Kysymys HD-tallennuksesta

HD materiaali 720p/1080i/1080p. Toisto, tallennus & softat.
Hate29
Vastasyntynyt
Posts: 8
Joined: 04.10.2011 20:22

Kysymys HD-tallennuksesta

Post by Hate29 »

Haluaisin siis selvennystä tähän sekasotkuun.

Olen aikaisemmin nauhoittanut muutaman vuoden jo terratec cinergy dvb-c -kortilla kaffeinen avulla ohjelmia ilman ongelmia. Myös nelonen HD näkyi aikanaan ja sitten katosi. Korttikin meni rikki sitten ja nyt kun olen uutta korttia hommaamassa haluaisin hommata sellaisen, jolla voi nauhoittaa näiltä ns. suomen HD-kanavilta (nelonen, maikkari, yle) ja myös maksullisilta kanavilta.

Ymmärtääkseni tämä onnistuu kun hommaan tämän: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/ ... iboxin-tai ja sitten digi-tv kortin, jonka CI-moduulipaikka (vai mikä se on?) toimii linuxissa? Tuo CI+ kortinlukija täytyy linkittää elisalle kaapelikorttiin ja lyödä digikorttiin kiinni ja homma toimii?

Samaan hätään tarvitsisin jonkin hyvän digikortin johon tuon kortinlukijan saa pelaamaan. Tuo terratec cinergy dvb-c ei siis toiminut. Ja tosiaan dvb-c kortti. Mieluiten vieläpä usb-väylään. Anyseen E30 C:tä olen katsonut, mutta lukija ei taida pelata linuxissa.

Meinasin jo hommata tallentavan HD-boxin, mutta eipä nekään tallennukset toimi tietokoneella, joten tämä tarvitsisi saada toimimaan! Kiitoksia.

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Re: Kysymys HD-tallennuksesta

Post by noeikujoo »

Hate29 wrote:Haluaisin siis selvennystä tähän sekasotkuun.

Olen aikaisemmin nauhoittanut muutaman vuoden jo terratec cinergy dvb-c -kortilla kaffeinen avulla ohjelmia ilman ongelmia. Myös nelonen HD näkyi aikanaan ja sitten katosi. Korttikin meni rikki sitten ja nyt kun olen uutta korttia hommaamassa haluaisin hommata sellaisen, jolla voi nauhoittaa näiltä ns. suomen HD-kanavilta (nelonen, maikkari, yle) ja myös maksullisilta kanavilta.

Ymmärtääkseni tämä onnistuu kun hommaan tämän: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/ ... iboxin-tai ja sitten digi-tv kortin, jonka CI-moduulipaikka (vai mikä se on?) toimii linuxissa? Tuo CI+ kortinlukija täytyy linkittää elisalle kaapelikorttiin ja lyödä digikorttiin kiinni ja homma toimii?

Samaan hätään tarvitsisin jonkin hyvän digikortin johon tuon kortinlukijan saa pelaamaan. Tuo terratec cinergy dvb-c ei siis toiminut. Ja tosiaan dvb-c kortti. Mieluiten vieläpä usb-väylään. Anyseen E30 C:tä olen katsonut, mutta lukija ei taida pelata linuxissa.
CI+ CONAX-kortinlukijamoduli ei toimi tavallisessa CI-korttimodulipaikassa ainakaan korttilinkityksen osalta. CI+ korttilinkitys vaatii sen, että myös vastaanottimessa täytyy olla CI+ tuki. Yhdessäkään digi-tv kortissa ei ole CI+ tukea, joten PC-käytössä tuosta kortinlukijamodulista ei ole sen enempää iloa kuin tavallisesta CI-kortinlukijamodulistakaan.

Jos omistat Cable HD Ready telkkarin, jossa on CI-korttimodulipaikka, voit vuokrata kaapeli-tv-yhtiöltä kortin kanssa paritetun CI-kortinlukijamodulin. Silloin vastaanotto onnistuu myös PC:lläkin (esim. VDR:llä).

PCI-korteista ainakin Technotrend C1500/C1501:ssa ja Satelco Easywatch:ssa on Linuxissa toimiva CI. USB-laitteista CI-osalta ainoa Linuxissa toimiva laite taitaa olla Anysee E7 TC/T2C, joka vaatii tuoreen kernelin ja Antti Palosaaren tekemät ajurit.

Hate29
Vastasyntynyt
Posts: 8
Joined: 04.10.2011 20:22

Re: Kysymys HD-tallennuksesta

Post by Hate29 »

Jos omistat Cable HD Ready telkkarin, jossa on CI-korttimodulipaikka, voit vuokrata kaapeli-tv-yhtiöltä kortin kanssa paritetun CI-kortinlukijamodulin. Silloin vastaanotto onnistuu myös PC:lläkin (esim. VDR:llä).
Niin, en vain omista tarvittavaa telkkua. Ja tuo vuokranmaksu on myös semmoinen ajatus, että ei oikein huvittaisi kun noita kk-maksuja on muutenkin jo siitä kortistakin. On kyllä vaikeaksi tehty systeemi.

Ymmärsinkö siis oikein, että jippona tässä on se, että linkitys tapahtuu kortinlukijamodulin ja kortin kanssa, jolloin näitä voidaan siirtää laitteesta toiseen ilman ongelmaa? Täytyy ilmeisesti pärjätä ilman HD- ja lisäkanavapaketteja vielä.

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Re: Kysymys HD-tallennuksesta

Post by noeikujoo »

Hate29 wrote:Ymmärsinkö siis oikein, että jippona tässä on se, että linkitys tapahtuu kortinlukijamodulin ja kortin kanssa, jolloin näitä voidaan siirtää laitteesta toiseen ilman ongelmaa? Täytyy ilmeisesti pärjätä ilman HD- ja lisäkanavapaketteja vielä.
Juuri niin. Operaattori vuokraa asiakkaalle linkitystä tukevan CI-korttilukijamodulin, johon kortti linkitetään lukijan linkitysnumeron/sarjanumeron perusteella. CI+ vaihtoehdossa linkitys tehdään telkkarin ja kortin välilä. Silloin telkkarin linkitysnumero pitää ilmoittaa operaattorille, jotta tiedetään mihin laitteeseen ohjelmakortti liitetään.

Linkittämättömät HD kanavat ja SD kanavat näkyvät toki tavallisella CI-lukijalla PC:lläkin. VDR:llä katseluun riittää SoftCam-laajennos, USB liitännäinen smartcard-lukija ja toimiva ohjelmakortti.

Hate29
Vastasyntynyt
Posts: 8
Joined: 04.10.2011 20:22

Re: Kysymys HD-tallennuksesta

Post by Hate29 »

Kiitokset vastauksesta! Pitää siis ostaa alkuun pelkkä CI:tä tukeva digikortti ja tulevaisuudessa kun vaihdan töllön, tehdä tuo linkitys.

Onko toi anysee e30 c plus tms. toimiva ratkaisu myös? Siis tuon Anysee E7 T2C:n tilalle. Eli toimiiko tuon e30 plussan CI myös linuxissa? Yritin googlettaa, mutta en oikein saanut juuta enkä jaata vastaukseksi. Tuki on jollekin anyseelle, mutta onko myös tuolle, siitä en päässyt selvyyteen. Saisin vain huomattavasti helpommin hankittua tuon e30:n.

User avatar
jarno
Yli-ihminen
Posts: 527
Joined: 25.06.2005 3:00
Location: Tampere

Re: Kysymys HD-tallennuksesta

Post by jarno »

Hate29 wrote: Onko toi anysee e30 c plus tms. toimiva ratkaisu myös? Siis tuon Anysee E7 T2C:n tilalle. Eli toimiiko tuon e30 plussan CI myös linuxissa? Yritin googlettaa, mutta en oikein saanut juuta enkä jaata vastaukseksi. Tuki on jollekin anyseelle, mutta onko myös tuolle, siitä en päässyt selvyyteen. Saisin vain huomattavasti helpommin hankittua tuon e30:n.
E30:ssä taitaa olla kortinlukija suoraan, eikä siis CI-paikkaa lainkaan. Ja se kortinlukija ei toimi Linuxissa. Virittimenä tuo on kyllä loistava.

Hate29
Vastasyntynyt
Posts: 8
Joined: 04.10.2011 20:22

Re: Kysymys HD-tallennuksesta

Post by Hate29 »

E30:ssä taitaa olla kortinlukija suoraan, eikä siis CI-paikkaa lainkaan. Ja se kortinlukija ei toimi Linuxissa. Virittimenä tuo on kyllä loistava.
Tuo on tosiaan totta. Mistähän näitä Anyseen E7 T2C -malleja vielä saisi?

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Re: Kysymys HD-tallennuksesta

Post by noeikujoo »

Hate29 wrote:
E30:ssä taitaa olla kortinlukija suoraan, eikä siis CI-paikkaa lainkaan. Ja se kortinlukija ei toimi Linuxissa. Virittimenä tuo on kyllä loistava.
Tuo on tosiaan totta. Mistähän näitä Anyseen E7 T2C -malleja vielä saisi?
Ainakin Verkkokaupan listoilla tuota E7 T2C mallia näkyy olevan, mutta varastossa ei ole tällä hetkellä yhtään kappaletta ja arvioitu saapumisaikakin on 3-6 viikkoa:

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/ ... peliverkon

nm
Johtava konsultti
Posts: 3160
Joined: 22.07.2005 3:00

Re: Kysymys HD-tallennuksesta

Post by nm »

Hate29 wrote:Kiitokset vastauksesta! Pitää siis ostaa alkuun pelkkä CI:tä tukeva digikortti ja tulevaisuudessa kun vaihdan töllön, tehdä tuo linkitys.
CI+-yhteensopivia laitteita ja ohjelmia tuskin saadaan koskaan PC-ympäristöön, eikä ainakaan avoimina Linuxiin. VDR-käyttäjien ainoa toivo on salausjärjestelmän murtaminen. Ilmaiskanavat pitäisi kyllä mielestäni saada ilman linkitystä ja mieluiten kokonaan salaamatta. Ainakin Soneralla YLE HD on edelleen korttilinkityksen takana, vaikka DNA lähettää sitä salaamatta sekä T2- että C-verkossa.

Jos taivut vuokrattavaan CIv1-CAMiin, huomaa että tarvitset linkitystä varten Cable Ready HD -television, jossa ei kuitenkaan ole CI+:aa, vaan ainoastaan CIv1. En tiedä, saako sellaisia enää uutena.
Hate29 wrote:Onko toi anysee e30 c plus tms. toimiva ratkaisu myös? Siis tuon Anysee E7 T2C:n tilalle.
Antti Palosaari on juuri julkaissut ajurit Anyseen kortinlukijoille, eli niitä voi nyt käyttää softcamien, kuten vdr-sc:n kanssa. Korttilinkityksen takana olevien kanavien vastaanotto ei onnistu.

Hate29
Vastasyntynyt
Posts: 8
Joined: 04.10.2011 20:22

Re: Kysymys HD-tallennuksesta

Post by Hate29 »

Antti Palosaari on juuri julkaissut ajurit Anyseen kortinlukijoille, eli niitä voi nyt käyttää softcamien, kuten vdr-sc:n kanssa.
Ite olen käyttänyt Kaffeinea telkkarina, toimiiko tuo softcam sen kanssa? Täytyy myöntää, että olen täysin ulalla noista lisäkanavajutuista tietokoneen kanssa.

nm
Johtava konsultti
Posts: 3160
Joined: 22.07.2005 3:00

Re: Kysymys HD-tallennuksesta

Post by nm »

Hate29 wrote: Ite olen käyttänyt Kaffeinea telkkarina, toimiiko tuo softcam sen kanssa?
Kaffeine 0.8.x -versioille on ollut sc-plugin, mutta se ei taida toimia nykyisten versioiden kanssa.

Yksi vaihtoehto on dvbloopback+sasc-ng+newcs, jolloin purettuun lähetteeseen pääsee käsiksi virtuaalisten DVB-laitteiden kautta. Silloin katseluohjelmassa ei tarvitse olla tukea salauksen purulle.

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Re: Kysymys HD-tallennuksesta

Post by noeikujoo »

nm wrote:Antti Palosaari on juuri julkaissut ajurit Anyseen kortinlukijoille, eli niitä voi nyt käyttää softcamien, kuten vdr-sc:n kanssa. Korttilinkityksen takana olevien kanavien vastaanotto ei onnistu.
Hö.. Tämä ajuri olisi saanut tulla aiemmin. Ehdin myydä keväällä oman Anysee E30C plus virittimen pois, kun halusin ylimääräisen boxin pois pöydältäni. Jos Anyseen oma korttilukija olisi silloin toiminut, niin olisin voinut luopua erillisestä phoenix smartcard-lukijasta ja jättää Anyseen neljänneksi virittimeksi.

Hate29
Vastasyntynyt
Posts: 8
Joined: 04.10.2011 20:22

Re: Kysymys HD-tallennuksesta

Post by Hate29 »

Pistän sitten tilaukseen tuon anysee E7 T2C:n. Tarviiko tuohon nyt jotain hommata, että saa kaapelikortin kiinni ja maksulliset kanavat näkyviin. Vaikka nyt alkuun en näitä linkityksen vaativia kanavia saakaan?

Tuota ohjelmistopuolta täytyy vielä pohtia. Itse olen siis käyttämässä tallennukseen tuota enkä mihinkään muuhun. Mythtv/vdr on käsittääkseni tällaisia multimedia-pc ratkaisuja, siksi olen käyttänyt kaffeinea.

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Re: Kysymys HD-tallennuksesta

Post by noeikujoo »

Hate29 wrote:Tuota ohjelmistopuolta täytyy vielä pohtia. Itse olen siis käyttämässä tallennukseen tuota enkä mihinkään muuhun. Mythtv/vdr on käsittääkseni tällaisia multimedia-pc ratkaisuja, siksi olen käyttänyt kaffeinea..
VDR toimii ihan hyvin normaalissa pöytäkoneessakin taustalla käyttäjän huomaamatta. Kunhan vaan muistaa sen, ettei sammuta konetta tallennuksen aikana. ;) Suosittelen kokeilemaan VDR:ää, kun olet saanut toimivan virittimen käsiisi.

User avatar
jarno
Yli-ihminen
Posts: 527
Joined: 25.06.2005 3:00
Location: Tampere

Re: Kysymys HD-tallennuksesta

Post by jarno »

Hate29 wrote:Tarviiko tuohon nyt jotain hommata, että saa kaapelikortin kiinni ja maksulliset kanavat näkyviin. Vaikka nyt alkuun en näitä linkityksen vaativia kanavia saakaan?
CI-moduli, jos ei linkittävää niin sitten ihan perusmalli.

Post Reply