Tallenteet katosivat

VDR ja DVB aiheista keskustelua
Post Reply
interlaced1080
Harrastaja
Posts: 59
Joined: 21.10.2014 18:06

Tallenteet katosivat

Post by interlaced1080 »

Heh, poistin yhden tallenteen komentoriviltä ja nyt vdr ei löydä ainuttakaan tallennetta. :roll:
Kaikki ohjelmat on tallessa, mutta vdr ei niitä näe
interlaced1080
Harrastaja
Posts: 59
Joined: 21.10.2014 18:06

Re: Tallenteet katosivat

Post by interlaced1080 »

Onko mitään keinoa komentaa vdr hakemaan tallenteet uudelleen?
interlaced1080
Harrastaja
Posts: 59
Joined: 21.10.2014 18:06

Re: Tallenteet katosivat

Post by interlaced1080 »

Ja itselleni vastaten. Käytin skriptiä joka poistaa kansioiden nimistä kaksoispisteet. Samainen skripti vaihtoi myös - merkit alaviivoiksi.
Vaihdoin alaviivat takaisin - merkeiksi ja toimii taas. Ongelma ratkaistu.
Droopy
Säätäjä
Posts: 224
Joined: 10.03.2008 17:37

Re: Tallenteet katosivat

Post by Droopy »

Olisikohan itsellä sama ongelma kun vdr ei käynnisty. Siirsin rsyncillä tallenteet toiselle
levylle ja muutin osiointia. Sitten palautin tiedostot. Nyt on joku bitti nurin. Tallenteissa
kahdella eri systeemillä tallennettuja ohjelmia. Kyllä alaviivat minulla ennen toimivat -
esim %Yle_Live#3A_Carole_King_ja_Tapestry. Ehkä tuon #3A kohdalla on ollut
kaksoispiste. Entä hipsukat esim. '%Delicatessen_-_Herkuttelijoiden_yö_(16)'
ls näyttää noin, mutta mc ei näytä hipsuja. Entä välilyönti? Onko sallittu?
Olisi kiva saada vdr käynnistymään.
nm
Johtava konsultti
Posts: 3160
Joined: 22.07.2005 3:00

Re: Tallenteet katosivat

Post by nm »

Droopy wrote:Kyllä alaviivat minulla ennen toimivat -
esim %Yle_Live#3A_Carole_King_ja_Tapestry. Ehkä tuon #3A kohdalla on ollut
kaksoispiste.
Ubuntun ja Debianin VDR-paketoinneissa on yleensä vakiona päällä tallennehakemistojen erikoismerkkien koodaus (/etc/vdr/conf.d/00-vdr.conf: --dirnames=,,1). Silloin kaksoispiste koodataan tiedostojärjestelmään merkkijonona #3A, mutta se näkyy VDR:n tallennelistauksessa kaksoispisteenä.
Droopy wrote: Entä hipsukat esim. '%Delicatessen_-_Herkuttelijoiden_yö_(16)'
ls näyttää noin, mutta mc ei näytä hipsuja.
Hmm. Noita lainausmerkkejä ei kyllä pitäisi olla. Näyttääkö ls sellaiset kaikille tallenteille vai ainoastaan niille joissa on sulkuja tai muita erikoismerkkejä?
Saattaisi olla kyse tästä: https://unix.stackexchange.com/question ... gle-quotes
Droopy wrote: Entä välilyönti? Onko sallittu?
Välilyönti on koodattu alaviivaksi. Välejä ei siis pitäisi näkyä tallenteiden nimissä tiedostojärjestelmässä.
Droopy wrote: Olisi kiva saada vdr käynnistymään.
Käynnistymisongelma johtunee jostain muusta kuin tallenteista. Kokeilitko tyhjällä tallennehakemistolla? Mitä vdr herjaa lokeihin?
Droopy
Säätäjä
Posts: 224
Joined: 10.03.2008 17:37

Re: Tallenteet katosivat

Post by Droopy »

Löytyi pari välilyöntiä. Käynnistin VDR:n komentorillä ja vain vnsiserver plugarilla ja kuva
näkyi Kodissa. Hipsut tulevat vain kun nimessä erikoismerkkejä. En keksinyt muuta syytä kuin
tuon ettei pysty lukemaan tallenteita. Löytyi myös Kesäkino ja %Kesäkino jonka korjasin.
Kokeilen käynnistää ...

Eipä käynnisty vielä.

Code: Select all

vdr -P vnsiserver -v /media/datat/vdr/
Tuo toimii ja tallenteetkin näkyvät. Katselu Kodi 16

Taisin ketksiä syyn. vdr.dpkg-dist niminen tiedosto on ilmestynyt
/etc/default/ kansioon. Sinne ENABLED=1
Samat jutut kuin /etc/default/vdr pistetään kai sinne.
Pohjana Ubuntu 14.04 lts ja yavdr repo.

Eipä auttanut. Jotain ihan yksinkertaista on unohtunut...
nm
Johtava konsultti
Posts: 3160
Joined: 22.07.2005 3:00

Re: Tallenteet katosivat

Post by nm »

Droopy wrote:Löytyi pari välilyöntiä. Käynnistin VDR:n komentorillä ja vain vnsiserver plugarilla ja kuva
näkyi Kodissa. Hipsut tulevat vain kun nimessä erikoismerkkejä. En keksinyt muuta syytä kuin
tuon ettei pysty lukemaan tallenteita.
Tuo johtuu siis coreutilsin oletuksista, ja hakemistojen nimet ovat kunnossa. ls:n listaus on säädettävissä parametrilla --quoting-style:

Code: Select all

ls --quoting-style=literal /media/datat/vdr/

Code: Select all

ls --quoting-style=shell /media/datat/vdr/
Droopy wrote: Taisin ketksiä syyn. vdr.dpkg-dist niminen tiedosto on ilmestynyt
/etc/default/ kansioon. Sinne ENABLED=1
Samat jutut kuin /etc/default/vdr pistetään kai sinne.
/etc/default/vdr.dpkg-dist on vdr-paketin päivityksen yhteydessä tallennettu versio tiedostosta /etc/default/vdr.
Olet valinnut oman versiosi pidettäväksi, jolloin dpkg on kirjoittanut paketin mukana tulevan uuden version tiedostoon /etc/default/vdr.dpkg-dist. Sitä ei käytetä mihinkään, mutta voit verrata nyt jälkeenpäin tiedostoja toisiinsa ja tarvittaessa muokata /etc/default/vdr:ää, jos uusi versio näyttää erilaiselta.
Droopy
Säätäjä
Posts: 224
Joined: 10.03.2008 17:37

Re: Tallenteet katosivat

Post by Droopy »

Palautin varmuuskopion ja muutin vielä liitoskohdan oikeudet (/media/datat) kaikille -
ja kaikki tuntuu toimivan. Liitoskohdaksi olisi kai järkevämpi /mnt/datat, mutta
en viitsi vaihtaa kun menettäisin Kodin tilastot. Päivitysten jälkeen tehdään taas
uusi varmuuskopio. SSD-levylle palautus on nopea operaatio.
Post Reply