newbie kysymys dvb korteista

DVB kortit, emolevyt, adapterit, antennit, kotelot jne
Post Reply
bent
Säätäjä
Posts: 321
Joined: 05.06.2009 18:41
Location: Turku

newbie kysymys dvb korteista

Post by bent »

Heips

kun myydään noita HDTV dvb kortteja niin miten ne eroavat perus karvalakki mallista ? Ainakin omilla perus dvb-c korteillani näyttiksen VDPAU rautapurku hoitaa noi HD lähetyksetkin ja vaikka ei olis sitä niin tarpeeksi kun heittää prosutehoja ongelman kimppuun niin sekin ratkeaa.

Eli siis perus halpis dvb-t tai dvb-s kortti + vdpau tai prosuteho -> voiko katsoa hd lähetyksiä ?

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Post by noeikujoo »

Kaapeliverkoissa käytetään samoja virittimiä sekä SD-, että HD-lähetysten vastaanottoon. Kortin HDTV-merkintä yleensä tarkoittaa sitä, että kortin mukana tulevilla ohjelmilla voi vastaanottaa myös h.264 pakattuja HD-lähetyksiä. Kaapeliverkoissa HD-kanavat ovat pääsääntöisesti salattuja ja purku onnistuu vain Cable HD Ready vastaanottimella, joka tukee ns. korttilinkitystä. Esim. VDR:n SC-plugin- & phoenix-lukijalla- ratkaisulla ei kaapeliverkon HD-lähetyksiä voi purkaa. Salauksin purun pitäisi kuulemma toimia, jos omistaa Cable HD Ready vastaanottimen ja vuokraa kaapelioperaattorilta korttilinkitysta tukeva Conax-modulin, joka linkitetään samassa Cable HD Ready-vastaanottimessa, jonka sarjanumero on ilmoitettu kaapelioperaattorille. Linkityksen jälkeen moduli siirretään tietokoneen Conax-paikkaan ja HD-kanavat pitäisi näkyä sen jälkeen.

Sateliitin kautta tulevissa HD-lähetyksissä käytetään DVB-S2 virittimiä ja sielläkin on ilmeisesti käytössä korttilinkitys. Suomen antenniverkoon HD-lähetysten standardiksi on valittu DVB-T2.

bent
Säätäjä
Posts: 321
Joined: 05.06.2009 18:41
Location: Turku

Post by bent »

noeikujoo wrote: Sateliitin kautta tulevissa HD-lähetyksissä käytetään DVB-S2 virittimiä ja sielläkin on ilmeisesti käytössä korttilinkitys. Suomen antenniverkoon HD-lähetysten standardiksi on valittu DVB-T2.
Eli toisin sanoa HD lähetykset vaativat T2 tai S2 virittimen, kaapeli puolella perus malli toimii.

En usko että olisin maksukanavista kiinnostunut mutta hyvä tiettää. Tätä tietoa lähinnä kaivan kaverille tekemääni mythtv projektia varten. Oma kotini on kaapelin päässä ja max kanavapakettista maksan ja se toimii ihan hyvin. pheonix card reader (newcs+open-sasc-ng).

Sateliitti puolella ei taida olla ilmaisia HD lähetyksiä vielä joten tuskin kannattaa maksaa ~80-100€ S2 kortista kun perus S kortin saa 24€.

Kiitoksia tiedoista, tutkin tuota korttilinkitys asiaa uudelleen jos se joskus tulee ajankohtaiseksi.

Post Reply