Mythtv 0.25 päivitys

Vaihtoehtoja VDR:lle? Keskustele vapaasti muista vastaavista järjestelmistä
savis21
Säätäjä
Posts: 210
Joined: 29.03.2009 14:09

Re: Mythtv 0.25 päivitys

Post by savis21 »

Moi! No niin... Päivitin Mythbuntu 10.04 LTS:n Mythbuntu 12.04 LTS:ään ja mythtv 0.25:een. Eipä mennyt kuin elokuvissa :-(. Äänet ei kuulu, tallenteet toistuvat jostain syystä pikakelauksella vaikka yritän vaan normaalisti toistaa ja kaukosäädin ei toimi kunnolla. On taas aikamoista...

Taas tulee mieleen, että hommais normaalin digiboxin ja erillislaitteet eri tarpeisiin, niin säästyisi aikaa ja hermoja vaikka niissäkin toki on omat pikkumurheensa..

yaVDR 0.5 voisi kiinnostaa kokeilla mutta taitaa olla aika säätöä senkin kanssa.
launila
Vastasyntynyt
Posts: 2
Joined: 14.01.2012 22:18

Re: Mythtv 0.25 päivitys

Post by launila »

Vähän vanha ketju, mutta liittyy MythTV:n päivityksiin. Päivitin Mythbuntu 11.04:n ensin 11:10:een, mikä näytti menevän ok. Ainakin MythTV käynnistyi. Sitten päätin päivittää sen vielä uusimpaan eli 12.04:ään. Päivitys katkesi ilman mitään ilmoitusta kesken, mutta boottasi ok ja onnistuin löytämään kuvakkeen, joka asensi partial upgradena loput(?) paketit. Tämän jälkeen MythTV ei enää lähtenyt käyntiin.

En tiedä onko sillä mitään tekemistä asian kanssa, että minulla oli asennettuna yavdr:n repoista uudempi project-x. Poistin kyllä kyseiset repot ja downgradesin project-x:n Ubuntun vakioversioon ennen päivityskierrosta.

Sekä frontend että backend käynnistys antaa nyt seuraavan virheen:

Code: Select all

/usr/bin/mythfrontend.real: symbol lookup error: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libva-x11.so.1: undefined symbol: fool_postp
Olen penkonut ongelmaa, mutten ole löytänyt ratkaisua. Näyttää siltä että myös vlc:n ja monen muun libva-x11:ä käyttävän kanssa on tullut vastaavaa ongelmaa. libva-x11-1-paketti on asennettu uudelleen, sekä apt-getin omalla reinstallilla että kokonaan poistamalla dpkg:llä forcella ja sitten asentamalla uudelleen. Versio on juuri se mikä Ubuntun vakiorepoista löytyy. Nyt olen tekemässä jokaiselle asennetulle paketille reinstall, onnistuin löytämään sitä varten komennot.

Toinen mikä meni rikki on ctrl-alt-del, se ei tee graafisella puolella mitään. Konsolissa se boottaa. Konsolin puolella resoluutio näyttää olevan normaali 80x25 merkkiä vaikka muissa Ubuntu 12.04-asennuksissa se on osannut mukautua näytön resoon.

Muita vikoja ei vielä ole tullut vastaan.

Harkitsin jo uudelleenasennusta, toki ensin backupaten. Ajattelin kuitenkin ensin kysyä neuvoa täällä, ja vasta huomenna tehdä täysuudelleenasennuksen. Osaako kukaan kertoa muuta korjauskeinoa?
Post Reply