Harmony kakea ostamassa

DVB kortit, emolevyt, adapterit, antennit, kotelot jne
bent
Säätäjä
Posts: 321
Joined: 05.06.2009 18:41
Location: Turku

Harmony kakea ostamassa

Post by bent »

Vaimoke haluaisi ostaa harmonyn isälleen jolla on: tv, digiboksi ja dvd soitin.

Eli nuo 3 laitetta pitäisi saada vähintään toimimaan. Lisäksi nämä ihmiset eivät ole kovinkaan teknisiä eli jos joku (varmaan minä) ohjelmoi tuon ohjaimen heille niin heidän tulisi pärjätä.

Mitäs suosittelisitte kun voisin kuvitella että aika monella on joku harmony käytössä. Kaikki laitteet ovat tietääkseni ihan IR-vastaanottimella.

Albie
Säätäjä
Posts: 278
Joined: 28.01.2006 16:44
Location: Joensuu

Post by Albie »

Itsellä on 525 käytössä. Muuten ihan ok kapula, mutta pitää sen päiväistä narinaa painellessa ja taustavalologiikka on ihan rektaalista: Viive on kiinteä (tai siis onhan se siis ohjelmasta etukäteen jossain määrin säädettävä) eikä se jatku näppäinten painamisessa kuten esim. kännyköissä. Eli pitempää sessiota naputellessa pimeässä pitää vähän väliä sytyttää taustavalot käsin omasta napistaan tai muuten menee sokkoiluksi. Jos ei sytytä taustavaloja erikseen, vilahtaa valot vain puoleksi sekunniksi näppäintä painettaessa ja jos ei muista ulkoa näppäinten paikkaa eikä ehdi siinä ajassa nähdä seuraavan napin sijaintia, pitää sytytyttää käsin taustavalot... :roll:

Mutta itse laitteena toimii ok Sanyon tykin, Yamahan vahvarin, PS3:n ja VDR:n sarjaporttipulikan kanssa. Ja melko kestäväkin on ollut, on saanut monta kertaa kyytiä lattialle pudotessaan... :wink:

bent
Säätäjä
Posts: 321
Joined: 05.06.2009 18:41
Location: Turku

Post by bent »

Albie wrote: Mutta itse laitteena toimii ok Sanyon tykin, Yamahan vahvarin, PS3:n ja VDR:n sarjaporttipulikan kanssa. Ja melko kestäväkin on ollut, on saanut monta kertaa kyytiä lattialle pudotessaan... :wink:
Sulla on ps3:ssa joku erillinen ir vastaanotin vai toimiiko ihan sen oman natiivi bluetoothin kanssa ?

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Post by noeikujoo »

Oma 525 ei pahemmin narise, mutta muoviset volyymi-, nuoli- ja OK-napit naksuvat paineltaessa ikävästi ja niitä pitää painaa hieman voimakkaammin. Sen vuoksi esim XBMC:ssä valikoiden nopea selaaminen ei ole kovinkaan miellyttävää puuhaa.

Itse olen jo oppinut 525:n napit ulkoa, joten taustavaloa tarvitsen vain silloin, kun käytän LCD-näytölle määritettyjen lisänappien toimintoja, joita onneksi tarvitsen aika harvoin.

PS3:sta varten voi ostaa Logitechin Harmony-adapterin, joka vastaanottaa Harmonyn ir-komennot ja muuttaa ne BT-komennoiksi.

Tässä vielä listattuna omat näkemykset 525:sta:

Plussat:
+ Tuki suurelle määrälle kauko-ohjaimia
+ Opetusmahdollisuus, jos ko. kaukosäätimelle ei ole valmiina tukea
+ Pääsee lopullisesti eroon useamman kaukosäätimen problematiikasta
+ Monimutkaisenkin kotiteatterisysteemin ohjaus onnistuu myös muilta perheenjäseniltä Harmonyn aktiviteettien ansiosta
+ Uuden laiteeen ja aktiviteetin lisäämien todella helppoa
+ Useinmiten uusi laite tai aktiviteetti toimii heti kerralla
+ Kestävä rakenne halvan oloisesta tuntumasta huolimatta
+ Lähes rajattomat mahdollisuudet säätää kaukosäädin mieleisekseen

Miinukset:
- Ohjelmointi ainoastaan tietokoneella internet-yhteyden kautta
- Konfigurointiohjelman käyttölogiikka ärsyttää, jos pitää jotain asetusta hienosäätää, jos vaikka jonkin laitteen ohjaus ei toimi kuten haluaisi.
- Naksuvat muovinäppäimet ja hieman halvan oloinen tuntuma
- Lähes rajattomat säätömahdollisuudet aihuttavat sen, että systeemiä haluaa koko ajan säätää paremmaksi ja paremmaksi.

User avatar
phelin
Yli-ihminen
Posts: 1256
Joined: 09.02.2005 3:00
Location: Helsinki

Post by phelin »

Mulla oli pari vuotta sitten 525, jonka möin pois alle viikon käytön jälkeen ja palasin käyttämään One-for-all:n ensimmäisen sukupolven Kameleonttia. Reilu kuukausi takaperin Kameleontti sitten alkoi oikuttelemaan ja hommasin Harmony 515:n, jonka sai hulluilta päiviltä 30 eurolla. Mielestäni tämä 515 on hieman mukavampi käyttää kuin 525 (muistikuvat voivat toki pettää) ja ennen kaikkea softa on nykyään huomattavasti parempi ja konfigurointi siten todella helppoa.

Edelleenkään en pidä Harmonyn Activity-riippuvuudesta, jonka saa sekaisin ihan turhan helposti. Kameleontti oli mielestäni tässä suhteessa helpommin omaksuttava, sillä ohjaan mieluummin laitetta kerrallaan kuin irrationaalista kokonaisuutta "Katso TV:tä". Lisäksi noi ekan sukupolven Kameleontit olivat erittäin tyylikkäitä, sopivia käteen, vankkoja ja helppokäyttöisiä. Uudemmat Kameleontit ovat menneet tässä suhteessa paljon takapakkia.

Tässä kuva takoittamastani Kameleontista (URC8060): http://www.minhembio.com/bilder/bild/?pic_id=210750.jpg

Mutta joo, kolmelle laitteelle 515 on varmasti ihan hyvä ratkaisu.

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Post by noeikujoo »

phelin wrote:Edelleenkään en pidä Harmonyn Activity-riippuvuudesta, jonka saa sekaisin ihan turhan helposti.
Miten saat sen sekaisin? Voitko antaa esimerkin?

Samaa softaahan kaikki Harmonyt käyttävät.

User avatar
phelin
Yli-ihminen
Posts: 1256
Joined: 09.02.2005 3:00
Location: Helsinki

Post by phelin »

noeikujoo wrote:
phelin wrote:Edelleenkään en pidä Harmonyn Activity-riippuvuudesta, jonka saa sekaisin ihan turhan helposti.
Miten saat sen sekaisin? Voitko antaa esimerkin?

Samaa softaahan kaikki Harmonyt käyttävät.
Tarkoitin siis sitä, että activityt menevät sekaisin, jos laitteita käyttää device-tiloissa. Kirjanpito siitä mikä laite on päällä ja mikä ei menee sekaisin. Uskon kyllä tuohon tottuvani lopulta ja toki tilannetta voi helpottaa määrittelemällä lisää activityjä ja lisää toimintoja jo olemassa oleviin. Mutta kun muutkin käuyttäjät pitäisi saada tottumaan ja käyttämään säädintä "oikein".

JPu
Harrastaja
Posts: 57
Joined: 24.10.2003 3:00
Location: Tampere

Post by JPu »

phelin wrote: Edelleenkään en pidä Harmonyn Activity-riippuvuudesta, jonka saa sekaisin ihan turhan helposti. Kameleontti oli mielestäni tässä suhteessa helpommin omaksuttava, sillä ohjaan mieluummin laitetta kerrallaan kuin irrationaalista kokonaisuutta "Katso TV:tä".
Alkuun minäkin vierastin noita activityjä, mutta nyt kun kakea (Harmony555) on jonkin aikaa kerinnyt käyttämään ja säätämään, niin konffikset alkaa olemaan siinä mallissa, että hyvin harvoin tarvii enää tuota devices namiskaa. Meillä Harmonylla ohjaillaan telkkaria, vahvistinta, DVD soitinta, Xboxia ja VDR:ää.
Noitten activityjen paras puoli on kyllä se, että käyttäjän ei tarvitse tietää mitään koko laitteistosta. Meilläkin 5v poika saa vehkeet kuntoon xbox pelisessiota varten painamalla activityn "Pelaa XBOXilla" riippumatta siitä mitkä laitteet ovat olleet päällä.

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Post by noeikujoo »

phelin wrote:Tarkoitin siis sitä, että activityt menevät sekaisin, jos laitteita käyttää device-tiloissa. Kirjanpito siitä mikä laite on päällä ja mikä ei menee sekaisin. Uskon kyllä tuohon tottuvani lopulta ja toki tilannetta voi helpottaa määrittelemällä lisää activityjä ja lisää toimintoja jo olemassa oleviin. Mutta kun muutkin käuyttäjät pitäisi saada tottumaan ja käyttämään säädintä "oikein".
Ainakin 525 palaa aina taikaisin edelliseen activityyn, kun device-tilan jälkeen painaa uudestaan device-nappia. Meillä kukaan muu ei käytä device-nappia kuin minä ja sitäkin tapahtuu hyvin harvoin. Sekin tapahtuu silloin, kun tarkistan videotykin tuntilaskurin. Näin käytettynä activityjen logiikka ei ole kertaakaan mennyt omassa säätimessä sekaisin. Jos jollekin eri laitteen napille tulee tarvetta, niin sen voi aina lisätätä haluaman activityn lisänappeihin. Omasta mielestä tuo activity-idea on parasta, mitä yleiskaukosäätimissä on nähty. Sen avulla voi näppärästi kiertää vaikka av-vahvistimen käyttölogiikan puutteita.

Ymmärrän kyllä activityjen määrittämisen vaikeuden, jos laitteiteistoa käyttää niin, että näytön kuvasuhdetta, kirkkautta, kontrastia, värejä tai av-vahvistimen tilamoodeja, äänenvärisäätimiä, yms. asetuksia muutellaan toistettavan materiaalin mukaan. Itse olen toiminut aina niin, että säädän kuvan ja äänen asetukset mahdollisimman hyvin kohdalleen ja sen jälkeen niihin ei kosketa, joten Harmony sopii ainakin meidän käyttöön todella hyvin.

hetas
Yli-ihminen
Posts: 548
Joined: 15.07.2004 3:00
Location: Savonlinna

Post by hetas »

Itelällä on 555 ja olen kyllä ollut tyytyväinen. Mutta alussa pitää jaksaa säätää riittävästä, että activityt on kohdallaan, eikä tarvitse hyppiä device-tiloissa. Minulla on ohjauksessa TV, VDR, DVD ja viritin-vahvistin.

Muita huomioita:

Ohjelmointisofta on kömpelö ja osa toiminnoista on piilotettu ihan hämäriin paikkoihin (kuten näppäinviiveiden säätö, ovat oletuksena yleensä liian pitkät), mutta kyllä sen kanssa toimeen tulee. Itse ohjelmointi onnistuu webbiselaimella, mutta Linuxille ei ole virallista flashsaus-softaa, jolla ohjelmat saisi kapulaan. Joskus löysin jonkin epävirallisen, mutta sitä ei tullut testattua. Se ei ainkaan silloin tukenut firmwaren päivitystä.

Muissa kuin volymenäppäimissä ei ole repeatia, joten pitkien menujen selaaminen on tympeää.

Jos jos tarvitsee paljon näppäimiä, joutuu selaamaan lcd-näyttöä liiaksi.

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Post by noeikujoo »

hetas wrote:Muissa kuin volymenäppäimissä ei ole repeatia, joten pitkien menujen selaaminen on tympeää.
Repeat riippuu varmaan ohjattavista laitteista. Ainakin itsellä repeat toimii volyymin lisäksi myös nuoli-, ok- ch+- ja ch- -näppäimillä. XBMC:ssä ongelma on, että jos painaa nuoli alas-nappia liian kauan, niin pitkän menun valinta on pian valikon alareunassa. VDR:n kanssa tuota ongelmaa ei ole esiintynyt, vaikka sitä ohjataan samalla lircin konffilla ja ir-vastaanottimella.

nm
Johtava konsultti
Posts: 3160
Joined: 22.07.2005 3:00

Post by nm »

hetas wrote:Itse ohjelmointi onnistuu webbiselaimella, mutta Linuxille ei ole virallista flashsaus-softaa, jolla ohjelmat saisi kapulaan. Joskus löysin jonkin epävirallisen, mutta sitä ei tullut testattua. Se ei ainkaan silloin tukenut firmwaren päivitystä.
Nykyisin concordancella onnistuu asetusten kirjoittaminen ja firmwarepäivitykset 5xx-sarjojen kapuloissa: http://www.phildev.net/concordance/supp ... dels.shtml

User avatar
phelin
Yli-ihminen
Posts: 1256
Joined: 09.02.2005 3:00
Location: Helsinki

Post by phelin »

JPu wrote: Alkuun minäkin vierastin noita activityjä, mutta nyt kun kakea (Harmony555) on jonkin aikaa kerinnyt käyttämään ja säätämään, niin konffikset alkaa olemaan siinä mallissa, että hyvin harvoin tarvii enää tuota devices namiskaa.
Uskon, että tästä juuri onkin kyse. Harmonya kun usein mainostetaan helposti käyttöön otettavaksi jne, mutta todellisuudessa vasta pidemmän säädön kautta activityt ovat siinä kunnossa, että kaukosäädin toimii ongelmitta. Toisaalta näen kyllä activityjen tarjoaman mahdollisuuden, kunhan ne saa kuntoon. Perinteinen ohjelmoitava all-in-one -kaukosäädin on kuitenkin siinä mielessä loogisempi, että se vain yhdistää useamman kaukosäätimen yhteen pakettiin, kun taas Harmonyt luovat n-kpl loogisia kaukosäätimiä activityjen avulla. Näin ollen väittäisin esim Kameleontin olevan helpommin käyttöön otettava, mutta kunnolla säädetty Harmony on ilmeisesti tehokkaampi ratkaisu.

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Post by noeikujoo »

phelin wrote:Näin ollen väittäisin esim Kameleontin olevan helpommin käyttöön otettava, mutta kunnolla säädetty Harmony on ilmeisesti tehokkaampi ratkaisu.
Harmonynkin käyttöönotto voi olla aika helppo, jos on sopivat laitteet. Joidenkin laitteiden kanssa vaan tulee ongelmia ja sitten asetuksia joutuu säätämään. Jos ohjattavia laitteita on vain muutama (esim. TV+DVD+tallentava digiboksi), niin en kokisi käyttöönottoa mitenkään vaikeaksi.

Monella tutullakin on käytössä Harmony. Ne jotka ovat viitsineet säätää activityt kuntoon, kehuvat säädintä maasta taivaaseen. Ne, jotka eivät viisi vaivautua säätämään activityja kuntoon, haukkuvat Harmonya. Ymmärrän kyllä sen hyvin, jos yhden asetuskierroksen jälkeen jotakin alkaa activityjen säätäminen tympiä.

Oma Harmony ohjaa tällä hetkellä seuraavia laitteita:
- Videotykki
- Taulu-tv
- DVD-soitin
- PS3
- HTPC
- Moottoroitu valkokangas
- Pistorasiaan kytkettävä IR-himmennin (ohjaa jalkalamppua)

Onhan se helppoa, kun yhtä "Katso elokuva"-nappia painamalla valkokangas laskeutuu alas ja projektori, av-vahvistin ja PS3 menvät päälle. Sen jälkeen tarvitsee vain laittaa Blu-ray elokuva PS3:een ja istua nojatuoliin. Kun leffan loputtua painaa Power-off nappia, niin sen jälkeen valkokangas nousee ylos ja laitteet menevät pois päätlä. Tarkoitus olisi vielä säätää kattovalojen himmennys toimimaan Harmonyn kautta. Kaapista löytyy IR-himmennin, joka sopii siihen tarkoitukseen, mutta asennus on tekemättä.

Muistan vieläkin ajan ennen Harmonya, kun vaimo soitteli vapaapäivinään töihin ja kyseli, miten esim. DVD-soittimella voi kuunnella MP3-CD:tä. Monta kertaa piti neuvoa, että DVD-soittimen päälle laittamisen jälkeen TV pitää laittaa ensin päälle ja sitten valita oikea inputti. Sen jälkeen piti laittaa AV-vahvistin päälle ja valita DVD input. Jos kuva näkyi, mutta ääntä ei kuulunut, niin sitten piti tarkistaa, että vahvistimen 5.1 analog input ei unohtunut päälle.

Albie
Säätäjä
Posts: 278
Joined: 28.01.2006 16:44
Location: Joensuu

Post by Albie »

bent wrote: Sulla on ps3:ssa joku erillinen ir vastaanotin vai toimiiko ihan sen oman natiivi bluetoothin kanssa ?
Käytössä siis Nyko Blu-Wave IR-pulikka, eBaystä vähän toista kymppiä postikuluineen. Itse kaken nakkasin metsään ja käytän vain vastaanotinta. Toimii kuin Moppe, mutta tietenkään laitosta ei saa käyntiin tuolla, kun USB:it ovat virrattomina valmiustilassa.

Post Reply