Ensimmäinen HTPC projekti (MythTV)

Jäsenten HTPC laitteistoja
Post Reply
jape
Vastasyntynyt
Posts: 6
Joined: 05.05.2010 23:47

Ensimmäinen HTPC projekti (MythTV)

Post by jape »

Tarkoituksena on rakentaa hiljainen HTPC, joka tulee korvaamaan tallentavan digiboksin ja DVD-soittimen. Tulevaisuudessa kun kotiteatterin äänentoisto on kohdallaan tullaan HTPC:tä käyttämään myös musiikin kuunteluun. HTPC:n kaverina tulee olemaan LG:n 42" LCD-televisio (42SL8000). Alla lista komponenteista, jotka aluksi tulevat koneeseen. Käyttöjärjestelmäksi olen valinnut Ubuntun, jonka päälle tulee MythTV.


Kokoonpano:

- Silverstone SST-GD05B
- Nexus NX-4090 400W
- ASRock G41M-LE
- Intel Celeron E3300
- Palit GeForce 9500GT 512MB
- 2x Seagate Barracuda 7200.12 1TB 3.5"
- Seagate Momentus 7200.4 160GB 2.5"
- Anysee E30C Plus DVB-C
- Terratec Cinergy C PCI DVB-C
- Sony BD Remote Control
- Bluetooth USB Dongle


Kun projekti on siinä vaiheessa että tv-ohjelmien tallennus ja katselu sekä videoiden katselu kiintolevyltä toimii olen tyytyväinen. Tämän jälkeen tarkoituksena on tutkia mahdollisuutta saada maksukanavat (myös HD) toimimaan HTPC:ssä ja sen jälkeen keskitytään BluRay toistoon, jos semmoinen näyttää mahdolliselta siinä vaiheessa.

Vinkkejä ja ohjeita saa antaa, joilla selviää alun ongelmista. Projektin pääsen aloittamaan viikonloppuna kun saan viimeisimmätkin osat koneeseen.

hetas
Yli-ihminen
Posts: 547
Joined: 15.07.2004 3:00
Location: Savonlinna

Re: Ensimmäinen HTPC projekti (MythTV)

Post by hetas »

jape wrote:Tämän jälkeen tarkoituksena on tutkia mahdollisuutta saada maksukanavat (myös HD) toimimaan HTPC:ssä ja sen jälkeen keskitytään BluRay toistoon, jos semmoinen näyttää mahdolliselta siinä vaiheessa.
HD-maksukanavat ovat aika pitkälti korttilinkitettyjä, joten niitä varten tarvitaan DVB-korttiin liitettävä CA-moduuli. Tuossa valitsemassasi kortissa CA-moduuli ei toimi linux-ajureilla. Tälläkin foorumilla on asiasta keskustelua.

Myös Blu-Raysta on keskustelua. Tilanne taitaa olla vieläkin se, että elokuvat saa kyllä näkymään, mutta menuja ja ja muita hienouksia ei. Itse päädyin hommaamaan Blu-Raylle erillissoittimen, vaikka muuten media toistetaan htpc:ltä.

MythTV:tä en ole ikinä käyttänyt, joten en voi tietysti vertailla, mutta jos nyt alkaisin laittaa htpc:tä pystyyn, niin laittaisin varmaan Ubuntun ja YaVDR-repoista siihen vdr:n ja xbmc:n. Nyt käytössä on Debian ja vdr ja xbmc-pvr-testing2 tulee käänneltyä itse.

jape
Vastasyntynyt
Posts: 6
Joined: 05.05.2010 23:47

Post by jape »

Maksukanavat on tällä hetkellä käytössä ja telkassa Elisalta vuokrattu linkitetty kortinlukija. Saako tuota vuokrattua kortinlukijaa koneeseen kiinni jollain (pci tai usb sovitin)? Ja löytyykö kyseiselle viritelmälle tukea linuxista?

BluRaysta olen myös lukenut ja tämä ei ole tällä hetkellä kovin kiirellinen päivitys koneeseen ja pitää odotella, jos tulevaisuudessa menut ja muutkin hienoudet toimisivat.

nm
Johtava konsultti
Posts: 3160
Joined: 22.07.2005 3:00

Post by nm »

jape wrote:Maksukanavat on tällä hetkellä käytössä ja telkassa Elisalta vuokrattu linkitetty kortinlukija. Saako tuota vuokrattua kortinlukijaa koneeseen kiinni jollain (pci tai usb sovitin)? Ja löytyykö kyseiselle viritelmälle tukea linuxista?
Linuxissa onnistuu vain sellaisilla DVB-korteilla, joihin saa tuetun CI:n. Toimivia ratkaisuja ovat olleet:
  • Technotrend C-1500/1501 + Budget-CI
  • Satelco Easywatch DVB-C + Satelcon CI
  • Terratec Cinergy 1200 (ei Cinergy C), Satelcon tai KNC-1:n CI:llä(?)
Twinhan Mantis -piirisarjan CI ei taida olla vieläkään kunnolla tuettu?

jape
Vastasyntynyt
Posts: 6
Joined: 05.05.2010 23:47

Post by jape »

Eli pitää tuo maksu-tv homma toistaiseksi ainakin unohtaa. Eipä vielä kyllä ole sen aikakaan.

Tänään aloitin asentelemaan tuota kokoonpanoa ja ensimmäinen ongelma on Terratec Cinergy C:n kanssa. En saanut kyseistä korttia toimimaan Ubuntun (10.04) kanssa. Pienellä googletuksella selvisi että uudemmassa kernelissä tuo olisi suoraan tuettu, mutta ei lähtenyt kortti pelittämään kernelin päivityksenkään jälkeen. Yritän hakea kanavia komennolla

Code: Select all

scan /usr/share/.../fi-TTV > channels.conf
, mutta scan ei löydä dvb korttia.

jape
Vastasyntynyt
Posts: 6
Joined: 05.05.2010 23:47

Post by jape »

Tarkeempaa tietoa tuosta ongelmasta cinergyn kanssa kirjoittelin toiseen ketjuun:
http://www.linuxtv.fi/viewtopic.php?p=27345

Toistaiseksi projekti ei etene kun haluaisin tuon kortin saada ensin toimiin ennen kuin jatkan eteenpäin. Myöhemmin kun(/jos) hommat pelaavat hyvin en halua rikkoa toimivaa järjestelmää tv-kortin kanssa tapellessa.

Post Reply