Sivu 1/2

Digiboxit nykyään

Lähetetty: 08.09.2015 8:52
Kirjoittaja Critter
VDR koneeni on alkanut olemaan liian epästabiili. Veikkaan, että hardis puolella on nyt jotain vikaa ja en millään jaksa alkaa enää vaihtelemaan emolevyjä jne.
Suuntasin tutkimustani ihan perus digipokseihin, vaatimuksena CI+ toiminta, vähintään se 2 kpl virtittimiä. Ei saatana mitä paskaa on tarjolla. :)
Onko tämä digipoksikehitys nykyään loppunut kokonaan ? Tuntuu että ainoa varteenotettava vaihtoehto on Miraclebox. Foorumeita lueskellessa ko. boxiakin vaivaa paljon bugeja. Milloin ei tekstitykset toimi, milloin tallenteet katoavat, milloin koko poksi kaatuu. Enigma2 pohjaiset boxit olisivat kyllä varmasti ihan ok tavaraa, mutta niillä ei sitten olekkaan CI+ hyväksyntää. Pitää varmaan lopettaa koko television katselu.

Re: Digiboxit nykyään

Lähetetty: 08.09.2015 9:11
Kirjoittaja jarno
Taitaa nykyään dnatv/elisa-viihde yms palvelut olla suositumpia kuin perinteiset digiboksit.

Re: Digiboxit nykyään

Lähetetty: 08.09.2015 9:13
Kirjoittaja tikola
Digiboksien kehitys on loppunut, koska usko on että älytelevisio/IPTV on se mikä täyttää ihmisen kaikki tarpeet. Meidän talouteen on tullut ensimmäinen sellainen laite (älytelevisio)ja kyllähän se ihan lupaava härpäke on, mutta kyllä VDR:n hakusanapohjanen automaattiajastus on jotain sellaista jota mikään kaupallinen valmistaja ei ole koskaan vielä kyennyt tekemään. Älytelevisioissa on minusta samaa tautia kuin kaikessa muussa kaupallisessa viihde-elektroniikassa. Valmistaja päättää mitä käyttäjä tarvitsee ja mitään muuta vaihtoehtoa ei ole. Samsungilla on uusi Android pohjainen Titzen, joka kuulostaa lupaavalta virittelijän kannalta, mutta onko se oikeasti sitä - aika näyttää.

Itselläni on vielä ainakin yhden VDR koneen kasaus työn alla. Tallennuspuoli VDR:ssä on kuitenkin vielä jotain sellaista jota kukaan muu ei tarjoa ja siksi jatkan sillä. Vaikka täällä foorumilla hieman paistaakin, että moni on jo luovuttanut ja aktiivisuus foorumilla on laskenut


timo

Re: Digiboxit nykyään

Lähetetty: 08.09.2015 9:19
Kirjoittaja Critter
jarno kirjoitti:Taitaa nykyään dnatv/elisa-viihde yms palvelut olla suositumpia kuin perinteiset digiboksit.
Meillä pelataan paljon nettipelejä. Paskalla nettiyhteydellä ja iptv palvelulla tuhotaan täysin peli-ilo. :)

Re: Digiboxit nykyään

Lähetetty: 08.09.2015 9:53
Kirjoittaja rofafor
Jos IPTV:n ajaa mobiiliverkon yli, niin häiritsee vain naapureita. :)

Re: Digiboxit nykyään

Lähetetty: 08.09.2015 10:03
Kirjoittaja Critter
rofafor kirjoitti:Jos IPTV:n ajaa mobiiliverkon yli, niin häiritsee vain naapureita. :)
No ei tässä tapauksessa, koska meillä on käytössä vain mobiili. :D
Eli ADSL:n irtisanoin, kun se yhdisti muistaakseni vain n. 8 megaisena, joka ei oikein riittänyt HD tarpeisiin elisaviihteellä.
4G:llä nyt toistaiseksi on vauhtia riittänyt, mutta epäilenpä, että jos rupean sitä kautta televisiota käyttelemään, niin alkaa kauhea huuto kuinka pelit lagaa. :D

Re: Digiboxit nykyään

Lähetetty: 08.09.2015 10:51
Kirjoittaja Critter
Yksi mikä voisi olla nykypäivän vaihtoehto olisi joku raspi vdr ilman mitään maksukorttihässäkkää. Tällä voisi hoitaa perus kanavien tallennukset tarvittaessa. Sitten vain maksukortti telkkariin ja HD kanavat näkyisivät moitteetta. Toki maksukanavia ei sitten tallenneta, mutta ainakin omassa käytössä maksukanavalta katsotaan pääasiassa urheilua, jonka tallentaminen on muutenkin vähän niin ja näin.

Kuinkas helposti tuon raspin saisi vdr käyttöön nykyään ? Onko kuinka pitkälle vietyjä distroja tällä saralla ?

Re: Digiboxit nykyään

Lähetetty: 08.09.2015 13:26
Kirjoittaja P.Kosunen
tikola kirjoitti:Samsungilla on uusi Android pohjainen Titzen, joka kuulostaa lupaavalta virittelijän kannalta, mutta onko se oikeasti sitä - aika näyttää.
Tizen ei pohjaudu Androidiin, mutta linuxin päälle rakennettu sekin.

Re: Digiboxit nykyään

Lähetetty: 09.09.2015 18:08
Kirjoittaja ppaalto
Tizien taitaa olla ainoa asia, joka Nokian älypuhelimista on jäljellä. Nykyään oma N9 kerää pölyä... Samsungia on mullakin seinällä. Jos jollain on kokemusta ohjelmien ajastetusta tai epg-pohjaisesta tallentamisesta 2015 Samsungilla, olen yhtenä korvana (silmänä). En ole itse tutkinut, kuinka avoin toi systeemi on ja kuinka helppoa omien appsien teko on. Muistelen, että Samsungiin (edelliseen käyttikseen?) on joku VDR-apps olemassa.

PasiA

Re: Digiboxit nykyään

Lähetetty: 10.09.2015 12:13
Kirjoittaja tikola
ppaalto kirjoitti:Muistelen, että Samsungiin (edelliseen käyttikseen?) on joku VDR-apps olemassa.
Olen havainnut saman ja tavoite on, että tuossa meidän edellisen sukupolven Samsungissa se saataisiin joskus toimimaan. Ihannetilanteessa kellarissa hyrräisi edelleen VDR serveri ja clientiksi olohuoneessa riittäisi pelkkä telkkari, jossa sitten olisi optiona suora antennipiuha, jolla saa ylen urheilulähetykset näkymään teräväpiirtona. Eli se että clientiksi riittäisi pelkkä televisio on minun toive tässä ja tuon samaisen appin tiimoilta siihen on tulevan talven mittaan jonkinlaiset mahdollisuudet onnistua.


timo

Re: Digiboxit nykyään

Lähetetty: 20.09.2015 12:44
Kirjoittaja makehu
Itse vaihdoin kahdeksan vuoden vdr käytön jälkeen enigma2 pohjaiseen digiboksiin enkä ole katunut. Oma boxini on Vu+ duo2. Näihin enigma boxeihin on usein mahdollista asentaa tarpeen mukaan virittimiä ja käyttöliittymiä ja plugineita on melko runsaasti. käyttöönotto ja virittely on paljon helpompaa mitä vdr:llä ja huoltovalikkofoorumilta saa nopeasti apua jos ongelmia ilmenee.

Re: Digiboxit nykyään

Lähetetty: 20.09.2015 13:16
Kirjoittaja Critter
makehu kirjoitti:Itse vaihdoin kahdeksan vuoden vdr käytön jälkeen enigma2 pohjaiseen digiboksiin enkä ole katunut.
Muuten ihan ok vaihtoehto, mutta CI+ puute jättää tänäpäivänä kylmäksi. CI+ tuskin kuitenkaan on katoamassa ja omaakin silmää HD rupeaa hivelemään.

Re: Digiboxit nykyään

Lähetetty: 20.09.2015 13:52
Kirjoittaja makehu
Toistaiseksi nuo Canalin HD-kanavat toimivat ilman tuota CI+:saa joten itseäni tuo puute ei haittaa. :D
CI+ ja hyvä digiboksi on mielestäni mahdoton yhtälö. :twisted:

Re: Digiboxit nykyään

Lähetetty: 20.09.2015 14:31
Kirjoittaja Critter
makehu kirjoitti:
CI+ ja hyvä digiboksi on mielestäni mahdoton yhtälö. :twisted:
No on tuokin vähän muuttumassa, kunhan edes ne tuplapurkavat kortinlukijat yleistyvät/saapuvat.

Re: Digiboxit nykyään

Lähetetty: 08.10.2015 17:16
Kirjoittaja Critter
Itseasiassa huoltovalikon foorumissa on juttua, että VU+ Duo2 ja siihen liitetyllä rautacamillä osaa purkaa linkitetyt HD kanavat antenni ja kaapeliverkossa. Toki rajoitteena edelleen se 1 kanavan purku/katselu kerrallaan. Toki samalla voi katsoa/tallentaa SD puolen kanavia. Plussaa on vielä se, että tallenne on salaamaton. Taitaa meikäpoika nyt sitten siirtyä pois VDR maailmasta.

Ps. Asia on sen verran uusi ja kun enigma on linux vehje, niin itseasiassa luulisi että saman toiminnallisuuden saisi vdr:kin. Toki liikutaan harmaalla alueella.