Eurosportin kuva ei ole sujuva

VDR ja DVB aiheista keskustelua
Post Reply
Albie
Säätäjä
Posts: 278
Joined: 28.01.2006 16:44
Location: Joensuu

Eurosportin kuva ei ole sujuva

Post by Albie »

Katseleekos kukaan Eurosporttia Elisan kaapeliverkossa? Itsellä on Eurosport (Eurosport 2:n lisäksi) ainoa kanava, jolla kuva ei pyöri sujuvasti. Ongelma näyttää lähinnä siltä, että kenttäjärjestys menee vähän väliä vääräksi ja liiketoisto on edestakaisin sahaamista. Muilla kanavilla tätä ongelmaa ei ole.

Ongelma johtunee siitä, että tunnin tallennus Eurosportilla näyttää ohjelman pituudeksi nykyisellä setupilla (VDR 2.4.0, xineliboutput kesäkuun alusta, VDPAU) 52min48sek eli tunnin lähetyksestä jää lopusta 12 % katsomatta, koska VDR kuvittelee ohjelman kestävän vain reilut 52 minuuttia. Loppuosakin tallenteesta menee kyllä talteen, mutta sitä ei voi mitenkään katsoa. Eli kolmen tunnin "hyötykuormaan" pitää ajastaa 3h22min, jos haluaa katsoa koko kolmen tunnin setin. Muilla kanavilla tätä ei siis tarvitse tehdä. VDR menee kait jotenkin solmuun tallenteen kenttänopeutta pähkäillessään, lähetteessä varmaan joku väärä tieto Elisalla.

Ikivanhoilla setupeilla (Kokeiltu esim. VDR 1.4.7 -versiolla) sama tunnin tallennus kestää 1h19min11sek eli kun painaa OK-napilla tallenteen tilapalkin näkyville, aika juoksee palkissa 32% nopeammin kuin pitäisi, mutta kuva on täydellisen sulava ja koko ohjelma menee talteen. Mistään muualta ongelmaa ei siis havaitse tällä setupilla, kuin liian nopeasti pyörivästä kellosta ruudulla.

Mitä teen, kuinka toimin? Snookeria pitäisi kuitenkin Eurosportilta katsoa ja tämä ongelma estää nykyisellään purkin käyttöönoton. Elisalle lienee turha asiasta ilmoitella, eivät muutenkaan ymmärrä mitään omasta lähetteestään eivät esim. huomaa, että heiltä puuttuu EPG kanavilta, ennen kuin heille siitä ilmoittaa. Asiakaspalvelu kysyy luultavasti, että olenko palauttanut tehdasasetukset ja virittänyt kanavat uudelleen... :D

Jos joku haluaa testata omalla laitteistollaan tuota, voin tyrkätä parin minuutin testitallenteen johonkin internetin nurkalle.

P.Kosunen
Yli-ihminen
Posts: 1148
Joined: 06.11.2005 14:08
Location: Helsinki

Re: Eurosportin kuva ei ole sujuva

Post by P.Kosunen »

Softhddevice/ffmpeg ulostulo xinelibout/xine-lib sijaan saattaisi toimia väliaikaisena purkkana?

Albie
Säätäjä
Posts: 278
Joined: 28.01.2006 16:44
Location: Joensuu

Re: Eurosportin kuva ei ole sujuva

Post by Albie »

Kokeilin kyllä aikaisemmin asentaa softhddevicen, mutta en päässyt puusta pitkään. Taistelin alkukesästä useamman tunnin tuon kanssa, mutta nyt en enää muista mihin homma tyrehtyi. Pitäisikös tuon siis toimia Nvidian näytönohjaimella vai vaatiiko Intelin ohjaimen? Mistähän uusimman version löytäisi, mikä kääntyy VDR 2.4.0:n kanssa?

P.Kosunen
Yli-ihminen
Posts: 1148
Joined: 06.11.2005 14:08
Location: Helsinki

Re: Eurosportin kuva ei ole sujuva

Post by P.Kosunen »

https://projects.vdr-developer.org/proj ... fthddevice

Tuo alkuperäinen oli VDPAUlle, mutta joo sitä ei näköjään ole päivitetty sitten 2015. Githubissa on monia forkkeja, kai niistä joku toimii, vdr-portal.de löytynee tarkempaa tietoa.

Post Reply