Samsung LE32A676 TV ja 60Hz-->50Hz 1080i:llä?[RATKAISTU]

HD materiaali 720p/1080i/1080p. Toisto, tallennus & softat.
Post Reply
savis21
Säätäjä
Posts: 210
Joined: 29.03.2009 14:09

Samsung LE32A676 TV ja 60Hz-->50Hz 1080i:llä?[RATKAISTU]

Post by savis21 »

Olen yrittänyt saada 1920x1080 50Hz interlaced kuvaa toimimaan Samsungin TV:n kanssa. TV ostettu ennen HTPC harrastusta ja nyt sillä saa speksin mukaan ainoastaan NTSC formaatilla toimimaan HDMI liitännän.

Mulla on emolevynä Asus M3A78-EM, jossa integroitu ATI radeon HD 3200 näytönohjain. Käytän ATI:n suljettua ajuria ja AMD Catalyst Control Centeriä säätämiseen. HTPC distrona on Mythbuntu 9.04. Catalyst ei näe EDID osuudessa muita kuin nuo jenkkien taajuudet 30/60.

Pakkohan tuon on toimia 25/50 PAL formaatilla jotenkin, miten esim Topfieldin HDMI digiboxi toimii moitteettomasti muuten :shock: ???

Oisko mitään keinoa laittaa jokin Modeline xorg.conf:iin tms. joka voisi toimia? Onko kellään kokemuksia asiasta? Tällaiselta sivulta olen asiaa yrittänyt setviä http://www.mythtv.org/wiki/Modeline_Database
ja sitten tältä foorumilta. Soitin myös Samsungin tekniseen tukeen ja firmware päivitystä on ilmeisesti tulossa mutta tiedä sitten milloin...

Olisin todella kiitollinen avusta!
Last edited by savis21 on 09.08.2009 22:19, edited 1 time in total.

User avatar
jarno
Yli-ihminen
Posts: 527
Joined: 25.06.2005 3:00
Location: Tampere

Post by jarno »

Oletko kokeillut jollain modeline generaattorilla tehdä sopivaa modelineä? Itse en tosin onnistunut Samsungin PS42A466 plasmaan saamaan toimivaa 50Hz tilaa, ennenkuin nvidia-settingsillä (M3N78-EM emo nvidia 8300:lla).

Uusin firmware tohon telkkariisi näyttää olevan 1013, joka taitaa olla maaliskuulta.

savis21
Säätäjä
Posts: 210
Joined: 29.03.2009 14:09

Post by savis21 »

jarno wrote:Oletko kokeillut jollain modeline generaattorilla tehdä sopivaa modelineä? Itse en tosin onnistunut Samsungin PS42A466 plasmaan saamaan toimivaa 50Hz tilaa, ennenkuin nvidia-settingsillä (M3N78-EM emo nvidia 8300:lla).

Uusin firmware tohon telkkariisi näyttää olevan 1013, joka taitaa olla maaliskuulta.
Päivitin äsken firmwaren telkkariin... Kiitti vinkistä!!

Joskus kokeilin mutta ilman menestystä, tv ilmoitti ruudulla että "tilaa ei tueta" ja sitten luovutin... Modeline generaattorilla pitäis tietää parametrien arvoja aika paljon mutta ne ovat käyttöoppaassa niille 30/60 Hz:n taajuuksille :?

Mitenköhän tuon saisi kikkailtua?

EDIT: Niin vielä sen verran, että saan kyllä ATI:n Catalyst ControlCenteristä muutettua virkistystaajuuden 50 Hz:ksi ja sen näkeekin, kun valitsee telkkarista HDMI-liitännän mutta HDTV moodeja ei löydy kuin NTSC formaatille eli 30/60. Luulen ettei auta tuo virkistystaajuus yksinään...

Ongelmana on siis, että kuvaruudussa menee epäsäännöllisin välein vaakasuora "häiriöviiva" koko kuvaruudun leveydeltä ylhäältä alas eli näyttäis synkronointi-jutulta mielestäni...

User avatar
jarno
Yli-ihminen
Posts: 527
Joined: 25.06.2005 3:00
Location: Tampere

Post by jarno »

savis21 wrote:HDTV moodeja ei löydy kuin NTSC formaatille eli 30/60.
Vieläkös Atin näyttiksissä on eri firmwaret NTSC ja PAL -tiloille? Joskus vuosia sitten kun itselläni oli atin näyttis oli niissä muistaakseni jotain sellaista kikkailua.

EDIT: Eikun atin korteissa onkin jumpperi jolla valitaan onko pal vai ntsc tilat käytössä. Tässä linkki aiheeseen liittyvään keskusteluun.

savis21
Säätäjä
Posts: 210
Joined: 29.03.2009 14:09

Post by savis21 »

jarno wrote:
savis21 wrote:HDTV moodeja ei löydy kuin NTSC formaatille eli 30/60.
Vieläkös Atin näyttiksissä on eri firmwaret NTSC ja PAL -tiloille? Joskus vuosia sitten kun itselläni oli atin näyttis oli niissä muistaakseni jotain sellaista kikkailua.

EDIT: Eikun atin korteissa onkin jumpperi jolla valitaan onko pal vai ntsc tilat käytössä. Tässä linkki aiheeseen liittyvään keskusteluun.
Moi! Ei näytä olevan jumppereita ainakaan tässä Asuksen emossa, jossa integroitu ATI Radeon HD 3200..

Jotenkin kai pitäisi saada konffattua "aticonfig" komennolla ja ehkä suorilla Modeline-riveillä.. Tää on puhdasta spekulaatiota, en siis osaa... :roll:

Kokeilin jo "aticonfig --tvf=PAL-B" komentoa, tuli PAL-B option xorg.conf -filuun mutta ei vaikutusta... Vielä pieni varmennus, olihan se meillä PAL-B ??? Aika uusi alue mulle nimittäin, tiedän vain että PAL se on mutta mikä niistä, aticonfig-komento vaati sen...

G_F
Vanhempi asiantuntija
Posts: 157
Joined: 13.02.2007 10:40
Location: Oulu
Contact:

Post by G_F »

PAL-B on käytössä Suomessa.

savis21
Säätäjä
Posts: 210
Joined: 29.03.2009 14:09

Post by savis21 »

Mulla on kuva muuten todella tarkka ja hyvä mutta kun kuvassa tapahtuu nopeaa liikehdintää, ilmestyy kuvaan koko kuvaruudun leveydeltä sellainen vaakasuora raita, joka kulkee ylhäältä alas koko kuvaruudun matkalta.. Onko tämä mielestänne taajuus ongelma tai jokin renderöinti tai lomituksen poisto-ongelma?

En oikein tiedä,mistä pitäisi vikaa haarukoida? Olis hieno kuulla teidän mielipiteitänne...

P.Kosunen
Yli-ihminen
Posts: 1148
Joined: 06.11.2005 14:08
Location: Helsinki

Post by P.Kosunen »

Saatko kuvaa napattua häiriöstä?

nm
Johtava konsultti
Posts: 3160
Joined: 22.07.2005 3:00

Post by nm »

savis21 wrote:Mulla on kuva muuten todella tarkka ja hyvä mutta kun kuvassa tapahtuu nopeaa liikehdintää, ilmestyy kuvaan koko kuvaruudun leveydeltä sellainen vaakasuora raita, joka kulkee ylhäältä alas koko kuvaruudun matkalta.. Onko tämä mielestänne taajuus ongelma tai jokin renderöinti tai lomituksen poisto-ongelma?
Kuulostaa repeilyltä (tearing) eli piirtoa ei ole tahdistettu virkistystaajuuteen. Tämä on yleinen ongelma ATI:n fglrx-ajurilla ja tietääkseni ainoa keino, jolla sen voi välttää on OpenGL:n käyttäminen videoulostulona XVideon sijaan.

Xinen ja Xineliboutputin kanssa tarvitaan tällaiset säädöt: http://www.linuxtv.fi/viewtopic.php?t=3343&start=69

savis21
Säätäjä
Posts: 210
Joined: 29.03.2009 14:09

Post by savis21 »

nm wrote:
savis21 wrote:Mulla on kuva muuten todella tarkka ja hyvä mutta kun kuvassa tapahtuu nopeaa liikehdintää, ilmestyy kuvaan koko kuvaruudun leveydeltä sellainen vaakasuora raita, joka kulkee ylhäältä alas koko kuvaruudun matkalta.. Onko tämä mielestänne taajuus ongelma tai jokin renderöinti tai lomituksen poisto-ongelma?
Kuulostaa repeilyltä (tearing) eli piirtoa ei ole tahdistettu virkistystaajuuteen. Tämä on yleinen ongelma ATI:n fglrx-ajurilla ja tietääkseni ainoa keino, jolla sen voi välttää on OpenGL:n käyttäminen videoulostulona XVideon sijaan.

Xinen ja Xineliboutputin kanssa tarvitaan tällaiset säädöt: http://www.linuxtv.fi/viewtopic.php?t=3343&start=69
Kiitokset taas vastauksistanne! Pääsisiköhän sitä parempaan lopputulokseen, jos käyttäisi "radeonhd" ajuria tuon fglrx:n sijaan, jos en saa tuota OpenGL:ää toimimaan tuon fglrx:n kanssa..? Ainakin tuo Radeon HD3200 näytönohjain oli "radeonhd" ajurin tuettujen piirien joukossa..

nm
Johtava konsultti
Posts: 3160
Joined: 22.07.2005 3:00

Post by nm »

savis21 wrote:Pääsisiköhän sitä parempaan lopputulokseen, jos käyttäisi "radeonhd" ajuria tuon fglrx:n sijaan, jos en saa tuota OpenGL:ää toimimaan tuon fglrx:n kanssa..? Ainakin tuo Radeon HD3200 näytönohjain oli "radeonhd" ajurin tuettujen piirien joukossa..
R6xx ja R7xx piirien XVideo-tuki on vielä kokeellisella asteella radeonhd:ssa (http://www.x.org/wiki/radeonhd):
Version 1.2.5

* Added 2D acceleration for R6xx and R7xx (disabled by default).
* Added XVideo support for R6xx and R7xx (disabled by default).
En tiedä miten hyvin se toimii käytännössä.

savis21
Säätäjä
Posts: 210
Joined: 29.03.2009 14:09

Post by savis21 »

nm wrote:
savis21 wrote:Pääsisiköhän sitä parempaan lopputulokseen, jos käyttäisi "radeonhd" ajuria tuon fglrx:n sijaan, jos en saa tuota OpenGL:ää toimimaan tuon fglrx:n kanssa..? Ainakin tuo Radeon HD3200 näytönohjain oli "radeonhd" ajurin tuettujen piirien joukossa..
R6xx ja R7xx piirien XVideo-tuki on vielä kokeellisella asteella radeonhd:ssa (http://www.x.org/wiki/radeonhd):
Version 1.2.5

* Added 2D acceleration for R6xx and R7xx (disabled by default).
* Added XVideo support for R6xx and R7xx (disabled by default).
En tiedä miten hyvin se toimii käytännössä.
Kiitos taas! Taidan ensin yrittää sitä OpenGL:ää päälle Mythtv:ssä ja CCC:ssä tuo "wait for vertical refresh"="always on" asentoon ja taas kokeilua... Jos se ei toimi, niin sitten on pakko testata tuota radeonhd:ta..

EDIT: Kiitos nm! Tuo OpenGL käyttö auttoi asiaan ja nyt toimii.. Eli ratkaisu vielä kokonaisuudessaan:

Catalyst:
- Virkistystaajuus 50 Hz
- Parametri "Odota pystypäivitystä"="Aina päällä"
MythTV:
- OpenGL kuvantamiskeino päälle XVideon sijaan

Näin loppui kuvan repeily.

Kiitos kaikille auttajille!!!!!

Post Reply