Emolevy sökönä

DVB kortit, emolevyt, adapterit, antennit, kotelot jne
Post Reply
Rene
Yli-ihminen
Posts: 665
Joined: 10.10.2004 3:00
Location: Espoo

Emolevy sökönä

Post by Rene »

Mulla jämähti VDR pari päivää sitten, ja kun san purkin käyntiin oli cmos-asetukset oletuksilla kuolleen pariston takia. Vaihdoin pariston, ja säädin asetukset takaisin kohdalleen. Emo ei kuitenkaan saa mitään levyjä näkyviin millään asetuksilla (RAID, SATA ja AHCI). Emo kuitenkin buuttaa usb-tikulta SystemRescueCd:n, mutta mitään levyjä se ei löydä. Kytkin buutti-ssd:n usb-kelkkaan ja viritin sen virtualboksiin. Sitä kautta sain varmistettua että ssd-levy ei ollut hajonnut.

Mulla on ollut tämä kone yhtäjaksoisesti käynnissä 4 vuotta, ja olen ostanut sen käytetttynä. Eli veikkaan että kone oli ollut käynissä ehkä jokunen vuosi lisää.

Voiko olla että emon integroitu sata-ohjain on sökönä esim kuivuneen konkan takia? Jos on, niin tuntuu oudolta että emossa on vain tietty osa rikki, ja se toimii ilman tätä.. :?: :?

nm
Johtava konsultti
Posts: 3160
Joined: 22.07.2005 3:00

Re: Emolevy sökönä

Post by nm »

On täysin mahdollista, että SATA-ohjain on hajonnut. Ei välttämättä tarvitse johtua edes kondensaattoreista, vaan joku muu virransyötön ongelma tai jännitepiikki on voinut tuhota sen.

Rene
Yli-ihminen
Posts: 665
Joined: 10.10.2004 3:00
Location: Espoo

Re: Emolevy sökönä

Post by Rene »

Eka kerta kun näin on käynyt mun kohdalla.. 90-luvulla tuli rääkättyä koneita siinä määrin että vaihdoin kovalevyt lennossa poistamalla ensiksi virtakaapelin ja sit ide-kaapelia..

nyt sit etsimään emolevyä mistä löytyisi 2 pci-paikka dvb-c korteille..

Post Reply