Sivu 3/3

Re: Kysymys HD-tallennuksesta

ViestiLähetetty: 16.11.2011 13:30
Kirjoittaja olliraa
Kiitokset taas selvennyksestä :) Olishan tuo ollutkin hienoa...

Re: Kysymys HD-tallennuksesta

ViestiLähetetty: 17.11.2011 17:08
Kirjoittaja kende
Ainakin täällä Tampereella TTV:n (Elisa) kaapelissa Canal+ HD:n leffat saa talletettua salaamattomana levylle VDR + TTV kortti + TTV vuokra CAM yhdistelmällä. CI+ linkitys on kun on tietääkseni käytössä vain kortin ja CAM:in välissä.

--
Kende

Re: Kysymys HD-tallennuksesta

ViestiLähetetty: 17.11.2011 17:48
Kirjoittaja nm
kende kirjoitti:Ainakin täällä Tampereella TTV:n (Elisa) kaapelissa Canal+ HD:n leffat saa talletettua salaamattomana levylle VDR + TTV kortti + TTV vuokra CAM yhdistelmällä. CI+ linkitys on kun on tietääkseni käytössä vain kortin ja CAM:in välissä.

Olet varmaankin vuokrannut CIv1-CAMin? Paritetulla CI+-moduulilla tuo onnistuu vain jos operaattori sen jostain syystä sallii (katso edellinen viestini). Jos sinulla kuitenkin on CI+-moduuli, voit odottaa että jossain vaiheessa operaattori muuttaa asetuksia ja CAM ei enää suostu toimimaan vanhassa CI-väylässäsi.

Mainittakoon myös. että jotkut operaattorit ovat jo lakanneet vuokraamasta CIv1-moduuleita, joten tämäkin porsaanreikä alkaa olla tukossa.

Re: Kysymys HD-tallennuksesta

ViestiLähetetty: 17.11.2011 18:26
Kirjoittaja svassi
nm kirjoitti:Mainittakoon myös. että jotkut operaattorit ovat jo lakanneet vuokraamasta CIv1-moduuleita, joten tämäkin porsaanreikä alkaa olla tukossa.

Tästähän saisi mielenkiintoisen jupakan aikaiseksi. CIv1 moduulia vaativien telkkujen listassa on iso kasa CRHD-leimatuja vastaanottimia. CRHD:han on tae kuluttajalle, että vastaanottimessa toimii kaapeliverkon HD palvelut. Nyt jos operaattori ei vuokraa CIv1 moduulia eikä sitä voi ostaa, niin mitens pirussa v1 telkkariin saa tilattua HD-palveluita. Testatutlaitteet sivuston ohjeiden mukaan CI+ moduuli ei toimi CIv1 paikassa, lähde.

Re: Kysymys HD-tallennuksesta

ViestiLähetetty: 17.11.2011 22:06
Kirjoittaja P.Kosunen
Eikös ne vaadi tv:n sarjanumeron tai jopa ostokuitin, että saa tuon vanhemman moduulin. Noita osuvia tv-malleja ei taida saada enää ainakaan uutena?

Re: Kysymys HD-tallennuksesta

ViestiLähetetty: 17.11.2011 22:38
Kirjoittaja noeikujoo
P.Kosunen kirjoitti:Eikös ne vaadi tv:n sarjanumeron tai jopa ostokuitin, että saa tuon vanhemman moduulin. Noita osuvia tv-malleja ei taida saada enää ainakaan uutena?

Jep. Kaapelitv-operaattoreilla on tietokanta, johon laitevalmistajan tai maahantuojan pitää ilmoittaa Cable HD Ready-hyväksyttyjen telkkareiden sarjanumerot. Jos TV:n sarjanumeroa ei löydy tietokannasta, niin silloin pitää esittää telkkarin ostotodistus (kuitti), jolla varmistetaan, että kysymys on Cable Ready HD laitteesta.

Re: Kysymys HD-tallennuksesta

ViestiLähetetty: 20.11.2011 12:43
Kirjoittaja Jack_73
svassi kirjoitti:
nm kirjoitti:Mainittakoon myös. että jotkut operaattorit ovat jo lakanneet vuokraamasta CIv1-moduuleita, joten tämäkin porsaanreikä alkaa olla tukossa.

Tästähän saisi mielenkiintoisen jupakan aikaiseksi. CIv1 moduulia vaativien telkkujen listassa on iso kasa CRHD-leimatuja vastaanottimia. CRHD:han on tae kuluttajalle, että vastaanottimessa toimii kaapeliverkon HD palvelut. Nyt jos operaattori ei vuokraa CIv1 moduulia eikä sitä voi ostaa, niin mitens pirussa v1 telkkariin saa tilattua HD-palveluita. Testatutlaitteet sivuston ohjeiden mukaan CI+ moduuli ei toimi CIv1 paikassa, [urlhttp://www.testatutlaitteet.fi/fi/fi_10.html]lähde[/url].

Vuokraus lopetettiin, kun CIv1-moduulien valmistus ja saatavuus on erittäin huono. Eli laitevalmistajat haluaa teidän vaihtavan telkkarinne uuteen. 8)

Re: Kysymys HD-tallennuksesta

ViestiLähetetty: 02.03.2012 21:48
Kirjoittaja Raid
Jos TV:n sarjanumeroa ei löydy tietokannasta, niin silloin pitää esittää telkkarin ostotodistus (kuitti), jolla varmistetaan, että kysymys on Cable Ready HD laitteesta.


Tuon voisi varmasti riitauttaa, sillä yksityinen ihminen ei ole kirjanpitovelvollinen tekemisistään ja ostamisistaan ja tuollaiset vaatimukset asettavat ihmiset eriarvoiseen asemaan tuotteita ja palveluita hankittaessa... olisi mielenkiintoista kun joku nostaisi asiasta riittävän suuren haloon!

Joskus kun vakuutusyhtiö pyysi ostokuittia, kun autosta pöllittiin aikoinaan autoradio, totesin etten ole kirjanpitovelvollinen ja he korvasivat sen soittimen jonka heille kerroin autossa olleen.

Re: Kysymys HD-tallennuksesta

ViestiLähetetty: 03.03.2012 22:59
Kirjoittaja jarno
Raid kirjoitti:
Jos TV:n sarjanumeroa ei löydy tietokannasta, niin silloin pitää esittää telkkarin ostotodistus (kuitti), jolla varmistetaan, että kysymys on Cable Ready HD laitteesta.


Tuon voisi varmasti riitauttaa, sillä yksityinen ihminen ei ole kirjanpitovelvollinen tekemisistään ja ostamisistaan ja tuollaiset vaatimukset asettavat ihmiset eriarvoiseen asemaan tuotteita ja palveluita hankittaessa... olisi mielenkiintoista kun joku nostaisi asiasta riittävän suuren haloon!

Niiden civ1 lukijoiden vuokraus on ilmeisesti lopetettu kokonaan kuten tässä ketjussa jo todettiin, niin ei oikein ole mitään mitä riitauttaa...

Re: Kysymys HD-tallennuksesta

ViestiLähetetty: 04.03.2012 12:06
Kirjoittaja svassi
jarno kirjoitti:Niiden civ1 lukijoiden vuokraus on ilmeisesti lopetettu kokonaan kuten tässä ketjussa jo todettiin, niin ei oikein ole mitään mitä riitauttaa...

Testatutlaitteet.fi sivusto kuitenkin ohjeistaa CIv1 laitteiden omistajia vuokraamaa CAMin operaattorilta. Kyseinen sivusto on käsittääkseni kuitenkin se virallinen listaus verkoissa varmasti toimivissa laitteissa. CRHD listalla on kuitenkin iso liuta CIv1 laitteita ja näitä myydään kaapeliverkkoon HD kelpoisina.

Re: Kysymys HD-tallennuksesta

ViestiLähetetty: 04.03.2012 14:51
Kirjoittaja nm
svassi kirjoitti:Testatutlaitteet.fi sivusto kuitenkin ohjeistaa CIv1 laitteiden omistajia vuokraamaa CAMin operaattorilta. Kyseinen sivusto on käsittääkseni kuitenkin se virallinen listaus verkoissa varmasti toimivissa laitteissa. CRHD listalla on kuitenkin iso liuta CIv1 laitteita ja näitä myydään kaapeliverkkoon HD kelpoisina.

Sonera ainakin on lopettanut CIv1-moduulien vuokrauksen jo ajat sitten. Tässä eräs asiakaspalvelun vastaus:

http://www5.sonera.fi/keskustele/viewto ... 670#p38144

CIv1 -kortinlukijoiden vuokraus on loppunut jo reilu vuosi sitten. Ainoa mahdollisuus saada nuo HD-kanavat näkyviin on hankkia Cable Ready HD -digiboksi tai Cable Ready HD -television ja CI+ -kortinlukijan.

Re: Kysymys HD-tallennuksesta

ViestiLähetetty: 04.03.2012 16:30
Kirjoittaja svassi
nm kirjoitti:Sonera ainakin on lopettanut CIv1-moduulien vuokrauksen jo ajat sitten. Tässä eräs asiakaspalvelun vastaus:

http://www5.sonera.fi/keskustele/viewto ... 670#p38144

CIv1 -kortinlukijoiden vuokraus on loppunut jo reilu vuosi sitten. Ainoa mahdollisuus saada nuo HD-kanavat näkyviin on hankkia Cable Ready HD -digiboksi tai Cable Ready HD -television ja CI+ -kortinlukijan.

Tässä tuleekin tuo ongelma jota yritin ajaa takaa. CableReadyHD hyväksytyissä televisioissa on mukana myös malleja jotka eivät ole CI+ korttipaikalla varustettuja vaan vanhalla CIv1 luukulla. Näitä on varmasti ostettu sillä verukkeella, että HD-palvelut näkyvä kaapelissa nyt ja tulevaisuudessa. Esim. Sonyltä listalla on muutaman vuoden takaisia hinnaston kallimman pään malleja, jotka on v1 (X- ja Z-sarjaa) -> "kiva että ostit muutama vuosi sitten 4000€ hintaisen, testilemalla varustetun ja hyväksytyn laitteen, mutta valitetta vasti meidän verkossa joudut ostamaan uuden". Kellekköhän vois laittaa laskun tälläisessä tapauksessa: operaattorille, Ficoralle, myyjäliikkeelle vai omaan piikkiin? (08/09 vuoden vaihteessa myyntiin tullut 55x4500 maksoi alussa ~5300€, joten luulis ton hintaluokan töllöllä olevan käyttöä vielä vähän pidempään)

Re: Kysymys HD-tallennuksesta

ViestiLähetetty: 04.03.2012 16:37
Kirjoittaja perusmuro
Tuohon on jo tullut muutos. Sonera aloittaa noiden CIv1 vuokraamisen tässä maalis-huhtikuussa. Tästä oli juttua ircissä, että Soneran asiakaspalvelun kanssa.

Re: Kysymys HD-tallennuksesta

ViestiLähetetty: 04.03.2012 16:44
Kirjoittaja nm
svassi kirjoitti:Kellekköhän vois laittaa laskun tälläisessä tapauksessa: operaattorille, Ficoralle, myyjäliikkeelle vai omaan piikkiin? (08/09 vuoden vaihteessa myyntiin tullut 55x4500 maksoi alussa ~5300€, joten luulis ton hintaluokan töllöllä olevan käyttöä vielä vähän pidempään)

Operaattorin kanta on todennäköisesti se, että voit hankkia katselua varten yhteensopivan digiboksin reilulla 100 eurolla. Televisiohan on edelleen ihan käypä laite kuvan esittämiseen.

perusmuro kirjoitti:Tuohon on jo tullut muutos. Sonera aloittaa noiden CIv1 vuokraamisen tässä maalis-huhtikuussa. Tästä oli juttua ircissä, että Soneran asiakaspalvelun kanssa.

Kas kun taipuivat vielä. Muutaman vuoden kuluttua varmaan loppuu kuitenkin.