Newbielle uutta ongelmatonta laitteistoa ?

DVB kortit, emolevyt, adapterit, antennit, kotelot jne
vega
Säätäjä
Viestit: 232
Liittynyt: 02.10.2006 11:24

Viesti Kirjoittaja vega » 16.01.2009 11:02

Critter kirjoitti: Phoenix lukija tunnistuu, muttei hajuakaan missä moodissa ? Winukalla sain laitettua sen Phoenix moodiin, mutta säilyykö se ? Vai pitääkö se linuxin puolella saada joten uudelleen samaan moodiin ? No jokatapauksessa linuxilla ko. toimenpide ei toimi vaan se herjaa jostain yhteysongelmasta. Ledi ei pala ko. lukijassa. Kun lukijan törkkää kiinni ledi vilahtaa kyllä.
Löytyyhän siihen se Linux-softakin, jolla moodia voi vaihtaa:

http://www.adteknik.se/software/adusbph-1.0.tar

Itsellä taisi olla niin, että phoenix-modessa toimi. Muistan lukeneeni, että jollain taas smartmouse oli "oikea" moodi.
.v

Critter
Yli-ihminen
Viestit: 868
Liittynyt: 16.12.2008 19:25

Viesti Kirjoittaja Critter » 16.01.2009 11:14

vega kirjoitti: Löytyyhän siihen se Linux-softakin, jolla moodia voi vaihtaa:

http://www.adteknik.se/software/adusbph-1.0.tar
Juu tuota kokeilin tämänkin foorumin "ohjeilla", mutta kuten mainitsin se herjasi vain jotain "cannot connect" tai jotain vastaavaa. Eli ei toiminut.

vega
Säätäjä
Viestit: 232
Liittynyt: 02.10.2006 11:24

Viesti Kirjoittaja vega » 16.01.2009 11:33

Critter kirjoitti: Juu tuota kokeilin tämänkin foorumin "ohjeilla", mutta kuten mainitsin se herjasi vain jotain "cannot connect" tai jotain vastaavaa. Eli ei toiminut.
Kas joo, luinpas huolimattomasti. Varmista vielä sellainen, ettei brltty ohjelma ole asennettu (Ubuntussa on ainakin vakiona). Se muistaakseni varaa USB phoenixin käyttämän devicen/moduulin, joka on yleensä /dev/ttyUSB0.
.v

Critter
Yli-ihminen
Viestit: 868
Liittynyt: 16.12.2008 19:25

Viesti Kirjoittaja Critter » 16.01.2009 14:36

Täytyy kokeilla tuota brltty:n poistoa.
---
Hauppauge asiaa taas...
Jahas mitähän tuolla meinaa tuo Dual Tuner Only linux supportin kohdalla ?
http://www.quantexzone.com/faq/wintv_fa ... -t-500.htm

Meinaako, ettei saa kakea toimimaan olleskaan, eli vain tunerit toimii... Prkl..

nm
Johtava konsultti
Viestit: 3160
Liittynyt: 22.07.2005 3:00

Viesti Kirjoittaja nm » 16.01.2009 14:46

Critter kirjoitti:Hauppauge asiaa taas...
Jahas mitähän tuolla meinaa tuo Dual Tuner Only linux supportin kohdalla ?
Diversity-tila, eli kahden virittimen käyttö saman kanavanipun vastaanottamiseen ei toimi Linux-ajureilla.
Meinaako, ettei saa kakea toimimaan olleskaan, eli vain tunerit toimii... Prkl..
Kaukosäätimeen ei tuolla sivulla oteta kantaa. Kannattanee tiedustella tukea linuxtv.org:n DVB-postituslistalla.

Critter
Yli-ihminen
Viestit: 868
Liittynyt: 16.12.2008 19:25

Viesti Kirjoittaja Critter » 16.01.2009 14:59

nm kirjoitti: Diversity-tila, eli kahden virittimen käyttö saman kanavanipun vastaanottamiseen ei toimi Linux-ajureilla.
Jaa, no tuollasella ominaisuudella ei tee mitään ? Ihan uuno toiminto, jos kerran yhdellä virittimellä saa koko muxin tallennettua, niin mitä hittoa sillä toisella virittimellä siellä samassa muxissa enää tekee ?!? Taas joku myyntikikka :)

No illalla taas säätämään.. brltty poistoa ja sasc-ng:n ja newcs:n kanssa painimista. Ehkä tuon novankin kanssa.. Alkaa olla paukut vaan loppu. Ongelmatonta laitteistoa kun ostaa, niin sitähän ei tietenkään saa. :)

timbba
Säätäjä
Viestit: 422
Liittynyt: 16.09.2006 16:25
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja timbba » 16.01.2009 15:07

Critter kirjoitti:Jaa, no tuollasella ominaisuudella ei tee mitään ? Ihan uuno toiminto, jos kerran yhdellä virittimellä saa koko muxin tallennettua, niin mitä hittoa sillä toisella virittimellä siellä samassa muxissa enää tekee ?!? Taas joku myyntikikka :)
Eikös tuo diversity nimenomaan parantanut signaalinlaatua kun kahdella otetaan vastaan lähetystä. Eli heikoissa oloissa kätevä.
Viimeksi muokannut timbba, 16.01.2009 15:10. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
HTPC: yaVDR 0.4, Zotac HD-ND22, NVidia ION, 2 x Anysee E30 C Plus dvb-c, TV: VideoSeven LTV32H

nm
Johtava konsultti
Viestit: 3160
Liittynyt: 22.07.2005 3:00

Viesti Kirjoittaja nm » 16.01.2009 15:09

Critter kirjoitti:Jaa, no tuollasella ominaisuudella ei tee mitään ? Ihan uuno toiminto, jos kerran yhdellä virittimellä saa koko muxin tallennettua, niin mitä hittoa sillä toisella virittimellä siellä samassa muxissa enää tekee ?!? Taas joku myyntikikka :)
Diversity parantaa vastaanottoa heikolla signaalilla. Tosin se vaatii myös kaksi antennia toimiakseen oikein.

Critter
Yli-ihminen
Viestit: 868
Liittynyt: 16.12.2008 19:25

Viesti Kirjoittaja Critter » 16.01.2009 17:03

Ei auttanut brltty:n poisto, kun ei sitä oltu edes asennettu. :cry:

Critter
Yli-ihminen
Viestit: 868
Liittynyt: 16.12.2008 19:25

Viesti Kirjoittaja Critter » 16.01.2009 17:09

Tässä muutama logi:

dmesg | grep USB

Koodi: Valitse kaikki

[    2.959569] ohci_hcd: 2006 August 04 USB 1.1 'Open' Host Controller (OHCI) Driver
[    2.961420] USB Universal Host Controller Interface driver v3.0
[    3.006541] ohci_hcd 0000:00:04.0: new USB bus registered, assigned bus number 1
[    3.062378] hub 1-0:1.0: USB hub found
[    3.268811] ehci_hcd 0000:00:04.1: new USB bus registered, assigned bus number 2
[    3.444018] usb 1-2: new full speed USB device using ohci_hcd and address 2
[    3.456018] ehci_hcd 0000:00:04.1: USB 2.0 started, EHCI 1.00, driver 10 Dec 2004
[    3.456161] hub 2-0:1.0: USB hub found
[    3.512023] hub 1-0:1.0: unable to enumerate USB device on port 2
[    3.664624] ohci_hcd 0000:00:06.0: new USB bus registered, assigned bus number 3
[    3.722082] hub 3-0:1.0: USB hub found
[    3.824900] ehci_hcd 0000:00:06.1: new USB bus registered, assigned bus number 4
[    3.836017] ehci_hcd 0000:00:06.1: USB 2.0 started, EHCI 1.00, driver 10 Dec 2004
[    3.836345] hub 4-0:1.0: USB hub found
[    4.080020] usb 1-2: new full speed USB device using ohci_hcd and address 3
[    6.605579] ehci_hcd 0000:01:05.2: new USB bus registered, assigned bus number 5
[    6.620013] ehci_hcd 0000:01:05.2: USB 2.0 started, EHCI 1.00, driver 10 Dec 2004
[    6.620165] hub 5-0:1.0: USB hub found
[    6.825016] uhci_hcd 0000:01:05.0: new USB bus registered, assigned bus number 6
[    6.825140] hub 6-0:1.0: USB hub found
[    6.936021] usb 5-1: new high speed USB device using ehci_hcd and address 2
[   12.233717] usbserial: USB Serial support registered for generic
[   12.233748] usbserial: USB Serial Driver core
[   12.288292] usbserial: USB Serial support registered for FTDI USB Serial Device
[   12.288314] ftdi_sio 1-2:1.0: FTDI USB Serial Device converter detected
[   12.288451] usb 1-2: FTDI USB Serial Device converter now attached to ttyUSB0
[   12.288476] ftdi_sio: v1.4.3:USB FTDI Serial Converters Driver
Eli kuten tosta näkyy, niin se löytää tuon Phoenix lukijan, mutta ei se niinkuin tunnu pelaavan ?!?!? Tai ledi ei ainakaan pala. Ledi palaa kun koneesta on virrat pois :) HEHEH Mutta kun käynnistää, niin postaus vaiheessa se sammuu.

dmesg | grep dvb

Koodi: Valitse kaikki

[   12.459908] dvb-usb: found a 'Hauppauge Nova-TD-500 (84xxx)' in cold state, will try to load a firmware
[   12.459911] firmware: requesting dvb-usb-dib0700-1.20.fw
[   12.694575] dvb-usb: downloading firmware from file 'dvb-usb-dib0700-1.20.fw'
[   13.400032] dvb-usb: found a 'Hauppauge Nova-TD-500 (84xxx)' in warm state.
[   13.400117] dvb-usb: will pass the complete MPEG2 transport stream to the software demuxer.
[   13.808203] dvb-usb: will pass the complete MPEG2 transport stream to the software demuxer.
[   14.136374] dvb-usb: Hauppauge Nova-TD-500 (84xxx) successfully initialized and connected.
[   14.136656] usbcore: registered new interface driver dvb_usb_dib0700
[   27.071156] /home/heebo/open-sasc-ng/dvbloopback/module/dvb_loopback.c: frontend loopback driver v0.0.1
[   27.071162] dvbloopback: registering 2 adapters
Ei näy IR vastaanotinta tuossakaan.....

hetas
Yli-ihminen
Viestit: 546
Liittynyt: 15.07.2004 3:00
Paikkakunta: Savonlinna

Viesti Kirjoittaja hetas » 16.01.2009 17:36

Critter kirjoitti: Eli kuten tosta näkyy, niin se löytää tuon Phoenix lukijan, mutta ei se niinkuin tunnu pelaavan ?!?!? Tai ledi ei ainakaan pala. Ledi palaa kun koneesta on virrat pois :) HEHEH Mutta kun käynnistää, niin postaus vaiheessa se sammuu.
Ei minulla ainakaan AD-teknikin, joka ymmärtääkseni sinullakin on, kortinlukijassa pala ledi koko ajan. Näyttäisi välillä vilkkuvan, kun korttia luetaan ja välillä muuten vaan.

Kokeiles vielä adusbph:lla ottaa yhteyttä korttiin. Esim.

Koodi: Valitse kaikki

adusbph -f /dev/ttyUSB0
kyselee lukijalta firmwaren versiota.

Critter
Yli-ihminen
Viestit: 868
Liittynyt: 16.12.2008 19:25

Viesti Kirjoittaja Critter » 16.01.2009 21:00

hetas kirjoitti: Ei minulla ainakaan AD-teknikin, joka ymmärtääkseni sinullakin on, kortinlukijassa pala ledi koko ajan. Näyttäisi välillä vilkkuvan, kun korttia luetaan ja välillä muuten vaan.

Kokeiles vielä adusbph:lla ottaa yhteyttä korttiin. Esim.

Koodi: Valitse kaikki

adusbph -f /dev/ttyUSB0
kyselee lukijalta firmwaren versiota.
Tuollaista tapahtuu:

./adusbph -f /dev/ttyUSB0
couldn't enter command mode

EDIT:

Kun nykäisin vauhdissa lukijan irti ja odottelin hetken ja laitoin takaisin, jonka jälkeen tein tuon saman komennon, niin tässäpä vastaus:

./adusbph -f /dev/ttyUSB0
Firmware version 1.2, Product ID 0x10
Reader mode = Phoenix
CLK frequency = 3.58 MHz
Reset delay = Enabled

EDIT2:

Kun taas törkkäsen siihen PlusTV kortin, niiin taas saadaan vastaukseksi:
couldn't enter command mode

EDIT3:

Mitä tahansa modea vaihtelee, kun kortti ei ole kiinni, niin se ilmoittaa tuolla ko. moden olevan käytössä... Sitten kun ajaa tuolla -f optiolla, niin taas ollaan tuossa yllä olevassa Phoenix modessa ja samat hertsit ja reset delay enabled. Eli muutokset eivät tunnu tallentuvan edes hetkeksi. Ja tosiaan kortin kun siihen tökkää, niin taas ei saa yhteyttä siihen. Voi perkeleeen perkele...

hetas
Yli-ihminen
Viestit: 546
Liittynyt: 15.07.2004 3:00
Paikkakunta: Savonlinna

Viesti Kirjoittaja hetas » 17.01.2009 0:36

Kun lukijassa on kortti, niin ei ainakaan firmware versiota saa lukijalta. Tosin minulla taitaa ilmoittaa, että lukijassa on kortti.

Mutta ainakin yhteys lukijaan toimii jollain lailla. Minulla lukija on Phoenix moodissa ja mitään muitakaan asetuksia en ole muuttanut ja hyvin pelittää.

Critter
Yli-ihminen
Viestit: 868
Liittynyt: 16.12.2008 19:25

Viesti Kirjoittaja Critter » 17.01.2009 17:57

No tässä lisää ongelmalogia...

newcs:ltä

Koodi: Valitse kaikki

[ 16:47:40 ] [ Box detect ] Box type 1 (General Boxtype - PC compatible)
[ 16:47:40 ] [ Config ] Irdeto EMM mode 0 SET on reader Phoenix on Com1
[ 16:47:40 ] [ Config ] Option <blockc0> for device 0 (Phoenix on Com1) not present, defaulting to NO
[ 16:47:40 ] [ Config ] Value in <ipk> for device 0 (Phoenix on Com1) is INVALID, skipping...
[ 16:47:40 ] [ Config ] Value in <ucpk> for device 0 (Phoenix on Com1) is INVALID, skipping...
[ 16:47:40 ] [ Config ] Pincode for device 0 (Phoenix on Com1): 0000
[ 16:47:40 ] [ Config ] /dev/ttyUSB0 ECM priority: round
[ 16:47:40 ] [ Chameleon2 ] Adding name myname on destination localhost (Realm: myShares) on port 1234 - 0x93ed5c8 [ op ptr  0x93f29a0 ]
[ 16:47:40 ] [ httpd ] httpd-user: newcs, password: newcs, accesslevel: admin
[ 16:47:40 ] [ EMM Cache ] Initialising dynamic Cache
[ 16:47:40 ] [ ECM Cache ] Initialising dynamic Cache
[ NewCS ] Process ID is: 8182
[ 16:47:40 ] [ Loader ] Starting Telnet on port 1001
[ 16:47:40 ] [ Loader ] Started HTTP-server on port: 8080
[ 16:47:40 ] [ Loader ] Reader type 2 on node /dev/ttyUSB0
[ 16:47:40 ] [ Phoenix ] Opening device /dev/ttyUSB0
[ 16:47:40 ] [ Phoenix ] Setting Parity to: NONE
[ 16:47:40 ] [ Phoenix ] Setting 2 Stop bits on node /dev/ttyUSB0
[ 16:47:40 ] [ Phoenix ] Setting Baud to standard 9600
[ 16:47:41 ] [ Phoenix ] Inverse RESET on node /dev/ttyUSB0
[ 16:47:42 ] [ Loader ] Reset failed ...
[ 16:47:42 ] [ Loader ] Starting Newcamd Server on port 15000
[ 16:47:42 ] [ NewCS ] Ready to GO! :)
[ 16:47:42 ] [ Newcamd ] Newcamd thread Server started on port 15000
[ 16:49:39 ] [ Newcamd:15000 ] User dummy logged in, client: VDR-SC
[ 16:49:39 ] [ Newcamd:15000 ] Connection from dummy to not-ready server!
[ 16:49:39 ] [ Newcamd:15000 ] Can't decrypt client msg, rejecting!
sasc-ng:ltä

Koodi: Valitse kaikki

Jan 17 16:49:39.873 : Version: 0.0.2-49M/49
Jan 17 16:49:39.873 CAM: initializing plugin: SoftCam (0.9.0-Unknown): A software emulated CAM
Jan 17 16:49:39.873 CAM(general.info): SC version 0.9.0-Unknown initializing
Jan 17 16:49:39.873 CAM: starting plugin:
Jan 17 16:49:39.873 CAM(general.info): SC version 0.9.0-Unknown starting
Jan 17 16:49:39.873 CAM(core.load): ** Plugin config:
Jan 17 16:49:39.873 CAM(core.load): ** Key updates (AU) are enabled (active CAIDs) (no prestart)
Jan 17 16:49:39.873 CAM(core.load): ** Local systems DON'T take priority over cached remote
Jan 17 16:49:39.873 CAM(core.load): ** Concurrent FF recordings are NOT allowed
Jan 17 16:49:39.873 CAM(core.load): ** Force transfermode with digital audio
Jan 17 16:49:39.873 CAM(core.load): ** ScCaps are 1 2 0 0 0 0 0 0 0 0
Jan 17 16:49:39.873 CAM(core.load): ** Ignored CAIDs 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
Jan 17 16:49:39.873 CAM(general.info): loading cardclient config from ./sc_files/cardclient.conf
Jan 17 16:49:39.874 CAM(cardclient.newcamd): now using protocol version 525 (cdLen=8)
Jan 17 16:49:39.874 CAM(cardclient.core): hostname=localhost port=15000 emm=1 emmCaids 0b00/ffff
Jan 17 16:49:39.874 CAM(cardclient.core): Newcamd: username=dummy password=dummy key=0102030405060708091011121314
Jan 17 16:49:39.874 CAM(core.net): netwatch up
Jan 17 16:49:39.874 CAM(core.net): connecting to localhost:15000/tcp (127.0.0.1)
Jan 17 16:49:39.876 CAM(cardclient.core): recv error. reconnecting...
Jan 17 16:49:39.876 CAM(core.net): netwatch down
Jan 17 16:49:39.876 CAM(cardclient.newcamd): failed to login to cardserver for username dummy (proto 525)
Jan 17 16:49:39.876 CAM(cardclient.newcamd): now using protocol version 520 (cdLen=4)
Jan 17 16:49:39.876 CAM(core.net): netwatch up
Jan 17 16:49:39.876 CAM(core.net): connecting to localhost:15000/tcp (127.0.0.1)
Jan 17 16:49:39.876 CAM(cardclient.core): recv error. reconnecting...
Jan 17 16:49:39.877 CAM(core.net): netwatch down
Jan 17 16:49:39.877 CAM(cardclient.newcamd): failed to login to cardserver for username dummy (proto 520)
Jan 17 16:49:39.877 CAM(general.error): init of cardclient 'newcamd' failed
Jan 17 16:49:39.877 CAM(general.error): file ./sc_files/cardclient.conf has error in line #55
Jan 17 16:49:39.877 CAM(general.info): loading keys from ./sc_files/SoftCam.Key
Jan 17 16:49:39.877 CAM(core.load): loaded 2 keys from ./sc_files/SoftCam.Key
Jan 17 16:49:39.877 CAM(general.info): loading smartcard data from ./sc_files/smartcard.conf
Jan 17 16:49:39.877 CAM(core.load): loaded 11 smartcard data from ./sc_files/smartcard.conf
Jan 17 16:49:39.877 CAM(core.load): ** registered systems:
Jan 17 16:49:39.877 CAM(core.load): ** Cardclient        (pri -15)
Jan 17 16:49:39.877 CAM(core.load): ** Conax             (pri -10)
Jan 17 16:49:39.877 CAM(core.load): ** ConstCW           (pri -20)
Jan 17 16:49:39.877 CAM(core.load): ** Cryptoworks       (pri -10)
Jan 17 16:49:39.877 CAM(core.load): ** Irdeto            (pri -10)
Jan 17 16:49:39.877 CAM(core.load): ** Nagra             (pri -10)
Jan 17 16:49:39.877 CAM(core.load): ** Nagra2            (pri -10)
Jan 17 16:49:39.877 CAM(core.load): ** SC-Conax          (pri  -5)
Jan 17 16:49:39.877 CAM(core.load): ** SC-Cryptoworks    (pri  -5)
Jan 17 16:49:39.877 CAM(core.load): ** SC-Irdeto         (pri  -5)
Jan 17 16:49:39.877 CAM(core.load): ** SC-Nagra          (pri  -5)
Jan 17 16:49:39.877 CAM(core.load): ** SC-Seca           (pri  -5)
Jan 17 16:49:39.877 CAM(core.load): ** SC-Viaccess       (pri  -5)
Jan 17 16:49:39.878 CAM(core.load): ** SC-VideoGuard2    (pri  -5)
Jan 17 16:49:39.878 CAM(core.load): ** Seca              (pri -10)
Jan 17 16:49:39.878 CAM(core.load): ** @SHL              (pri -10)
Jan 17 16:49:39.878 CAM(core.load): ** Viaccess          (pri -10)
Jan 17 16:49:39.878 CAM(general.warn): no smartcard interface defined!
Jan 17 16:49:39.878 demux: Could not open /dev/dvb/adapter2/demux1. Error was: 14
Open failed
: Bad address
Jan 17 16:49:39.878 dvr: Could not open /dev/dvb/adapter2/dvr1. Error was: 14
Open failed
: Bad address

Eli oletan, että kortinlukija on ihan OK, mutta jostain kumman syystä kun kortin siihen tunkasee, niin yhteys ei pelitä. Kun tuolla adusbph:llakin tulee heti cannot connectia kun kortti on kiinni. Mitä hittoa tässä nyt tekisi.

Critter
Yli-ihminen
Viestit: 868
Liittynyt: 16.12.2008 19:25

Viesti Kirjoittaja Critter » 19.01.2009 22:09

Nyt täytyy todeta, että olen ollut todella dumbass !! :oops:

Newcs toimii tällähetkellä kortinlukijan kanss mainiosti.

Sasc-ng:n kanssa vielä säädetään.

Ette ikinä arvaa missä oli suurin vika..... HUH

En ollut painanut korttia lukijan pohjaan saakka!!!! Ei perkele, mutta kuinkamonta hukkatuntia on tullut väännettyä.

Vastaa Viestiin