Page 1 of 1

Netti-TV:n käyttäminen Myth-TV:n kautta. Onnistuuko?

Posted: 30.10.2009 15:21
by übr
Voiko netti-tv:t kuten Areena, Katsomo ja Ruutu.fi integroida MythTV:n? Olis näppärä jos pärjäis ilman selainta.

Re: Netti-TV:n käyttäminen Myth-TV:n kautta. Onnistuuko?

Posted: 12.02.2010 0:24
by mytty
übr wrote:Voiko netti-tv:t kuten Areena, Katsomo ja Ruutu.fi integroida MythTV:n?
Tämä onkin mielenkiintoinen kysymys. Ymmärtääkseni toistaiseksi ei valmista ratkaisua ole, mutta erittäin pikaisen googlauksen perusteella joku on kehittänyt joskus vastaavan pluginin YouTubelle joten periaatteessa myös nuo muut voisi olla mahdollisuuksien rajoissa. Kohtuullisen vastaavia palveluita nimittäin.

Jollakulla kehitteillä? Innokkaita beta-käyttäjiä löytyy! :)

XBMC:lle näyttäisi muuten olevan plugin Yle Areenalle.

Posted: 12.02.2010 3:24
by nm
mytty wrote: XBMC:lle näyttäisi muuten olevan plugin Yle Areenalle.
Nykyiselle Flash-Areenalle vai vanhalle WMV-pohjaiselle? Tämä uusi sivusto on hieman hankalampi tapaus. Antti Ajanki on kehittänyt rtmpdumpista version, joka toimii sen kanssa. Areenassa on lisäsuojaus, jota muissa RTMP-protokollaa käyttävissä sivustoissa ei ole, joten geneeriset RTMP-asiakasohjelmat eivät toimi suoraan.

Ruutu.fi:stä voi ladata videoita rtmpdump-ylen ohella vaikkapa flvstreamerillä, mutta helppokäyttöinen frontend-skripti puuttuu. Viimeksi kun kokeilin, lataus onnistui näin: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?to ... #msg229064

Katsomo puolestaan toimii MMS+WMV-tekniikalla. Esimerkki: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?to ... #msg228904

Kaikkia kotimaisia netti-TV-lähteitä ei vielä taida saada mihinkään HTPC-frontendiin ilman selainta. Antin webvideo-projekti vaikuttaa hyvältä alustalta tällaiselle kehitystyölle. Kirjastona sen voisi sisällyttää helposti erilaisiin frontendeihin ja jos nettipalveluissa tapahtuu muutoksia, riittäisi että ongelmat korjataan yhdessä paikassa. Tällä hetkellä webvideo toimii VDR-liitännäisenä ja komentorivillä.

Posted: 12.02.2010 13:12
by mytty
nm wrote:
mytty wrote: XBMC:lle näyttäisi muuten olevan plugin Yle Areenalle.
Nykyiselle Flash-Areenalle vai vanhalle WMV-pohjaiselle? Tämä uusi sivusto on hieman hankalampi tapaus. Antti Ajanki on kehittänyt rtmpdumpista version, joka toimii sen kanssa. Areenassa on lisäsuojaus, jota muissa RTMP-protokollaa käyttävissä sivustoissa ei ole, joten geneeriset RTMP-asiakasohjelmat eivät toimi suoraan.
Mitä suurimmalla todennäköisyydellä vanhalle Areenalle. En ole tarkistanut asiaa enkä muista milloin uusi tuli käyttöön, mutta tuo plugin oli noin vuoden takaa.

Tuo (Yle) rtmpdump onkin joidenkin kokeilujeni kautta tuttu.

En tiedä onnistuisiko tuo plugin sitä kautta, että se feikkaisi olevansa selain ja loisi ikään kuin vain uuden html-sivun alkuperäisestä. Ilman, että streamiä varsinaisesti haetaan erikseen (ja omalle koneelle). En ole perehtynyt yhtään olisiko moinen edes etäisesti mahdollista.

Posted: 12.02.2010 13:28
by nm
mytty wrote:En tiedä onnistuisiko tuo plugin sitä kautta, että se feikkaisi olevansa selain ja loisi ikään kuin vain uuden html-sivun alkuperäisestä. Ilman, että streamiä varsinaisesti haetaan erikseen (ja omalle koneelle). En ole perehtynyt yhtään olisiko moinen edes etäisesti mahdollista.
Onhan se periaatteessa mahdollista, mutta jotta tästä olisi hyötyä, netti-TV-asiakasohjelman/liitännäisen pitäisi olla oikea selain, jossa on tuki Flash Playerille ja muille selainliitännäisille. Useimmissa HTPC-frontendeissä ei vieläkään ole integroitua selainta ja sellaisen kasaaminen voi olla hyvinkin vaikeaa. Lisäksi Flash Player ja videoliitännäiset ovat aikamoisia ongelmavyyhtejä verrattuna erillisiin soittimiin.

Posted: 12.02.2010 19:29
by mytty
nm wrote:Onhan se periaatteessa mahdollista, mutta jotta tästä olisi hyötyä, netti-TV-asiakasohjelman/liitännäisen pitäisi olla oikea selain, jossa on tuki Flash Playerille ja muille selainliitännäisille. Useimmissa HTPC-frontendeissä ei vieläkään ole integroitua selainta ja sellaisen kasaaminen voi olla hyvinkin vaikeaa. Lisäksi Flash Player ja videoliitännäiset ovat aikamoisia ongelmavyyhtejä verrattuna erillisiin soittimiin.
Testasin pikaisesti mythbrowser:ia ja siinä toimii nykyään myös Flash. YLE Areenan sivu toimi ihan ok, vaikkakin hitaasti. Ymmärtääkseni käyttää Webkittiä html-moottorinaan.

Flashin veemäisyydestä samaa mieltä.

Posted: 13.02.2010 0:01
by Critter

Posted: 13.02.2010 1:02
by mytty
Critter wrote:http://www.mythtv.org/wiki/MythNetvision
http://www.fecitfacta.com/MythNetvision.ogg

Ilmeisesti tulee automaagisesti 0.23:een...
Tämähän vaikuttaa erittäin lupaavalta! :D Vielä tarvitaan grabberit suomalaisiin palveluihin. Jollain jo tekeillä?

Posted: 13.02.2010 11:19
by mal--
Olen tehnyt vdr:n webvideo-pluginiin jonkinlaiset templaatit ruutu.fi ja katsomo.fi -palveluja varten. Hakutoiminnot ovat näissä vielä aika rajoitetut, koska sivuilla hakukoneet on tehty javascriptillä enkä ole ehtinyt perehtyä olisiko niitä mahdollista jotenkin käyttää paremmin (nyt ne on kierretty erinäisin keinoin). Nykyiset versiot löytyvät osoitteesta http://users.tkk.fi/~mlehtima/vdr/. Palautetta saa laittaa niin voin parannella templaatteja. Ruutu.fi-palvelu vaatii rtmpdump-yle:n version 1.2.0 tai rtmpdump:n.

p.s. Osaisiko joku kertoa miksi tämän foorumin salasanan muistutus ei toimi. Yritin hakea unohtamaani salasanaa, mutta ei onnistunut vaan jouduin tekemään uudet tunnukset.

Posted: 13.02.2010 11:45
by hetas
mal-- wrote:Olen tehnyt vdr:n webvideo-pluginiin jonkinlaiset templaatit ruutu.fi ja katsomo.fi -palveluja varten.
Pitääpä testata noita. Jos pidät noita itse toimivina, niin kannataa varmaan lähettää templatet suoraan pluginin kehittäjälle, niin tulevat mukaan "viralliseen" versioon.

Posted: 13.02.2010 11:56
by mal--
hetas wrote:Pitääpä testata noita. Jos pidät noita itse toimivina, niin kannataa varmaan lähettää templatet suoraan pluginin kehittäjälle, niin tulevat mukaan "viralliseen" versioon.
Olen jo maininnut kehittäjälle, että olen noita tekemässä ja laitan ne eteenpäin kunhan templatet ovat riittävän hyvät ja luotettavasti toimivat.

Re: Netti-TV:n käyttäminen Myth-TV:n kautta. Onnistuuko?

Posted: 11.04.2012 8:50
by kinn.unen086
Kiitos kun otit asian ylös. Pitääpä kokeilla. Oishan se hyvä jos onnistuisi. Helpottaisipahan elämää hiukan. Katselen nykyään ohjelmia mielummin netistä, kun sellainen kiireinen elämä ette ehdi istahtaa alas telkkarin äärelle.