Sivu 11/11

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

Lähetetty: 03.02.2012 19:38
Kirjoittaja perusmuro
Maanantaihin asti Nelonen Pro HD:t käytössä.

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

Lähetetty: 11.04.2012 8:47
Kirjoittaja kinn.unen086
Muutin äskettäin kaapeliverkkotalouteen ja huomasin että nyt meillä onkin sitten Yle, Nelonen ja SuomiTv HD. Kyllä on ihan hyvä kuvalaatu. Huomaa kyllä hyvin eron HD ja normi kuvalaadun väliltä. Saisivatpahan kaikille kanaville HD, kanavat. Ehkä sitte tulevaisuudessa, kun ihmisillä on HA televisiot, tai sit ruvetaan jo lähettämään 3D matskuu. Ken tietää.

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

Lähetetty: 29.06.2012 22:31
Kirjoittaja Suominen90
Onko muilla ollut ongelmia YLE HD:n tekstitysten kanssa?
Ainakin Doctor Whon tallenteissa tulee mulla noin 4 sekuntia myöhässä tekstit.

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

Lähetetty: 28.01.2014 11:23
Kirjoittaja svassi
Soneralla on jakelussa YLEn uudet HD versiot 1, 2, Fem ja Teema kanavista. Samoin DVDPlazan mukaan myös DNA:n (ainakin Oulu ja Hki) kaapelissa on kaikki 4 jaossa.

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

Lähetetty: 28.01.2014 12:01
Kirjoittaja Critter
DNA:n antennissa näkyy YLE HD TV1 ja YLE HD TV2.
Onnekseni MTV3 HD on samassa muxissa, joten yhdellä DVB-T2 virittimellä pärjää. Muut HD kanavat kun ovat linkitettyjä.

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

Lähetetty: 28.01.2014 20:42
Kirjoittaja noeikujoo
Kaisanetin kaapeliverkossa YLE HD:n tilalla näkyy nyt YLE TV2 ohjelmaa HD:nä. Kanavalogo on vaihtunut YLE HD:stä YLE TV2:ksi. VDR näyttää kanavan nimeksi "YLE HD". Ilmeisesti YLE 1 HD kanavaa ei vielä lähetetä, kun sitä ei näy listoilla? VDR:n pitäisi kai löytää uudet kanavat, kun setup.conf:ssa DVB-asetuksissa näkyy olevan päällä kaikki päivitykset:

Koodi: Valitse kaikki

UpdateChannels = 5

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

Lähetetty: 28.01.2014 21:10
Kirjoittaja nm
noeikujoo kirjoitti:VDR:n pitäisi kai löytää uudet kanavat, kun setup.conf:ssa DVB-asetuksissa näkyy olevan päällä kaikki päivitykset:

Koodi: Valitse kaikki

UpdateChannels = 5
Juu, pitäisi löytää ellet ole kytkenyt EPG-skannausta pois päältä (EPGScanTimeout=0). Minulla EPG-skannaus aiheuttaa virittimien jumiutumisia, joten piti nytkin hakea uudet kanavat manuaalisesti. EPG päivittyy riittävän hyvin ilman skannaustakin, kun kaikkia tarvittavia kanavanippuja tulee käytettyä muutenkin.

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

Lähetetty: 29.01.2014 9:06
Kirjoittaja noeikujoo
nm kirjoitti:Juu, pitäisi löytää ellet ole kytkenyt EPG-skannausta pois päältä (EPGScanTimeout=0). Minulla EPG-skannaus aiheuttaa virittimien jumiutumisia, joten piti nytkin hakea uudet kanavat manuaalisesti. EPG päivittyy riittävän hyvin ilman skannaustakin, kun kaikkia tarvittavia kanavanippuja tulee käytettyä muutenkin.
EPG:n päivitysväli on asetuksissa 5h. Ainakaan aiemmin ei ole noilla asetuksilla tarvinnut skannata kanavia uudestaan. Uudet kanavat ovat ilmestyneet kanavalistan loppuun. Tosin nyt voisi skannata kanavat uudestaan, sillä listalla on paljon kanavia, jotka ei varmaan enää ole olemassa. Ellei sitten ole jotain helppoa keinoa poistaa listalta toimimattomat kanavat?

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

Lähetetty: 29.01.2014 18:56
Kirjoittaja Raid
Tämän perusteella YLEn kanavat näkyvät ilman korttiparitusta!

http://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/ylen-hd ... 281-alkae/

Mikähän mahtaisi olla hyvä PCI kortti mythtv ympäristössä?

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

Lähetetty: 29.01.2014 21:04
Kirjoittaja svassi
Kappas, Elisa (ainakin Jyväskylässä) siirti kaikki vapaasti näkyvät HD kanavat samaan muksiin:

Koodi: Valitse kaikki

Yle TV1 HD;YLE:362000:C0M256:C:6900:310=27:0;850=eng@106,853=dut@106:5000;1127=fin:0:1501:0:31:0
Yle TV2 HD;YLE:362000:C0M256:C:6900:312=27:0;860=fin@106:5001;2127=fin,2150=fin:0:1502:0:31:0
Nelonen HD;Sanoma Television Oy:362000:C0M256:C:6900:501=27:502=fin@4,503=dut@4:0:0:13105:0:31:0
Yle Teema HD;YLE:362000:C0M256:C:6900:316=27:0;880=fin@106:5003;4127=fin,4150=fin:0:1504:0:31:0
Yle Fem HD;YLE:362000:C0M256:C:6900:314=27:0;870=sve@106:5002:0:1503:0:31:0
Vielä kun saisivat parituspakon pois Foxilta ja MTV3:lta (kuten vissiin DNAlla on), niin kotimaisten osalta tilanne alkais näyttää ihan hyvältä, vaikkakin suurin osa lähetyksistä taitaa olla upscale tavaraa. Lisäksi taitaa olla edessa lisäkovalevy tilan hommaaminen tallentteita varten.

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

Lähetetty: 30.01.2014 10:35
Kirjoittaja noeikujoo
svassi kirjoitti:Vielä kun saisivat parituspakon pois Foxilta ja MTV3:lta (kuten vissiin DNAlla on), niin kotimaisten osalta tilanne alkais näyttää ihan hyvältä, vaikkakin suurin osa lähetyksistä taitaa olla upscale tavaraa.
Aidon teräväpiirtomateriaalin määrä vaihetelee kanavittain, mutta varmaa tietoa siitä, mitkä ohjelmat ovat aitoa HD:ta, on vaikea löytää.

MTV3 sivuilla mainitaan seuraavasti:
MTV3 HD näyttää lähes kaikki kotimaiset ohjelmat HD-kuvanlaadulla. Tänä syksynä on luvassa ruudun täydeltä ohjelmia jokaiseen makuun. Kevään 2014 uutuuksia ovat mm. valovoimainen musiikkiviihdeshow Tähdet, tähdet, kotimainen draamasarja Nymfit, gameshow Suuret setelit sekä tutut koko kansan suosikit Putous ja Maajussille morsian.
Foxin mukaan lähes kaikki FOX HD -kanavan ohjelmat lähetetään aitona teräväpiirtona ja poikkeuksen tekevät vain vanhemmat ohjelmat. Omien havaintojen perusteella myös elokuviakin tulee joskus aitona HD:na. Nelonen HD taas on esittänyt MasterChef Suomi -, The Voice of Finland -ohjelmia aidosti HD-tasoisena.

Olisi kiva tietää, mitkä ohjelmat ovat HD:ta, niin voisi ajastaa VDR:llä haluamansa HD-ohjelmat tavallisen SD:n sijaan. Voisihan sitä ajastaa halutun ohjelman aina sekä SD-, että HD-kanavalta, mutta sitten voi tulla helpommin eteen tilanne, että virittimet loppuvat kesken.

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

Lähetetty: 30.01.2014 10:39
Kirjoittaja Critter
noeikujoo kirjoitti: Olisi kiva tietää, mitkä ohjelmat ovat HD:ta, niin voisi ajastaa VDR:llä haluamansa HD-ohjelmat tavallisen SD:n sijaan. Voisihan sitä ajastaa halutun ohjelman aina sekä SD-, että HD-kanavalta, mutta sitten voi tulla helpommin eteen tilanne, että virittimet loppuvat kesken.
Vielä kun saisi vdr:n hakuajastimet jotenkin tajuamaan esim. että ohjelmat pääsääntöisesti ajastettaisiin HD kanavilta ja priorisoinnin mukaan tarvittaessa SD kanavilta. :) Tosin itselläni ei nyt ole tarvetta, kun näkyy hd:na ainoastaan YLE TV1 HD, YLE TV2 HD ja MTV3 HD... ja kaikki ovat samassa muxissa.

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

Lähetetty: 30.01.2014 18:11
Kirjoittaja noeikujoo
No nyt oli listalle ilmestynyt YLE HD kanavat. Yle 1 HD, Yle Teema HD ja Yle Fem HD ovat samassa nipussa. Yle 2 HD, MTV3 HD, Nelonen HD ja FOX HD näkyy olevan jokainen eri muxissa.

Koodi: Valitse kaikki

Yle TV1 HD;Yle:482000:C0M256:C:6875:310=27:0;850=fin@106:3000;1127=fin,1150=fin:0:1501:0:30:0
Yle TV2 HD;Yle:274000:C0M256:C:6875:312=27:0;860=fin@106:5100:0:250:0:14:0
MTV3 HD;MTV OY:194000:C0M128:C:6875:3292=27:3297=fin@4,3298=sve@4:3293;3295=fin:B00:233:0:20:0
Nelonen HD;Welho:290000:C0M256:C:6875:401+8190=27:402=fin@4:0:B00:244:0:12:0
Yle Teema HD;Yle:482000:C0M256:C:6875:316=27:0;880=eng@106,883=dut@106:5100;4127=fin:0:1504:0:30:0
FOX HD;Digita OY:258000:C0M256:C:6875:1000=27:1100=fin@3,1101=dut@3:0:B00:236:0:17:0
Yle Fem HD;Yle:482000:C0M256:C:6875:314=27:0;870=sve@106:5101:0:1503:0:30:0

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

Lähetetty: 06.02.2014 18:56
Kirjoittaja nm

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

Lähetetty: 12.02.2014 22:00
Kirjoittaja ppaalto
Welhon kaapelissa noi YLEn HD-kanavat ovat muxissa, jolla on aika korkea taajuus.
http://dvb.welho.fi/cable.php
Olen kuullut ainakin yhdeltä kaverilta kommenttia, ettei näy. Mites muilla 1960-luvun taloyhtiöissä?
Pasi