Näillä mennään

Jäsenten HTPC laitteistoja
smk
Havittelija
Posts: 30
Joined: 31.07.2006 17:07
Location: Hämeenlinna

Näillä mennään

Post by smk »

Laitteet
Kotelo: Silverstone SST-LC03V Black
Virtalähde: BE Quiet! Blackline 370 Watt / BQT P5
Emolevy: ASUS K8N
Prosessori: AMD Sempron 2800+
Cooler: Zalman CNPS7700-Cu
Muistit: 512MB DDR
Näytönohjain: Club3d FX5200,128MB
Kiintolevy: Samsung SP2504C, 250GB
DVD-asema: LG GSA-4167B
WLAN: D-link DWL-G122
Näppis: Ione Scorpius-P20
DVB-Kortti: Technotrend Premium C-2300
DVB-Kortti: Technotrend Budget C-1500
IR-vastaanotin: Technisat Remote Set
Kaukosäädin: Logitech Harmony 885

Näyttölaite
Toshiba 32WL58P

Käyttöjärjestelmä
Fedora Core 5

Ohjelmia
VDR 1.4.1-7 rpm
LIRC 0.8.0
Noad
LCDproc

Pluginit
Femon rpm
mp3/Mplayer rpm
osdteletext rpm
remote rpm
subtitles rpm
xine rpm
sudoku rpm
epgsearch

Muutaman kuukauden säädön jälkeen kone alkaa olemaan sellaisessa kunnossa, että sen käyttö on suoraviivaista ja helppoa myös muille käyttäjille. Mm 'valvonnat' VDR:n (kaatuilee satunnaisesti ->uudelleen käynnistys tarvittaessa) ja verkon toiminnalle (..wlan) ovat saaneet kiitosta :wink:

Lirciä ja Noad lukuunottamatta onnistuin asentamaan VDR:n suoraan RPM-paketeista ilman ohjelmien kääntämistä. Joitain plugineita tulee välillä käänneltyä ja kokeiltua, mutta purkki on sillä lailla kunnossa että päivitykset voi tehdä myös kernelin ja VDR:n osalta yum:lla.

smk
Havittelija
Posts: 30
Joined: 31.07.2006 17:07
Location: Hämeenlinna

Post by smk »

Vielä muutama kuva aiheesta.

Sisäkuva
Image

Hyllyssä
Image

Kaukot
Image

User avatar
jkettu
Vanhempi harrastaja
Posts: 79
Joined: 15.05.2004 3:00
Contact:

Post by jkettu »

Mikä toi sun TV-taso on? Olis tarvetta samanlaiselle.

smk
Havittelija
Posts: 30
Joined: 31.07.2006 17:07
Location: Hämeenlinna

Post by smk »

jkettu wrote:Mikä toi sun TV-taso on? Olis tarvetta samanlaiselle.
Taso on itse mitoitettu, umpimäntyä (ylätason paksuus 65mm, alataso 20mm). Materiaalit tilasin eräästä huonekalufirmasta valmiiksi mittoihin sahattuna ja sen jälkeen liitokset, hionta ja pintakäsittely (Osmo color*2) tehty itse.

Itseasissa taso syntyi sivutuotteena, kirjahylly on kokonaan tuota samaa 65 millistä umpimäntyä (paino n. 250kg) ja lähtee ulos vain moottorisahan avustuksella. 8)

scop
Vanhempi asiantuntija
Posts: 156
Joined: 02.09.2005 3:00

Re: Näillä mennään

Post by scop »

smk wrote:Mm 'valvonnat' VDR:n (kaatuilee satunnaisesti ->uudelleen käynnistys tarvittaessa)
Hmm, mitenkäs olet tuon toteuttanut? Vaikka oma vdr:ni kaatuu todella harvoin, ko. "sisäänrakennettu" ominaisuus puuttuu tällä hetkellä livnan paketista, ja olisin kiinostunut lisäämään sen tuleviin rpmmiin mikäli joku nätisti integroituva tapa tehdä se löytyy.

smk
Havittelija
Posts: 30
Joined: 31.07.2006 17:07
Location: Hämeenlinna

Re: Näillä mennään

Post by smk »

scop wrote:
smk wrote:Mm 'valvonnat' VDR:n (kaatuilee satunnaisesti ->uudelleen käynnistys tarvittaessa)
Hmm, mitenkäs olet tuon toteuttanut?
Mun tapa tehdä 'valvontoja' on yksinkertaiset muutaman minuutein välein ajettavat crontab-ajot... Minäkin olisin kiinnostunut näkemään jonkun nätimmän tavan :wink:

Code: Select all

if [ `sudo /sbin/service vdr status |egrep '^vdr \(pid [0-9]*\) is running' |wc -l` -eq 0 ]; then sudo /sbin/services vdr restart &> /dev/null; fi
Toisaalta tuo on kätevä tutkia xinen käynnistysskriptissä - jos VDR on kaatunut, ei mun tarvi olla kotona käynnistämässä serviceitä, vaan kaukosäätimen "Start Xine"- nappi hoitaa sen tarvittaessa ihan vaikka huomaamatta.

hetas
Yli-ihminen
Posts: 547
Joined: 15.07.2004 3:00
Location: Savonlinna

uudelleenkäynnistys

Post by hetas »

Itse käynnistän koko koneen uudelleen, jos VDR on lyhyen ajan sisällä kaatunut useamman kerran.

Harvemmin tuota kyllä tarvitaan, mutta välillä (ilmeisesti) mplayer kaataa DVB ajurit niin pahasti, että niitä ei saa ladattua uudelleen.

jku
Isäntä
Posts: 98
Joined: 19.07.2006 20:49
Contact:

Re: Näillä mennään

Post by jku »

scop wrote:
smk wrote:Mm 'valvonnat' VDR:n (kaatuilee satunnaisesti ->uudelleen käynnistys tarvittaessa)
Hmm, mitenkäs olet tuon toteuttanut? Vaikka oma vdr:ni kaatuu todella harvoin, ko. "sisäänrakennettu" ominaisuus puuttuu tällä hetkellä livnan paketista, ja olisin kiinostunut lisäämään sen tuleviin rpmmiin mikäli joku nätisti integroituva tapa tehdä se löytyy.
Useita versioita aiheesta: http://www.linuxtv.org/vdrwiki/index.php/Runvdr

Ainakin e-tobi.netin Debian-paketeissa on ihan pätevän tuntuinen ratkaisu (vdr:n ja modulien uudelleenlatauksen lisäksi runvdr mm. lataa kaikki asennetut pluginit automaattisesti), kunhan jaksoi säätää kaikki optiot itselle sopiviksi. Kokemusta tuosta pystyyn nostamisen luotettavuudesta ei kovin paljon ole, kun vdr ei juurikaan tunnu kaatuvan...

EDIT: Tartkemmin katsoen: eipä siinä listassa olevista runvdr-skripteistä taida tehdä tuota pystyyn nostoa kuin yksi... debian-versio näyttää ehdottomasti vakuuttavimmalta.

smk
Havittelija
Posts: 30
Joined: 31.07.2006 17:07
Location: Hämeenlinna

Re: uudelleenkäynnistys

Post by smk »

Eikös kyse ole lähinnä siitä, että jollain keinolla on tunnistettava koska VDR kaatuu? Mitä keinoja muilla on siihen?

Syistä sen verran, että minusta jotenkin tuntuu, että VDR kaatuu joskus heikkoon signaaliin -- meillä on taloyhtiön antenniverkossa pienoisia ongelmia ketjujen pituuksien kanssa ja A-nippu ei tule ketjun päähän täysin virheettömästi läpi.

Kuitenkin -- ongelmia on ehkä maksimissaankin kerran-kaksi viikossa ja kaikkien lakien mukaan ne iskee silloin itse on reissussa. Lisäksi kaatumistiheys on mielestäni pysynyt vakiona koko ajan, eikä koneen buutilla ole siihen vaikutusta.

User avatar
dj
Yli-ihminen
Posts: 668
Joined: 22.08.2004 3:00

Post by dj »

VDR:ssä on oma watchdog joka seurailee sitä onko vdr pystyssä vai ei. Watchdogin timer annetaan vdr:ä käynnistettäessä sille parametrina. vdr-1.4.1:n mukana tulee hyvä runvdr scripti jota kannattaa soveltaen käyttää.

scop
Vanhempi asiantuntija
Posts: 156
Joined: 02.09.2005 3:00

Post by scop »

Eikös VDR:n oma watchdog vain seuraile onko VDR mahdollisesti jumissa, ja aiheuttaa exitin jos se näin huomaa olevan? Ainakaan se ei voi kaatuilua seurailla, jos VDR todella kaatuu, watchdog menee sen mukana. Ihan hyödyllinen ominaisuus, mutta auttaa kaiketi vain VDR-prosessin lopettamisessa, ei sen uudelleen käynnistyksessä mihin nätti, säätämistä vaatimaton, ja hyvin integroituva ratkaisu olisi haussa. Mikäli tuota ei saa "riittävän" hyväksi, on varmaankin parempi jättää se kokonaan käyttäjän huoleksi :)

Suuressa osassa maailmalla liikkuvissa runvdr:istä, ml. VDR:n mukana tuleva, on ongelmana se, että ne eivät pelaa asiallisesti yhteen tavallisten init-skriptien kanssa. Toisissa taas on ongelmana se, että ne ovat niin valtavia hässäköitä että pelkästään tuon restart-toiminnallisuuden kaivaminen niistä esiin ei ole ihan minuuttien homma. En kaipaa mitään plugin-latailua yms, se puoli on jo kunnossa, ja DVB-modulien poistaminen/lataaminen ei pitäisi olla amerikan temppu niille jotka sitä tarvitsevat nykyisessäkään paketissa - ei muuta kuin kirjoittaa halutut modprobet esim /etc/sysconfig/vdr:ään.

Mutta kiitos pointtereista, täytyy käydä noita joskus läpi vähän paremmalla ajalla.

User avatar
dj
Yli-ihminen
Posts: 668
Joined: 22.08.2004 3:00

Post by dj »

scop wrote:Eikös VDR:n oma watchdog vain seuraile onko VDR mahdollisesti jumissa, ja aiheuttaa exitin jos se näin huomaa olevan? Ainakaan se ei voi kaatuilua seurailla, jos VDR todella kaatuu, watchdog menee sen mukana. Ihan hyödyllinen ominaisuus, mutta auttaa kaiketi vain VDR-prosessin lopettamisessa, ei sen uudelleen käynnistyksessä mihin nätti, säätämistä vaatimaton, ja hyvin integroituva ratkaisu olisi haussa. Mikäli tuota ei saa "riittävän" hyväksi, on varmaankin parempi jättää se kokonaan käyttäjän huoleksi :)
Jos vdr kaatuu niin runvdr käynnistää sen uudelleen. Watchdog on sitä varten että jos vdr:n prosessi on päällä mutta muuten jumissa niin vdr käynnistetään uudelleen. Tsekkaa nyt vielä se runvdr scripti. Sitä muutettiin vähän aikaa sitten niin että bashin exec komento, joka vdr:n suorittaa, vaihdettiin eval komentoon tjsp.

Se toimii HYVIN! Ei ole pettänyt KERTAAKAAN! Tämä uusi versio siis. Vanha runvdr ei aina toiminut.

Albie
Säätäjä
Posts: 278
Joined: 28.01.2006 16:44
Location: Joensuu

Post by Albie »

Itse ajelen VDR:ää seuraavanlaisessa ikuluupissa:

Code: Select all

x=1
while [ $x = 1 ]
do

   ./vdr -P(plugarit) -muut optiot
   date >> /root/kaatuminen

done
Ei kaunista, mutta toimivaa. Ainakin minun tarpeet on täyttänyt mainiosti. Bonuksena kaatumisajat tulevat automaattiseti /root/kaatuminen -tiedostoon.

Kertaakaan ei ole jättänyt pulaan (Kop kop...) 2 1/2 vuoden aikana, mitä olen tuota tapaa käyttänyt...

smk
Havittelija
Posts: 30
Joined: 31.07.2006 17:07
Location: Hämeenlinna

Post by smk »

Nämä ikiluupit toimivat mainiosti, siitä ei varmasti ole epäilystäkään. "Ongelma" niissä vaan taitaa olla tämä scop:n mainitsema "... ne eivät pelaa asiallisesti yhteen tavallisten init-skriptien kanssa...."

Omaan käyttöönhän näillä eväillä tekee jo vaikka mitä.

nm
Johtava konsultti
Posts: 3160
Joined: 22.07.2005 3:00

Post by nm »

Kyllä tuo on käsittääkseni hoidettu Debianin VDR-paketin init-skripteissä ihan mallikkaasti jo useamman vuoden ajan.

Post Reply