Page 1 of 2

BluRay ja MythTV

Posted: 09.11.2009 16:05
by Julmuri
Tässä tulee ajankohtaiseksi hankkia uusi ja isompi töllö vanhan tilalle ja vahvana ehdokkaana olisi LG:n 42" FullHD. Minullahan on käytössä MythTV/MythBuntu-pohjainen HTPC minkä läpi kaikki ohjelmat yms. tulee ja tuli idea että pystyykö Bluray-leffoja mitenkään katsomaan tuosta setupista? Suoraa tukea ei ole, mutta pystyykö esim. AnyDVD:n avulla rippaamaan "raakakopion" HTPC:n levyn kulmalle siten, että se näkyisi MythVideon avulla niin kuin alkuperäinen (menuineen päivineen)? Vai onko ainoa vaihtoehto ripata ja tunkea sen jälkeen tekstitykset ja halutut ääniraidat yhteen ja samaan tiedostoon (esim. .mkv-tiedostoon)?

Re: BluRay ja MythTV

Posted: 09.11.2009 16:14
by nm
Julmuri wrote:Vai onko ainoa vaihtoehto ripata ja tunkea sen jälkeen tekstitykset ja halutut ääniraidat yhteen ja samaan tiedostoon (esim. .mkv-tiedostoon)?
Tällä hetkellä tämä on paras vaihtoehto. Myös pelkän elokuvan ja valitun ääni- ja tekstitysraidan toistaminen suoraan ripatusta M2TS-tiedostosta tai alkuperäiseltä levyltä voi onnistua piakkoin ainakin MPlayerillä. Tukea menuille joutuu luultavasti odottelemaan vielä pitkään, ellei itse pysty tekemään jotain asian eteen.

Re: BluRay ja MythTV

Posted: 10.11.2009 10:44
by noeikujoo
nm wrote:Tällä hetkellä tämä on paras vaihtoehto. Myös pelkän elokuvan ja valitun ääni- ja tekstitysraidan toistaminen suoraan ripatusta M2TS-tiedostosta tai alkuperäiseltä levyltä voi onnistua piakkoin ainakin MPlayerillä. Tukea menuille joutuu luultavasti odottelemaan vielä pitkään, ellei itse pysty tekemään jotain asian eteen.
Onko tietoa miten HD DVD puoli on tuettu Linuxissa? Itsellä on hyllyssä pino HD DVD-leffoja, joita varten mulla on vielä Ubuntun rinnalla asenntun aWindows Xp ja PowerDVD. Jos HD DVD:t saisi helposti ripattua vaikka .mkv-tiedostoon, niin silloin ne niitä voisi katsella suoraan XBMC:n kautta. Onko olemassa helppoa keinoa ripata Blu-ray- tai HD DVD-elokuva .mkv-tiedostoon ilman, että kuvanlaatu kärsii? Menuilla ei ole niin väliä, mutta tekstitykset pitäis toimia.

Posted: 10.11.2009 11:42
by Julmuri
DumHD:llä ilmeisesti pystyy tekemään jotain, mutta mitään suoraviivaista keinoa ei ole kuin Windowsille. AnyDVD HD:lla pitäisi pystyä rippaamaan kovalevylle niin että salaukset on poistettu, mistä demuxilla halutut raidat talteen ja sitten mkv-pakettiin. Kaiketi aika saman tapainen proseduuri kuin DVD:n rippauksessa mutta ei ihan niin helppokäyttöinen... kuvan laatuhan ei kärsi ellei ala uudelleenpakkaamaan videota erikseen jollain koodekilla (Xvid tms.). Audioraidatkin pitäisi saada ilman laadun heikkenemistä jos ne pakkaa FLACilla, mutta tuo puoli on minulle vielä vähän epäselvä kun ei ole vielä Bluray-asemaa kotosalla...

Posted: 10.11.2009 12:12
by nm
Jeps, rippauksen jälkeen demuxaus tai suora Matroskan koostaminen hoituu eac3to-työkalulla.

Katso myös: http://en.wikibooks.org/wiki/Eac3to

Blu-ray-rippaukseen AnyDVD HD:n ja vaikeampien avointen työkalujen vaihtoehtona on MakeMKV, joka on vielä tällä hetkellä ilmainen ja myös Linux-versio on saatavilla. Ohjelma saattaa toimia joidenkin HD DVD -levyjen kanssa.

Posted: 10.11.2009 12:43
by P.Kosunen
BDSup2Sub java-ohjelmalla saa käännettyä .sup tekstit .idx/.sub muotoon. Mplayer ei tosin ymmärtänyt viimeeksi testatessani 1080p kokoa joten tekstit täytyi skaalata pienemmiksi ja laatu kärsi aika paljon.

Jos tekstityksiä ei tarvitse niin mplayer toistaa suoraan .m2ts:t ok.

Posted: 10.11.2009 16:36
by Julmuri
nm wrote:Blu-ray-rippaukseen AnyDVD HD:n ja vaikeampien avointen työkalujen vaihtoehtona on MakeMKV, joka on vielä tällä hetkellä ilmainen ja myös Linux-versio on saatavilla. Ohjelma saattaa toimia joidenkin HD DVD -levyjen kanssa.
Ohos... eli tulkitsenko nyt oikein, että MakeMKV osaa myös poistaa BD:n salaukset, mukaanlukien BD+:n? Jos tuo toimii Linuxissa niin sittenhän pääsee aika helpolla kun vain hommaa sisäisen BD-aseman HTPC:hen... :shock:

Posted: 10.11.2009 17:13
by nm
Kyllä ainakin periaatteessa. Versio 1.4.8 sisältää jonkinlaisen tuen BD+:lle. En itse omista BD-asemaa, enkä ole kokeillut tätä ohjelmaa.

Posted: 11.11.2009 12:42
by Julmuri
Hmm.. nyt kun mietin, niin tällainen tuli mieleen. Nykyinen Mythtv:hän ei osaa käyttää iso-imageja Storage Groupeista, mutta sen pitäisi korjaantua 0.23-versioon, mitä lupailtiin ensi vuoden alkupuolelle. Jos rippaa bluray-levyn suoraan iso-imageksi, niin pystyykö mythvideo lukemaan sitä samalla tavalla kuin dvd-isoa, vai onko levyn rakenne niin erilainen ettei Mythvideo vielä hanskaa sitä?

Posted: 11.11.2009 13:08
by noeikujoo
DVD:n ja Blu-rayn tiedostorakenteet ovat erilaiset. Blu-ray:lla video- ja äänidatat on tallennettu BDMV/STREAM/xxxx.m2ts-tiedostoihin, kun DVD:llä ne ovat VIDEO_TS/VTS_xx_x.VOB-tiedostoissa. Lisäksi Blu-ray:lla on javalla toteutettuja valikoita, joita toisto-ohjelman täytyy ajaa. DVD:llä valikot ovat (muistaakseni) VIDEO_TS/VIDEO_TS.VOB-tiedostossa. Eli toisto-ohjelman täytyy osata tunnistaa, kumpi formaatti on kyseessä. En tunne MythTV:tä, mutta jos mounttaat levy-imagen, niin ainakin joillakin toisto-ohjelmilla voi ilmeisesti katsella suoraan noita Blu-ray:n .m2ts-tiedostoja. Silloin kaikki ääniraidat (muistaakseni DTS-HD MA) eivät taida toimia ja tekstitykset eivät näy.

Posted: 18.12.2009 11:28
by noeikujoo
Huomasinpa tuossa yksi ilta, että XBMC (9.11 beta 2) toistaa Blu-ray:n .m2ts:t suoraan ja tekstityksetkin sai näkyviin. Oikean tekstityksen valinta oli vaan vähän hankalaa, kun kokeiltavia vaihtoehtoja oli toistakymmentä ja kaikkien kieli oli "Unknown".

Posted: 18.12.2009 23:22
by Julmuri
Hmm.. olisikohan sitten pikkuhiljaa toivoa että MythVideoonkin saataisiin tuki noille lähiaikoina.. :)

Posted: 06.01.2010 0:28
by phi
Myös tuore xine (xine-lib 1.1.17) toistaa .m2ts -tiedostot ja näyttää BluRay -tekstitykset.
noeikujoo wrote:Oikean tekstityksen valinta oli vaan vähän hankalaa, kun kokeiltavia vaihtoehtoja oli toistakymmentä ja kaikkien kieli oli "Unknown".
Raitojen kielet eivät ole .m2ts -tiedostoissa, vaan niiden esiin saaminen vaatii .m2ts -tiedostoa vastaavan .clpi -tiedoston (tai titleä vastaavan .mpls -tiedoston), käytännössä siis täydellisen BluRay -levyn tiedostojärjestelmän.

Kielet saa xinellä esiin asentamalla bluray input pluginin xineliboutput:n CVS:stä ( http://xineliboutput.cvs.sourceforge.ne ... ne/BluRay/ ), lisäksi tarvitaan libbluray. libbluray osannee toistaa myös joitain levyjä suoraan ilman että niitä tarvitsee ensin ripata kovalevylle.

Posted: 13.01.2010 20:13
by P.Kosunen
noeikujoo wrote:Oikean tekstityksen valinta oli vaan vähän hankalaa, kun kokeiltavia vaihtoehtoja oli toistakymmentä ja kaikkien kieli oli "Unknown".
Millä napilla nuo vaihtuu?

Posted: 13.01.2010 20:59
by noeikujoo
P.Kosunen wrote:Millä napilla nuo vaihtuu?
Toiston aikana XBMC:n OSD:n kautta -> http://xbmc.org/wiki/?title=Videos#OSD_ ... Display.29. Valikon saa muistaakseni esiin, kun painaa näppiksestä 'M'.