Paras DVB-T (usb) viritin hunoon kenttään?

DVB kortit, emolevyt, adapterit, antennit, kotelot jne
Post Reply
makehu
Säätäjä
Posts: 399
Joined: 30.07.2006 22:09
Location: Uusikaupunki

Paras DVB-T (usb) viritin hunoon kenttään?

Post by makehu »

Itselläni on tällä hetkellä MSI Digi Vox duo viritin käytössä ja asun alueella jossa on erittäin huono kenttä, kyseinen viritin toimii sinänsä hyvin mutta palikoitumista tapahtuu kuitenkin aika ajoin sen verran paljon että häiritsee itseäni ja vdr:ää.
Antennia olen femonin avustuksella käännellyt joka suuntaan ja siltikään en ole saanut häiriötöntä kuvaa aikaiseksi. Paras kuva tulee kun otan heijastuksen viereisen teollisuushallin seinästä :D .
Antennina on Triaxin unix 100 ja vahvistimena saman valmistajan mastovahvistin joten antennista ei ainakaan pitäisi olla kiinni.

Olisiko markkinoilla olemassa jotain herkempää/parempaa viritintä kuin tuo digi vox (Afatech AF9015)?
Good people drink good beer. -Hunter S. Thompson

nm
Johtava konsultti
Posts: 3160
Joined: 22.07.2005 3:00

Post by nm »

En ole itse kokeillut tuota tikkua, mutta DiBcomin piirisarjat saattaisivat olla hieman parempia, vaikka Linuxissa ei voikaan hyödyntää diversity-toimintoa. Esimerkiksi Hauppauge Nova-TD USB 2.0, Asus My Cinema-U3100Mini ja Artec T14BR (kaukosäätimellä varustettu malli) ovat melko edullisia. Hauppaugessa on siis kaksi viritintä, joita voi käyttää Linuxissa samanaikaisesti erillisinä vastaanottimina, mutta ei diversity-tilassa vastaanoton tehostamiseen.

LinuxTV.org:ssa on kattava lista DiB7xxx-laitteita: http://www.linuxtv.org/wiki/index.php/DVB-T_USB_Devices


Kannattaa myös kokeilla FFmpegin MPEG-2-dekooderia libmpeg2:n sijaan -- se vähentää näkyviä virheitä huomattavasti. Muuta .xine/config_xineliboutput -tiedostossa rivi:

Code: Select all

#engine.decoder_priorities.ffmpegvideo:0
tähän muotoon:

Code: Select all

engine.decoder_priorities.ffmpegvideo:1

makehu
Säätäjä
Posts: 399
Joined: 30.07.2006 22:09
Location: Uusikaupunki

Post by makehu »

Kiitos vinkistä, löysin paikallisesta liikkeestä Hauppauge Nova-T tikun josta tuo dibcomin piiri löytyy. Nyt BER ja UNC arvot pysyvät jatkuvasti nollilla. Pitää vielä hakea tuo Hauppaugen tuplaviritin niin rupeaa virittimet riittämään.

Mutta nyt selvisi ainakin se että DiBcom 7000PC piiri on huomattavasti herkempi mitä tuo AF9015.

Jos jollain on tarvetta tuollaiselle AF9015 tuplaviritin tikulle niin täältä saa edullisesti(15€+pk) tietysti pitää asua lähellä lähettimiä. :P
Good people drink good beer. -Hunter S. Thompson

Post Reply