intel NUC ja vdr 2.2.0

VDR ja DVB aiheista keskustelua
P.Kosunen
Yli-ihminen
Posts: 1148
Joined: 06.11.2005 14:08
Location: Helsinki

Re: intel NUC ja vdr 2.2.0

Post by P.Kosunen »

Niin tokihan sekin vaatii tuen, laho pää..

fibuntu
Isäntä
Posts: 114
Joined: 15.05.2008 16:35

Re: intel NUC ja vdr 2.2.0

Post by fibuntu »

VAAPI:a paremman kuvan SD-lähetyksiin saa käyttämällä opengl2:sta video-ulostulona:

Code: Select all

vdr-sxfe --post tvtime:method=Greedy2Frame,cheap_mode=0,pulldown=none,framerate_mode=full,judder_correction=0,use_progressive_frame_flag=1,chroma_filter=0,enabled=1 --video=opengl2
Tämä vie hieman enemmän prosessoritehoa 5-10% kuin VAAPI, mutta kuvanlaatukin on parempi.
Last edited by fibuntu on 28.03.2017 22:47, edited 1 time in total.

Droopy
Säätäjä
Posts: 224
Joined: 10.03.2008 17:37

Re: intel NUC ja vdr 2.2.0

Post by Droopy »

nm wrote:
fibuntu wrote:Saakohan Ubuntu 16.04:ssa disabloitua Pulseaudion jotenkin, niin että järjestelmä vielä toimisi ja käyttäisi Alsaa? Joskus 10.04~ versiossa tälläinen vielä onnistui. Mitenkähän mahtaa olla nykyään? Pulseaudio hieman katkoo vdr:n ääntä vielä.
On mahdollista, mutta ei suositeltavaa riippuvuuksien vuoksi. Sen sijaan voit kytkeä PulseAudion väliaikaisesti pois päältä:
http://voices.canonical.com/david.henni ... our-audio/ (katso kohta 2. Don’t purge PulseAudio)

Tai yrittää korjata ääniongelmat:
https://wiki.archlinux.org/index.php/Pu ... _crackling

PulseAudio ei myöskään varaa äänilaitetta jatkuvasti, jos mikään ohjelma ei toista ääntä. Voit siis käyttää Alsan hw-ääniulostuloja suoraan, vaikka PulseAudio on käynnissä. Vain default-laite ohjautuu Pulselle.
Hyvä linkki. Itse olen muistaakseni poistanut pulsen ja pistin .asoundrc tiedostoon HDMI ulostulon oletuslaitteeksi. Ääni tulee ulos selaimesta. Muissa soittimissa
voi valita äänen ulostulon. Nyt olen miettinyt pulsen palauttamista, koska Kodi 17 kaatuu kun vaihdan siinä äänen ulostuloa. Harmittaa kun menin päivittämään. Käytössä
Lubuntu 14.04 LTS ja yavdr repot käytössä. 16.04 päivitystä olen harkinnut. Ehkä siinä selviäisi ilman yavdr repoja. Toinen ongelma on kasvanut cpu kuorma.
Kodi 17 ei tunnu osaavan vaapia. Cpu on i3 integroidulla piirillä.

P.Kosunen
Yli-ihminen
Posts: 1148
Joined: 06.11.2005 14:08
Location: Helsinki

Re: intel NUC ja vdr 2.2.0

Post by P.Kosunen »

rofafor wrote:Onhan se toiminut lähes alusta asti pätsäämällä - ainakin minun käyttötarkoituksissa. Pätsin löytää vdrportalista taikka sitten vaikka täältä: https://github.com/rofafor/vdr-plugin-epgsearch

Code: Select all

Mar 27 16:24:18 nuc vdr: [28097] ERROR: /usr/lib64/vdr/plugins/libvdr-epgsearch.so.2.3.2: undefined symbol: _Z25HandleRemoteModificationsP6cTimerS0_
Mikähän tähän tuli, aiemmin toimi, mutta jonkin päivityksen jälkeen tippui kyydistä? "vdr-2.3.x" tree pitäisi olla käytössä.

rofafor
Optikkoliikkeen kopiovastaava
Posts: 1365
Joined: 26.03.2004 3:00
Location: Internet

Re: intel NUC ja vdr 2.2.0

Post by rofafor »

Olet unohtanut pätsätä vdr:n epgsearchiä varten?

P.Kosunen
Yli-ihminen
Posts: 1148
Joined: 06.11.2005 14:08
Location: Helsinki

Re: intel NUC ja vdr 2.2.0

Post by P.Kosunen »

https://github.com/rofafor/vdr-plugin-e ... 2.3.1.diff

Tämän laitoin, vaatiiko jonkin muun lisäksi?

(Tarkemmin mietittynä toiminta taisi loppua tällä "tuotantokoneella", kun päivitin 2.2.0 -> 2.3.2. Testasin toisella koneella vain kääntymisen enkä toimintaa, kun sillä ei tarvitse tallentaa mitään.)

rofafor
Optikkoliikkeen kopiovastaava
Posts: 1365
Joined: 26.03.2004 3:00
Location: Internet

Re: intel NUC ja vdr 2.2.0

Post by rofafor »

Tuo laittamasi pätsi on ihan muuhun tarkoitukseen (älkää laittako pätsejä, joiden toimintaa ette tarvitse!). Käytännössä poistat vain "static" HandleRemoteModifications-funktion määrittelystä vdr-2.3.2:n menu.c:ssä - näin ulkomuistista.

P.Kosunen
Yli-ihminen
Posts: 1148
Joined: 06.11.2005 14:08
Location: Helsinki

Re: intel NUC ja vdr 2.2.0

Post by P.Kosunen »

http://www.vdr-portal.de/board17-develo ... ost1284773

Code: Select all

--- menu.c.original	2017-03-28 12:18:47.719897516 +0300
+++ menu.c	2017-03-28 12:26:04.476278448 +0300
@@ -1069,7 +1069,7 @@
   return false; // convenience return code
 }
 
-static bool HandleRemoteModifications(cTimer *NewTimer, cTimer *OldTimer = NULL)
+bool HandleRemoteModifications(cTimer *NewTimer, cTimer *OldTimer = NULL)
 {
   cStringList Response;
   if (!OldTimer || OldTimer->Local() || !OldTimer->Id()) {
Eli tuo riitti VDR:n puolelle.

Ja Klaus julkaisi 2.3.3:n...

fibuntu
Isäntä
Posts: 114
Joined: 15.05.2008 16:35

Re: intel NUC ja vdr 2.2.0

Post by fibuntu »

--
Last edited by fibuntu on 24.07.2018 13:37, edited 1 time in total.

rofafor
Optikkoliikkeen kopiovastaava
Posts: 1365
Joined: 26.03.2004 3:00
Location: Internet

Re: intel NUC ja vdr 2.2.0

Post by rofafor »

rofafor wrote:Liveä ei taida olla portattu vdr-2.3.x:lle.
Alustavat pätsit löytyy täältä: https://github.com/rofafor/vdr-plugin-live

Kuten myös muut käyttämäni ulkoiset pluginit, joilla ei ole virallista releasea:
https://github.com/rofafor/vdr-plugin-epgsearch
https://github.com/rofafor/vdr-plugin-osdteletext

fibuntu
Isäntä
Posts: 114
Joined: 15.05.2008 16:35

Re: intel NUC ja vdr 2.2.0

Post by fibuntu »

Ilmeni ongelma, kun otin dvb-t2, eli HD-kanavia käyttöön, eli top kertoo, että 130% on prossutehoa käytössä, kun katsoo ylen HD-kanavia, mitenkäs tuota kannattaisi optimoida, eli vdr-sxfe käytössä ja openGL2 renderöijä, kts alla:

Code: Select all

vdr-sxfe --post tvtime:method=Greedy2Frame,cheap_mode=0,pulldown=none,framerate_mode=full,judder_correction=0,use_progressive_frame_flag=1,chroma_filter=0,enabled=1 --video=opengl2
Telkussa resoluutiona vain 1080p, eli yllättävän paljon vie prossu tehoa HD kanavat. Millä tarkkuudella nuo ylen HD-lähetykset yleensä lähetetään 720p, 1080i, vai 1080p?

fibuntu
Isäntä
Posts: 114
Joined: 15.05.2008 16:35

Re: intel NUC ja vdr 2.2.0

Post by fibuntu »

LIRC versiolla 0.10+ saa ainakin ubuntu 18.04+ toimimaan mce-kaukosäätimet kun asentaa:

Code: Select all

apt-get install lirc-compat-remotes
Key-codet tosin hieman muuttuneet, eli vdr:n remote.conf täytyy päivittää.

Post Reply