentaa vdr:n xineliboutputin, jolla X-ikkunointi asennetaan joka tapauksessa, ja siihen voi sitten asentaa myös nettiselaimeen (Firefox/Chrome/joku muu).

Tarkkoja komponentti ehdotuksia en ala heti heittelemään, olen vähän jäljessä tällä hetkellä siltä saralta kehityksestä.

bent
Säätäjä
Posts: 321
Joined: 05.06.2009 18:41
Location: Turku

Post by bent »

Tuo sun 500€ budjetti on aika tiukka mutta voin auttaa hieman. Näillä foorumeillakin on aika usein myynnissä dvb-c kortteja pci väylään.

Itselläni on 3x dvb-c pci väylä kortteja näillä onnistuu myös hd kanavien nauhoitus. En muista tarkalleen mikä yksi korteista mutta kaksi korteistani ovat: http://www.dvbshop.net/product_info.php ... iewer.html. Tuolla näkyi olevan vielä halvempi 1500 malli mutta en tiedä toimiiko se hyvin muut osanevat kertoa paremmin.

Montako dvb korttia haluat ? pci korttien määrä määrää emon. Omassa emossa on esim 4 pci paikkaa joista yksi peittyy pci-e ja näyttiksen alle ja on siten käyttökelvoton.

Näyttikseksi suosittelen esim. nvidia GT 210 tai GT 220 mallia joilla saadaan vdpau avulla full hd toimimaan aika kivasti. GT 210 riittää aika hyvin vaikka ei mythtv:ssä ainakaan ihan raskaimmalla profiililla toimi mutta toiseksi parhaalla toimii jo hyvin. GT220:lla saa vdpau:sta ainakin mythtv puolella kaiken irti eli full hd advanced x 2 toimii. Lisätietoa asiasta:
http://www.mythtv.org/wiki/VDPAU Oletan että vdr:ssä vdpau on myös käytössä ja toiminee samantyylisesti. Yleensä Xineä käytetään ilmeisesti vdr:n kanssa mediatoistimena tai siltä se näyttäisi kun noita ketjuja olen silmäillyt. Itse käytän siis mythtv nimistä softaa ja en ihan helpolla vaihtaisi pois kun hyväksi todettu ja monet VDR käyttäjät varmasti pysyvät omassaan samoista syistä.

Molemmissa korteista on malleja joissa hdmi ulostulo ja kuvan ja äänen saa hdmi kautta ulos.

Maksukanavat ovat oma lukunsa en osaa sanoa millä vaivalla se onnistuu vaatiiko Welhon maksukanavat korttilinkitystä ?
Toivottavasti joku muu osaa neuvoa maksukanavien kanssa sillä en ole niiden kanssa nyt yli vuoteen leikkinyt mutta helpolla et pääse.

Viimeksi itse olen käyttänyt maksukanavien kanssa pheonix smartmousea:
http://koodinvuoksi.net/product_info.ph ... il7nq4c8c7
Eli tuo on usb paikkaan menevä kortinlukija jonka yhteydessä käytetään softaa joka lukee korttia (esim newcs) ja sitten luodaan virtuaaliadapteri esim sasc-ng nimisellä softalla vai olikohan se vdr-sascng nykyään. Sitten toistoohjelma käyttää sitä virtuaaliadapteria joka osoittaa todelliseen dvb korttiin ja maksukanavat ovat purettu. On muitain vaihtoehtoja mutta tuo on ainoa jota olen itse kokeillut.

Vakaus on toinen asia joka ei tule out of the box en uskalla luvata että ensimmäisellä kerralla onnistuu, tilanne on paljon parempi kuin silloin kun aloitin 6-7 vuotta sitten.

Suosittelisin sinulle 2 dvb-c pci korttia olettaen että olet kaapelitaloudessa ja voit niillä sitten nauhottaa 2 kanavanippua eli esim turussa mtv3, nelonen, jim, subtv on yhdessä nipussa ja ylen kanavata toisessa ja 2 kortilla voisi nauhottaa niitä kaikkia yhtäaikaa..

Kaukosäädin ratkaisuja on monta, itse käytän ps3 kaukosäädintä ja melkein jokaisella on makunsa mukaan valittu. Yksi helpompia on mce remote eli microsoftin multimedia remote ja ir vastaanotin. Myöhemmin voit esim ostaa harmony:n ja opettaa sille mce remoten toiminnot + muut kodin laitteet. Kaukosäätimeen voi upottaa 20-200€ ehkä vielä halvemmalla pääsee jos käyttää sitä mikä tulee dvb kortin mukana mutta ne ovat yleensä todella surkeita.picoATX tai m-itx on tosi pieni mutta pci paikkoja ei yleensä ole tai korkeintaan 1 ja en suosittele sitä vaihtoehtoa kuin client koneeksi makkariin joka on yhteydessä nauhoitinpalvelimeesi. Esimerkki: http://www.reghardware.com/2010/09/15/s ... x35_ion_2/
Tohon voisi laittaa usb virittimiä mutta vakaa systeemi usb tikkujen kanssa on aika kikkailua voi onnistua mutta en laittaisi päätäni pantiksi. Kokeili itse 5 eri tikkua ennenkuin sain bootista kaikki usb tikulla aina toimimaan ja rahaa palo melkein yhtä paljon kuin jos olisin ostanut varmasti toimivan hyvän pci kortin. Jos löydät jonkun joka sanoo osta tämä usb tikki ja homma pelaa niin sitten hienoa mutta tikuissa voi vaihtua sisällä oleva piiri vaikka myydään samalla nimellä eli just sen yhden toimivan löytäminen voi olla vaikeaa.


500€ saat kyllä osat mutta tingit osissa ja ominaisuuksissa.
mATX emo jossa integroitu näyttis ~50€
prosu 50€
muisti (2gb ddr3) 30€
dvb-c kortti x 2 ~100€
kaukosäädin esim: http://cgi.ebay.co.uk/Media-Center-MCE- ... 3134wt_936 ~20€
kotelo + virtalähde 100-300€
Esim: http://www.tietokonekauppa.fi/tuotetied ... oodi=24021 (pitäisi olla ihan hyvä)

Itselläni: http://www.quietpc.com/gb-en-gbp/produc ... ases/hd50x eli tuo zalman hd501 joka on aivan loistava, kiintolevyt vaimennettu ja paljon isoja 120mm tuuletinpaikkoja ja saa todella hiljaiseksi en edes kuule hurinaa paitsi yöllä kun kaikki on aivan hiljaista. En löytänyt suomesta sitä ja tilasin jostai maailmalta ja maksoin itseni kipeäksi mutta en kadu.

erillinen näytönohjain: 45€ (jos tarvitset ja haluat full hd kaikilla herkuilla) voi ostaa myöhemmin jos integroitudulla ei saa tarpeeksi hyvää kuvaa kun katsoo avataria... Pitäisi integroidullakin pärjätä ensi alkuun.
kovalevy: http://www.tietokonekauppa.fi/tuotetied ... oodi=17544 80€

Eli kyllä itseasiassa onnistuu 500€:lla, hienosäätöä ja harrastamista riittää sitten vuosiksi eteenpäin.

Tuohon varmaan ostat ajallaan lisää levytilaa ja paremmat tuulettimet ja korvaat boxed tuulettimen paremmalla kun tulee muuten liikaa ääntä.

Toivottavasti jaarittelustani oli apua. Helpolla et pääse jos htpc:n teet ja haluat kaikki toimimaan "täydellisesti".

Tee esimerkki kokoonpano ja linkkaa valitsemasi rojut tänne ja sitten moni varmaan osaa huomauttaa jos näyttää siltä että on menossa pieleen tai jonkun komponentin kanssa on ollut ongelmia. Todennäköisesti vaikka mitä teet joku osa tulee aiheuttamaan päänvaivaa.

Jos viestini tuntuu pessimistiseltä se johtuu siitä että koitan hieman varoitella ettei kaikki toimi heti vaan vaatii aika paljon opettelua alkuun. Oikein kysymyksenkin esittäminen on alkuun hankalaa ja vastauksen ymmärtäminen saattaa vaatia lisää lukemista. En tosin tiedä mikä on linux puolella osaamistason lähtökohta. Itselläni se oli lähellä nollaa kun aloitin ja meni pitkään ennenkuin opin edes vähän tekemään itse ja ymmärtämään lukemiani ohjeita oikeasti, ymmärsin toki vähän ja sain toimimaan puoliksi tuurilla. Onneksi on olemassa ihmisiä jotka jaksavat vastailla kysymyksiin.

bent
Säätäjä
Posts: 321
Joined: 05.06.2009 18:41
Location: Turku

Post by bent »

Ei tuo rotaforin mainitsema elisa-viihde tai vastaavakaan olis välttämättä huono ratkaisu. 2 dvb-c kortin hinnalla katselee jo vuoden sitä kautta ja livetv:tä varten voi käyttää 20€ digiboksia. Medipäätteeksi joku linkkaamani shuttlen tyyppinen jolle voi asentaa vaikka vdr:n ja halutessaan xbmc:n. Ilmeisesti maksukanvatkin saa sitä kautta. Voi toki livetv:tä varten ostaa vaikka yhden usb tikunkin. Jos nyt aloittaisin harkitsisin varmasti vakavasti sitä vaihtoehtoa.

tempakka
Amatööri
Posts: 10
Joined: 22.11.2010 12:11

Post by tempakka »

rofafor wrote:Tässä tapauksessa olisi luultavammin helpompaa käyttää varmistuksiin kaupallista ratkaisia, kuten Elisa Viihde, TVKaista, ... Näistä palveluista ensimmäisenä mainittu on esimerkiksi integroitu täysin NPVR:n osalta (tallenteet ja ajastimet) VDR:ään elvis-laajennoksen avulla.
Olenko ymmärtänyt totaalisen väärin kun olen käsittänyt ettei esim. tuosta Elisa Viihde palvelusta saa ollenkaan (ainakaan digitaalisessa muodossa) noita omia tallenteita muokattavaksi tietokoneelle dvd:lle polttoa varten?

tempakka
Amatööri
Posts: 10
Joined: 22.11.2010 12:11

Post by tempakka »

Suuret kiitokset tähän saakka kaikille vastanneille/kommentoineille ja erityisesti Bentille!

Oma osaamiseni on pääsääntöisesti Windows puolella, Linux osaaminen on vielä hieman lapsenkengissä mutta olen käsittänyt että sen päälle rakentamalla saisi kevyemmän ratkaisun ja pääsääntöisesti kaikki tarpeellinen softien osalta olisi ilmaista.

Tuntuu olevan aika miljoonasti eri vaihtoehtoja tällä saralla... :)

Albie
Säätäjä
Posts: 278
Joined: 28.01.2006 16:44
Location: Joensuu

Post by Albie »

bent wrote:Ei tuo rotaforin mainitsema elisa-viihde tai vastaavakaan olis välttämättä huono ratkaisu.
Itse en Elisa Viihdettä voi ottaa, koska oman kaapelin (100/5 Mbit/s) nopeus romahtaa yön pikkutuntien reilusta 80 Megasta työpäivän jälkeiseen 2-4 Megaan ja tätä riemua riittää sitten melkein puolille öin. Eli sinä aikana, jolloin voisi tallenteita katsoa (Siis en ole töissä tai nukkumassa), ei kaapelin nopeus enää riitäkään niiden katsomiseen. Yöllä kaistaa riittää vaikka muille jakaa.

Tämä sama ongelma on kyllä aika isolla osalla Elisan asiakkaista ja tukipalstat ovat tästä syystä pullollaan itkupotkuraivareita.

Eipä silti, ei tuo Elisa Viihde kyllä kiinnosta muutenkaan, vaikka siihen vaihtamalla saisin nettiyhteyden kuukausimaksua tiputettuakin. On meinaan aikamoinen pelsepuupin keksintö sen mukana tuleva kaapelimodeemi...

tempakka
Amatööri
Posts: 10
Joined: 22.11.2010 12:11

Post by tempakka »

Kiitos kaikille vastanneille!

Onkohan ihan tuhoon tuomittu yritys hankkia tällainen (Lenovo IdeaCentre Q150):

http://mitxpc.com/proddetail.asp?prod=LICQ15040814AU

ja yrittää pyörittää siinä Ubuntu + XBMC yhdistelmää? Varmaankin toki pyörii mutta onko vielä käytettävyys kohdillaan?

Se ongelma on tietenkin vielä ratkaistavana että tv-ohjelmat pitäisi saada näkymään ja tallennukset toimimaan, tarkoituksena olisi siis saada aikaa digiboxin korvike. Tämähän taitaa XBMC:ssä onnistua joillakin lisäosilla? Tuleeko tässä vaiheessa raudan rajoitukset vastaan?

Onko tässä yhteydessä ehdotuksia edullisista dvb-c usb-virittimistä?

Vai kannattaako mainitun kaltaiset mini-pc:t hylätä ihan suoraan? Tai onko ehdottaa jotain tehokkaampaa vaihtoehtoa (max n. 400e)? Tuommoiset kompaktit mini-pc:t miellyttävät tietenkin silmää kun ovat suhteellisen huomaamattomia.

Ja toki kuulen erittäin mieluusti jos tuolle Ubuntu + XBMC:lle löytyy jokin parempi vaihtoehto? :)

Suoraan sanottuna näissä alkaa olla jo pikkuhiljaa vähän pihalla kun ei oikein tiedä mihinkä yrittäisi pennosensa sijoittaa jottei suoraan haukkaisi sitä suolen perukoilta tulevaa :) Tuntuu että kaikissa yhdistelmissä on hyvät ja huonot puolensa ja että sen parhaimman kompromissin löytäminen on aikalailla hankalaa :)

tempakka
Amatööri
Posts: 10
Joined: 22.11.2010 12:11

Post by tempakka »

Miltä vaikuttaisi alla olevan kaltainen kokoonpano? Tuohon pitäisi vielä hankkia 2kpl usb dvb-c virittimiä sekä kaukosäädin.

Koodi nimike hinta
-----------------------------------------------------------------------------
KVR800D3S8S6/2G2GB, DDR3 800MHz SO-DIMM, CL6 64.00
Tuotesivu: http://www.jimms.fi/tuote/KVR800D3S8S6/2G
WD10EVDS 1TB AV GP, 3.5", IntelliPower, 32MB 75.00
Tuotesivu: http://www.jimms.fi/tuote/WD10EVDS
S1-AT5NM10E Asus S1-AT5NM10E, ATOM D525, Intel N 264.00
Tuotesivu: http://www.jimms.fi/tuote/S1-AT5NM10E

Yhteensä (EUR): 403.00

Onko tässä mitään järkeä ja jos niin onnellisesti käy että on, niin mistä kannattaisi nuo virittimet ja kaukosäädin hankkia? :)

bent
Säätäjä
Posts: 321
Joined: 05.06.2009 18:41
Location: Turku

Post by bent »

tempakka wrote:Miltä vaikuttaisi alla olevan kaltainen kokoonpano? Tuohon pitäisi vielä hankkia 2kpl usb dvb-c virittimiä sekä kaukosäädin.

Koodi nimike hinta
-----------------------------------------------------------------------------
KVR800D3S8S6/2G2GB, DDR3 800MHz SO-DIMM, CL6 64.00
Tuotesivu: http://www.jimms.fi/tuote/KVR800D3S8S6/2G
WD10EVDS 1TB AV GP, 3.5", IntelliPower, 32MB 75.00
Tuotesivu: http://www.jimms.fi/tuote/WD10EVDS
S1-AT5NM10E Asus S1-AT5NM10E, ATOM D525, Intel N 264.00
Tuotesivu: http://www.jimms.fi/tuote/S1-AT5NM10E

Yhteensä (EUR): 403.00

Onko tässä mitään järkeä ja jos niin onnellisesti käy että on, niin mistä kannattaisi nuo virittimet ja kaukosäädin hankkia? :)
Ihan hyvältä näyttää. Sitten sulla on tosiaan se usb dvb-c viritin ongelma seuraavaksi... Kaukosäädin ei ole ongelma ostat jonkun jostain.

Kuitenkin kun löydät jonkun virittimen googlettele kyseistä mallia ensin hakusanoilla ubuntu ja se viritin ja varmaan löytyy jokunen ketju aiheesta jostain.

http://www.linuxtv.org/wiki/index.php/DVB-C_USB_Devices
aika vähän laitteita tossa listalla todellisuudessa varmaan moni muu toimii myös.

Tossa on aika halpa ja ok näkönen kake:
http://www.tietokonekauppa.fi/tuotetied ... oodi=39972

Kaukosäädin ei ole niin tärkeä melkein kaikki saa toimimaan mutta jos se on yleisesti käytössä niin lircistä löytyy valmiit mapit nappeihin eikä tarvitse itse tehdä sitä tutkimalla ja kirjaamalla mikä koodi tulee mistäkin napista.

En itse vaan oikein suosittelisi usb tunereita kun itsellä niin huonoja kokemuksia ja usb tunereihin on "pakko" siirtyä jos haluat noin pienessä paketissa olevan koneen.

Voisit kokeilla vaikka tätä digiviritintä en tiedä tosin toimiiko linuxissa mutta ehkä joku muu tietää. http://www.tietokonekauppa.fi/tuotetied ... oodi=33319
Tossa tosin niin että QAM256 kanavat ovat mössöä vai onko jo korjattu ?

Tässä toinen :http://sundtek.com/shop/Digital-TV-Stic ... VB-CT.html

Katsoin ton äskesen tästä listasta:
http://www.vdr-wiki.de/wiki/index.php/E ... er%C3%A4te

Sitten olis vielä esim:
Anyseen kortti kannattaa kurkkia myös huuto.netistä
http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/52497

Kannattaa myös vähän etsiä täältä linuxtv.fi foorumeilta reddo ja anysee hakusanoilla tai sillä laitteen nimellä mitä etsit.

Esim: http://www.linuxtv.fi/viewtopic.php?t=3661 on hyvää keskustelua reddo laitteesta ja vähän anyseestäkin.

Post Reply