iMON LCD (kellonajan) fontti

DVB kortit, emolevyt, adapterit, antennit, kotelot jne
Post Reply
take
Vastasyntynyt
Posts: 2
Joined: 02.11.2009 7:39

iMON LCD (kellonajan) fontti

Post by take »

Enpä löytänyt valmiiksi mainintaa aiheesta, joten kysytäänpä ihan uudessa säikeessä. Eli kotelona on Antec Micro Fusion 350, jonka kyljessä on tällainen näyttö:
Bus 001 Device 004: ID 15c2:0038 SoundGraph Inc.

Kotelon mukana tullut kaukosäädin toimii (liian vähäisistä napeista huolimatta) ja vdr-plugin-imonlcd:llä (muistinko oikein) ajaa tekstiä näyttöön niinkuin kuuluukin. Eli värkki sinänsä toimii ihan ongelmitta, mutta nyt kun sen on saanut toimimaan niin nälkä tietty kasvaa syödessä.

Ensiksi, kun VDR:n sammuttaa niin ruutuun tulee ihan oikeaoppisesti sekä kellonaika että mahdollinen hälytyksen aika vuorottelemaan ja ruutu näyttää tältä: Image

Vikanahan tuossa näkymässä on siis susiruma ja hankalasti luettava fontti ja jenkkimallinen kellonaika. Vähän arveluttaa että tuo vika piilee itse näytön sisuksissa ja sille ei ole mitään tehtävissä, mutta jos jollakulla on mitään vinkkiä ongelman korjaamiseksi niin otan kaiken tiedon mielelläni vastaan.

Vastaavanlainen ongelma on sitten itse toistossa, ruutua näkisi lukea pienemmälläkin fontilla ja jos skrollauksen saisi pyörimään jatkuvasti niin sekään ei haittaisi. Tuota varten pitänee ko. pluginia vähän ruuvata, mutta jos sattuisi löytymään valmis patch tms niin olisin ikionnellinen.

Edit: Mainitaanpa vielä, jos sillä jotain merkitystä on, että VDR pyörii Debian Lennyn (amd64) päällä ja VDR itse laajennuksineen on käännetty e-tobin sid:n repositorystä. VDR on versiota 1.6.0 ja imonlcd 0.0.2.

Noiden lisäksi olisi sitten vielä ajatus saada LCD-näyttö, VDR ja XBMC juttelemaan sulassa sovussa keskenään, mutta se on sitten toisen säikeen ongelma se.

rofafor
Optikkoliikkeen kopiovastaava
Posts: 1365
Joined: 26.03.2004 3:00
Location: Internet

Re: iMON LCD (kellonajan) fontti

Post by rofafor »

take wrote:Vähän arveluttaa että tuo vika piilee itse näytön sisuksissa ja sille ei ole mitään tehtävissä, mutta jos jollakulla on mitään vinkkiä ongelman korjaamiseksi niin otan kaiken tiedon mielelläni vastaan.
Kyseisen laajennoksen asetussivulta pitäisi pystyä vaihtamaan fonttia.

take
Vastasyntynyt
Posts: 2
Joined: 02.11.2009 7:39

Post by take »

Joo, ko. modulin asetuksista voi tosiaan vaihtaa toiston aikana käytettävää fonttia, mutta fonttikoon asetusta en sieltäkään löytänyt. Käsittääkseni nuo valittavat fontit ovat truetypeä, joten kai niitä ainakin teknisesti pystyy skaalaamaan. Sitä en sitten tiedä onko tuossa imonlcd -modulisssa itsessään jotain rajoitteita tuon käyettävän fonttikoon suhteen.

Ja tuo suurempi ongelma, eli lähes lukukelvoton kellonaika jenkkiformaatissa, silloin kun kone on suspend -tilassa ei liity varsinaisesti tuohon imonlcd -moduliin. Paitsi tietty siten, että ko. moduli komentaa näytön pyörittämään yhtä tai useampaa kellonaikaa vuoronperään, mutta en niin pitkälle vielä ko. modulin uumeniin perhehtynyt että osaisin sanoa käsketäänkö modulille siinä jotain muutakin.

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Post by noeikujoo »

take wrote:Ja tuo suurempi ongelma, eli lähes lukukelvoton kellonaika jenkkiformaatissa, silloin kun kone on suspend -tilassa ei liity varsinaisesti tuohon imonlcd -moduliin. Paitsi tietty siten, että ko. moduli komentaa näytön pyörittämään yhtä tai useampaa kellonaikaa vuoronperään, mutta en niin pitkälle vielä ko. modulin uumeniin perhehtynyt että osaisin sanoa käsketäänkö modulille siinä jotain muutakin.
Hommasin Antecin kotelon, jossa tuommoinen näyttö. Olen hieman tutkinut tuota ja vaikuttaa siltä, että tuon ison kellonajan fonttia ei ehkä voi vaihtaa. Ilmeisesti tuossa näyttömoduulissa itsessään pyörii jonkinlainen softa, joka piirtää kellonaikaa näytölle, kun kone on sammutettuna. Olisi kiva tietää miten tuo kello toimii Windowssissa. Jos kellon fontin saa vaihdettua Imonin asetuksilla, niin silloin se tarkoittaa sitä, että softa ladataan näyttömoduulille ohjelmallisesti. Ajurin (lirc_imon) lähdekoodeja tutkimalla voisi myös selvitä jotain.

Jos lirc on asennettu ja lirc_imon moduli on käytössä, niin silloin kellon saa käytiin komentoriviltä seuraavalla komennolla:

Code: Select all

perl -e 'print pack "H*", "80000000091e0088"' > /dev/lcd0
Tuo komento asettaa kellonajaksi "AM 09:30".

Kun kellonaika on näytöllä, sinne ei saa tulostumaan mitään muuta. Kello pysäytetään ja näyttö tyhjennetään komennolla:

Code: Select all

perl -e 'print pack "H*", "4000000000000088"' > /dev/lcd0
Sen jälkeen näyttö toimii taas normaalisti.

Itse käytän LCDprocin 0.5.3 versiota, joka toimii tuon näytön kanssa ihan hyvin. XBMC osaa ohjata näyttöä suoraan LCDproc:n kautta. Jostain syystä LCDproc ei aina sammutuksen yhteydessä tuonut tuota kellonaikaa näytölle. Varmaan lirc pitäisi päivittää uudempaan versioon? Tein LCDproc:n imonlcd-ajuriin pienen muutoksen ja nyt tuo iso kello lähtee käyntiin aina, kun kone sammutettaan.

Post Reply