Ummikon VDR kokeiluja

VDR ja DVB aiheista keskustelua
john_a_doe
Harrastaja
Posts: 52
Joined: 17.07.2004 3:00

Re: Ummikon VDR kokeiluja

Post by john_a_doe »

Pikkuhiljaa, askel kerrallaan kohti täydellisyyttä :D

Kokeilepa vielä sellainen temppu, että tallennat skannauksen jäljiltä channels.conf jemmaan ja sen jälkeen käynnistä vdr, mene kanavalistalle ja muokkaa mitä tahana kanavaa, vaihda vaikka nimestä yksi kirjain. Tämän jälkeen vdr:n omasta valikosta restarttaat vdr:n.

Edellisillä tempuilla saat siis vdr:n kirjoittamaan oman näkemyksensä channels.conf:sta levylle. Ja nyt voitkin sitten verrata jemmassa olevaa channels.conf:ia vdr:n versioon esim. diff- komennolla

Code: Select all

diff -ub jemma/channels.conf vdr/channels.conf

Onko kanavien tiedot muuttuneet ? Varsinkin kanavien taajuudet, ovatko ne pysynyt samana ?

Fenix
Vanhempi harrastaja
Posts: 80
Joined: 16.05.2020 1:52

Re: Ummikon VDR kokeiluja

Post by Fenix »

Jotain ongelmia testissä oli.VDR ei käynistynyt restartilla uudelleen ja tämä komento diff -ub jemma/channels.conf vdr/channels.conf ilmoitti vain tiedostoa tai hakemistoa ei ole.
Muuten vertaaamalla ei muuttunut mikään.Ongelma on ,että HD kanavat näkyy,jopa uusi MTV3HD,mutta ei muut.
Onneksi tämä on vain harrastus ja oppii Linux maailmasta jotakin ja milenkiintonen VDR on tosiaan. Onko vain aika ajanut ohitse :?:

Fenix
Vanhempi harrastaja
Posts: 80
Joined: 16.05.2020 1:52

Re: Ummikon VDR kokeiluja

Post by Fenix »

Kumma kun vaihtaa Haupaugen Win Tv tikun tilalle,kanavat rupiaa heti näkymään,ei HD kanavat kun ei ole T2 tikku.
Signaalista ei pitäis olla kiinni.

Fenix
Vanhempi harrastaja
Posts: 80
Joined: 16.05.2020 1:52

Re: Ummikon VDR kokeiluja

Post by Fenix »

Käyttääkö kukaan enään Yavdr:ää.

john_a_doe
Harrastaja
Posts: 52
Joined: 17.07.2004 3:00

Re: Ummikon VDR kokeiluja

Post by john_a_doe »

Fenix wrote:
02.09.2020 0:30
Jotain ongelmia testissä oli.VDR ei käynistynyt restartilla uudelleen ja tämä komento diff -ub jemma/channels.conf vdr/channels.conf ilmoitti vain tiedostoa tai hakemistoa ei ole.
Muuten vertaaamalla ei muuttunut mikään.Ongelma on ,että HD kanavat näkyy,jopa uusi MTV3HD,mutta ei muut.
Onneksi tämä on vain harrastus ja oppii Linux maailmasta jotakin ja milenkiintonen VDR on tosiaan. Onko vain aika ajanut ohitse :?:
Heh, unohdin, että kyse oli Ummikkosta ja ohjeeni oli vähän sinnepäin, ei niinkään kirjaimellisesti otettava :)

Se, että VDR ei käynnistynyt uudelleen restartin jälkeen johtunee siitä, että sinulla ei nyt ole VDR:n käynnistymiseen sellaista scriptiä käytössä, joka käynnistäisi VDR:n uudelleen kun se sammuu. (VDR:n valikosta löytyvä 'Restart' itseasiassa vain sammuttaa VDR:n ja luottaa siihen, että ulkoinen scripti käynnistää VDR:n uudelleen) Mutta tämä käynnistymättömyyse ei testiä pilannut, sillä päätavoite oli sammuttaa VDR hallitusti, jotta se varmasti kirjoittaa päivitetyn kanavalistan levylle.

Mitä tulee tuohon diff- komennon epäonnistumiseen, niin tämä oli se soveltava osuus ohjeessani :)
Syntaksihan menee näin:

Code: Select all

diff -ub alkuperainentiedosto muuttunuttiedosto
ja tuloksena diff ulostaa rivi riviltä muutokset siten, että rivi jota ei ole muuttuneessa tiedostossa alkaa miinus-merkillä ja mahdollinen korvaava rivi (tai uusi rivi muuttuneessa tiedostossa alkaa plusmerkillä.
Eli vähän täydellisemmällä esimerkillä homma menisi näin:

Code: Select all

# skannataan SD kanavat ja tallennetaan tiedostoon /tmp/channels.conf
sudo w_scan > /tmp/channels.conf
# kopioidaan kanavalista VDR:lle
sudo cp /tmp/channels.conf /etc/vdr/
# tai jos jakelusi yrittää noudattaa FHS standardia [1]
# /etc/vdr/channels.conf on vain symbolinen linkki, joka osoittaa luultavammin /var/lib/vdr/channels.conf tiedostoon
sudo cp /tmp/channels.conf /var/lib/vdr/
#
# tässä välissä vdr käyntiin, jonkin kanavan muokkaus ja hallittu sammutus
#
diff -ub /tmp/channels.conf /etc/vdr/channels.conf
[1] FHS standardi


Tällä tosin ei nyt enää ole merkitystä, koska jäljempi vastauksesi osoittaa, että kyse ei ole ongelmasta, jota tuolla testillä yritin jälittää. Avaan alla kuitenkin tässä vähän (ehkä liiankin tarkasti) ideaa, miksi tätä ehdotin.

Itselläni oli vastaava ongelma olikohan se nyt keväällä 2017 kun Digita teki taajuusmuutoksia verkossaan. Tosin kanava taisi vdr:n käynnistymisen yhteydessä kanavahaun jälkeen vilahtaa hetkeksi näkyvillä, mutta katosi alta sekunnin ja kanavaa vaihtaessa sitten tulikin tuttu "Channel not available" ilmoitus. Ongelma johtui lopulta usean sattumuksen summasta.

Ensinnäkin VDR:n asetuksissa oli käytössä kanavien päivitys laajimmalla asetuksellaan ("add new transponders") Tämä sen takia, kun käytössäni on sekasysteemi, jossa sekä DVB-T, että DVB-S virittimiä ja satelliittipuolella nuo kanavaniput aina välillä vaihtelee taajuuksiaan ja uusia tulee sekä vanhoja poistuu käytöstä.

Toisekseen ennen taajuusmuutosta käyttämäni antenniverkon lähetinasemat olivat sattumalta käyttäneet valtakunnallisten lähetinasemien taajuuksia, taajuusmuutoksen myötä asia ei enää ollut näin.

DVB lähetteessä lähetetään NIT (Network Information Table) dataa jokaisessa kanavanipussa. NIT taulukossa siis verkko-operaattori kertoo, mitä muita kanavanippuja (ja kanavia) ja millä taajuuksilla operaattori lähettää. VDR:n kanavapäivitysasetuksen ollessa tuo yllämainittu, VDR tulkkaa NIT datasta kanavanipujen taajuudet ja päivitää kanavalistansa sen mukaan, vaikka kyseisille taajuuksille ei pystyisikään virittäytymään.

Kun tutkin asiaa tarkemmin, selvisi, että Digita lähetti vääriä taajuuksia NIT datassaan, joka siis johti siihen, että toimiva kanavalista päivittyi rikkinäiseksi (nippujen taajuudet vaihtuivat) heti kun VDR käynnistyksen jälkeen virittäytyi ensimmäiselle kanavanipulle.Oletin tietysti, että tämä väärä NIT data on vain väliaikainen ongelma taajuusmuutoksiin liittyen ja pistin VDR:stä automaattisen kanavapäivityksen pois päältä. Väärässä olin.

Kun vielä kuukauden kuluttuakin ongelma oli sama, niin lähestyin asian tiimoilta Digitan asiakaspalvelua. Ensimmäisten "Onhan antennijohto seinässä?" "Muistitko käynnistää television?", "Älä pidätä hengitystäsi liian kauan" ohjeiden jälkeen vedin hernepuskan nenääni ja pistin Digitalle ruutukaappauksia dekoodatusta lähetteestä, Todellisen lähetettävän NIT datan sisällön ja osoitin, missä virhe on ja mitkä taajuudet ovat väärin, niin vastauksena tuli lyhyt ja ytimekäs:
Digita wrote: Hei ,
Lähetämme samaa NIT-dataa kaikissa lähettimissä. Eli NIT-tiedossa ei ole alueellisuutta, vaan esim A-muxin NIT on jokaisen lähettimine A-muxilla sama riippumatta lähetystaajuudesta.
Tiedä sitten, onko tämä Digitan osalta haluttomuuta vai osaamattomuutta, mutta onhan se ennenkin nähty, että näissä asioissa kansainvälisillä standardeilla voidaan pyyhkiä persettä ja tehdä asiat just niin kun itse halutaan. Osin tästä NIT datan rikkinäisyydestä muuten johtui aikoinaan sekin, että halpis digiboksien maahantuojat yllättyivät, kun kanavahaut eivät toimineetkaan kunnolla ja joutuivat teettämään bokseihin vinkuintiassa uusia suomi-firmisversiota.

Niinpä sitten päädyin tekemään VDR:ään pienen koodimuutoksen, jolla kovakoodasin DVB-T lähetteellä kanavapäivitysasetuksen pienemmälle tasolle ja pidin valikosta tuon "add new transponders" asetuksen päällä DVB-S varten.


Fenix wrote:
03.09.2020 10:51
Kumma kun vaihtaa Haupaugen Win Tv tikun tilalle,kanavat rupiaa heti näkymään,ei HD kanavat kun ei ole T2 tikku.
Signaalista ei pitäis olla kiinni.
Tämä tosiaan vahvistaa sen, että kyse ei ole ylläolevasta NIT ongelmasta tai VDR:n kanavalistaongelmasta, vaan nyt ongelman juurisyy lienee syvemmällä. Jatketaan etädebukkausta :D

Olethan huomannut, että VDR:n femon- näkymässä OK:ta painamalla tulee näkyviin kanavan tarkemmat tiedot (ja käytetty viritin) ja tässä näkymässä vasemmalla ja oikealla nuolinäppäimellä saa vaihdettua viritintä.

En noista aiemmista postauksistasi nyt lähde kahlaamaan, joten pahoittelen jos tämä tieto jo ketjusta löytyy, mutta oletko kokoajan tehnyt testejä vain yhdellä virittimellä, eikä missään välissä ole ollut molemmat viritimet paikoillaan ?

Eli jos kytket molemmat virittimet, niin näkyykö silloin joko DVB-T tai DVB-T2 kanavat, kaikki vai ei mitkään ?

Ja saatko kanavia näkyviin tai näkymättömiin femon- näkymässä vaihtamalla toiselle virittimelle ?

Seuraavaksi haluaisin nähdä miltä näyttää, kun koneessa on molemmat virittimet kiinni ja suoritat komennon:

Code: Select all

ls -l /dev/dvb/
(pieni L ei iso II) :)
Omassa systeemissäni näyttää tältä:

Code: Select all

drwxr-xr-x 2 root root 120 Apr 26 16:44 adapter0
drwxr-xr-x 2 root root 120 Apr 26 16:44 adapter1
drwxr-xr-x 2 root root 120 Apr 26 16:44 adapter2
drwxr-xr-x 2 root root 120 Apr 26 16:44 adapter3
drwxr-xr-x 2 root root 120 Apr 26 16:44 adapter4
drwxr-xr-x 2 root root 120 Apr 26 16:44 adapter5
(Hehe, näköjään 26.4. viimeksi käynnistänyt VDR koneen uudelleen)

Ja sitten vielä sama rekursiivisesti:

Code: Select all

ls -lR /dev/dvb

Code: Select all

/dev/dvb/adapter0:
total 0
crw-rw---T+ 1 root video 212, 0 Apr 26 16:44 demux0
crw-rw---T+ 1 root video 212, 1 Apr 26 16:44 dvr0
crw-rw---T+ 1 root video 212, 3 Apr 26 16:44 frontend0
crw-rw---T+ 1 root video 212, 2 Apr 26 16:44 net0

/dev/dvb/adapter1:

.
.
.

/dev/dvb/adapter5:
total 0
crw-rw---T+ 1 root video 212, 20 Apr 26 16:44 demux0
crw-rw---T+ 1 root video 212, 21 Apr 26 16:44 dvr0
crw-rw---T+ 1 root video 212, 23 Apr 26 16:44 frontend0
crw-rw---T+ 1 root video 212, 22 Apr 26 16:44 net0

Pistäpä tuloksia näistä testeistä, niin jatketaan sitten lisää.

Ohhoh, tulipas paljon tekstiä, mutta mukana sentään vähän asiaakin :o

Fenix
Vanhempi harrastaja
Posts: 80
Joined: 16.05.2020 1:52

Re: Ummikon VDR kokeiluja

Post by Fenix »

Asensin Ubuntun ,VDR ja tarvittavat osat uudelleen taas yhen kerran,oon monta kertaa asentanut uudelleen kaikki.
Harjoitus tekee mestarin.
Jotain edistystä on tapahtunut DVB-T kanavat näkyy DVB-Tvirittimellä ja DVB-T2 kanavat näkyy DVB-T2 virittimellä.


ls -l /dev/dvb/

drwxr-xr-x 2 root root 140 syys 5 18:05 adapter0
drwxr-xr-x 2 root root 120 syys 5 18:05 adapter1
drwxr-xr-x 2 root root 120 syys 5 18:05 adapter2

ls -lR /dev/dvb

/dev/dvb/adapter0:
yhteensä 0
crw-rw----+ 1 root video 212, 0 syys 5 18:12 demux0
crw-rw----+ 1 root video 212, 1 syys 5 18:12 dvr0
crw-rw----+ 1 root video 212, 6 syys 5 18:12 frontend0
crw-rw----+ 1 root video 212, 7 syys 5 18:12 frontend1
crw-rw----+ 1 root video 212, 2 syys 5 18:12 net0

/dev/dvb/adapter1:
yhteensä 0
crw-rw----+ 1 root video 212, 3 syys 5 18:12 demux0
crw-rw----+ 1 root video 212, 4 syys 5 18:12 dvr0
crw-rw----+ 1 root video 212, 8 syys 5 18:12 frontend0
crw-rw----+ 1 root video 212, 5 syys 5 18:12 net0

/dev/dvb/adapter2:
yhteensä 0
crw-rw----+ 1 root video 212, 9 syys 5 18:12 demux0
crw-rw----+ 1 root video 212, 10 syys 5 18:12 dvr0
crw-rw----+ 1 root video 212, 12 syys 5 18:12 frontend0
crw-rw----+ 1 root video 212, 11 syys 5 18:12 net0

john_a_doe
Harrastaja
Posts: 52
Joined: 17.07.2004 3:00

Re: Ummikon VDR kokeiluja

Post by john_a_doe »

Fenix wrote:
05.09.2020 19:36

/dev/dvb/adapter0:
yhteensä 0
crw-rw----+ 1 root video 212, 0 syys 5 18:12 demux0
crw-rw----+ 1 root video 212, 1 syys 5 18:12 dvr0
crw-rw----+ 1 root video 212, 6 syys 5 18:12 frontend0
crw-rw----+ 1 root video 212, 7 syys 5 18:12 frontend1
crw-rw----+ 1 root video 212, 2 syys 5 18:12 net0
Ja tässä taitaa olla ongelma. En ole varma nyky VDR:n tilasta, mutta ainakin aiemmin tälläiset multi-frontend virittimet aiheuttivt ongelmia.
Kokeilepa seuraavaa:

Code: Select all

# VDR sammuksiin
cd /dev/dvb/adapter0
sudo ln -s demux0 demux1
sudo ln -s dvr0 dvr1
sudo ln -s net0 net1
# ja VDR takaisin käyntiin
Näkyykö DVB-T kanavat nyt T2 virittimellä ?

Fenix
Vanhempi harrastaja
Posts: 80
Joined: 16.05.2020 1:52

Re: Ummikon VDR kokeiluja

Post by Fenix »

john_a_doe wrote:
05.09.2020 23:55
Fenix wrote:
05.09.2020 19:36

/dev/dvb/adapter0:
yhteensä 0
crw-rw----+ 1 root video 212, 0 syys 5 18:12 demux0
crw-rw----+ 1 root video 212, 1 syys 5 18:12 dvr0
crw-rw----+ 1 root video 212, 6 syys 5 18:12 frontend0
crw-rw----+ 1 root video 212, 7 syys 5 18:12 frontend1
crw-rw----+ 1 root video 212, 2 syys 5 18:12 net0
Ja tässä taitaa olla ongelma. En ole varma nyky VDR:n tilasta, mutta ainakin aiemmin tälläiset multi-frontend virittimet aiheuttivt ongelmia.
Kokeilepa seuraavaa:

Code: Select all

# VDR sammuksiin
cd /dev/dvb/adapter0
sudo ln -s demux0 demux1
sudo ln -s dvr0 dvr1
sudo ln -s net0 net1
# ja VDR takaisin käyntiin
Näkyykö DVB-T kanavat nyt T2 virittimellä ?
Ei näy ja toinen viritinkin lopetti toimintansa.

Fenix
Vanhempi harrastaja
Posts: 80
Joined: 16.05.2020 1:52

Re: Ummikon VDR kokeiluja

Post by Fenix »

Sen verran korjausta ,että toinen viritin pelaa, mutta T2 ei nätä T kanavia.

john_a_doe
Harrastaja
Posts: 52
Joined: 17.07.2004 3:00

Re: Ummikon VDR kokeiluja

Post by john_a_doe »

Fenix wrote:
06.09.2020 0:57
Sen verran korjausta ,että toinen viritin pelaa, mutta T2 ei nätä T kanavia.
Kyllähän on vastusta.

Jollakin tapaa tämä ongelma tuntuisi liittyvän siihen, että VDR ja/tai ajuri ei osaa vaihtaa tikkua lennossa T2 moodista T moodiin. Tätä epäilyä vahvistaa tuo kanavien sakannauskin, joka toimii vain jommalla kummalla moodilla per skannaus.

Aiemmin postailit logeja:
Kernelin ulostetta:
13.075997] usb 1-1.6: DVB: registering adapter 0 frontend 0 (Realtek RTL2832 (DVB-T))...
13.076005] dvbdev: dvb_create_media_entity: media entity 'Realtek RTL2832 (DVB-T)' registered.
13.076082] usb 1-1.6: DVB: registering adapter 0 frontend 1 (Sony CXD2837ER DVB-T/T2/C demodulator)...
Skannauksesta:
Aug 22 18:11:32 HTPC vdr: [3500] frontend 0/0 provides DVB-T with QPSK,QAM16,QAM64 ("Realtek RTL2832 (DVB-T)")
Aug 22 18:11:32 HTPC vdr: [3500] frontend 0/1 provides DVB-T,DVB-T2,DVB-C with QPSK,QAM16,QAM32,QAM64,QAM128,QAM256 ("Sony CXD2837ER DVB-T/T2/C demodulator")
Ja VDR:stä:
/dev/dvb/adapter0/frontend0 -> TERRESTRIAL "Realtek RTL2832 (DVB-T)": good :-)
/dev/dvb/adapter0/frontend1 -> TERRESTRIAL "Sony CXD2837ER DVB-T/T2/C demodulator": very good :-))
VDR:ssä on ainakin aiemmin ollut ongelmia virittimien kanssa, jotka rekisteröivät useamman frontendin per adapter, koska VDR ei voi tietää sitä, että välttämättä frontend0 ja frontend1 ei voi olla käytössä samanaikaisesti. Nykytilasta en ole ihan kärryillä, sillä oma setuppini on edelleen 1.7.X versiossa.

Tämä nyt ei ongelmaa ratkaise, mutta mielenkiinnosta voisit kokeilla mitä tapahtuu, jos kytket vain T2 tikun koneeseen ja rampautat tikun poistamalla frontend1:n Eli:

Code: Select all

# VDR sammuksiin
sudo rm -f /dev/dvb/adapter0/frontend1
# VDR Käyntiin
Nyt VDR:n ei pitäisi tunnistaa tikkua T2 tikuksi laisinkaan ja kaiken järjen mukaan SD kanavat pitäisi näkyä.

Mielestäni olen jostakin lukenut, että VDR:lle voisi pakottaa tietyt kanavat käyttämään tiettyä viritintä, tällä saisit tehtyä purkkakorjauksen, jos vdr:lle voisi kertoa, että T2 tikkua ei saa käyttää muihin kun HD kanaviin. Vai olikohan tälläinen ominaisuus tehty jollakin epävirallisella patchilla VDR:ään... Tämähän ei tietenkään ole mikään ideaali ratkaisu, kun jää tikun täysi potentiaali käyttämättä.


Minkälaista tulostetta tulee syslogiin jos pelkällä T2 tikulla katsot HD kanavaa ja yrität vaihtaa kanavaa SD kanavalle ?
Komennolla:

Code: Select all

sudo tail -f /var/log/syslog
saat seurattua reaaliaikaisesti syslogia kun vaihtelet kanavia.

Fenix
Vanhempi harrastaja
Posts: 80
Joined: 16.05.2020 1:52

Re: Ummikon VDR kokeiluja

Post by Fenix »

# VDR sammuksiin
sudo rm -f /dev/dvb/adapter0/frontend1
# VDR Käyntiin

Ei näy mitään kanavia.

sudo tail -f /var/log/syslog

Tämmöstä tämä.

Sep 6 19:06:03 Htpc vdr-sxfe.desktop[3488]: [h264 @ 0x7f6248085bc0] decode_slice_header error
Sep 6 19:06:03 Htpc vdr-sxfe.desktop[3488]: [h264 @ 0x7f6248085bc0] no frame!
Sep 6 19:06:18 Htpc systemd[1376]: gnome-terminal-server.service: Succeeded.
Sep 6 19:06:21 Htpc systemd[1376]: Started Application launched by gnome-shell.
Sep 6 19:06:21 Htpc dbus-daemon[1388]: [session uid=1000 pid=1388] Activating via systemd: service name='org.gnome.Terminal' unit='gnome-terminal-server.service' requested by ':1.100' (uid=1000 pid=3546 comm="/usr/bin/gnome-terminal.real --window " label="unconfined")
Sep 6 19:06:21 Htpc systemd[1376]: Starting GNOME Terminal Server...
Sep 6 19:06:22 Htpc dbus-daemon[1388]: [session uid=1000 pid=1388] Successfully activated service 'org.gnome.Terminal'
Sep 6 19:06:22 Htpc systemd[1376]: Started GNOME Terminal Server.
Sep 6 19:06:22 Htpc systemd[1376]: Started VTE child process 3560 launched by gnome-terminal-server process 3550.
Sep 6 19:06:22 Htpc systemd[1376]: gnome-launched-org.gnome.Terminal.desktop-3543.scope: Succeeded.
Sep 6 19:06:52 Htpc vdr: [779] switching to channel 1 T-8438-4097-17 (Yle TV1)
Sep 6 19:06:52 Htpc vdr: [3387] device 1 TS buffer thread ended (pid=779, tid=3387)
Sep 6 19:06:52 Htpc vdr: [3386] buffer stats: 117688 (2%) used
Sep 6 19:06:52 Htpc vdr: [3386] device 1 receiver thread ended (pid=779, tid=3386)
Sep 6 19:06:53 Htpc vdr: [779] using frontend 0/0
Sep 6 19:06:53 Htpc vdr: [3606] device 1 receiver thread started (pid=779, tid=3606, prio=high)
Sep 6 19:06:53 Htpc vdr: [3607] device 1 TS buffer thread started (pid=779, tid=3607, prio=high)
Sep 6 19:06:54 Htpc vdr: [779] [xine..put] OSD bandwidth: 511866 bytes/s (3998 kbit/s)
Sep 6 19:07:01 Htpc vdr-sxfe.desktop[3488]: [3506] [input_vdr] No data in 8 seconds, queuing no signal image
Sep 6 19:07:01 Htpc kernel: [ 427.794259] perf: interrupt took too long (3155 > 3150), lowering kernel.perf_event_max_sample_rate to 63250
Sep 6 19:07:04 Htpc vdr: [1091] frontend 0/0 lost lock on channel 1 (Yle TV1), tp 546
Sep 6 19:07:06 Htpc vdr: [1091] frontend 0/0 timed out while tuning to channel 1 (Yle TV1), tp 546
Sep 6 19:07:10 Htpc vdr-sxfe.desktop[3488]: [3506] [input_vdr] No data in 8 seconds, queuing no signal image
Sep 6 19:07:13 Htpc vdr: [1091] frontend 0/0 regained lock on channel 1 (Yle TV1), tp 546
Sep 6 19:07:16 Htpc vdr: [1091] frontend 0/0 lost lock on channel 1 (Yle TV1), tp 546
Sep 6 19:07:18 Htpc vdr-sxfe.desktop[3488]: [3506] [input_vdr] No data in 8 seconds, queuing no signal image
Sep 6 19:07:18 Htpc vdr: [1091] frontend 0/0 timed out while tuning to channel 1 (Yle TV1), tp 546
Sep 6 19:07:19 Htpc vdr: [1091] frontend 0/0 regained lock on channel 1 (Yle TV1), tp 546
Sep 6 19:07:20 Htpc PackageKit: daemon quit
Sep 6 19:07:20 Htpc systemd[1]: packagekit.service: Succeeded.
Sep 6 19:07:21 Htpc vdr: [1091] frontend 0/0 lost lock on channel 1 (Yle TV1), tp 546
Sep 6 19:07:23 Htpc vdr: [1091] frontend 0/0 timed out while tuning to channel 1 (Yle TV1), tp 546
Sep 6 19:07:26 Htpc vdr-sxfe.desktop[3488]: [3506] [input_vdr] No data in 8 seconds, queuing no signal image

john_a_doe
Harrastaja
Posts: 52
Joined: 17.07.2004 3:00

Re: Ummikon VDR kokeiluja

Post by john_a_doe »

Fenix wrote:
06.09.2020 19:11
# VDR sammuksiin
sudo rm -f /dev/dvb/adapter0/frontend1
# VDR Käyntiin

Ei näy mitään kanavia.

sudo tail -f /var/log/syslog

Tämmöstä tämä.

Sep 6 19:06:52 Htpc vdr: [779] switching to channel 1 T-8438-4097-17 (Yle TV1)
Sep 6 19:06:53 Htpc vdr: [779] using frontend 0/0
Sep 6 19:07:04 Htpc vdr: [1091] frontend 0/0 lost lock on channel 1 (Yle TV1), tp 546
Sep 6 19:07:06 Htpc vdr: [1091] frontend 0/0 timed out while tuning to channel 1 (Yle TV1), tp 546
Sep 6 19:07:13 Htpc vdr: [1091] frontend 0/0 regained lock on channel 1 (Yle TV1), tp 546
Tämä vahvistaa, että vaihdettaessa SD kanavalle VDR valitsee adapter0/frontend0 lähteeksi ja signaali lienee liian heikko, jotta kuvaa saataisiin.
Oletan, että HD kanavalle vaihdettaessa syslogiin tulee:

Code: Select all

Htpc vdr: [779] switching to channel ...
Htpc vdr: [779] using frontend 0/1
Ymmärtääkseni tuo T2 tikku koostuu Realtekin piiristä, joka tukee DVB-T lähetystä (ja on siis tuo frontend0) ja Sonyn piiristä, joka tukee DVB-T/T2/C lähetettä, ja näkyy VDR:lle frontend1:nä. Lieneekö tuo realtekki sitten nirsompi signaalin suhteen...

Kanavaa vaihdettaessa VDR arpoo 'mahdollisimman huonon' virittimen, eli jos vaihdetaann DVB-T:lle, niin pelkkää T:tä tukeva viritin valitaan ennemmin kuin T:tä ja T2:ta tukeva viritin.

Kokeilepa sitten toisinpäin, eli poista tuo frontend0 vdr:n näkyviltä:

Code: Select all

# VDR sammuksiin
sudo rm -f /dev/dvb/adapter0/frontend0
# VDR Käyntiin
Jos VDR ei löydä tämän jälkeen ollenkaan viritintä (en ole varma löytääkö VDR virittimen, jos tuo 0 puuttuu, niin:

Code: Select all

cd /dev/dvb/adapter0
sudo ln -s frontend1 frontend0

john_a_doe
Harrastaja
Posts: 52
Joined: 17.07.2004 3:00

Re: Ummikon VDR kokeiluja

Post by john_a_doe »

Niin ja skannausta voisit vielä testata pakottaen halutun frontendin käyttöön.
Löytyykö T kanavat tällä, vai kohtaako samanlaisia viritysvaikeuksia kun VDR:kin

Code: Select all

sudo w_scan -a /dev/dvb/adapter0/frontend0

Fenix
Vanhempi harrastaja
Posts: 80
Joined: 16.05.2020 1:52

Re: Ummikon VDR kokeiluja

Post by Fenix »

Tällä ei löytynyt virittimiä.
#
VDR sammuksiin
sudo rm -f /dev/dvb/adapter0/frontend0
# VDR Käyntiin

Sitten tämä

cd /dev/dvb/adapter0
sudo ln -s frontend1 frontend0 ja tällä kannaus sudo w_scan -a /dev/dvb/adapter0/frontend0 ei löytynyt kanavia.



Tämän kun teki edellisen jälkeen kanavat löytyivät.
nano initial.txt

T2 A B 474000000 AUTO NONE NONE AUTO AUTO AUTO NONE
T2 A B 482000000 AUTO NONE NONE AUTO AUTO AUTO NONE
T2 A B 490000000 AUTO NONE NONE AUTO AUTO AUTO NONE
T2 A B 498000000 AUTO NONE NONE AUTO AUTO AUTO NONE
T2 A B 506000000 AUTO NONE NONE AUTO AUTO AUTO NONE
T2 A B 514000000 AUTO NONE NONE AUTO AUTO AUTO NONE

w_scan -I initial.txt > channels.conf.HD
w_scan > channels.conf.SD
cat channels.conf.SD > channels.conf
cat channels.conf.HD >>channels.conf

Ylläty yllätys nyt rupes virittimet pelaamaan.
T-DVB näytti T-kanavat ja
T2-DVB näytti T2 / T kanavat. :o

Kiitokset john a doelle vaivannäyöstä.

john_a_doe
Harrastaja
Posts: 52
Joined: 17.07.2004 3:00

Re: Ummikon VDR kokeiluja

Post by john_a_doe »

Fenix wrote:
06.09.2020 21:32
Ylläty yllätys nyt rupes virittimet pelaamaan.
T-DVB näytti T-kanavat ja
T2-DVB näytti T2 / T kanavat. :o

Kiitokset john a doelle vaivannäyöstä.
No jopas nyt :D

Nyt taitaa enää olla ongelmana se, että koneen uudelleenkäynnistyksen jälkeen /dev/dvb/ palautuu ennalleen ja T kanavat lakkaa näkymästä T2 virittimellä. Eli nyt pitäisi vielä käynnistyksen yhteydessä suorittaa nuo muutosloitsut ennen kun VDR käynnistyy.

Tuon voisi laittaa vaikkapa souraan vdr:n käynnistysscriptiin:
sudo nano /usr/lib/vdr/runvdr
Ja heti alkuun #!/bin/sh rivin jälkeen:

Code: Select all

#jos löytyy adapter0/frontend1
if [ -e "/dev/dvb/adapter0/frontend1" ]
then
    # poistetaan frontend0 ja nimetään frontend1 frontend0:ksi
    rm -f /dev/dvb/adapter0/frontend0
    mv /dev/dvb/adapter0/frontend1 /dev/dvb/adapter0/frontend0
fi
Tämäkin tietysti hieman kyseenalainen paikka sillä jos ubuntun vdr paketti päivittyy, se saattaa korvata runvdr komenon alkuperäisellä, jolloin tuo lisätty scriptinpätkä katoaa bittiavaruuteen. Toisaalta taas, jos se toimii, miksi päivittää, nimimerkillä vdr kone päivittämättä vuodesta 2014 :D

Post Reply