Digitan HD-koelähetys

HD materiaali 720p/1080i/1080p. Toisto, tallennus & softat.
Post Reply
rofafor
Optikkoliikkeen kopiovastaava
Posts: 1365
Joined: 26.03.2004 3:00
Location: Internet

Digitan HD-koelähetys

Post by rofafor »

Tämä siemen...

Code: Select all

T 198500000 7MHz 2/3 NONE QAM64 8k 1/8 NONE
...tuottaa tämän kanavan Espoossa:

Code: Select all

HD Koelähetys;Digita OY:198500:I999B7C23D12M16T8G8Y0:T:27500:512:660=FIN;650=FIN:0:0:1137:8438:0:0

makehu
Säätäjä
Posts: 399
Joined: 30.07.2006 22:09
Location: Uusikaupunki

Post by makehu »

Tuleeko tuolta myös jotain kuvaa vai onko kanava avattu vain etukäteen olympialaisia silmälläpitäen?

Miten mahtaa olla, tuleeko C ja T verkoissa olemaan samanlaista streamia vai muuttaako kaapelioperaatorit streamin oman tarpeensa mukaiseksi?

rofafor
Optikkoliikkeen kopiovastaava
Posts: 1365
Joined: 26.03.2004 3:00
Location: Internet

Post by rofafor »

makehu wrote:Tuleeko tuolta myös jotain kuvaa
Kuten kanavan nimikin kertoo, niin siellä näkyy tällä hetkellä testikuvaa.

mikkov
Amatööri
Posts: 14
Joined: 10.03.2008 23:50

Post by mikkov »

Nyt löytyy YLE HD Peking kanavakin.

Vdr täytyy olla ilmeisesti H.264 pätsätty, että edes streamdevillä näkyisi mitään? Minulla femonkin ilmoittaa video pidiksi 0, mutta ääni pid löytyy.

ppaalto
Asiantuntija
Posts: 141
Joined: 02.12.2005 23:38

Post by ppaalto »

Millä ohjelmalla muuten skännäätte noita kanavia? Toi tavallinen scan ei tunnu tykkäävän tuosta 7Hz:stä...

Saattaa kuitenkin olla, ettei täällä Itä-Helsingissä sisäantennilla saa tarpeeksi signaalia. Pitäisi varmaan muuttaa Westendiin.


Pasi

nm
Johtava konsultti
Posts: 3160
Joined: 22.07.2005 3:00

Post by nm »

ppaalto wrote:Saattaa kuitenkin olla, ettei täällä Itä-Helsingissä sisäantennilla saa tarpeeksi signaalia. Pitäisi varmaan muuttaa Westendiin.
Luultavasti käyttämäsi sisäantenni toimii paremmin UHF-alueella kuin VHF:llä. Joku vanhempi analogi-TV:lle tarkoitettu antenni olisi ehkä parempi ratkaisu.

ppaalto
Asiantuntija
Posts: 141
Joined: 02.12.2005 23:38

Post by ppaalto »

Joo saattaa olla. Enpä tiedä, mikä tuon lähettimen teho on. Onko samaa luokkaa kuin TV1:n...

Tuossa mun sisäantennissa on myös tavallinen piiska, jolla kyllä tzapin mielestä saan vastaavia signaalivoimakkuuksia kuin TV1:llä. Virheitä tulee vain aika paljon. Ja lisäksi tuntuu siltä, että tuon Hauppaugen USB 93xxx ajurit eivät taida antaa kaikkia lukemia aivan oikein. Tuntuu siltä, että samalla signaalivoimakkuudella TV1 virittyy, mutta Peking ei. Signaalivoimakkuudet ovat 9000-tasoa tzapin mielestä molemmilla kanavilla. Sain joskus streamattua tuota signaalia tiedostoonkin dvbstreamillä, mutta luultavasti liian vireheisenä. dvbsnoopkin löysi kuva ja äänipidit.


Niin ja en siis tiedä toimivatko scan (ei siis varmaan toimi 7Hz leveydellä) ja tzap oikein tuolle signaalille. Kokeilin myös w_scanniä, joka kyllä ajoittain löysi kanavan. Kaffeinenkin skanni löysi ajoittain tuon Peking-kanavan.

Varmaan etsin joltain kaverilta oikean antennin ja jatkan harjoituksia.

Pasi

vtuomain
Vastasyntynyt
Posts: 2
Joined: 15.07.2008 10:11

Post by vtuomain »

Voisiko joku kertoa miten ja millä välineillä kanavan kuvan on saanut näkyviin?

Kokeilin gentoon vakio vdr-1.6_p1-r1 (gentoo) & xineliboutputilla X:n ikkunassa (vdr-sxfe), mutta kuvaa ei näkynyt. Jotain juovia (25 asteen kulmassa) näkyi.

Pätsäsin x.264 pätsillä vdr:n, mutta sen jälkeen kaikkien kanavien kuva meni sinertäväksi eikä muutosta tuohon HD kuvaan tullut.

Koneena Core 2 Duo E6300, Matrox P650 & LCD näyttö.

mikkov
Amatööri
Posts: 14
Joined: 10.03.2008 23:50

Post by mikkov »

Itse sain kuvan (1280x720 väripalkit) kertaalleen näkymään mplayerillä. Vdr oli H.264 pätchätty 1.6.0 streadev-serverillä

Omassa tapauksessa taloyhtiön antennista tai antennivahvistimesta tuntuu puuttuvan VHF-kanavat koska BER on niin suuri, ettei kuvaan näy yleensä ollenkaan.

ppaalto
Asiantuntija
Posts: 141
Joined: 02.12.2005 23:38

Post by ppaalto »

No nyt sain viilattua antennin paikkaa ja kuva näkyy. Siellä ei muuten enää ole pelkästään testikuvaa.

Alustana on sisäantenni ja WinTV-NOVA-T-USB2

vdr dvb ffmpeg jne :
http://www.vdr-wiki.de/wiki/index.php/O ... -S2_-_xine

paitsi, että käytän softdeviceä. Tietsikka on ohjetta vähän tehokkaampi AMD Athlon 64 X2 3800+. Prossukapasiteettia tuntui jäävän kahdesta prossusta jäljelle 25%...

xine-pluginien kanssa ei ollut toisen koneeni (IBM x31 mobiili radeon) kanssa mitään ongelmia, mutta tällä pöytäkoneella, jossa on x1650 ei toimi kuin nelonen ja sub... Muilla kanavilla näyttö jotenkin sekoaa. Ajurikin taitaa kyllä olla vähän eri kuin kannettavassa. Otin siis softdevicen käyttöön.




Pasi

ppaalto
Asiantuntija
Posts: 141
Joined: 02.12.2005 23:38

Post by ppaalto »

Niin ja se scan:kin toimii ihan hyvin

Post Reply