Hauppauge WinTV-HVR 930c (DVB-C/T) ja VDR

DVB kortit, emolevyt, adapterit, antennit, kotelot jne
Post Reply
saunatonttu
Vastasyntynyt
Posts: 1
Joined: 16.12.2010 11:39

Hauppauge WinTV-HVR 930c (DVB-C/T) ja VDR

Post by saunatonttu »

Päivää.

Sattuuko kellään olemaan otsikon mukaista USB-tikkua? Olen yrittänyt käyttää sitä mediaserverissä jossa on VDR ja lisäksi kaksi varmatoimista Terratecin PCI-korttia. Ongelma on se, että tämä USB-tikku nauhottaa päivästä pariin viikkoon, mutta tilttaa aina jossain vaiheessa, jonka jälkeen VDR pitää käynnistää uudelleen saadakseen tikun toimimaan. Syslogiin tulee vain VDR:n geneerisiä "ei voi nauhottaa/tunettaa kortilla X" -erroreita, joten näppituntumalta sanoisin että ajurivika. Olen kokeillut suoraan koneeseen, hubin kautta ja poweroidulla USB-piuhalla suoraan kiinni signaalivahvistimeen, ei vaikutusta.

VDR:n säätöjen kanssa on myös ongelmia. Jostain syystä VDR haluaa aina nauhottaa ensisijaisesti just tällä kortilla (ja kun se bugaa niin kusee ~puolet nauhotuksista). setup.conf:in "PrimaryDVB" -asetuksen pitäisi varata kortti katselulle eli nauhottaa sillä viimeseksi, mutta en ole huomannut mitään vaikutusta. Yks vaihtoehto olisi tietysti jos VDR:lle voisi jotenkin kertoa että jättää sen kortin kokonaan rauhaan, ja käyttää sitä sitten jollain muulla softalla katseluun ja streamaukseen.
(EDIT: äh, komentolinjalta löytyy, "vdr -D 0 -D 1" käyttää vaan ekaa kahta korttia)

Punaniskakorjauksena vois tietty ajastaa VDR:n uudelleenkäynnistyksen esim. klo 5.00 aamuyöstä jolloin tulee pelkkää Ostoskanavaa, mutta tämä nyt menee jo sitten osastolle Myytinmurtajat ja jeesusteippi... :D

VDR: 1.7.28
kernel: 3.17.0-trunk-686-pae (Debian)

nm
Johtava konsultti
Posts: 3160
Joined: 22.07.2005 3:00

Re: Hauppauge WinTV-HVR 930c (DVB-C/T) ja VDR

Post by nm »

saunatonttu wrote: VDR:n säätöjen kanssa on myös ongelmia. Jostain syystä VDR haluaa aina nauhottaa ensisijaisesti just tällä kortilla (ja kun se bugaa niin kusee ~puolet nauhotuksista). setup.conf:in "PrimaryDVB" -asetuksen pitäisi varata kortti katselulle eli nauhottaa sillä viimeseksi, mutta en ole huomannut mitään vaikutusta.
PrimaryDVB viittaa siihen korttiin, jota käytetään ulostulona videon ja OSD:n piirtämiseen. Tämä juontuu MPEG2/4-dekooderilla varustetuista "Full Featured" DVB-korteista, joiden ohjelmistoksi VDR on alun perin kehitetty. Nykyisin FF-kortin sijaan monilla on käytössä softapurkuliitännäisiä tai VDR toimii vain streamaus- ja tallennuspalveluna, ja PrimaryDVB viittaa softapurkuliitännäisen luomaan näennäiseen laitteeseen.
saunatonttu wrote: Punaniskakorjauksena vois tietty ajastaa VDR:n uudelleenkäynnistyksen esim. klo 5.00 aamuyöstä jolloin tulee pelkkää Ostoskanavaa, mutta tämä nyt menee jo sitten osastolle Myytinmurtajat ja jeesusteippi... :D
Monet DVB-tikut/ajurit ovat pidemmän päälle hieman epävakaita, mutta ongelmien korjaaminen on hankalaa, eikä ehkä maksa vaivaa. Itse käytän tuota jeesusteippiratkaisua eli sammutan VDR:n ja lataan ajurit uudelleen cron-skriptillä aikaisin aamulla.

Post Reply