TVHeadend + DVB-T2 pätkii / tökkii

Vaihtoehtoja VDR:lle? Keskustele vapaasti muista vastaavista järjestelmistä
Post Reply
BoxFreak
Havittelija
Posts: 34
Joined: 25.10.2010 19:08

TVHeadend + DVB-T2 pätkii / tökkii

Post by BoxFreak »

Mikähän lie vikana kun continuity counter erroria pukkaa aika tiuhaan ja välillä kuva menee diashowksi? Signaalin laatu ja snr molemmat täysillä. Olisko joku asetus tvheadendissä kenties pielessä? Rautana Asus Chromebox + August DVB-T210. Frontendinä Kodi (Openelec).

DVB-T -vastaanotto PlayTV-virittimellä toimii 99% häiriöttä.

nm
Johtava konsultti
Posts: 3160
Joined: 22.07.2005 3:00

Re: TVHeadend + DVB-T2 pätkii / tökkii

Post by nm »

Todennäköisesti signaali ei ole tarpeeksi hyvä ja mittareita ei joko ole toteutettu lainkaan ajurissa tai raudassa tai ne eivät toimi kunnolla. Voi myös olla ajuri- tai rautavika.

Millainen antenni on käytössä ja oletko testannut jollain toisella T2-virittimellä?

BoxFreak
Havittelija
Posts: 34
Joined: 25.10.2010 19:08

Re: TVHeadend + DVB-T2 pätkii / tökkii

Post by BoxFreak »

RIvariyhtiö jossa on uusittu antennit ja säädetty talovahvistin yms. systeemit tänä keväänä ammattilaisen toimesta. Ainakaan kukaan muu asukas ei ole valittanut etteikö toimisi. Itsellä ei ole toista viritintä millä testata. Mittasivat vielä tasot meidän asunnosta asennuksen jälkeen, joten uskoisin että on kunnossa signaalipuoli.

BoxFreak
Havittelija
Posts: 34
Joined: 25.10.2010 19:08

Re: TVHeadend + DVB-T2 pätkii / tökkii

Post by BoxFreak »

Diashowksi muuttuminen ei näy TVHeadendin logissa lainkaan, mutta Kodin mukaan skippailee ihan hulluna frameja. Tämä siis tulee yleensä muutaman minuutin katselun jälkeen. Ja välistä vastaanotto toimii ongelmitta (ilman continuity counter erroreita) puolikin tuntia putkeen.

Hieman asiaa tutkittuani ei taida olla mikään ihan paras mahdollinen toi viritin.

Geniatech MyGica T230 vois olla parempi jos edelleen pysytään halpiksissa?

nm
Johtava konsultti
Posts: 3160
Joined: 22.07.2005 3:00

Re: TVHeadend + DVB-T2 pätkii / tökkii

Post by nm »

BoxFreak wrote: Geniatech MyGica T230 vois olla parempi jos edelleen pysytään halpiksissa?
Toimii kyllä muuten ok, mutta ainakin kernelin 3.19 ajurilla bugittaa 24/7-käytössä joidenkin päivien jälkeen: viewtopic.php?f=15&t=5223

BoxFreak
Havittelija
Posts: 34
Joined: 25.10.2010 19:08

Re: TVHeadend + DVB-T2 pätkii / tökkii

Post by BoxFreak »

Päivittelin tossa Openelecin 6.0 beta 3:een ja nyt toimii todella hyvin myös T2-vastaanotto. Tunnin sisään kertaalleen vain tullut lievää pikselöitymistä hd-vastaanotossa. Olisko ajurit päivittyneet samalla tai jotain...

Saisivat vielä ton tvheadendin timeshiftin kuntoon niin vois olla tyytyväinen.

BoxFreak
Havittelija
Posts: 34
Joined: 25.10.2010 19:08

Re: TVHeadend + DVB-T2 pätkii / tökkii

Post by BoxFreak »

Kuun asennosta taitaa riippua tämä. Juuri vaihdoin t-haaroittimen uuteen kun entisen antenirasiaan tuleva liitin oli löysä - ei havaittavaa vaikutusta, edelleen pätkii ja pikselöityy HD. Nyt siis suoraan metallinen t-haaroitin antennipistorasiassa ja MyGica T230 suoraan haaroittimessa kiinni usb-jatkojohdolla. Toisessa haarassa johto joka menee digiboksille ja siitä eteenpäin Sony PlayTV:lle joka toisena virittimenä PC:ssä. SD-vastaanotossa ei ongelmia digiboksilla tai PC:llä.

Voiko tämä nyt olla softasta (tvheadend) kiinni? VDR ei löydä HD-kanavia joten eipä tartte silläkkään kokeilla. Virrallinen usb hubi seuraavaksi testiin?

BoxFreak
Havittelija
Posts: 34
Joined: 25.10.2010 19:08

Re: TVHeadend + DVB-T2 pätkii / tökkii

Post by BoxFreak »

Hauppauge PCTV Triplestick T2 HD nyt testissä ja pätkiihän silläkin.

Kai se pitää suksia kauppaan ja ostaa se paska digiboksi kun EVO.

BoxFreak
Havittelija
Posts: 34
Joined: 25.10.2010 19:08

Re: TVHeadend + DVB-T2 pätkii / tökkii

Post by BoxFreak »

Ja myös VDR kokeiltu kun viimeinkin sain w_scanilla channel confin luotua. Samat ongelmat jatkuu silläkin. Kumma ettei SD-laadulla ongelmia ole, ja telkkarin sekä digiboksin (SD) kautta ei myöskään ole ongelmia.

P.Kosunen
Yli-ihminen
Posts: 1148
Joined: 06.11.2005 14:08
Location: Helsinki

Re: TVHeadend + DVB-T2 pätkii / tökkii

Post by P.Kosunen »

Päivitä kaikki antennijohdot- ja haaroittimet extra-laadukkaisiin.

http://www.clasohlson.com/fi/Antennivah ... ie/38-2229
http://www.clasohlson.com/fi/Antennivah ... ie/38-2334

Tai vaihda haaroittimet vahvistimeen.

BoxFreak
Havittelija
Posts: 34
Joined: 25.10.2010 19:08

Re: TVHeadend + DVB-T2 pätkii / tökkii

Post by BoxFreak »

Nyt kokeiltu myös Samsungin telkkarilla htpc:n rinnalla. Kuva pikselöityy samaan aikaan molemmissa, hieman lievempänä telkkarissa. Saattaa näkyä puolikin tuntia pätkimättä. Uusi T-haara pistorasiassa ja 2-3m johdot suoraan telkkariin ja pc:n virittimeen. Kokeilin myös säädettävää 0-20db signaalinvaimenninta koska kollega kertoi että nykyiset usb-tikut ovat allergisia ylivahvalle signaalille, mutta ei vaikuta tilanteeseen paitsi jos säätää vaimennuksen tappiinsa jolloin pätkiminen on jatkuvaa.

Samsungin telkkarin mukaan signaalin voimakkuus 96 ja laatu 100, joten tuskin tässä vahvistin auttaa. Jos vaimentimen laittaa telkkarin antennijohtoon saa sitä ruuvata aika monta kierrosta ennenkuin signaalin voimakkuus alkaa laskea tv:n näytössä, vaimeimmillaan putoaa jonnekin 50-60 välille ja kuva alkaa pätkiä pahasti. Kai se on pikkuhiljaa otettava yhteys siihen antennijäbään.

BoxFreak
Havittelija
Posts: 34
Joined: 25.10.2010 19:08

Re: TVHeadend + DVB-T2 pätkii / tökkii

Post by BoxFreak »

Oiskohan nyt kyseessä joku ulkoinen häiriö kun välillä saattaa näkyä tunninkin, ja sitten tulee muutamaksi minuutiksi pikselimössöä? Hyviä arvauksia siitä mikä voisi tuolle 184,5Mhz -taajuudelle häiriön aiheuttaa?

Kokeilen vielä tänään yläkerran antennipistorasiasta vastaanottoa telkkarilla, jos sielläkin pätkii niin sitten pitää kiertää naapurit läpi onko ollut ongelmia. Tuntuu vaan olevan T2-vehkeitä vielä harmittavan vähän meidän taloyhtiössä.

BoxFreak
Havittelija
Posts: 34
Joined: 25.10.2010 19:08

Re: TVHeadend + DVB-T2 pätkii / tökkii

Post by BoxFreak »

Yläkerrassakin pätkii töllöllä. Nyt myös telkkarin diagnostiikkanäytöllä pätkimisen aikaan bongasin sen että bittivirheet pomppaa nollasta 2000:een ja bittivirhepalkki täysin punaiselle. Seuraavaksi naapureiden kimppuun.

Post Reply