Ubuntu 9.10, VDR 1.6.0-2 ja sc-plugin

VDR ja DVB aiheista keskustelua
User avatar
phelin
Yli-ihminen
Posts: 1256
Joined: 09.02.2005 3:00
Location: Helsinki

Ubuntu 9.10, VDR 1.6.0-2 ja sc-plugin

Post by phelin »

Jostain pakottavasta tarpeesta johtuen päätin testata uuden (tosin alfa vasta) Ubuntun toimivuutta VDR-käytössä. Pienen takkuamisen jälkeen sainkin kaiken pyörimään hyvin VDR:n 1.6.0-2 versiolla (höystettynä joukolla pätsejä, kuten liemikuutio, h264-tuki yms). Suurinpiirtein sama systeemi, joka on pyörinyt useita kuukausia Ubuntu 9.04:n päällä, tosin gcc 4.4:sta varten joutui pieniä muutoksia tekemään. Ainoa vastaan hangoitteleva palikka on sc-plugin, joka sekin näyttäisi loki-merkintöjen perusteella (löytää oikean avaimen yms) toimivan, mutta en saa kuvaa esiin millään, vain äänen ja tekstityksen. Sama kanava toimii 9.04:n kanssa. Olen kokeillut versioita 0.9.1, 0.9.2 ja eilisen hg.

Onko kenelläkään kokemusta sc-pluginista uusien kernelien (2.6.29-) kanssa? Tai onko joku testannut Ubuntu 9.10:ä sc-pluginin kanssa? Tai muuten vaan ideoita mistä ongelma voisi johtua?

Tarkennuksena vielä, että kaikki VDR:n palat on itse käännetty sorsista eli valmiista paketeista ei ole kyse. Ja sc-pluginin kautta käytetään phoenix smartcard-lukijaa, jossa on Welhon ohjelmakortti. Kanava, jolla testaan, on Welhon kuukauden kanava, joka tällä hetkellä on Canal+ First.

hetas
Yli-ihminen
Posts: 548
Joined: 15.07.2004 3:00
Location: Savonlinna

Post by hetas »

Sc on käytössä Debianissa kernelillä 2.6.30.1-amd64 ja hyvin toimii. Otitko channels.conf:n suoraan vanhasta kokoonpanosta? Minulla ei ainakaan aina VDR automaattisesti hoksaa, että kanava on salattu, vaan salausasetus pitää käydä laittamassa menun kautta tai muokkamalla channels.confia.

Edit: Niin SoftCam-versio on 0.8.7. Mistäs nuo uudemmat versiot löytyy?

User avatar
phelin
Yli-ihminen
Posts: 1256
Joined: 09.02.2005 3:00
Location: Helsinki

Post by phelin »

hetas wrote:Sc on käytössä Debianissa kernelillä 2.6.30.1-amd64 ja hyvin toimii. Otitko channels.conf:n suoraan vanhasta kokoonpanosta? Minulla ei ainakaan aina VDR automaattisesti hoksaa, että kanava on salattu, vaan salausasetus pitää käydä laittamassa menun kautta tai muokkamalla channels.confia.
Ymmärtääkseni salauksen purku kyllä onnistuu, sillä sc-pluginin lokiin tulee tällaista:

Code: Select all

[core.pids] 1: now tuned to source 4000(C) transponder 142
[core.ci] 1.0 -> 00 01 a0 2e 01 90 02 00 01 9f 80 32 25 04 01 f3 01 00 01 01 02 01 ea 00 00 04 01 eb 00 00 04 01 ec 00 00 04 01 ed 00 00 04 01 ee 00 00 06 01 ef 00 00
[core.ci] 1.0 CA_PMT decoding len=25 lm=4 prg=499 len=1/1f ci_cmd(G)=01 pid=2,1ea len=0/19 pid=4,1eb len=0/14 pid=4,1ec len=0/f pid=4,1ed len=0/a pid=4,1ee len=0/5 pid=6,1ef len=0/0
[core.ci] 1.0 got CA pmt ciCmd=1 caLm=4
[core.ci] 1.0 set CAM decrypt (prg 499)
[core.pids] 1: add SID 499 (zero=0 noshift=1)
[core.pids] 1: pids VIDEO=01ea AUDIO=01eb AUDIO=01ec AUDIO=01ed AUDIO=01ee DOLBY=01ef
[core.pids] SimplyCa entry pidCa=0
[core.pids] prgca: <empty>
[core.pids] pidca 01ea: <empty>
[core.pids] pidca 01eb: <empty>
[core.pids] pidca 01ec: <empty>
[core.pids] pidca 01ed: <empty>
[core.pids] pidca 01ee: <empty>
[core.pids] pidca 01ef: <empty>
[core.pids] SimplyCa exit pidCa=0
[core.pids] prgca: <empty>
[core.pids] pidca 01ea: <empty>
[core.pids] pidca 01eb: <empty>
[core.pids] pidca 01ec: <empty>
[core.pids] pidca 01ed: <empty>
[core.pids] pidca 01ee: <empty>
[core.pids] pidca 01ef: <empty>
[core.pids] 1: SID=499 zero=0 | sid=-/-/- zero=-/-/- idle=-/-/-
[core.pids] 1: found handler for SID 499 (1.1 idle=1 idx=1)
[core.ecm] 1.1: setting new SID 499
[core.pids] 1.1: pids on entry
[core.pids] 1.1: pids after delete
[core.pids] 1: descrambling pid 01ea on index 1
[core.pids] 1: descrambling pid 01eb on index 1
[core.pids] 1: descrambling pid 01ec on index 1
[core.pids] 1: descrambling pid 01ed on index 1
[core.pids] 1: descrambling pid 01ee on index 1
[core.pids] 1: descrambling pid 01ef on index 1
[core.pids] 1.1: pids after add VIDEO=01ea AUDIO=01eb AUDIO=01ec AUDIO=01ed AUDIO=01ee DOLBY=01ef
[core.ecm] 1.1: is no longer idle
[core.ecm] 1.1: triggered SID -1/499 idx -1/1 mode -1/0 -
[core.ecm] from cache: system SC-Conax (0b00) id 0000 with ecm 9b/80
[core.ecm] 1.1: try system SC-Conax (0b00) id 0000 with ecm 9b (cached) (pri=-5)
[0020-82/ff/00]
[core.au] 1: starting chain 0b00
[core.ecm] 1.1: try system SC-Conax (0b00) id 0000 with ecm 9b (cached) (pri=-5)
[core.ecm] 1.1: correct key found[
[core.ci] 1.0 -> 00 01 a0 16 01 90 02 00 01 9f 80 32 0d 05 01 f3 01 00 07 01 09 04 0b 00 e0 9b
[core.ci] 1.0 CA_PMT decoding len=d lm=5 prg=499 len=7/7 ci_cmd(G)=01
[core.ci] 1.0 got CA pmt ciCmd=1 caLm=5
[core.ci] 1.0 set CAM decrypt (prg 499)
[core.pids] 1: update SID 499 (zero=0 noshift=1)
[core.pids] 1: SID=499 zero=0 | sid=1/499/0 zero=-/-/- idle=-/-/-
[core.pids] 1: found handler for SID 499 (1.1 idle=0 idx=1)
[core.pids] 1.1: pids on entry VIDEO=01ea AUDIO=01eb AUDIO=01ec AUDIO=01ed AUDIO=01ee DOLBY=01ef
[core.pids] 1.1: pids after delete
[core.pids] 1.1: pids after add
[core.ecm] 1.1: is idle now
[core.pids] 1: tune to same source/transponder
[core.ci] 1.0 -> 00 01 a0 34 01 90 02 00 01 9f 80 32 2b 04 01 f3 01 00 07 01 09 04 0b 00 e0 9b 02 01 ea 00 00 04 01 eb 00 00 04 01 ec 00 00 04 01 ed 00 00 04 01 ee 00 00 06 01 ef 00 00
[core.ci] 1.0 CA_PMT decoding len=2b lm=4 prg=499 len=7/25 ci_cmd(G)=01 pid=2,1ea len=0/19 pid=4,1eb len=0/14 pid=4,1ec len=0/f pid=4,1ed len=0/a pid=4,1ee len=0/5 pid=6,1ef len=0/0
[core.ci] 1.0 got CA pmt ciCmd=1 caLm=4
[core.ci] 1.0 set CAM decrypt (prg 499)
[core.pids] 1: add SID 499 (zero=0 noshift=1)
[core.pids] 1: pids VIDEO=01ea AUDIO=01eb AUDIO=01ec AUDIO=01ed AUDIO=01ee DOLBY=01ef
[core.pids] SimplyCa entry pidCa=0
[core.pids] prgca: 09 04 0B 00 E0 9B
[core.pids] pidca 01ea: <empty>
[core.pids] pidca 01eb: <empty>
[core.pids] pidca 01ec: <empty>
[core.pids] pidca 01ed: <empty>
[core.pids] pidca 01ee: <empty>
[core.pids] pidca 01ef: <empty>
[core.pids] SimplyCa exit pidCa=0
[core.pids] prgca: 09 04 0B 00 E0 9B
[core.pids] pidca 01ea: <empty>
[core.pids] pidca 01eb: <empty>
[core.pids] pidca 01ec: <empty>
[core.pids] pidca 01ed: <empty>
[core.pids] pidca 01ee: <empty>
[core.pids] pidca 01ef: <empty>
[core.pids] 1: SID=499 zero=0 | sid=1/499/1 zero=-/-/- idle=1/499/1
[core.pids] 1: found handler for SID 499 (1.1 idle=1 idx=1)
[core.pids] 1.1: pids on entry
[core.pids] 1.1: pids after delete
[core.pids] 1: descrambling pid 01ea on index 1
[core.pids] 1: descrambling pid 01eb on index 1
[core.pids] 1: descrambling pid 01ec on index 1
[core.pids] 1: descrambling pid 01ed on index 1
[core.pids] 1: descrambling pid 01ee on index 1
[core.pids] 1: descrambling pid 01ef on index 1
[core.pids] 1.1: pids after add VIDEO=01ea AUDIO=01eb AUDIO=01ec AUDIO=01ed AUDIO=01ee DOLBY=01ef
[core.ecm] 1.1: is no longer idle
[core.ecm] 1.1: triggered SID 499/499 idx 1/1 mode 3/0 sync
[core.ecm] 1.1: new caDescr: 09 04 0B 00 E0 9B
[core.auStats] EMM packet load average (1/4/10min)   77   67   66 pks/s
[core.caids] 1: building caid lists
[core.caids] 1: after unique
[core.caids] 1: channel 499/4000/142 0b00
[core.caids] 1: after check
[core.caids] 1: channel 499/4000/142 0b00
[core.caids] 1: after unique
[core.caids] 1: channel 499/4000/142 0b00
[core.caids] 1: added 0b00 caids now 0b00
[core.caids] 0: building caid lists
[core.caids] 0: after unique
[core.caids] 0: channel 499/4000/142 0b00
[core.caids] 0: after check
[core.caids] 0: channel 499/4000/142 0b00
[core.caids] 0: after unique
[core.caids] 0: channel 499/4000/142 0b00
[core.caids] 0: added 0b00 caids now 0b00
Rivi
[core.ecm] 1.1: correct key found
tarkoittanee, että purkua varten löytyi sopiva avain.

Kyseinen kanava on channels.conf:ssa esitetty näin:
Kuukauden kanava;Welho:322:M128:C:6900:490:491=fin,492=sve,493=dan,494=nor;495=eng:496:B00:499:42249:21:0

User avatar
phelin
Yli-ihminen
Posts: 1256
Joined: 09.02.2005 3:00
Location: Helsinki

Post by phelin »

hetas wrote:Edit: Niin SoftCam-versio on 0.8.7. Mistäs nuo uudemmat versiot löytyy?
Täältähän niitä löytyy: http://207.44.152.197/vdr2.htm

User avatar
hanu
Isäntä
Posts: 98
Joined: 07.01.2005 3:00
Location: Helsinki
Contact:

Post by hanu »

Et sattumoisin kopioinut suoraan vdr:n etc haaraa uuteen koneeseen, jolloin ca.cache olisi peräisin vanhasta koneesta? Tuossa tapauksessa plugins/sc valikon kautta cachen tyhjennystä kehiin...

User avatar
phelin
Yli-ihminen
Posts: 1256
Joined: 09.02.2005 3:00
Location: Helsinki

Post by phelin »

hanu wrote:Et sattumoisin kopioinut suoraan vdr:n etc haaraa uuteen koneeseen, jolloin ca.cache olisi peräisin vanhasta koneesta? Tuossa tapauksessa plugins/sc valikon kautta cachen tyhjennystä kehiin...
Kyseessä on sama kone, jossa toisella partitiolla on Ubuntu 9.04 ja toisella 9.10. Kopioin kyllä VDR:n konfiguraatiotiedosto sellaisenaan, mutta sen jälkeen olen myös kokeillut cache-tiedoston (ecm.cache - ca.cachea ei nykyversiot enää käytä) poistamistakin. Ilman tulosta.

User avatar
phelin
Yli-ihminen
Posts: 1256
Joined: 09.02.2005 3:00
Location: Helsinki

Post by phelin »

Saakohan sc-pluginin kehittäjään yhteyttä mitenkään? Missään ei ole yhteystietoja ja turha lienee VDR:n postilistallakaan sc-pluginista tiedustella.

User avatar
phelin
Yli-ihminen
Posts: 1256
Joined: 09.02.2005 3:00
Location: Helsinki

Post by phelin »

Hieman päivitystä tähän ongelmaan: päivitin Ubuntu Jauntyn DVB-ajurit s2-liplianin-repositoriosta ja käänsin VDR 1.7.9 + sc + xineliboutput -yhdistelmän. Sama musta ruutu pukkasi vastaan. Eli muutaman yrityksen jälkeen ongelma näyttäisi olevan peräisin DVB-ajureista. Täytyy katsoa josko intoa riittäisi debugata tarkemmin jossain välissä.

User avatar
phelin
Yli-ihminen
Posts: 1256
Joined: 09.02.2005 3:00
Location: Helsinki

Post by phelin »

Tulipa tässä mieleen, että onnistuisikohan noiden Karmicissa tulevien, kernel 2.6.31:n ajureiden palauttaminen samalle tasolle 2.6.28:n kanssa? Kukaan tehnyt vastaavaa?

kukuardo
Asiantuntija
Posts: 135
Joined: 06.12.2005 12:03
Location: Kemi

Post by kukuardo »

täällä on käytössä ubuntu jaunty s2-liplianin ajurit vdr-1.7.9 + sc,niin maksukanavat näkyvät,tosin newcs on välissä.

olliraa
Säätäjä
Posts: 261
Joined: 03.10.2006 21:29

Post by olliraa »

Tarkoitukseni ei ole viisastella, mutta onko mitään todellista pakottavaa syytä kayttää sc:n uusinta 0.9.2 -versiota? Ymmärtääkseni pluginissa on tehty todella isoja muutoksia kahden viimeisen version välillä. 0.9.1 toimii itselläni erittäin hyvin (6 kk, no problems) vdr:n 1.6.2-version kanssa.

http://207.44.152.197/vdr-sc-0.9.1.tar.gz

Säätäähän voi tietysti myös ihan vain säätämisen riemusta :)

User avatar
phelin
Yli-ihminen
Posts: 1256
Joined: 09.02.2005 3:00
Location: Helsinki

Post by phelin »

Ei kai siinä muuta syytä ole kuin tuki gcc 4.4:lle (en muista missä vaiheessa tuo tuli). Mutta eivät ne vanhemmatkaan toimi sen enempää tässä tapauksessa...

olliraa
Säätäjä
Posts: 261
Joined: 03.10.2006 21:29

Post by olliraa »

Sori :oops: Tarkoitukseni oli vastata toiseen sc-plugariketjuun :( Klikkasin epähuomniossa väärän ketjun auki, kun aloin postaamaan. Pahoittelut kämmäilystä.

Uni paras lääke on... ;)

User avatar
phelin
Yli-ihminen
Posts: 1256
Joined: 09.02.2005 3:00
Location: Helsinki

Post by phelin »

Tämäkin ratkesi parahiksi Ubuntu Karmicin ollessa nyt julkaistu. Ratkaisun toi esille toinen foorumilainen, mutta laitan sen nyt kuitenkin tänne, jos joku tähän ongelmaan vielä törmää. Eli gcc 4.4 ja FFDecsa:n O3-optimointi eivät sopineet yhteen. FFDecsa:n Makefilestä kun vaihtoi optimoinniksi O2, niin alkoi toimia.

User avatar
hanu
Isäntä
Posts: 98
Joined: 07.01.2005 3:00
Location: Helsinki
Contact:

Post by hanu »

Lisää vahvistuksia; tosin jouduin fixaamaan myös sc:n Makefileen O3:n O2:ksi, ennenkuin kuva tuli ruudulle...
Lopputuloksena kuitenkin vdr-plugin-sc_0.9.3-1_i386.deb eikä mustaa ruutua :)

Post Reply