Bootissa dvb korttien järjestys

DVB kortit, emolevyt, adapterit, antennit, kotelot jne
Post Reply
bent
Säätäjä
Posts: 321
Joined: 05.06.2009 18:41
Location: Turku

Bootissa dvb korttien järjestys

Post by bent »

Hei,

Minulla tuli ekaa kertaa vastaa nyt ongelma karmicissa että dvb kortit latautuvat eri järjestykseen bootissa.

Eli mulla on nyt tällä hetkellä 2 dvb-c korttia ja 1 dvb-t usb tikku koneessa kiinni. Boot kerrasta riippuen ne menevät järjestykseen 0, 1, 2 satunnaisesti. Ongelmia ei ole aiemmin ollut sillä nuo 2 dvb-c korttia käyttävät samaa input grouppia mutta tuo kolmas dvb-t kortti käyttää eri input grouppia ja mythtv backend asetukset viittaavat adapterin numeroon.

Miten voisin hidastaa tuota usb tikun tunnistusta käynnistyksessä niin että se tulisi aina /dev/dvb/adapter2:ksi ?

svalavuo
Säätäjä
Posts: 286
Joined: 07.12.2004 3:00
Location: Rauma
Contact:

Post by svalavuo »

udev -säännöillä
Niillä omat korttini aikoinaan pistin järjestykseen. Nykyään ei ole väliä latautumisjärjestyksellä, joten ei ole käytössä.

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Post by noeikujoo »

Antamalla moduulille paramerina adapterin numeron /etc/modprobe.d/options-tiedostoon?

esim:

Code: Select all

options dvb_usb_anysee adapter_nr=2

bent
Säätäjä
Posts: 321
Joined: 05.06.2009 18:41
Location: Turku

Post by bent »

noeikujoo wrote:Antamalla moduulille paramerina adapterin numeron /etc/modprobe.d/options-tiedostoon?

esim:

Code: Select all

options dvb_usb_anysee adapter_nr=2
Kokeilin juuri minun tapauksessa laitoin

Code: Select all

options dvb_usb_af9015 adapter_nr=2
Näytti myös toimivan. Kiitokset nopeasta avusta.

redu
Vastasyntynyt
Posts: 5
Joined: 22.01.2010 9:01

Post by redu »

bent wrote:
noeikujoo wrote:Antamalla moduulille paramerina adapterin numeron /etc/modprobe.d/options-tiedostoon?

esim:

Code: Select all

options dvb_usb_anysee adapter_nr=2
Kokeilin juuri minun tapauksessa laitoin

Code: Select all

options dvb_usb_af9015 adapter_nr=2
Näytti myös toimivan. Kiitokset nopeasta avusta.
Kokeilin:

options Mantis dvb adapter adapter_nr=0
Toimii! Tai sitten ei? Paha sanoa, kun järjestys vaihtuu bootista toiseen ilman options-riviäkin?
Mistä saan oikean syntaksin? Sain tuon ylläolevan "Mantis dvb adapter" dmesg-listauksesta, mutta onko se pätevä?

redu

floodi
Säätäjä
Posts: 270
Joined: 19.04.2006 20:57
Location: Kuopio

Post by floodi »

modinfo dvb_usb_anysee kertonee parametrien nimet.

timbba
Säätäjä
Posts: 422
Joined: 16.09.2006 16:25
Location: Jyväskylä

Post by timbba »

redu wrote: Kokeilin:

options Mantis dvb adapter adapter_nr=0
Toimii! Tai sitten ei? Paha sanoa, kun järjestys vaihtuu bootista toiseen ilman options-riviäkin?
Mistä saan oikean syntaksin? Sain tuon ylläolevan "Mantis dvb adapter" dmesg-listauksesta, mutta onko se pätevä?

redu
Onko tuon kortin dvb moduuli siis "mantis"? Tarkista vaikka:

Code: Select all

lsmod | grep -i mantis
Jos "mantis" on moduuli, niin tarkista moduulin optiot:

Code: Select all

modinfo mantis
Jos adapter_nr löytyy, niin onko optio-rivi:

Code: Select all

options mantis adapter_nr=0
HTPC: yaVDR 0.4, Zotac HD-ND22, NVidia ION, 2 x Anysee E30 C Plus dvb-c, TV: VideoSeven LTV32H

redu
Vastasyntynyt
Posts: 5
Joined: 22.01.2010 9:01

Post by redu »

timbba wrote:
redu wrote: Kokeilin:

options Mantis dvb adapter adapter_nr=0
Toimii! Tai sitten ei? Paha sanoa, kun järjestys vaihtuu bootista toiseen ilman options-riviäkin?
Mistä saan oikean syntaksin? Sain tuon ylläolevan "Mantis dvb adapter" dmesg-listauksesta, mutta onko se pätevä?

redu
Onko tuon kortin dvb moduuli siis "mantis"? Tarkista vaikka:

Code: Select all

lsmod | grep -i mantis
Jos "mantis" on moduuli, niin tarkista moduulin optiot:

Code: Select all

modinfo mantis
Jos adapter_nr löytyy, niin onko optio-rivi:

Code: Select all

options mantis adapter_nr=0
Näin:

Kaffeine listaa:
/dev/dvb/adapter0/frontend0 : opened ( DST DVB-S ) (0ms)
/dev/dvb/adapter1/frontend0 : opened ( STB0899 Multistandard ) (1159ms)
/dev/dvb/adapter2/frontend0 : opened ( NxtWave NXT6000 DVB-T ) (17ms)

$ lsmod | grep -i mantis
mantis 40160 0
lnbp21 2460 1 mantis
mb86a16 20092 1 mantis
stb6100 7296 1 mantis
tda10021 6400 1 mantis
tda10023 6524 1 mantis
stb0899 34144 1 mantis
stv0299 9668 1 mantis
ir_common 49564 2 mantis,bttv
dvb_core 90472 4 mantis,dst,dvb_bt8xx,stv0299
ir_core 7336 3 mantis,bttv,ir_common

$ modinfo mantis
filename: /lib/modules/2.6.31-18-generic/kernel/drivers/media/dvb/mantis/mantis.ko
license: GPL
author: Manu Abraham
description: Mantis PCI DTV bridge driver
srcversion: BB892CC94B99EA5767316B0
alias: pci:v00001822d00004E35sv*sd*bc*sc*i*
depends: ir-core,ir-common,dvb-core,stv0299,stb0899,tda10023,tda10021,stb6100,mb86a16,lnbp21
vermagic: 2.6.31-18-generic SMP mod_unload modversions 586
parm: adapter_nr:DVB adapter numbers (array of short)
parm: verbose:verbose startup messages, default is 1 (yes) (int)

Mutten vieläkään tiedä, mikä on "adapterin nimi"? stb0899?

Näinkö:
options stb0899 adapter_nr=0
Vaiko:
options PCI_stb0899 adapter_nr=0
Vaiko:
options dvb_PCI_stb0899 adapter_nr=0

Hö,
redu

nm
Johtava konsultti
Posts: 3160
Joined: 22.07.2005 3:00

Post by nm »

redu wrote: Mutten vieläkään tiedä, mikä on "adapterin nimi"? stb0899?

Näinkö:
options stb0899 adapter_nr=0
Vaiko:
options PCI_stb0899 adapter_nr=0
Tuohon laitetaan moduulin nimi, eli kuten timbba jo ehdotti:

options mantis adapter_nr=0

redu
Vastasyntynyt
Posts: 5
Joined: 22.01.2010 9:01

Post by redu »

nm wrote:
redu wrote: Mutten vieläkään tiedä, mikä on "adapterin nimi"? stb0899?

Näinkö:
options stb0899 adapter_nr=0
Vaiko:
options PCI_stb0899 adapter_nr=0
Tuohon laitetaan moduulin nimi, eli kuten timbba jo ehdotti:

options mantis adapter_nr=0
Jaa, mutkun tämä loitsu
options mantis adapter_nr=0
ei pelitä? Kaffeine panee edelleen dvb-s:n ekaksi:

/dev/dvb/adapter0/frontend0 : opened ( DST DVB-S ) (0ms)
/dev/dvb/adapter1/frontend0 : opened ( STB0899 Multistandard ) (1156ms)
/dev/dvb/adapter2/frontend0 : opened ( NxtWave NXT6000 DVB-T ) (17ms)

redu

nm
Johtava konsultti
Posts: 3160
Joined: 22.07.2005 3:00

Post by nm »

Johtuu siitä että DVB-S-kortin ajuri latautuu ennen mantista, jolloin se varaa paikan 0. Joudut määrittämään myös dvb_bt8xx:lle sallitut adapterinumerot. Sinulla on tosin kaksi dvb_bt8xx-korttia: DST-frontendilla varustettu DVB-S-kortti ja Nebula. Niiden keskinäistä järjestystä ei voi määrätä, mutta voit laittaa Mantis-kortin niiden edelle:

Code: Select all

options mantis adapter_nr=0
options dvb_bt8xx adapter_nr=1,2

redu
Vastasyntynyt
Posts: 5
Joined: 22.01.2010 9:01

Post by redu »

nm wrote:Johtuu siitä että DVB-S-kortin ajuri latautuu ennen mantista, jolloin se varaa paikan 0. Joudut määrittämään myös dvb_bt8xx:lle sallitut adapterinumerot. Sinulla on tosin kaksi dvb_bt8xx-korttia: DST-frontendilla varustettu DVB-S-kortti ja Nebula. Niiden keskinäistä järjestystä ei voi määrätä, mutta voit laittaa Mantis-kortin niiden edelle:

Code: Select all

options mantis adapter_nr=0
options dvb_bt8xx adapter_nr=1,2
Kiitos nm,
täytyy testailla, kun pääsen pöytäkoneen viereen...
Olen nyt netissä miniläppärillä, kaukana (20km) pöytäkoneesta.

redu

redu
Vastasyntynyt
Posts: 5
Joined: 22.01.2010 9:01

Post by redu »

redu wrote:
nm wrote:Johtuu siitä että DVB-S-kortin ajuri latautuu ennen mantista, jolloin se varaa paikan 0. Joudut määrittämään myös dvb_bt8xx:lle sallitut adapterinumerot. Sinulla on tosin kaksi dvb_bt8xx-korttia: DST-frontendilla varustettu DVB-S-kortti ja Nebula. Niiden keskinäistä järjestystä ei voi määrätä, mutta voit laittaa Mantis-kortin niiden edelle:

Code: Select all

options mantis adapter_nr=0
options dvb_bt8xx adapter_nr=1,2
Kiitos nm,
täytyy testailla, kun pääsen pöytäkoneen viereen...
Olen nyt netissä miniläppärillä, kaukana (20km) pöytäkoneesta.

redu
Joo,
näyttää pelittävän oikein tällä nm:n tuplarivillä!
Kaffeine listaa:
/dev/dvb/adapter0/frontend0 : opened ( STB0899 Multistandard ) (0ms)
/dev/dvb/adapter1/frontend0 : opened ( DST DVB-S ) (1ms)
/dev/dvb/adapter2/frontend0 : opened ( NxtWave NXT6000 DVB-T ) (12ms)

redu

Post Reply