Yle HD ei näy

HD materiaali 720p/1080i/1080p. Toisto, tallennus & softat.
Post Reply
joukoy
Vanhempi asiantuntija
Posts: 186
Joined: 11.05.2006 8:46

Yle HD ei näy

Post by joukoy »

Hankin uuden FullHD telkkarin ja päivitin VDR:n ajan tasalle.
Muuten toimii hienosti mutta kun siirryn Yle HD kanavalle niin mitään ei näy tai kuulu. TV:n virittimellä näkyy.
Netistä ladatut 1080p testipätkät näkyy ok.

Virittimiä en muista tarkemmin mutta login mukaan:
Satelco EasyWatch DVB-C MK3
Technotrend/Hauppauge WinTV DVB-C rev2.X
Anysee DVB USB2.0
Näytönohjaimena EVGA GeForce GT210 1024 MB DDR3

Fedora 16 i686
vdr-1.7.27
libxineliboutput-1.0.90-cvs (haettu 17.4.2012)
xine-lib-1.2-vdpau (haettu 18.4.2012)

Tuossa vielä vdr-sxfe:n käynnistysloitsu:
vdr-sxfe --fullscreen --video=vdpau --audio=alsa --post tvtime:use_vo_driver --reconnect xvdr://127.0.0.1

Voisiko channels.conf olla jotenkin väärin?
Yle HD:258:M256:C:6875:0:0:0:0:250:0:0:0
DNA/Welho, Oulu

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Re: Yle HD ei näy

Post by noeikujoo »

joukoy wrote:Voisiko channels.conf olla jotenkin väärin?
Yle HD:258:M256:C:6875:0:0:0:0:250:0:0:0
Kaikki PID:t (VPID, APID jne.) ovat nollia, joten VDR ei ilmesesti osaa poimia kuvaa ja ääntä lähetyksestä. Onhan VDR:n DVB-asetuksista PID:ien päivitys päällä? VDR:n setup.conf:ssa on UpdateChannels -asetus, jolla voi säätää, miten VDR päivittä kanavaparametrejä:
Update channels

Controls the automatic channel update function.

0 : means no update,
1 : will only update channel names,
2 : will update channel names and PIDs,
3 : will perform all updates and also add newly found channels, and
4 : will also add newly found transponders.
Tältä näyttää toimivan Yle HD:n channels.conf Kaisanetin kaapeliverkossa:
Yle HD;Anvia:274000:C0M256:C:6875:512=27:0;641=fin@106:1011:0:250:0:14:0

joukoy
Vanhempi asiantuntija
Posts: 186
Joined: 11.05.2006 8:46

Re: Yle HD ei näy

Post by joukoy »

noeikujoo wrote:
joukoy wrote:Voisiko channels.conf olla jotenkin väärin?
Yle HD:258:M256:C:6875:0:0:0:0:250:0:0:0
Kaikki PID:t (VPID, APID jne.) ovat nollia, joten VDR ei ilmesesti osaa poimia kuvaa ja ääntä lähetyksestä. Onhan VDR:n DVB-asetuksista PID:ien päivitys päällä? VDR:n setup.conf:ssa on UpdateChannels -asetus, jolla voi säätää, miten VDR päivittä kanavaparametrejä:
Update channels

Controls the automatic channel update function.

0 : means no update,
1 : will only update channel names,
2 : will update channel names and PIDs,
3 : will perform all updates and also add newly found channels, and
4 : will also add newly found transponders.
Tältä näyttää toimivan Yle HD:n channels.conf Kaisanetin kaapeliverkossa:
Yle HD;Anvia:274000:C0M256:C:6875:512=27:0;641=fin@106:1011:0:250:0:14:0
Oli:
UpdateChannels = 3
Poistin Yle HD kanavan ja Muutin:
UpdateChannels = 5
Hetken päästä ilmaantui nippu uusia kanavia, myös Yle HD. Ja kuva näkyy :D
Ääni on vielä hukassa mutta jospa se löytyy jostain.

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Re: Yle HD ei näy

Post by noeikujoo »

joukoy wrote:
noeikujoo wrote:
joukoy wrote:Voisiko channels.conf olla jotenkin väärin?
Yle HD:258:M256:C:6875:0:0:0:0:250:0:0:0
Kaikki PID:t (VPID, APID jne.) ovat nollia, joten VDR ei ilmesesti osaa poimia kuvaa ja ääntä lähetyksestä. Onhan VDR:n DVB-asetuksista PID:ien päivitys päällä? VDR:n setup.conf:ssa on UpdateChannels -asetus, jolla voi säätää, miten VDR päivittä kanavaparametrejä:
Update channels

Controls the automatic channel update function.

0 : means no update,
1 : will only update channel names,
2 : will update channel names and PIDs,
3 : will perform all updates and also add newly found channels, and
4 : will also add newly found transponders.
Tältä näyttää toimivan Yle HD:n channels.conf Kaisanetin kaapeliverkossa:
Yle HD;Anvia:274000:C0M256:C:6875:512=27:0;641=fin@106:1011:0:250:0:14:0
Oli:
UpdateChannels = 3
Poistin Yle HD kanavan ja Muutin:
UpdateChannels = 5
Hetken päästä ilmaantui nippu uusia kanavia, myös Yle HD. Ja kuva näkyy :D
Ääni on vielä hukassa mutta jospa se löytyy jostain.
Yle HD:n ääniraita on Dolby Digital. Onko DVB-asetuksissa päällä "Käytä Dolby ääntä"-asetus? Entä miten xineliboutputin ääni-asetukset ovat?

joukoy
Vanhempi asiantuntija
Posts: 186
Joined: 11.05.2006 8:46

Re: Yle HD ei näy

Post by joukoy »

No sieltähän se ääni löytyi kun laitoin Dolby -äänet päälle :lol:
Kiitoksia avusta!

Critter
Yli-ihminen
Posts: 868
Joined: 16.12.2008 19:25

Re: Yle HD ei näy

Post by Critter »

Hmm. Yle HD:lla ei taida olla tekstityksiä ollenkaan ? Ei ainakaan oma vdr mitään löytänyt.
RIP VDR
VU+ DUO2 (OPENVIX 5), 2xDual T2/C viritin, La Digital CI+ CAM, 1 TB HD, LG 60PN650T, Chromecast 2
LG 55UH770V + PS4 + Wetek Play

rofafor
Optikkoliikkeen kopiovastaava
Posts: 1365
Joined: 26.03.2004 3:00
Location: Internet

Re: Yle HD ei näy

Post by rofafor »

Critter wrote:Yle HD:lla ei taida olla tekstityksiä ollenkaan
Kyllä siellä semmoisia on viimeaikoina näkynyt.

Critter
Yli-ihminen
Posts: 868
Joined: 16.12.2008 19:25

Re: Yle HD ei näy

Post by Critter »

rofafor wrote:
Critter wrote:Yle HD:lla ei taida olla tekstityksiä ollenkaan
Kyllä siellä semmoisia on viimeaikoina näkynyt.
No näköjään nyt näkyy ainakin avarassa luonnossa. Ehkä se sitten oli joku väliaikainen häiriö.
RIP VDR
VU+ DUO2 (OPENVIX 5), 2xDual T2/C viritin, La Digital CI+ CAM, 1 TB HD, LG 60PN650T, Chromecast 2
LG 55UH770V + PS4 + Wetek Play

Post Reply