Julman ensimmäinen HTPC

Jäsenten HTPC laitteistoja

ViestiKirjoittaja Critter » 24.04.2009 23:14

Ei taida uskaltaa heti päivittää... Päivitin pöytäkoneen ubuntu intrepid -> jaunty ja vitunvittu, ei toimi enää ollenkaan. Putoaa bootissa shelliin ja herjaa esim. "waiting for root filesystem". Jne... jotain kun ei saa kopypeistatua, pitäisi varmaan ottaa valokuvaa.

Eli en enää päivityksen myötä pääse työpöydälle ollenkaan vaan olen jollain ramdiskillä jossa ei paljoa voi tehdä. Saatananperkele, ainoa hyvä juttu tässä on, ettei kyseessä ollut tikipoksikone.
Critter
Yli-ihminen
 
Viestit: 867
Liittynyt: 16.12.2008 19:25

ViestiKirjoittaja Critter » 25.04.2009 21:02

Joo ja sama vittu jatkuu... :(

Parin kaljan jälkeen uskalsin kokeilla päivittää poksin 8.10 -> 9.04:ksi...
Perkeleen perkele... Onneksi sentään ei jääty samaan tilaan kuin pöytäkoneen kanssa. Mutta sasc:n kanssa ongelmia. Ei auta tuon screen profile homman kanssa. Siitä ei ole mitään iloa. Aluksi tuli vain herjaa koko komenosta, mutta kun loin .screen-profiles kansion, niin se edes suostui menemään läpi. No apuja siitä ei ollut. Sama ongelma... teeveetä ei sitten toistaiseksi katsota olleskaan (eikä tietty tallennella mitään). Tallenteet kyllä toimii.

edit: sasc käynnistyy näköjään manuaalisesti ja viritiimetkin elpyvät kunhan käy mythbackend asetuksissa (eli lähinnä kaiketi mythfilldatabase pitää ajaa). Eli hätätilanne teeveenkatselu ja ajastelu onnistuu, kunhan noi manuaalisesti tekee, mutta ei todellakaan ole toivottava tilanne.


PS. Ainiin ja kake lopetti toiminnan.. :cry:
Critter
Yli-ihminen
 
Viestit: 867
Liittynyt: 16.12.2008 19:25

ViestiKirjoittaja Julmuri » 26.04.2009 9:55

Joo, en ole saanut kiinni syytä minkä takia sasc-ng ei käynnisty buutissa. Se herjaa juuri tuosta select-screen-profilesta, mutta en ymmärrä mistä se herja tulee koska profiili-asetukset on ajettu omalle käyttäjälle ja rootille. Joten pidän konetta edelleen käynnissä 24/7. Buutin jälkeen homma lähtee käyntiin minulla sillä, että ensin pysäyttää mythtv-backendin, sen jälkeen käynnistää sasc-ng:n käsin ja lopuksi käynnistää mythtv-backendin uudelleen. En ole vielä ehtinyt perehtyä asiaan sen tarkemmin kun tulin juuri laivalta takaisin, muilta osin homma kyllä pelittää ihan hyvin.

HDTV:n kanssa löin hanskat tiskiin ja päätin päivittää emolevyn joskus myöhemmin, että saa VDPAU:n käyttöön. Toivottavasti homma menee perusasennuksen kanssa niin yksinkertaisesti, että vain paiskaa uuden emon paikalleen...
Julmuri
Vanhempi harrastaja
 
Viestit: 79
Liittynyt: 25.02.2009 12:42

ViestiKirjoittaja Julmuri » 26.04.2009 10:45

Noniin, nyt selvisi ongelma. :)

Ratkaisu tosin on vähän ruma, mutta ei se häiritse koska en keksi mitään järkevää käyttöä noille screne-profiileille muutenkaan. Eli senkun vain:

Koodi: Valitse kaikki
sudo apt-get remove screen-profiles


Tämän jälkeen sasc-ng käynnistyy buutissa niin kuin pitääkin.
Julmuri
Vanhempi harrastaja
 
Viestit: 79
Liittynyt: 25.02.2009 12:42

ViestiKirjoittaja Critter » 26.04.2009 10:58

Jep... Kiitokset vinkistä! Toimii.
Vielä on ongelma ulkoisen usb kovalevyn mounttaamisesta buutin aikana.
Critter
Yli-ihminen
 
Viestit: 867
Liittynyt: 16.12.2008 19:25

ViestiKirjoittaja Julmuri » 30.04.2009 10:29

Joop... lisää riemua uudesta käyttöjärjestelmäversiosta...

CD:n kuuntelu ei enää onnistu. Laite lukee levyn ihan hyvin mutta kun yrittää toistaa MythMusicilla niin pätkii kuin mikäkin. Tässä mentiin selvää takapakkia vanhaan verrattuna. Noh, rippaus onneksi toimii...

Lisäksi päivitykset hyppivät silmille. Ennen ilmoitus jäi siivosti palkkiin piiloon, mutta nyt päivitysikkuna pomppaa suoraan ruudulle frontendin päälle. Pitänee vaihtaa automaattipäivitykset kokonaan pois käytöstä. Vähän on viimeistelemätön vielä tämä 9.04...
Julmuri
Vanhempi harrastaja
 
Viestit: 79
Liittynyt: 25.02.2009 12:42

ViestiKirjoittaja P.Kosunen » 30.04.2009 12:59

Julmuri kirjoitti:Laite lukee levyn ihan hyvin mutta kun yrittää toistaa MythMusicilla niin pätkii kuin mikäkin.


Tarkista hdparm:illa, että DMA on käytössä. Tai voi olla, että Ubuntu lataa levyohjaimelle geneerisen ajurimodulin eikä nVidiaa(?) kuten pitäisi.
P.Kosunen
Yli-ihminen
 
Viestit: 1123
Liittynyt: 06.11.2005 14:08
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja bent » 05.06.2009 18:43

Heips,

Asensin itselleni kokonaan uuden htpc koneen vanhan tilalle ja tosiaan siirryin 8:sta 9.04:seen. sasc-ng ei käänny minulla ainakaan. Mitäs revisiota olette saanett käännettyä ?

Formula viikonloppukin vielä perkele :)

EDIT:
ja taas toimii, ei mennyt kuin pullo viiniä ja pari olutta.

hain sen revisio -r49 + tunkkasin ne filut kuntoon mitä googlella löysin. + vanhat conffit. Huomenna tappelen sitten sen reboot scriptin taas.
Viimeksi muokannut bent päivämäärä 05.06.2009 21:31, muokattu yhteensä 1 kerran
bent
Säätäjä
 
Viestit: 321
Liittynyt: 05.06.2009 18:41
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Critter » 05.06.2009 21:25

bent kirjoitti:Heips,

Asensin itselleni kokonaan uuden htpc koneen vanhan tilalle ja tosiaan siirryin 8:sta 9.04:seen. sasc-ng ei käänny minulla ainakaan. Mitäs revisiota olette saanett käännettyä ?

Formula viikonloppukin vielä perkele :)


Ja jos olet tätä threadia lukenut, niin olet varmaan huomannut, että pitää olla kernelin dvb ajurit. Onko sinulla ne ? Jos on v4l-dvb käännökset, niin luultavasti kohtaat ongelmia. Kernelin dvb ajureilla kääntyy varmaan mikä vaan versio. Tästä threadista pitäisi löytyä hyviä vinkkejä.
Critter
Yli-ihminen
 
Viestit: 867
Liittynyt: 16.12.2008 19:25

ViestiKirjoittaja bent » 05.06.2009 21:32

Critter kirjoitti:
bent kirjoitti:Heips,

Asensin itselleni kokonaan uuden htpc koneen vanhan tilalle ja tosiaan siirryin 8:sta 9.04:seen. sasc-ng ei käänny minulla ainakaan. Mitäs revisiota olette saanett käännettyä ?

Formula viikonloppukin vielä perkele :)


Ja jos olet tätä threadia lukenut, niin olet varmaan huomannut, että pitää olla kernelin dvb ajurit. Onko sinulla ne ? Jos on v4l-dvb käännökset, niin luultavasti kohtaat ongelmia. Kernelin dvb ajureilla kääntyy varmaan mikä vaan versio. Tästä threadista pitäisi löytyä hyviä vinkkejä.


Mulla oli v4l-dvb käännettynä vanhassa 8.x ubuntussa kun ei sen oma kernel tuntenu mun halpis kortteja mut nyt tosiaan väänsin ilman niitä ja toimii. Tosin pientä tunkkausta vaati kuten melkeen joka kerta.

Kaivoin vielä tuon ohjeen jonka mukaan tein: http://sites.google.com/site/rigolo/sasc-ng
bent
Säätäjä
 
Viestit: 321
Liittynyt: 05.06.2009 18:41
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Julmuri » 27.07.2009 23:23

Taas on jotain lisää...

Emolevy vaihtui Asus M3N78-EM:ään, jossa Geforce 8300 IGP. Tavoitteena tietysti vdpau toiminnassa Nelonen HD:n kanssa.

Otin käyttöön Avenardin repositoryn ja sieltä vielä testing-repon, päivitys ja vdpau toimintaan ohjeiden mukaan. Muuten kaikki tuntuu toimivan, mutta tuo nelosen HD-kanava ei ole edelleenkään katsottavassa kunnossa. Ajurina käytän nvidian 190-sarjan betaa, asetukset niinkuin täällä on kerrottu kesymmälle laitteistolle. Muistia olen jakanut 512 megaa IGP:lle, mutta en nyt ihan ymmärrä miksei tuo kanava toimi niin kuin pitää. Kyllähän tuossa puhtia pitäisi olla eikä CPU:n käyttöastekaan nouse mahdottoman isoksi...
Julmuri
Vanhempi harrastaja
 
Viestit: 79
Liittynyt: 25.02.2009 12:42

ViestiKirjoittaja nm » 27.07.2009 23:41

Julmuri kirjoitti:Kyllähän tuossa puhtia pitäisi olla eikä CPU:n käyttöastekaan nouse mahdottoman isoksi...

Kuinka korkealle nousee? Olethan kokeillut ilman Cool'n'Quietia? Se voi aiheuttaa ongelmia integroidulle näytönohjaimelle.
nm
Johtava konsultti
 
Viestit: 3153
Liittynyt: 22.07.2005 3:00

ViestiKirjoittaja Julmuri » 28.07.2009 9:29

Prosessorikuorma frontendin kohdalla liikkuu siinä 7-12% välillä, näyttäisi olevan suurinpiirten samaa luokkaa riippumatta siitä onko pelissä SD vai HD-kanava. Kellotin biosista GPU:lle +150 Mhz ja sen myötä SD toimii nyt todella hienosti Temporal x2:lla, mutta Nelosen HD ei parantunut tarpeeksi. Niin, ja jos ottaa Program Guiden päälle samaan aikaan kun katsoo ohjelmaa niin laite kyykkää aivan totaalisesti.

Cool'n'Quiet on kyllä biosista päällä, mutta nostin skriptillä minimikellotaajuutta jonkin verran. Se auttoi myös, mutta pitänee sitten kokeilla vielä ottaa koko Cool'n'Quiet pois päältä. Ei tuon kokoonpanon kuitenkaan niin hirveästi pitäisi lämpöä ottaa oikein millään asetuksilla...
Julmuri
Vanhempi harrastaja
 
Viestit: 79
Liittynyt: 25.02.2009 12:42

ViestiKirjoittaja Critter » 28.07.2009 10:43

Critter
Yli-ihminen
 
Viestit: 867
Liittynyt: 16.12.2008 19:25

ViestiKirjoittaja Julmuri » 28.07.2009 17:38

Lisää kokeilua...

UseEvents on nyt false, Cool'n'Quiet kytketty biosista pois päältä ja prosessorin nopeuden säätely jätetty automaattiseksi käyttöjärjestelmälle ilman erillistä minimiarvon säätelyä. Deinterlacer on Temporal x2, OpenGL Vsync pois käytöstä ajurin ja Mythtv:n asetusten puolelta. Näillä eväillä SD-kanavat toimivat nykimättä ja nätisti. HD-kanava on silti edelleen nykiväistä sorttia vaikka CPU-kuormitus pyörii 8-14%:n välillä (enimmäkseen kuitenkin alle 10%).

Deinterlacerin muuttaminen Temporal x1:een auttaa näköjään jonkin verran mutta edelleen kuvassa näkyy pientä ärsyttävää nykimistä.
Julmuri
Vanhempi harrastaja
 
Viestit: 79
Liittynyt: 25.02.2009 12:42

EdellinenSeuraava

Paluu HTPC kokoonpanot

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa