YLE HD, tosin vain urheilua

HD materiaali 720p/1080i/1080p. Toisto, tallennus & softat.
vesas
Harrastaja
Posts: 53
Joined: 09.11.2008 14:02

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

Post by vesas »

TTV:nkin verkossa Yle HD näkyy salaamattomana. Kuva oli ihan ok kun vähän euroviisuja ihmettelin. Xinelibout teki vain hauskoja efektejä kun oli overscannia 2%, ilman tuota kuva oli hyvä. Nvidian vdpau:lla purin.
--
Vesa

bulldozer
Vanhempi harrastaja
Posts: 79
Joined: 02.04.2008 10:43
Location: Nokia

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

Post by bulldozer »

Kas vain, Elisan (TTV) kaapelissa näköjään näkyy. Mutta mutta, kun lätkämatsilähetys alkoi, ääni katosi. Apua... :oops:
HTPC: Gigabyte GA-E7AUM-DS2H, Intel E8400, Antec Fusion Remote Silver, 2 * Satelco EasyWatch PCI DVB-C, yaVDR 0.6

User avatar
labra
Amatööri
Posts: 17
Joined: 21.08.2005 3:00

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

Post by labra »

bulldozer wrote:Kas vain, Elisan (TTV) kaapelissa näköjään näkyy. Mutta mutta, kun lätkämatsilähetys alkoi, ääni katosi. Apua... :oops:
Jos tuota kikkaa käytti (poistaa automaattisen päivityksen) niin silloin YLE on voinut muuttaa ääni-PID:ejä. Eli tee uudestaan tuo muutos, eli laita kanavien päivitys päälle, mene kanavalle --> "kanava ei ole käytettävissä" --> päivitys pois päältä, muokkaa kanava salaamattomaksi --> vaihda kanavalle ja valitse oikea kieli.

bulldozer
Vanhempi harrastaja
Posts: 79
Joined: 02.04.2008 10:43
Location: Nokia

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

Post by bulldozer »

labra wrote:
bulldozer wrote:Kas vain, Elisan (TTV) kaapelissa näköjään näkyy. Mutta mutta, kun lätkämatsilähetys alkoi, ääni katosi. Apua... :oops:
Jos tuota kikkaa käytti (poistaa automaattisen päivityksen) niin silloin YLE on voinut muuttaa ääni-PID:ejä. Eli tee uudestaan tuo muutos, eli laita kanavien päivitys päälle, mene kanavalle --> "kanava ei ole käytettävissä" --> päivitys pois päältä, muokkaa kanava salaamattomaksi --> vaihda kanavalle ja valitse oikea kieli.
Eipä ollut apua... prkl.

Mutta hämmentävää sinänsä että ruotsinkielinen selostus toimii. Mutta siitäkään ei tähän juuri ole apua. Eli SD:llä mennään :/
HTPC: Gigabyte GA-E7AUM-DS2H, Intel E8400, Antec Fusion Remote Silver, 2 * Satelco EasyWatch PCI DVB-C, yaVDR 0.6

User avatar
jarno
Yli-ihminen
Posts: 527
Joined: 25.06.2005 3:00
Location: Tampere

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

Post by jarno »

Jos xineliboutput niin vaiha passthroughn tilalle stereo 2.0, se auttii ainakin itsellä.

bulldozer
Vanhempi harrastaja
Posts: 79
Joined: 02.04.2008 10:43
Location: Nokia

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

Post by bulldozer »

jarno wrote:Jos xineliboutput niin vaiha passthroughn tilalle stereo 2.0, se auttii ainakin itsellä.
Kiitos vinkistä, mutta ei auttanut sekään.Mutta streamdevin kautta ps3:een ja hyvin toimii. Kätevää tämä nykytekniikka... ;)
HTPC: Gigabyte GA-E7AUM-DS2H, Intel E8400, Antec Fusion Remote Silver, 2 * Satelco EasyWatch PCI DVB-C, yaVDR 0.6

vesas
Harrastaja
Posts: 53
Joined: 09.11.2008 14:02

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

Post by vesas »

Kannattaa lukea ne lähetteen speksit: ääni on joko DolbyDigital 2.0 tai DolbyDigital 5.1. Lätkässä oli 5.1 äänet. Omassa systeemissä ääni tulee digitaalisena vahvistimelle ja vahvistin osaa purkaa nuo molemmat. Xine:ssä lienee jokin asetuskämmi jos 2.0 soi, mutta 5.1 ei. Noillehan löytyy eri asetukset.
--
Vesa

bulldozer
Vanhempi harrastaja
Posts: 79
Joined: 02.04.2008 10:43
Location: Nokia

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

Post by bulldozer »

Tätä pidän todennäköisimpänä itsekin. VDR on kiinni optisella kaapelilla vahvistimessa (joka osaa kyllä dolby digitalin purkaa), mutta en ole onnistunut sitä koskaan perille saamaan. Mutta olevinaan kokeilin kaikki ac3->stereo jne. viritykset sekä vdr:stä että xineliboutputista, mutta kehnoin tuloksin.

Vaan eipä tuossa mitään, matsi oli ja meni (ja hyvin menikin). Se olisi ollut kiva katsoa hd:na, mutta jatkoa ajatellen eipä tuon niin väliä. Kunhan elisa saa kaapelissa selviteltyä kuinka saavathoidettua ylehd:n ilmaiseksi, salattuna ja linkitystä vaatien kuluttajille niin loppuu tämä huvi vdr:n osalta lyhyeen. Ja tämä tapahtunee varsin pian. Valitettavasti :/

Ellei sittenen NelonenHD ja MTV3HD tule tarjolle salaamattomina,mutta tätä en pidä kovin todennäköisenä.
HTPC: Gigabyte GA-E7AUM-DS2H, Intel E8400, Antec Fusion Remote Silver, 2 * Satelco EasyWatch PCI DVB-C, yaVDR 0.6

User avatar
jarno
Yli-ihminen
Posts: 527
Joined: 25.06.2005 3:00
Location: Tampere

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

Post by jarno »

bulldozer wrote: Ellei sittenen NelonenHD ja MTV3HD tule tarjolle salaamattomina,mutta tätä en pidä kovin todennäköisenä.
Nelonen HD on näkynyt salaamattomana jo aika kauan, tosin voihan olla että sekin kortin taakse pistetään.

bulldozer
Vanhempi harrastaja
Posts: 79
Joined: 02.04.2008 10:43
Location: Nokia

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

Post by bulldozer »

jarno wrote:Nelonen HD on näkynyt salaamattomana jo aika kauan, tosin voihan olla että sekin kortin taakse pistetään.
On, mutta taitaa olla toistaiseksi pelkkää upscaled-SD:tä. Kun nyt tässä kevään/kesän/viimeistään syksyn aikana aloittavat oikead HD-lähetykset, pelkään pahoin tilanteen muuttuvan. Ja nimenomaan huononpaan suuntaan.
HTPC: Gigabyte GA-E7AUM-DS2H, Intel E8400, Antec Fusion Remote Silver, 2 * Satelco EasyWatch PCI DVB-C, yaVDR 0.6

P.Kosunen
Yli-ihminen
Posts: 1148
Joined: 06.11.2005 14:08
Location: Helsinki

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

Post by P.Kosunen »

Saako äänivalintaan blacklistiä tms.? YLE HD:lla tuuppaa usein dut raitaa oletuksena, tuo saisi olla aina viimeinen vaihtoehto.

hetas
Yli-ihminen
Posts: 548
Joined: 15.07.2004 3:00
Location: Savonlinna

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

Post by hetas »

P.Kosunen wrote:Saako äänivalintaan blacklistiä tms.? YLE HD:lla tuuppaa usein dut raitaa oletuksena, tuo saisi olla aina viimeinen vaihtoehto.
VDR:n asetuksista (DVB-asetukset muistaakseni) saa laittaa ääniraitojen ja tekstitysten prioriteetin. Blacklistiä ei taida olla, mutta prioriteettisysteemi on ainakin minulla toiminut.

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

Post by noeikujoo »

Vieläkö VDR käyttäjillä näkyy YLE HD? Käsittääkseni ainakin Elisalla ja DNA:lla YLE HD pitäisi olla tästä päivästä lähtien salattu ja korttilinkityksen takana?

User avatar
jarno
Yli-ihminen
Posts: 527
Joined: 25.06.2005 3:00
Location: Tampere

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

Post by jarno »

noeikujoo wrote:Vieläkö VDR käyttäjillä näkyy YLE HD? Käsittääkseni ainakin Elisalla ja DNA:lla YLE HD pitäisi olla tästä päivästä lähtien salattu ja korttilinkityksen takana?
Näkyy, tosin siellä on vaan ilmoitus ettei sieltä tule mitään :-)

hetas
Yli-ihminen
Posts: 548
Joined: 15.07.2004 3:00
Location: Savonlinna

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

Post by hetas »

noeikujoo wrote:Vieläkö VDR käyttäjillä näkyy YLE HD? Käsittääkseni ainakin Elisalla ja DNA:lla YLE HD pitäisi olla tästä päivästä lähtien salattu ja korttilinkityksen takana?
LumoTV:llä näkyy vielä vapaasti.

Post Reply