Technotrend Premium T1200 ja emolevy??

DVB kortit, emolevyt, adapterit, antennit, kotelot jne
Boubau
Amatööri
Posts: 12
Joined: 08.01.2010 17:20

Post by Boubau »

Asentelin tossa Knoppmythin joka toimii vallan mainiosti vain yksi pikku pulma. Näppäimistön layouttina on joku muu kuin Suomi ja tahtoisin tietää mistä sen saa vaihdettua. Koitin kyllä paria googlella löytämää komentoa, mutta ei onnistunut.
Koitin tota firmware juttua (näpyttelin tuskissaan tolla väärällä layoutilla), mutta ei se mitään ainkaan näyttänyt tekevän. Tiedä sitten onnistuko?

Albie
Säätäjä
Posts: 278
Joined: 28.01.2006 16:44
Location: Joensuu

Post by Albie »

rofafor wrote: Kyllä. Kaikki FF-kortit tarvitsevat tuon (dvb-ttpci-01.fw nimellä tosin), mutta T1200-kortti tarvitsee muistaakseni myöskin firmwaren demodulaattorilleen. Linuxin dmesg-komento paljastanee kaikki ajurien latauksessa tarvittavat firmwaret.
Ainakin omien sanojensa mukaan Boubau katsoo kaapelikanavia, joten kortti ei liene T1200 vaan DVB-C 2.1.

Katsoppas Boubau korttisi yläreunasta (kortin komponenttipuolelta, kymmenen senttiä kortin takapäästä, hopean värisen kideoskillaattorin vierestä), että löytyisikö sieltä mallimerkintää CAB: DVB Rev. 2.1 -merkintää tai vastaavaa. Merkintä on melkein piirilevyn värisellä vihreällä, joten se ei satu helposti silmään.

Boubau
Amatööri
Posts: 12
Joined: 08.01.2010 17:20

Post by Boubau »

Albie wrote:Katsoppas Boubau korttisi yläreunasta (kortin komponenttipuolelta, kymmenen senttiä kortin takapäästä, hopean värisen kideoskillaattorin vierestä), että löytyisikö sieltä mallimerkintää CAB: DVB Rev. 2.1 -merkintää tai vastaavaa. Merkintä on melkein piirilevyn värisellä vihreällä, joten se ei satu helposti silmään.
Löytyi! "!Cab-DVB.1 Rev 2.1". Oli meinaan hyvin piilotettu tuo :D. Aiemminkin yritin etsiä tuloksetta.
Jos vielä joltain löytyisi vastaus näppis ongelmaan niin hyvä ois.

Edit: Sain näppiksen toimimaan. loadkeys fi-latin1 hoiti homman. Koitin kyllä aiemmin monta ton tyylistä muttei onnistunut.

Edit2: Nytten taisi onnistua firmwarekin.

Boubau
Amatööri
Posts: 12
Joined: 08.01.2010 17:20

Post by Boubau »

Mikäs korttityyppi tuolta asetuksita pitäs valita? DVB DTV-kortti (v3.x)? Vai joku muu? Asensin firmwaren ja reboottasin ja tämä tuli takas asetuks kohtaan. Kanavia ei pysty skannaamaan ollenkaan.

nm
Johtava konsultti
Posts: 3160
Joined: 22.07.2005 3:00

Post by nm »

Boubau wrote: Sanokaapas onko olemassa mitään helpompaa ohjelmaa/käyttistä tätä varten? Neljä vaatimusta:
-Nopea
-DVB
-DvD/DIVX
-Helppo asentaa
Enna vaikuttaa lupaavalta, jos koneen rauta ei riitä XBMC:lle. Mutta Ennastakin puuttuu vielä integrointi VDR:n kanssa, ja se varmaankin toteutetaan niin että VDR on asennettava erikseen toiselle koneelle.

MythTV-distrot ovat käsittääkseni kohtalaisen helppoja asentaa, mutta MythTV on aika raskas järjestelmä SQL-tietokantoineen. Ongelmien ratkominen manuaalisesti on myös astetta hankalampaa, kun kaikki asetukset ovat tietokannassa.

VDR on hieman hankala asennettava, koska tällä hetkellä ei ole saatavilla mitään erityisen pätevää valmista jakelua. Asentaminen Ubuntuun tai Debianiin on kohtalaisen suoraviivaista vaikkapa tällä ohjeella. Säädettävää on kuitenkin enemmän, jos halutaan mahdollisimman kevyt järjestelmä ilman työpöytäympäristöä. Silloin pohjaksi kannattanee valita Ubuntu Server tai Debian ilman GNOME-työpöytää.

nm
Johtava konsultti
Posts: 3160
Joined: 22.07.2005 3:00

Post by nm »

Boubau wrote:Mikäs korttityyppi tuolta asetuksita pitäs valita? DVB DTV-kortti (v3.x)?
Tuo on ilmeisesti oikea.
Asensin firmwaren ja reboottasin ja tämä tuli takas asetuks kohtaan. Kanavia ei pysty skannaamaan ollenkaan.
Jos ei lähde toimimaan, vilkaise kernelin lokia (dmesg-komennolla) ja kokeilla skannausta päätteessä tähän tapaan:

Code: Select all

scan /usr/share/dvb/dvb-c/fi-HTV
Scanille annettavat initial-tuning-tiedostot voivat olla myös jossain muualla, kuten hakemistossa /usr/share/doc/dvb-apps/examples/scan/dvb-c tai /usr/share/doc/dvb-utils/examples/scan/dvb-c. Listaa hakemiston sisältö ja etsi kaapeliverkkoosi sopiva tiedosto nimen perusteella ja tutkimalla sen sisältämiä taajuuksia:

Code: Select all

ls /usr/share/dvb/dvb-c/
cat /usr/share/dvb/dvb-c/fi-sonera

Boubau
Amatööri
Posts: 12
Joined: 08.01.2010 17:20

Post by Boubau »

^Sain toimimaan! Pari kysymystä vielä. Kun menee konsoliin esim painamalla ctrl+alth+f1 niin kuinka sieltä pääsee pois (takaisin päävalikkoihin)? Entä kuinka pääse uudelleen asetuksiin joita kysyttiin asentamisen jälkeen (kanava asetukset jne)?

nm
Johtava konsultti
Posts: 3160
Joined: 22.07.2005 3:00

Post by nm »

Boubau wrote:^Sain toimimaan! Pari kysymystä vielä. Kun menee konsoliin esim painamalla ctrl+alth+f1 niin kuinka sieltä pääsee pois (takaisin päävalikkoihin)?
Yleensä Ctrl+Alt+F7, mutta kokeile kaikkia funktionäppäimiä, jos ei ole sen takana.
Entä kuinka pääse uudelleen asetuksiin joita kysyttiin asentamisen jälkeen (kanava asetukset jne)?
En tunne KnoppMythiä, mutta periaatteessa pitäisi käynnistää mythtv-setup X-työpöydälle. Jos ei onnistu muuten, käytä päätettä:

Code: Select all

DISPLAY=:0.0 mythtv-setup

Boubau
Amatööri
Posts: 12
Joined: 08.01.2010 17:20

Post by Boubau »

nm wrote:Yleensä Ctrl+Alt+F7, mutta kokeile kaikkia funktionäppäimiä, jos ei ole sen takana.
Toimi, kiitos!
nm wrote:En tunne KnoppMythiä, mutta periaatteessa pitäisi käynnistää mythtv-setup X-työpöydälle. Jos ei onnistu muuten, käytä päätettä:

Code: Select all

DISPLAY=:0.0 mythtv-setup
Mitä tuo X-työpöydälle meinaa? Kokeilin laittaa konsoliin sekä mythtv-setup, että display=... mutta kumpkin antoi tämmöitteen "mythtv-setup: cannot connect to X server".

nm
Johtava konsultti
Posts: 3160
Joined: 22.07.2005 3:00

Post by nm »

Boubau wrote:Mitä tuo X-työpöydälle meinaa?
Mythtv-setup on graafinen ohjelma, joten se pitää käynnistää X-näyttöön. Tavallisesti tämä tapahtuu avaamalla työpöydälle pääteikkuna ja komentamalla siellä mythtv-setup, tai suoraan työpöytäympäristön Aja ohjelma -toiminnolla. Tällöin ohjelma saa automaattisesti DISPLAY-ympäristömuuttujan kautta tiedon siitä, millä X-näytöllä sen on tarkoitus toimia.

Jos et saa KnoppMythissä työpöydälle pääteikkunaa tai muuta käynnistysmekanismia, ohjelma on käynnistettävä virtuaalikonsolista tai SSH-yhteyden avulla. Silloin DISPLAY-muuttuja on asetettava itse, kuten näytin esimerkissäni. Se pitää kirjoittaa isolla, samalle riville kuin mythtv-setup -komento, tai sitten exportata ensin. Siis joko näin:

Code: Select all

DISPLAY=:0.0 mythtv-setup
Tai näin:

Code: Select all

export DISPLAY=:0.0
mythtv-setup
Luultavasti asetuksiin pääsee jotenkin helpomminkin, mutta en tosiaan itse tunne järjestelmääsi. KnoppMythin wikistä voisi haeskella ohjeita.

Boubau
Amatööri
Posts: 12
Joined: 08.01.2010 17:20

Post by Boubau »

^Onnistu. Thx.

Post Reply