xineliboutput VDPAU:lla nykii

VDR ja DVB aiheista keskustelua
KipEta
Havittelija
Posts: 31
Joined: 02.12.2007 13:26

xineliboutput VDPAU:lla nykii

Post by KipEta »

xineliboutput VDPAU:lla toimii hienosti, mutta mikäli CPU:lla on paljon kuormaa, niin kuvaan tulee nykimistä. Samalla logiin tulee seuraavia rivejä:

Code: Select all

video_out: throwing away image with pts 38022777 because it's too old (diff : 4512).
video_out: throwing away image with pts 38040777 because it's too old (diff : 5034).
video_out: throwing away image with pts 38051577 because it's too old (diff : 8700).
Löytyykö apua ongelman ratkaisuun?

Kokoonpano faktaa:
vdr-1.6.0-2
xineliboutput CVS:stä

Code: Select all

/usr/local/bin/vdr-sxfe --audio=alsa --video=vdpau --fullscreen --aspect=auto --lirc --verbose --nokbd --tcp xvdr://server
CPU:na E8400, joten ei pitäisi olla tehosta kiinni.
nm
Johtava konsultti
Posts: 3160
Joined: 22.07.2005 3:00

Re: xineliboutput VDPAU:lla nykii

Post by nm »

KipEta wrote:xineliboutput VDPAU:lla toimii hienosti, mutta mikäli CPU:lla on paljon kuormaa, niin kuvaan tulee nykimistä.
Millaista kuormaa? Ovatko molemmat ytimet täysin kuormitettuja (~0 % idle)? Millä prioriteeteillä prosesseja ajetaan?
P.Kosunen
Yli-ihminen
Posts: 1148
Joined: 06.11.2005 14:08
Location: Helsinki

Post by P.Kosunen »

Täällä on sama juttu satunnaisesti, mutta cpu-kuormalla ei väliä. Frontendin uudelleenkäynnistys korjaa tilanteen (ainakin seuraavaan kanavanvaihtoon/kelaamiseen/hyppyyn asti). Muistaakseni ongelmaa on ollut koko xine-lib VDPAU (1.1 ja 1.2) käytön ajan.

Tallenteilla ongelma ilmenee helpommin, frontendin uudelleenkäynnistyksen jälkeen koko loppu näkyy nykimättä, jos ei hypi/kelaa.

Minulla tuo diff on lähes aina 36xx.
KipEta
Havittelija
Posts: 31
Joined: 02.12.2007 13:26

Re: xineliboutput VDPAU:lla nykii

Post by KipEta »

nm wrote:
KipEta wrote:xineliboutput VDPAU:lla toimii hienosti, mutta mikäli CPU:lla on paljon kuormaa, niin kuvaan tulee nykimistä.
Millaista kuormaa? Ovatko molemmat ytimet täysin kuormitettuja (~0 % idle)? Millä prioriteeteillä prosesseja ajetaan?
Kuormaksi riittää esim. gentoo:n emerge xbmc, jolla siis käännetään ja asennetaan xbmc. Nykiminen tuntuu esiintyvän nimenomaan gcc-käännösten aikana (distcc:llä osa työstä jaettu palvelimelle). Toki käännös työllistää molemmat core:t, mutta emerge ajaa kaiken nice 9:llä. vdr-sxfe:tä ajetaan normaali prioriteetilla ja sen kuorma on vain muutaman prosentin luokkaa.
nm
Johtava konsultti
Posts: 3160
Joined: 22.07.2005 3:00

Re: xineliboutput VDPAU:lla nykii

Post by nm »

KipEta wrote:Kuormaksi riittää esim. gentoo:n emerge xbmc, jolla siis käännetään ja asennetaan xbmc. Nykiminen tuntuu esiintyvän nimenomaan gcc-käännösten aikana (distcc:llä osa työstä jaettu palvelimelle). Toki käännös työllistää molemmat core:t, mutta emerge ajaa kaiken nice 9:llä. vdr-sxfe:tä ajetaan normaali prioriteetilla ja sen kuorma on vain muutaman prosentin luokkaa.
Kääntäminen on kyllä kernelin kannalta sen verran raskasta hommaa, että sen ajaminen samalla suorittimella ajoituksista tarkan videotoiston kanssa voi olla aika haastavaa. Kannattaa kokeilla ajaa käännökset nice 19:llä ja vdr-sxfe ehkä nice -1:llä. Jos sekään ei auta, suosittelisin jättämään toisen ytimen vapaaksi tai tekemään käännökset silloin kun vdr-sxfe ei ole käytössä.

Oletko muuten kokeillut, miten vdr-sxfe käyttäytyy Xv:llä, ilman VDPAU:ta?
KipEta
Havittelija
Posts: 31
Joined: 02.12.2007 13:26

Re: xineliboutput VDPAU:lla nykii

Post by KipEta »

nm wrote: Oletko muuten kokeillut, miten vdr-sxfe käyttäytyy Xv:llä, ilman VDPAU:ta?
Sehän tässä onkin ihmeellistä, että samaa nykimistä ei esiinny Xv:llä vastaavan käännöstyön aikana. Jotenkin tulee itselle ajatus, että ongelma liittyisi puskurointiin siten, että VDPAU:lla tulisi "buffer underflow" kuormasta johtuen.
Droopy
Säätäjä
Posts: 224
Joined: 10.03.2008 17:37

Re: xineliboutput VDPAU:lla nykii

Post by Droopy »

Utelen tässä miten olet saanut tuon xline-lib käännettyä VDPAU tuella? Itse kun en omassa Gentoossani ole onnistunut. Aina joku tuntuu mättävän. Ja HD materiaali nykii taas ihan tehon puutteesta kun kun on vain 45W kuluttuva tuplaydin prosu.

Ja millainen virransäästö systeemi on käytössä? Itse sain moisen toimimaan vasta 2.6.29 sarjan kernelillä vaikka miten yritin 2.6.28 niin tuolla kernelillä ei onnistunut. vaiko onko cpu koko ajan täysillä.
rofafor
Optikkoliikkeen kopiovastaava
Posts: 1365
Joined: 26.03.2004 3:00
Location: Internet

Re: xineliboutput VDPAU:lla nykii

Post by rofafor »

Droopy wrote:Utelen tässä miten olet saanut tuon xline-lib käännettyä VDPAU tuella? Itse kun en omassa Gentoossani ole onnistunut.
Esimerksi Berkano-overlaystä löytyy valmiit ebuildit:
http://svn.liveforge.org/berkano/trunk/ ... /xine-lib/

Tuoreimman 1.2-sarjalaisen (r262) saat tarvittaessa helposti kopioimalla:

Code: Select all

cp xine-lib-1.2.9999_p247.ebuild xine-lib-1.2.9999_p262.ebuild
ebuild xine-lib-1.2.9999_p262.ebuild digest
P.Kosunen
Yli-ihminen
Posts: 1148
Joined: 06.11.2005 14:08
Location: Helsinki

Re: xineliboutput VDPAU:lla nykii

Post by P.Kosunen »

Droopy wrote:Ja millainen virransäästö systeemi on käytössä? Itse sain moisen toimimaan vasta 2.6.29 sarjan kernelillä vaikka miten yritin 2.6.28 niin tuolla kernelillä ei onnistunut. vaiko onko cpu koko ajan täysillä.
http://en.gentoo-wiki.com/wiki/CPU_Frequency_Scaling

Cpufrequtils / conservative on toiminut minulla ongelmitta.

AMD:llä ja integroidulla näyttiksellä voi joutua rajoittamaan minimin 1800MHz:iin.
Droopy
Säätäjä
Posts: 224
Joined: 10.03.2008 17:37

Re: xineliboutput VDPAU:lla nykii

Post by Droopy »

P.Kosunen wrote: http://en.gentoo-wiki.com/wiki/CPU_Frequency_Scaling

Cpufrequtils / conservative on toiminut minulla ongelmitta.

AMD:llä ja integroidulla näyttiksellä voi joutua rajoittamaan minimin 1800MHz:iin.
Onhan tuo luettu, mutta jotenkin onnistuin kämmäämään kun
dmesg näyttää @localhost:~$ dmesg | grep power
powernow-k8: Found 1 AMD Athlon(tm) Dual Core Processor 5050e processors (2 cpu cores) (version 2.20.00)
powernow-k8: ACPI Processor support is required for SMP systems but is absent. Please load the ACPI Processor module before starting this driver.
powernow-k8: ACPI Processor support is required for SMP systems but is absent. Please load the ACPI Processor module before starting this driver.

ja cpufreq-info
cpufrequtils 005: cpufreq-info (C) Dominik Brodowski 2004-2006
Report errors and bugs to cpufreq@vger.kernel.org, please.
analyzing CPU 0:
no or unknown cpufreq driver is active on this CPU
analyzing CPU 1:
no or unknown cpufreq driver is active on this CPU

No tuo selvinnee kun taas kerran kääntelee kernelin uusiksi. acpid ladataan bootissa default tasolla.
Droopy
Säätäjä
Posts: 224
Joined: 10.03.2008 17:37

Re: xineliboutput VDPAU:lla nykii

Post by Droopy »

rofafor wrote: Esimerksi Berkano-overlaystä löytyy valmiit ebuildit:
http://svn.liveforge.org/berkano/trunk/ ... /xine-lib/

Tuoreimman 1.2-sarjalaisen (r262) saat tarvittaessa helposti kopioimalla:

Code: Select all

cp xine-lib-1.2.9999_p247.ebuild xine-lib-1.2.9999_p262.ebuild
ebuild xine-lib-1.2.9999_p262.ebuild digest
Berkano-overlaystä on asennettu xine-lib-1.2.9999_p247, ffmpeg-20099999-r1 ja x264-9999
gcc-4.3.3-r2 käytössä.

Vikoja esim. kaffeinessä ääni ei ole synkassa TV lähetyksessä. Ja sitten avaa tiedosto valikko ei toimi. VDR näyttää kovin häiriöistä kuvaa ja kokeilu jäi vähälle kun kaatui ja ikkuna ei suostu sammumaan.. HD materiaali aukeaa tai sitten ei.

Kuitenkin tuo vpdau olisi aika tärkeä, kun prosu ei oikein jaksa Ful HD materiaalia. Ideoita mitä kokeilisi seuraavaksi?
rofafor
Optikkoliikkeen kopiovastaava
Posts: 1365
Joined: 26.03.2004 3:00
Location: Internet

Re: xineliboutput VDPAU:lla nykii

Post by rofafor »

Droopy wrote:Ideoita mitä kokeilisi seuraavaksi?
Päivitä nyt aluksi xine-vdpau uudempaan, koska tuon r247:n jälkeen on tehty muutoksia mm. aikaleimojen käsittelyyn:
http://www.jusst.de/vdpau/log.php?repna ... =0&isdir=1
timbba
Säätäjä
Posts: 422
Joined: 16.09.2006 16:25
Location: Jyväskylä

Re: xineliboutput VDPAU:lla nykii

Post by timbba »

Droopy wrote:Ideoita mitä kokeilisi seuraavaksi?
Ja onhan Kaffeine sekä xineliboutput (ilmeisemmin käyttänet sitä) käännetty uutta xine-libiä vasten?
HTPC: yaVDR 0.4, Zotac HD-ND22, NVidia ION, 2 x Anysee E30 C Plus dvb-c, TV: VideoSeven LTV32H
Droopy
Säätäjä
Posts: 224
Joined: 10.03.2008 17:37

Re: xineliboutput VDPAU:lla nykii

Post by Droopy »

timbba wrote: Ja onhan Kaffeine sekä xineliboutput (ilmeisemmin käyttänet sitä) käännetty uutta xine-libiä vasten?
Kaffeine on käännetty uusiksi ja samalla piti päivittää pykälä ylöspäin kun vanha ei enää käynnistynyt tai kääntynyt. qt4 kirjastoja ei ole asennettu. Johtuisiko siitä? Olen koettanut pysyä erossa KDE 4 ja sen tarvitsemista kirjastoista. KDE 3.5.10 on asennettu portagesta. xine-lib käytössä myös kun amarok soittelee musaa. Kaffeinen avaa-tiedosto ikkunassa se suodin siellä alhaalla missä pitäisi lukea tuetut tiedostomuodot lukee vain tuntematon useita kertoja ja media-tiedostoja ei saa auki. Tämä tapahtuu vain VDPAU versiolla. Outoa.

No tämä on testiasennus. Muuten käytössä ihan stable Gentoo, jossa KDE 3.5.10 ja vdr ~amd64. Kaksi näyttöä ei toimi kunnolla
KDE:ssä, joten edessä on siirtyminen vaikka xcfe4.
Droopy
Säätäjä
Posts: 224
Joined: 10.03.2008 17:37

Re: xineliboutput VDPAU:lla nykii

Post by Droopy »

rofafor wrote:
Droopy wrote:Utelen tässä miten olet saanut tuon xline-lib käännettyä VDPAU tuella? Itse kun en omassa Gentoossani ole onnistunut.
Tuoreimman 1.2-sarjalaisen (r262) saat tarvittaessa helposti kopioimalla:

Code: Select all

cp xine-lib-1.2.9999_p247.ebuild xine-lib-1.2.9999_p262.ebuild
ebuild xine-lib-1.2.9999_p262.ebuild digest
Tuo oli minulle uutta... Päivitin xine-lib. Kääntelin kaffeine, amarok, ffmpeg... uusiksi. Nyt kuva näkyy kohtuullisesti ja äänikin on paremmin synkassa. Mutta kanavanvaihdon jälkeen kuva alkaa väpättämään. Mistäs tuo johtuisi? Mitkäs USE muuttujat on käytössä? Toimiva xine-lib olis kiva saada.
Post Reply