Miten VDR:n tallenteet TVHeadendille?

Vaihtoehtoja VDR:lle? Keskustele vapaasti muista vastaavista järjestelmistä
Post Reply
Prelude
Säätäjä
Posts: 246
Joined: 02.02.2007 16:45

Miten VDR:n tallenteet TVHeadendille?

Post by Prelude »

Nyt meni hermot VDR:ään jatkuvien patsäysten kanssa päivitettäettä ja viimeisenä niittinä nyt HD kanavien näkymättömyys ja siirryin käyttämään TVHeadeniä.

Minulla on 3T tallenteita jotka nyt haluisin näkymään TVH:n puolella, fontendinä kodin TVH plugini. Onko joku keksinyt miten tämä VDR -> TVH konversio tehdään?
antoine
Vanhempi asiantuntija
Posts: 151
Joined: 20.04.2009 18:29
Location: Hämeenkyrö

Re: Miten VDR:n tallenteet TVHeadendille?

Post by antoine »

Tvheadendhän tallentaa itsessään matroskaa (.mkv). Vastaus lienee näin ollen muunnos .ts-muodosta – jota kai VDR edelleen tallentaa – matroskaan.
tvheadend @arch linux @rpi → itunes @imac → apple tv
User avatar
vemppu
Havittelija
Posts: 37
Joined: 01.10.2004 3:00

Re: Miten VDR:n tallenteet TVHeadendille?

Post by vemppu »

Voisiko sitä vdr:ää käyttää kuitenkin vielä vanhan nauhoitushistorian arkistona... Eikös vdr:ään/Kodiiin saa vnsi-pluginin, jolloin kodi voi toimia myös vdr:n fronttina... Katsoo sieltä wanhat ja tvheadendin kautta uudet. molemmissa sama front eli kodi...

(tuli vain mieleen kun pelkkä .ts -> .mkv konversio ei taida riittää tvheadendin kirjanpitoon nauhoitetuista ohjelmista...)


edit: Toisaalta googlen haku palautti tommoisen... -> https://tvheadend.org/boards/5/topics/39356 <- tuskin ihan suoraan istuu mutta aina voi kokeilla... en ole kokeillut...
--
tikola
Säätäjä
Posts: 325
Joined: 31.03.2009 11:35
Location: Vantaa
Contact:

Re: Miten VDR:n tallenteet TVHeadendille?

Post by tikola »

vemppu wrote: 14.12.2020 20:44 Voisiko sitä vdr:ää käyttää kuitenkin vielä vanhan nauhoitushistorian arkistona... Eikös vdr:ään/Kodiiin saa vnsi-pluginin, jolloin kodi voi toimia myös vdr:n fronttina..

Saa ja toimii, eli itsellä liki pääasiallinen VDR katseluympäristö on Kodi VNSI paketti NVIDIA Shieldissä. Ongelma on, että VNSI:n kehittäjä löi hanskat tiskiin ja ainakaan vuoteen ei ole tullut mitään päivityksiä, mutta varsin hyvin se koko ajan pelittää.


Eli minä jättäisin tuossa systeemissä VDR:n pyörimään ja jakamaan dataansa VNSI:llä ja vastaavasti sama jumppa TVHeadendille ja samaan jakoon. Näin sinulla olisi ehkä kaksi eri Kodi plugaria, mutta yksi ja sama Kodi ympäristö. Se mikä tulee aiheuttamaan pienen haasteen on virittimien kaappaus, eli eikös VDR käydessään kaappaa jotakin ja TVHeadend vastaavasti, eli vaarana on, että ei haluttu sovellus varaa virittimet itselleen.

Patchaysongelmaa en tunne - ubuntun binääreistä ja muutamasta muusta reposta olen VDR:ää ajanut kymmenisen vuotta ja ikinä koskaan en ole mitään patchannyt tai edes kaivannut mitään patcheja.
User avatar
vemppu
Havittelija
Posts: 37
Joined: 01.10.2004 3:00

Re: Miten VDR:n tallenteet TVHeadendille?

Post by vemppu »

Hep,

eikös VDR:n saanut käyntiin jollain vipusella (en muista mikä) ilman viriittimiä? Auttaisiko se?

--
tikola
Säätäjä
Posts: 325
Joined: 31.03.2009 11:35
Location: Vantaa
Contact:

Re: Miten VDR:n tallenteet TVHeadendille?

Post by tikola »

vemppu wrote: 16.12.2020 14:13 eikös VDR:n saanut käyntiin jollain vipusella (en muista mikä) ilman viriittimiä? Auttaisiko se?
Kyllä sen saa ja voihan sille näön vuoksi pakottaa jonkin vanhan virittimen tai pseudolaitteen, eli eiköhän se onnistu jos tarve on. Itse kokeilen TVHeadendiä toisella koneella nyt ensialkuun, mutta kyllä sen pitää olla todella hyvä, että se VDR:n korvaisi. Seurailen saksan foorumia ja kyllä siellä aktiivista kehitystä on. Nyt juuri näytti Klausilla olevan työn alla EPGSearchin korvaaminen natiiviratkaisulla ja toinen kehitys jota seurailen on kuvan striimaus selaimelle.

Eli kehitystä tapahtuu VDR:ssä paljonkin vaikka tämä suomalainen toiminta onkin aika hiljaista
Post Reply