Heikko signaali - vika kortissa vai muualla?

DVB kortit, emolevyt, adapterit, antennit, kotelot jne
G_F
Vanhempi asiantuntija
Posts: 157
Joined: 13.02.2007 10:40
Location: Oulu
Contact:

Heikko signaali - vika kortissa vai muualla?

Post by G_F »

Tässä nyt on kuukauden verran ollut ongelmia kuvan pätkimisen ja äänen napsumisen kanssa. Ensin ajattelin syyn löytyvän pitkässä antennijohdossa ja maalenkissä. Tämän takia tuli hankittua galvaanierotin. Ei ollut vaikutusta.

Seuraavana siirsin koneen lähemmäksi antennirasiaa ja lyhemmällä piuhalla kokeilin katselua. Ongelma kuitenkin säilyi. Nyt tuli vielä hankittua antennivahvistin tuohon väliin sotkemaan. Ikävä kyllä pätkiminen säilyi. Eikä tuo kyllä tainnut kauheasti muutenkaan auttaa.

Setupissa on Ubuntu 8.10 ja Technotrend FF-kortti kaapeliin. VDR on käännetty e-tobin repoista ja ajurit linuxtv.orgin elohopeasta. Firmis kortille on täällä olleiden ohjeiden mukaisesti hankittu devel-versio. FF-kortin lisäksi minulla on nVidian näyttis lisäkorttina. IRQ:t olen tarkistanut, eivätkä ne mene päällekäin.

Femonilla olen noita signaaleja kattellut ja aina ne on samoilla seutuvilla olleet. STR on 80-85% ja SNR on 10-15%. Eli minä ymmärtäisin, että voimakkuus on OK mutta signaali-kohina-suhde on kohtalaisen huono.

Pitkällä kaapelilla (10m) katsellessani kuvan pahimmilla häiriöillä kaapelin "heiluttelu" vaikutti kuvaan parantavasti. Femonilla ei mielestäni näkynyt merkittävää eroa. Olen myös kokeillut kortin lämpötilat mutta ne mielestäni ovat ihan kohtuullisella tasolla olleet.

Nyt pikku hiljaa alkaa konstit loppua. Niinpä kyselen keinoja täältä.

nm
Johtava konsultti
Posts: 3160
Joined: 22.07.2005 3:00

Post by nm »

Kokeile valaista korttia pöytävalolla tai vaikkapa taskulampulla. Tämä saattaa auttaa joillain FF-korttien versioilla:
http://www.linuxtv.fi/viewtopic.php?t=674
http://www.linuxtv.fi/viewtopic.php?t=1288

noeikujoo
Yli-ihminen
Posts: 2156
Joined: 23.08.2004 3:00
Location: Kajaani

Post by noeikujoo »

Kuulostaa aika tutulta. Nuo DVB-C FF-korttien virittimet ovat aika häiriöherkkiä. Oma FF-kortti pelasi pitkään, kunnes viime kesänä kuva alkoi pätkiä ja ääni napsua. Lisäsin kokeeksi kortin päälle tuulettimen, mutta siitä ei ollut apua. Kokeilin myös "valohoitoa" taskulampulla, mutta sillä ei ollut mitään vaikutusta. Galvaanisesta erottimestakaan ei ollut apua. Lopulta vaihdoin virtalähteen, kun kaapissa oli samanlainen poweri joutilaana. Pätkiminen loppui siihen paikkaan. Ilmeisesti vanha virtalähde oli niin pölyinen, että se lämpeni liikaa ja aiheutti häiriöitä. Tai sitten sen konkat olivat hieman kuivuneet tms.

hetas
Yli-ihminen
Posts: 548
Joined: 15.07.2004 3:00
Location: Savonlinna

Post by hetas »

Minulla oli edellisessä kaupungissa paljon häiriöitä TechnoTrendin korteissa. Powereitakin vaihdeltiin yms.

Jyväskylään muutettuani kortit toimivat hyvin tähän asti. Nyt hajosi budjetti-kortti ja poistin sen koneesta. Tämän jälkeen FF-korttissa alkoi samat vanhat häiriöt, mutta vain pimeässä. Eli tässä tapauksessa tuo valohoito auttoi.

No, laitoin tuon rikkinäisen budjet-kortin takaisin entiselle paikalleen ff-kortin yläpuoliseen pci-paikaan ja taas näkyy lähetykset myös pimeässä. Jotenkin tuo kortti on siinä suojana, tai sitten toisen kortin aihettama lämpö vaikuttaa FF-kortin käyttäytymiseen. Vai onko kyse jostain ajuriongelmasta johon vaikuttaa ylimääräinen PCI-laite? Tosin tuo rikkinäinen kortti ei edes näy järjestelmässä, joten tuskin siitäkään on kyse.

Eli ihan henkimaailman juttuja nämä vehkeet. Ainakin nuo TechnoTrendin kortit ovat tosi herkkiä mitä ihmeellisimmille asioille. Voodoo tanssi ja pässin veri on vielä kokeilemtta.

G_F
Vanhempi asiantuntija
Posts: 157
Joined: 13.02.2007 10:40
Location: Oulu
Contact:

Post by G_F »

hetas wrote:Eli ihan henkimaailman juttuja nämä vehkeet. Ainakin nuo TechnoTrendin kortit ovat tosi herkkiä mitä ihmeellisimmille asioille. Voodoo tanssi ja pässin veri on vielä kokeilemtta.
Toimiskohan nuo?

Yritän huomisen aikana perehtyä tähän ongelmaan taas tarkemmin. Jos vaikka lähtis helpoimmista ja yrittäis alikellottamista. Nyt kuitenkin on tiedossa noi lähtöarvot. Taskulamppua en tähän hätään löytänyt, joten valohoito jää tältä erää testaamatta. Mutta enköhän siihenkin ehdi.

Kameleontti
Säätäjä
Posts: 234
Joined: 03.09.2007 11:09
Location: Hellsinki

Post by Kameleontti »

Minulla on sellainen käsitys, että tuo kyseinen "valoherkkyys" liittyy vain siihen vanhempaan TechnoTrendin FF-korttiin ja uudemmat TT FF DVB-C 2300 kortit toimivat ok?

Omalla kohdallani korjasin tuon vanhemman FF-kortin ongelmat (powerin vaihtoruljanssin lisäksi) hankkimalla kylmäkatodilampun kotelon sisään, suoraan kortin viritinosan viereen/päälle. Myöhemmin hankin tuon uudemman FF-kortin, jonka myötä lamput kotelon sisältä sai nakata romukoppaan.

hetas
Yli-ihminen
Posts: 548
Joined: 15.07.2004 3:00
Location: Savonlinna

Post by hetas »

Kameleontti wrote:Minulla on sellainen käsitys, että tuo kyseinen "valoherkkyys" liittyy vain siihen vanhempaan TechnoTrendin FF-korttiin ja uudemmat TT FF DVB-C 2300 kortit toimivat ok?
Minulla on siis tuo vanhempi rev. 2.1, missä valohoito auttaa.

User avatar
dj
Yli-ihminen
Posts: 668
Joined: 22.08.2004 3:00

Post by dj »

Tuo on kyllä jotain niin pimeätä tuo valohoito että en voi käsittää mikä sen aiheuttaa. Voisiko joku tehdä älyttömän palveluksen ja kokeilla mikä komponentti reagoi valoon? Joku pahvinpala jossa on reikä ja taskulamppu ja sitten valottelemaan...

hetas
Yli-ihminen
Posts: 548
Joined: 15.07.2004 3:00
Location: Savonlinna

Post by hetas »

dj wrote:Tuo on kyllä jotain niin pimeätä tuo valohoito että en voi käsittää mikä sen aiheuttaa. Voisiko joku tehdä älyttömän palveluksen ja kokeilla mikä komponentti reagoi valoon? Joku pahvinpala jossa on reikä ja taskulamppu ja sitten valottelemaan...
Voisin yrittää innostua jossain vaiheessa sen verran, että testailen tuota, mutta ei kannata odottaa ihmeitä aikataulun suhteen ;)

Kiinostaisi itseäkin mikä komponentti on niin huonosti tehty, että ei toimi pimeässä. En meinannut millään uskoa, että valolla voi olla mitään tekemistä laitteen toimintaan. Alun perin huomasin kuvan huononevan, kun sammutin huoneesta valot ja epäilin syyn olevan jossain sähköverkossa, mutta pakko on uskoa valon parantavaan voimaan, kun erillisellä lampulla osoitellen kuva taas paranee.

Omaan koneeseen hommasin nyt kaksi kappaletta Azurewave AD-CP400 2040 DVB-C PCI-kortteja ja jouduin ottamaan rikkinäisen TechnoTrendin kortin pois. Tämä aiheutti sen, että TechoTrendin FF-kortin häiriöt tulivat takaisin.

Tarkoitus olisi jossain vaiheessa rakentaa uusi VDR-purkki ja ottaa kuvan lähtö näytönohjaimelta. Jos siinä vaiheessa heivaisi tuon TT-kortin mäkeen.

Azurewaven korteissakin on välillä häiriöitä, mutta taidan aloittaa niille uuden threadin.

Kameleontti
Säätäjä
Posts: 234
Joined: 03.09.2007 11:09
Location: Hellsinki

Post by Kameleontti »

Itse en enää pysty tuota valoherkkää komponenttia todentamaan, koska kortti ei ole enää samassa kotelossa. Kortti on minulla nykyisin testikäytössä, eikä nykyisessä kotelo + poweri + muut komponentit yhdistelmässä tuota valoherkkyyttä enää esiinny.

vesas
Harrastaja
Posts: 53
Joined: 09.11.2008 14:02

Post by vesas »

FF-kortti on lämpöherkkä, tai paremminkin kylmyysherkkä. Tunerissa on jokin komponentti mitoittetu väärin ja se suostuu toimimaan vain kun on riittävän kuuma. Itsellä käytössä ollut FF-kortti ei koskaan toiminut suoraan buutin jälkeen, vaan vaati muutaman minuutin lämpenemisen. Koppa auki se ei oiken lämmennyt riittävästi ja kuva ei näkynyt.

Oman kortin kylmävikaisuuden saa selville ihan hiustenkuivaajalla. Kotelo auki ja lämmittää korttia siitä tunerin tinaboksin ympäristöstä. Kuvan pätkiminen loppuu kun kortti on sopivan lämmin.

Toinen jo mainittukin vika on kortin häiriöherkkyys. Rikkinäinen poweri tai huono emo sotkee ensin FF-kortin vastaanoton. Kotelon aukaisu ja kortin lähellä olevat metalliesineet (lamppu) vaikuttaa häiriökenttään.
--
Vesa

hetas
Yli-ihminen
Posts: 548
Joined: 15.07.2004 3:00
Location: Savonlinna

Post by hetas »

vesas wrote:FF-kortti on lämpöherkkä
Varmaan ihan totta.
Toinen jo mainittukin vika on kortin häiriöherkkyys. Rikkinäinen poweri tai huono emo sotkee ensin FF-kortin vastaanoton. Kotelon aukaisu ja kortin lähellä olevat metalliesineet (lamppu) vaikuttaa häiriökenttään.
Varmaan myös näin, mutta mitä tuohon valoon tulee, niin valonlähteen ei tarvitse olla mitenkään siinä kortin lähellä. Ja esim. lamppu ei auta, jos siinä ei ole valoa. Myöskin huoneen valaistus voi vaikuttaa häiriöihin, jos kotelo on auki ja kortti nähtävillä.

Kameleontti
Säätäjä
Posts: 234
Joined: 03.09.2007 11:09
Location: Hellsinki

Post by Kameleontti »

Niin se ainakin omassa tapauksessa oli, että aurinkoinen päivä vaikutti rajusti UNC-lukemiin vaikka kotelo oli kiinni.

G_F
Vanhempi asiantuntija
Posts: 157
Joined: 13.02.2007 10:40
Location: Oulu
Contact:

Post by G_F »

Nyt on noi keinot ja konstit pikkuhiljaa käyty läpi. Vaimokin kattelee jo kummissan, kun koteloon millon valolla ja millon föönillä puhaltelen.

Nyt on kahdessa kokoonpanossa kortti ollut, alkaa epäilyttämään että meidän signaali on huono ihan yleisellä tasolla. Ja kortti häiriöherkkänä välissä vielä sitä heikentää.

Millähän mie saisin todennettua tämän meidän kämpän signaalin? Onko olemassa kotikonsteja? Tai muita itse tehtäviä tarkistustapoja? Kun tuo kaupan boksikin väliin pätkii. Siinä tuo signaalimittari näyttää puolenvälin lukemia, mutta kohinasuhdetta ei saa selville.

vesas
Harrastaja
Posts: 53
Joined: 09.11.2008 14:02

Post by vesas »

Jos se kaupallinenkin boksi pätkii, niin FF-kortilla ei kyllä ole toivoakaan. FF-kortilla saa toimivan kuvan omien hvaintojen mukaan siinä vaiheessa kun kaupallinen boksi näytti täällä noin maksimia sekä tasolle että laadulle. FF-kortti heitti pyyhkeen kehään kun boksin mittari tippui tason suhteen jonnekkin 80%. ClasOlsonin halpa säädettävä antennivahvistin mahdollisti tuon kokeilun ja koko FF-kortin käytön.. Suoraan rasiasta toimi vain yksi laite kerrallaan, ketjuttamalla sai aina vain rikkinäistä kuvaa. Niin ja taloyhtiössä tehtiin antennikaapeliremontti juuri ennen noita kokeiluita.

Eli näin saat kuvan:
-Antenniverkko kuntoon
-Vaihda FF johonkin toimivaan tuneriin :)
--
Vesa

Post Reply