YLE HD, tosin vain urheilua

HD materiaali 720p/1080i/1080p. Toisto, tallennus & softat.

YLE HD, tosin vain urheilua

ViestiKirjoittaja vesas » 16.08.2009 20:12

Yle lähettää näemmä urheilua jälleen HD:na, näkyy ainakin TTV:n verkossa. Koska tuo on Elisaa, niin näkynee kaikissa Elisan kaapelitalouksissa. TTV:llä parametrit on tälläiset:

YLE;YLE:122:M256:C:6900:1900:1901=fin:0:0:12345:0:19:0

TTV väittää sivuillaan modulaatioksi 128 QAM, mutta lähete näkyy olevan 256, kuten muutkin HD kanavat.

Bitrate näkyy olevan 19-20MB/s, äänen suhteen palvellaan vain suomalaisia, lähetteessä on vain yksi mpeg stereo josta tulee suomea.

Kuva on 1080i 50Hz, näytää laaduillisesti ihan asialliselle.
--
Vesa
vesas
Harrastaja
 
Viestit: 53
Liittynyt: 09.11.2008 14:02

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

ViestiKirjoittaja poika01 » 16.08.2009 20:35

vesas kirjoitti:YLE;YLE:122:M256:C:6900:1900:1901=fin:0:0:12345:0:19:0

TTV väittää sivuillaan modulaatioksi 128 QAM, mutta lähete näkyy olevan 256, kuten muutkin HD kanavat.

Ei edes lukitu ainakaan mun dm600. Nuo muut TTV:n HD-kanavat kyllä löytyy.
Ei löydy myöskään VDR:n kanavalistalta. Tämä Tampereella TTV:n kaapelissa.
poika01
Harrastaja
 
Viestit: 59
Liittynyt: 20.10.2006 19:45

Re: YLE HD, tosin vain urheilua

ViestiKirjoittaja jarno » 18.08.2009 14:39

poika01 kirjoitti:Ei edes lukitu ainakaan mun dm600. Nuo muut TTV:n HD-kanavat kyllä löytyy.
Ei löydy myöskään VDR:n kanavalistalta. Tämä Tampereella TTV:n kaapelissa.

Tarvii olla kaapelikortti.
Avatar
jarno
Yli-ihminen
 
Viestit: 527
Liittynyt: 25.06.2005 3:00
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja latronic » 18.11.2009 2:03

Toivottavasti tämä toimii myös Elisa Viihde paketin virittimellä.
Avatar
latronic
Säätäjä
 
Viestit: 255
Liittynyt: 20.05.2004 3:00
Paikkakunta: Riihimäki

ViestiKirjoittaja svassi » 10.02.2010 21:05

Toimiiko muilla Elisan verkossa YLE HD, nyt taitoluistelukisojen jälkeen kuva on hävinnyt ja samoin se taustalla audiona ollut radiokanava. Femon ilmoittaa kanavalle salauksiksi sekä Conax että Nagravision.
Koodi: Valitse kaikki
YLE;YLE:122000:C0M256:C:6900:1900=27:1901=fin:0:B00,1850:12345:0:19:0

EDIT: vlc http://localhost:3000/TS/30 -> streamdevin kautta toimii nätisti, joten nyt normaalin sxfe:n kautta katsottaessa pitäis VDR saada jotenkin hukkaamaan tuo Nagravision tieto. libsc*nagra* tiedostojen "hukkaaminen" ei auta.

VLC ja Femon-plugin kyllä näyttävät kanavan kuvan bitrateksi reilusti alle 1Mbit/s, joka nyt ei kylä ihan järkevälle tunnu, staattinen teksti kyllä on kuvassa.
Viimeksi muokannut svassi päivämäärä 10.02.2010 21:53, muokattu yhteensä 1 kerran
GA-H97M-D3H | i3 4150 | 2*2G | 1T | 2*Cinergy1200-C | GT 210 | Fusion 430W | Logitech K400 | VDR 2.2.0 (yaVDR-stable) | Sony KDL46EX723 + sekalainen seurakunta streamdev-clienttejä
Avatar
svassi
Säätäjä
 
Viestit: 267
Liittynyt: 08.11.2007 16:15
Paikkakunta: Jyväskylä

ViestiKirjoittaja hetas » 10.02.2010 21:51

svassi kirjoitti:Toimiiko muilla Elisan verkossa YLE HD, nyt taitoluistelukisojen jälkeen kuva on hävinnyt ja samoin se taustalla audiona ollut radiokanava. Femon ilmoittaa kanavalle salauksiksi sekä Conax että Nagravision.
Koodi: Valitse kaikki
YLE;YLE:122000:C0M256:C:6900:1900=27:1901=fin:0:B00,1850:12345:0:19:0

Kyllä minulla toimii. Radio kuuluu ja näytöllä teksti Olympialaisista.
Koodi: Valitse kaikki
YLE;YLE:122000:C0M256:C:6900:1900=27:1901=fin:0:B00,1850:12345:0:19:0

Tosin kanavan pitää olla valittuna hetki, ennekuin kuva ja ääni ilmestyvät. Täyttäisiköhän VDR/xineliboutput puskureitaan? Olen kasvattanut xineliboutputin puskureita ja tuon kanavan bittinopeus on aika pieni, alle 0,5 Mb/s.

No perhana. Juuri tätä kirjoittaessa kuva hävisi hetkeksi ja palasi sitten. Ehkä lähetyspäässä on jotain katkoksia tai sitten oma kone sekoilee.
hetas
Yli-ihminen
 
Viestit: 537
Liittynyt: 15.07.2004 3:00
Paikkakunta: Savonlinna

ViestiKirjoittaja svassi » 10.02.2010 21:59

ei tunnu auttavan tuo taustalla auki pitäminen, koska sxfe kippaa hetken päästä seqfaulttiin
Koodi: Valitse kaikki
Feb 10 20:56:42 nokkalisko vdr: [3550] switching to channel 30
....
Feb 10 20:57:24 nokkalisko kernel: [ 3804.016728] vdr-sxfe[4130]: segfault at 22 ip 00d46d82 sp 02dbc0c0 error 4 in xineplug_decode_vdpau_h264.so[d3b000+f000]

bufferit seuraavasti
Koodi: Valitse kaikki
htpc@nokkalisko:~$ grep buffers .xine/config_xineliboutput
# number of buffers for HD content
#media.xvdr.num_buffers_hd:2500
# number of audio buffers
engine.buffers.audio_num_buffers:2000
# number of video buffers
engine.buffers.video_num_buffers:250
engine.buffers.video_num_frames:22
GA-H97M-D3H | i3 4150 | 2*2G | 1T | 2*Cinergy1200-C | GT 210 | Fusion 430W | Logitech K400 | VDR 2.2.0 (yaVDR-stable) | Sony KDL46EX723 + sekalainen seurakunta streamdev-clienttejä
Avatar
svassi
Säätäjä
 
Viestit: 267
Liittynyt: 08.11.2007 16:15
Paikkakunta: Jyväskylä

ViestiKirjoittaja hetas » 10.02.2010 22:25

Eipä mahda olla noilla puskureilla kuitenkaan merkitystä. Kuva voi olla pimeänä kymmeniä sekunteja ennenkuin alkaa näkymään.

VDR 1.7.10
sc-0.8.7
xineliboutput cvs 2010-02-10
libxine-1.2-vdpau mercurial 2010-02-10

Tuossa varmaan olennaiset. Vdr-sxfe kaatuilee jonkin verran varsinkin HD kanavalle vaihdettaessa tai toistoa aloittaessa, mutta toimii yleensä kuitenkin.

Kokeilin jossain välissä uudempaa SoftCamia, mutta se ei lähtenyt toimimaan, enkä jaksanut ruveta säätämään, kun tuokin versio toimii.
hetas
Yli-ihminen
 
Viestit: 537
Liittynyt: 15.07.2004 3:00
Paikkakunta: Savonlinna

ViestiKirjoittaja svassi » 10.02.2010 22:45

Toivottavasti tuo nyt on kiinni tuosta heikosta bitratesta. Tuntuu kyllä oudolle, koska tuo teksti on aiemmin näkynyt. Pitää toivoa että perjantaina toimii. Tuo Nagra tuolla välissä kyllä säikäyttää hieman, mutta jos sulla kerran toimii samoilla parametreillä ja VLCn kautta toimii, niin ongelma on jossain muualla. Mulla on kaikki asennettuna tuolta VDR-tiimi reposta ja SC on vuoden vaihteessa käännelty 0.9.x~hg2
GA-H97M-D3H | i3 4150 | 2*2G | 1T | 2*Cinergy1200-C | GT 210 | Fusion 430W | Logitech K400 | VDR 2.2.0 (yaVDR-stable) | Sony KDL46EX723 + sekalainen seurakunta streamdev-clienttejä
Avatar
svassi
Säätäjä
 
Viestit: 267
Liittynyt: 08.11.2007 16:15
Paikkakunta: Jyväskylä

ViestiKirjoittaja jere » 10.02.2010 22:56

svassi kirjoitti:VLC ja Femon-plugin kyllä näyttävät kanavan kuvan bitrateksi reilusti alle 1Mbit/s, joka nyt ei kylä ihan järkevälle tunnu, staattinen teksti kyllä on kuvassa.


[OT] stillikuva ja staattinen teksti, ei kai siihen hirveästi bitratea tartte... [/OT]
jere
Isäntä
 
Viestit: 105
Liittynyt: 15.01.2007 11:24
Paikkakunta: oulu

ViestiKirjoittaja hetas » 10.02.2010 23:11

svassi kirjoitti:Toivottavasti tuo nyt on kiinni tuosta heikosta bitratesta. Tuntuu kyllä oudolle, koska tuo teksti on aiemmin näkynyt. Pitää toivoa että perjantaina toimii. Tuo Nagra tuolla välissä kyllä säikäyttää hieman, mutta jos sulla kerran toimii samoilla parametreillä ja VLCn kautta toimii, niin ongelma on jossain muualla. Mulla on kaikki asennettuna tuolta VDR-tiimi reposta ja SC on vuoden vaihteessa käännelty 0.9.x~hg2

Eikö tuo toimine, jos kerta jollain systeemillä näkyy. Voithan kokeilla myös tallentaa kanavaa ja katsoa näkyykö tallenne.
hetas
Yli-ihminen
 
Viestit: 537
Liittynyt: 15.07.2004 3:00
Paikkakunta: Savonlinna

ViestiKirjoittaja svassi » 11.02.2010 8:09

hetas kirjoitti:Eikö tuo toimine, jos kerta jollain systeemillä näkyy. Voithan kokeilla myös tallentaa kanavaa ja katsoa näkyykö tallenne.

Live kuva siis ei näy, vaan sxfe kaatuu hetkenpäästä. Kokeilin kanavan tallennusta. Tallenteessa näkyy sekä infoteksi että vilkkuva vihreä "kalvo" ja still kuva edelliselta katsotulta kanavalta, ääni kuuluu ok tallenteessa. Näyttäisi siis yksinkertaisesti siltä että dataa ei tule tarpeeksi. Ohessa vielä --verbose:n tiedot
Koodi: Valitse kaikki
[12866] [vdr-fe]    Keypress: XKeySym Up 
vdpau_set_property: property=0, value=0
vo_vdpau: deinterlace: none
prebuffer=14400 pts
prebuffer=14400 pts
video_out: throwing away image with pts -1126081441 because it's too old (diff : 1126764030).
[12875] [input_vdr] WARNING: xine-engine setting "engine.buffers.video_num_frames":22 is too small for some HD channels
[12875] [input_vdr] fifo_buffer_new...
[12875] [input_vdr] fifo_buffer_new done.
[12876] [demux_vdr] PMT changed
[12876] [demux_vdr] audio stream changed: 00000000 -> 03010000
[12866] [vdr-fe]    Keypress: XKeySym Up 
[12875] [input_vdr] vdr_flush_engine: playback is paused <0>
vdpau_set_property: property=0, value=1
vo_vdpau: deinterlace: temporal_spatial
Broken NAL, skip it.
Muistialueen ylitys
GA-H97M-D3H | i3 4150 | 2*2G | 1T | 2*Cinergy1200-C | GT 210 | Fusion 430W | Logitech K400 | VDR 2.2.0 (yaVDR-stable) | Sony KDL46EX723 + sekalainen seurakunta streamdev-clienttejä
Avatar
svassi
Säätäjä
 
Viestit: 267
Liittynyt: 08.11.2007 16:15
Paikkakunta: Jyväskylä

ViestiKirjoittaja svassi » 12.02.2010 17:57

nythän tämä menee mielenkiintoiseksi. YLE HD:n bitrate on staattisen kuvan vaihdon johdosta noussut ~2Mbit/s, mutta sxfe ei näytä kuvaa. Testattu VLCllä streamdevin kautta ja tuolla toimii. VLCkin kyllä näyttää kaiken maailman virheitä jatkuvasti.
Koodi: Valitse kaikki
Reference 2 >= 2
error while decoding MB 1 0, bytestream (309)
left block unavailable for requested intra4x4 mode -1 at 0 13
error while decoding MB 0 12, bytestream (106)
error while decoding MB 1 24, bytestream (-45)
error while decoding MB 2 36, bytestream (-98)
Reference 2 >= 2
error while decoding MB 1 48, bytestream (168)
Reference 2 >= 2
error while decoding MB 4 60, bytestream (50)
error while decoding MB 3 0, bytestream (-69)

Mutta kuva ja audio toimivat.

sxfe:n kautta katsottaessa verbosella tulee nuo yllä olevat kommentit ja se sitten kippaa hetken päästä. Syslogissa ainoastaa
Koodi: Valitse kaikki
Feb 12 16:51:17 nokkalisko kernel: [64570.250299] vdr-sxfe[5815]: segfault at 22 ip 00f5ae50 sp 070ae0a0 error 4 in xineplug_decode_vdpau_h264.so[f58000+9000]


NelonenHD toimii kyllä koko ajan, että ei tää ihan "puhdas h.264" juttu ole.
Jotain "hämärää" tossa striimissäkin on, koska mplayerille pitää kertoa framerate -fps vivulla, ennenkuin se suostuu näyttämään kuvan.
GA-H97M-D3H | i3 4150 | 2*2G | 1T | 2*Cinergy1200-C | GT 210 | Fusion 430W | Logitech K400 | VDR 2.2.0 (yaVDR-stable) | Sony KDL46EX723 + sekalainen seurakunta streamdev-clienttejä
Avatar
svassi
Säätäjä
 
Viestit: 267
Liittynyt: 08.11.2007 16:15
Paikkakunta: Jyväskylä

ViestiKirjoittaja mytty » 12.02.2010 21:02

Kuka osais kertoa miltä taajuudelta löytyy Welhon verkossa? Jollakulla heittää parametririmpsua?
mytty
Amatööri
 
Viestit: 15
Liittynyt: 11.02.2010 17:52

ViestiKirjoittaja svassi » 12.02.2010 21:27

vika näyttää rajoittuvan vdpau:hun koska kuva napsahtaa nätisti näkyviiin xv:tä käytettäessä, tai siis kuva ja kuva....
GA-H97M-D3H | i3 4150 | 2*2G | 1T | 2*Cinergy1200-C | GT 210 | Fusion 430W | Logitech K400 | VDR 2.2.0 (yaVDR-stable) | Sony KDL46EX723 + sekalainen seurakunta streamdev-clienttejä
Avatar
svassi
Säätäjä
 
Viestit: 267
Liittynyt: 08.11.2007 16:15
Paikkakunta: Jyväskylä

Seuraava

Paluu Linux & HDTV

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron