Sivu 1/2

Softhddevice

Lähetetty: 08.06.2017 11:00
Kirjoittaja interlaced1080
Yritän kääntää ubuntussa 16.04 tätä:
https://github.com/rofafor/vdr-plugin-softhddevice

Tästä ei ole päässyt eteenpäin

video.c:153:39: fatal error: libavutil/hwcontext_vdpau.h: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole

Re: Softhddevice

Lähetetty: 08.06.2017 11:53
Kirjoittaja P.Kosunen
Löytyykö libvdpau ja onko ffmpegissä vdpau-tuki mukana?

Re: Softhddevice

Lähetetty: 08.06.2017 12:09
Kirjoittaja nm
Ubuntu 16.04:n FFmpeg-paketoinnista taitaa puuttua tuo headeri joko siksi että se on mukana vain uudemmissa versioissa tai se on vain jätetty/unohdettu pois paketeista. Pitänee kääntää FFmpeg kokonaan itse tai käyttää epävirallista paketointia: https://launchpad.net/~jonathonf/+archi ... u/ffmpeg-3

Re: Softhddevice

Lähetetty: 08.06.2017 23:57
Kirjoittaja rofafor

Koodi: Valitse kaikki

make VDPAU=0

Re: Softhddevice

Lähetetty: 09.06.2017 11:11
Kirjoittaja interlaced1080
Nyt kääntyi. Asensin ffmpeg kokonaan uudelleen tuolta https://launchpad.net/~jonathonf/+archi ... u/ffmpeg-3

Käynnistyessään softhddevice laittaa ikkunan yläpalkin näkyviin. Mistä se lähtee pois? Hiirellä klikkaaminen poistaa sen, mutta uudellenkäynnistyksen jälkeen ilmestyy takaisin.
Aion käyttää tätä amd gpu:n kanssa. Minulle on jäänyt epäselväksi pitääkö käyttää VA-APIa vaiko VDPAUta?
Intelillä käytetään VA-APIa ja Nvidian kanssa VDPAUta?

Re: Softhddevice

Lähetetty: 09.06.2017 13:56
Kirjoittaja nm
interlaced1080 kirjoitti:Käynnistyessään softhddevice laittaa ikkunan yläpalkin näkyviin. Mistä se lähtee pois? Hiirellä klikkaaminen poistaa sen, mutta uudellenkäynnistyksen jälkeen ilmestyy takaisin.
Käynnistä softhddevice kokoruututilassa vivulla -f
interlaced1080 kirjoitti: Aion käyttää tätä amd gpu:n kanssa. Minulle on jäänyt epäselväksi pitääkö käyttää VA-APIa vaiko VDPAUta?
Intelillä käytetään VA-APIa ja Nvidian kanssa VDPAUta?
Radeon- ja amdgpu-ajuri tarjoaa VDPAU-rajapinnan rautapurkuun, joten VAAPI:n kautta tulee ylimääräinen kerros väliin.

Re: Softhddevice

Lähetetty: 13.08.2017 18:58
Kirjoittaja interlaced1080
Audion kanssa ongelma -P"softhddevice -f -v vdpau -a hw:CARD=SB,DEV=1"

Ääni ei kuulu ja kanavanvaihto kaataa.
Ilman -a optiota toimii hyvin.

Re: Softhddevice

Lähetetty: 14.08.2017 0:07
Kirjoittaja nm
interlaced1080 kirjoitti:Audion kanssa ongelma -P"softhddevice -f -v vdpau -a hw:CARD=SB,DEV=1"

Ääni ei kuulu ja kanavanvaihto kaataa.
Ilman -a optiota toimii hyvin.
Mitä aplay -l listaa? Onko PulseAudio käynnissä? Toimiiko numeerisella laitetunnuksella: -a hw:0,1
(Katso numerot aplayn listauksesta.)

Toimiiko esim. MPlayerillä:

Koodi: Valitse kaikki

mplayer -ao alsa:device=hw=0.1 tallenne.ts

Re: Softhddevice

Lähetetty: 14.08.2017 9:21
Kirjoittaja interlaced1080
aplay -l listaa näin:

kortti 0: Generic [HD-Audio Generic], laite 3: HDMI 0 [HDMI 0]
Alalaitteet: 1/1
Alalaite #0: subdevice #0
kortti 1: SB [HDA ATI SB], laite 0: ALC892 Analog [ALC892 Analog]
Alalaitteet: 1/1
Alalaite #0: subdevice #0
kortti 1: SB [HDA ATI SB], laite 1: ALC892 Digital [ALC892 Digital]
Alalaitteet: 1/1
Alalaite #0: subdevice #0

Käytän siis tuota äänikortin digitaaliulostuloa . Pitääkö pulseaudio olla asennettuna? Tällä hetkellä ei ole.
Mplayer testi toimi. Ääni kuuluu. Pitääkö softhddevicen käännössä olla jotain alsa vipuja asetettuna?

Re: Softhddevice

Lähetetty: 14.08.2017 12:23
Kirjoittaja P.Kosunen
Ei tarvitse PulseAudiota.

Koodi: Valitse kaikki

  -a device	audio device (fe. alsa: hw:0,0 oss: /dev/dsp)
  -p device	audio device for pass-through (hw:0,1 or /dev/dsp1)
Pluginin käynnistysparametreihin "-a hw:0,3 -p hw:0,3" joista hw: ensimmäinen numero on kortin numero ja toinen laitteen numero.

Re: Softhddevice

Lähetetty: 14.08.2017 20:37
Kirjoittaja interlaced1080
Kokeilin tuota "-a hw:1,1 -p hw:1,1", mutta ei muutosta. Ääntä ei tule ja vdr kaatuu kanavanvaihtoon.
Ilman audiota ei kaatuile. Kodi pyörittää tallenteet äänien kanssa samasta ulostulosta.

Re: Softhddevice

Lähetetty: 15.08.2017 9:03
Kirjoittaja interlaced1080
Pitäisikö git Softhddevicen kanssa käytää uudempaa vdr:ää? Nyt käytössä 2.2.0

Re: Softhddevice

Lähetetty: 15.08.2017 11:38
Kirjoittaja nm
interlaced1080 kirjoitti:Pitääkö softhddevicen käännössä olla jotain alsa vipuja asetettuna?
libasound2-dev täytyy olla asennettuna. Alsan kirjastojen ja headerien olemassaolo tarkistetaan Makefilessä pkg-configilla.

Re: Softhddevice

Lähetetty: 16.08.2017 12:33
Kirjoittaja interlaced1080
libasound2-dev on asennettuna. Kokeilin myös vaihtaa näytönohjaimen Nvidiaan, mutta sama lopputulos.
Ei ääntä ja kanavanvaihto kaataa.

Re: Softhddevice

Lähetetty: 16.08.2017 14:40
Kirjoittaja P.Kosunen
Minkälainen setup on käytössä, ehtiikö joku muu varata äänilaitteen ennen VDR käynnistystä?

Koodi: Valitse kaikki

aplay -D hw:0,3 testitiedosto.wav
Toimiiko sama audiolaite aplayn kanssa?