Animal Planet HD nykii VDR:llä

HD materiaali 720p/1080i/1080p. Toisto, tallennus & softat.
Post Reply
noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Animal Planet HD nykii VDR:llä

Post by noeikujoo »

Loppukuun ajan Lumon kaapeliverkoissa näkyy ilmaiseksi Animal Planet HD, jota olen katsellut parina iltana. Muuten kanava näkyy hyvin, mutta kuva nykii ajoittain. SD-kanavilla ja muilla HD-kanavilla (Nelonen HD- ja Suomi TV HD) nykimistä ei esiinny. Outputtina VDR-palvelimessa toimii xineliboutput ja kuvaa katsotaan olkkarin koneella vdr-sxfe:n kautta. Voisikohan nykiminen johtua dvb-tekstityksestä? Noilla muilla HD-kanavilla teksitys on "poltettu" kuvaan.

P.Kosunen
Yli-ihminen
Posts: 1148
Joined: 06.11.2005 14:08
Location: Helsinki

Post by P.Kosunen »

Onko miten vanha xine-lib? Julian teki H.264 decoderin kokonaan uusiksi viikko sitten, tuo paransi HD-kanavien toimivuutta ainakin ilmaisten osalta (aiemmin jumitti hd:lle vaihtaessa, frontendin restartin jälkeen toimi).

http://hg.debian.org/hg/xine-lib/xine-lib-1.2/
http://hg.debian.org/hg/xine-lib/xine-l ... 1524dd0f5f

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Post by noeikujoo »

Xine-lib on jotain pari kuukautta vanha ja siihen on asennettu rofaforin tekemä pätsi, jolla saa VDPAU:n kanssa studio levelit käyttöön. Mitään jumiongelmia ei ole ollut. Pitää nyt katsoa jaksaako tuota kokeilla.

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Post by noeikujoo »

Kokeilin uusinta xine-lib-1.2-vdpau:ta, mutta sen kanssa Animal Planet HD nyki vielä enemmän. Vasta kun laitoin vdpau:n deinterlace metodiksi 'bob', nykiminen loppui lähes kokonaan. Lisäksi .xine/config_xineliboutput:n video.output.vdpau_studio_levels -asetus ei jostain syystä näyttänyt toimivan, joten palautin edellisen version käyttöön.

rofafor
Optikkoliikkeen kopiovastaava
Posts: 1365
Joined: 26.03.2004 3:00
Location: Internet

Post by rofafor »

noeikujoo wrote:Lisäksi .xine/config_xineliboutput:n video.output.vdpau_studio_levels -asetus ei jostain syystä näyttänyt toimivan, joten palautin edellisen version käyttöön.
Tämä kannattaisi debugata kuntoon, jos ongelma on tosiaan virallisessa xine-lib-1.2:ssa.

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Post by noeikujoo »

Asensin xine-lib-1.2-vdpau:n näin:

Code: Select all

# mkdir xine-lib
# cd xine-lib
# hg clone http://hg.debian.org/hg/xine-lib/xine-lib-1.2-vdpau
# cd xine-lib-1.2-vdpau
# fakeroot debian/rules binary
# cd ..
# sudo dpkg -i *.deb 
Lopuksi käänsin vdr-sxfe:n uudestaan.

Code: Select all

# cd vdr-xineliboutput
# make clean
# sudo make
# sudo make install
Kai tuo meni ihan oikein? Vanha xine-lib-1.2 oli asennettu siten, että käänsin sen ensin ja sitten ajoin sudo make install ja sudo ldconfig. Oliskohan se pitänyt ensin uninstalloida? Poistin (dpkg -r) nuo uudemmat libxine2-paketit ja palautin vanhan xine-lib:n em. menetelmällä.

P.Kosunen
Yli-ihminen
Posts: 1148
Joined: 06.11.2005 14:08
Location: Helsinki

Post by P.Kosunen »

Manuaalisesti asennettu saattaa mennä /usr/local alle.

Code: Select all

hg clone http://hg.debian.org/hg/xine-lib/xine-lib-1.2
cd xine-lib-1.2
-vdpau haara yhdistettiin 1.2:een.

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Post by noeikujoo »

rofafor wrote:
noeikujoo wrote:Lisäksi .xine/config_xineliboutput:n video.output.vdpau_studio_levels -asetus ei jostain syystä näyttänyt toimivan, joten palautin edellisen version käyttöön.
Tämä kannattaisi debugata kuntoon, jos ongelma on tosiaan virallisessa xine-lib-1.2:ssa.
Asetus näyttäis toimivan uusimmassa xine-lib-1.2 versiossa, jonka päivitin viime viikolla. Ilmeisesti kun viimeksi kokeilin tuota, niin silloin käytössä olikin luultavasti manuaalisesti asennettu pätsätty versio, jossa studiotasot kiinteästi päällä.

Post Reply