Samsung LE32A676 TV ja 60Hz-->50Hz 1080i:llä?[RATKAISTU]

HD materiaali 720p/1080i/1080p. Toisto, tallennus & softat.

Samsung LE32A676 TV ja 60Hz-->50Hz 1080i:llä?[RATKAISTU]

ViestiKirjoittaja savis21 » 31.07.2009 18:51

Olen yrittänyt saada 1920x1080 50Hz interlaced kuvaa toimimaan Samsungin TV:n kanssa. TV ostettu ennen HTPC harrastusta ja nyt sillä saa speksin mukaan ainoastaan NTSC formaatilla toimimaan HDMI liitännän.

Mulla on emolevynä Asus M3A78-EM, jossa integroitu ATI radeon HD 3200 näytönohjain. Käytän ATI:n suljettua ajuria ja AMD Catalyst Control Centeriä säätämiseen. HTPC distrona on Mythbuntu 9.04. Catalyst ei näe EDID osuudessa muita kuin nuo jenkkien taajuudet 30/60.

Pakkohan tuon on toimia 25/50 PAL formaatilla jotenkin, miten esim Topfieldin HDMI digiboxi toimii moitteettomasti muuten :shock: ???

Oisko mitään keinoa laittaa jokin Modeline xorg.conf:iin tms. joka voisi toimia? Onko kellään kokemuksia asiasta? Tällaiselta sivulta olen asiaa yrittänyt setviä http://www.mythtv.org/wiki/Modeline_Database
ja sitten tältä foorumilta. Soitin myös Samsungin tekniseen tukeen ja firmware päivitystä on ilmeisesti tulossa mutta tiedä sitten milloin...

Olisin todella kiitollinen avusta!
Viimeksi muokannut savis21 päivämäärä 09.08.2009 22:19, muokattu yhteensä 1 kerran
savis21
Säätäjä
 
Viestit: 210
Liittynyt: 29.03.2009 14:09

ViestiKirjoittaja jarno » 31.07.2009 19:49

Oletko kokeillut jollain modeline generaattorilla tehdä sopivaa modelineä? Itse en tosin onnistunut Samsungin PS42A466 plasmaan saamaan toimivaa 50Hz tilaa, ennenkuin nvidia-settingsillä (M3N78-EM emo nvidia 8300:lla).

Uusin firmware tohon telkkariisi näyttää olevan 1013, joka taitaa olla maaliskuulta.
Avatar
jarno
Yli-ihminen
 
Viestit: 526
Liittynyt: 25.06.2005 3:00
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja savis21 » 31.07.2009 20:49

jarno kirjoitti:Oletko kokeillut jollain modeline generaattorilla tehdä sopivaa modelineä? Itse en tosin onnistunut Samsungin PS42A466 plasmaan saamaan toimivaa 50Hz tilaa, ennenkuin nvidia-settingsillä (M3N78-EM emo nvidia 8300:lla).

Uusin firmware tohon telkkariisi näyttää olevan 1013, joka taitaa olla maaliskuulta.


Päivitin äsken firmwaren telkkariin... Kiitti vinkistä!!

Joskus kokeilin mutta ilman menestystä, tv ilmoitti ruudulla että "tilaa ei tueta" ja sitten luovutin... Modeline generaattorilla pitäis tietää parametrien arvoja aika paljon mutta ne ovat käyttöoppaassa niille 30/60 Hz:n taajuuksille :?

Mitenköhän tuon saisi kikkailtua?

EDIT: Niin vielä sen verran, että saan kyllä ATI:n Catalyst ControlCenteristä muutettua virkistystaajuuden 50 Hz:ksi ja sen näkeekin, kun valitsee telkkarista HDMI-liitännän mutta HDTV moodeja ei löydy kuin NTSC formaatille eli 30/60. Luulen ettei auta tuo virkistystaajuus yksinään...

Ongelmana on siis, että kuvaruudussa menee epäsäännöllisin välein vaakasuora "häiriöviiva" koko kuvaruudun leveydeltä ylhäältä alas eli näyttäis synkronointi-jutulta mielestäni...
savis21
Säätäjä
 
Viestit: 210
Liittynyt: 29.03.2009 14:09

ViestiKirjoittaja jarno » 01.08.2009 19:27

savis21 kirjoitti:HDTV moodeja ei löydy kuin NTSC formaatille eli 30/60.

Vieläkös Atin näyttiksissä on eri firmwaret NTSC ja PAL -tiloille? Joskus vuosia sitten kun itselläni oli atin näyttis oli niissä muistaakseni jotain sellaista kikkailua.

EDIT: Eikun atin korteissa onkin jumpperi jolla valitaan onko pal vai ntsc tilat käytössä. Tässä linkki aiheeseen liittyvään keskusteluun.
Avatar
jarno
Yli-ihminen
 
Viestit: 526
Liittynyt: 25.06.2005 3:00
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja savis21 » 03.08.2009 20:13

jarno kirjoitti:
savis21 kirjoitti:HDTV moodeja ei löydy kuin NTSC formaatille eli 30/60.

Vieläkös Atin näyttiksissä on eri firmwaret NTSC ja PAL -tiloille? Joskus vuosia sitten kun itselläni oli atin näyttis oli niissä muistaakseni jotain sellaista kikkailua.

EDIT: Eikun atin korteissa onkin jumpperi jolla valitaan onko pal vai ntsc tilat käytössä. Tässä linkki aiheeseen liittyvään keskusteluun.

Moi! Ei näytä olevan jumppereita ainakaan tässä Asuksen emossa, jossa integroitu ATI Radeon HD 3200..

Jotenkin kai pitäisi saada konffattua "aticonfig" komennolla ja ehkä suorilla Modeline-riveillä.. Tää on puhdasta spekulaatiota, en siis osaa... :roll:

Kokeilin jo "aticonfig --tvf=PAL-B" komentoa, tuli PAL-B option xorg.conf -filuun mutta ei vaikutusta... Vielä pieni varmennus, olihan se meillä PAL-B ??? Aika uusi alue mulle nimittäin, tiedän vain että PAL se on mutta mikä niistä, aticonfig-komento vaati sen...
savis21
Säätäjä
 
Viestit: 210
Liittynyt: 29.03.2009 14:09

ViestiKirjoittaja G_F » 04.08.2009 12:25

PAL-B on käytössä Suomessa.
G_F
Vanhempi asiantuntija
 
Viestit: 155
Liittynyt: 13.02.2007 10:40
Paikkakunta: Oulu

ViestiKirjoittaja savis21 » 07.08.2009 21:01

Mulla on kuva muuten todella tarkka ja hyvä mutta kun kuvassa tapahtuu nopeaa liikehdintää, ilmestyy kuvaan koko kuvaruudun leveydeltä sellainen vaakasuora raita, joka kulkee ylhäältä alas koko kuvaruudun matkalta.. Onko tämä mielestänne taajuus ongelma tai jokin renderöinti tai lomituksen poisto-ongelma?

En oikein tiedä,mistä pitäisi vikaa haarukoida? Olis hieno kuulla teidän mielipiteitänne...
savis21
Säätäjä
 
Viestit: 210
Liittynyt: 29.03.2009 14:09

ViestiKirjoittaja P.Kosunen » 08.08.2009 11:32

Saatko kuvaa napattua häiriöstä?
P.Kosunen
Yli-ihminen
 
Viestit: 1116
Liittynyt: 06.11.2005 14:08
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja nm » 08.08.2009 13:37

savis21 kirjoitti:Mulla on kuva muuten todella tarkka ja hyvä mutta kun kuvassa tapahtuu nopeaa liikehdintää, ilmestyy kuvaan koko kuvaruudun leveydeltä sellainen vaakasuora raita, joka kulkee ylhäältä alas koko kuvaruudun matkalta.. Onko tämä mielestänne taajuus ongelma tai jokin renderöinti tai lomituksen poisto-ongelma?

Kuulostaa repeilyltä (tearing) eli piirtoa ei ole tahdistettu virkistystaajuuteen. Tämä on yleinen ongelma ATI:n fglrx-ajurilla ja tietääkseni ainoa keino, jolla sen voi välttää on OpenGL:n käyttäminen videoulostulona XVideon sijaan.

Xinen ja Xineliboutputin kanssa tarvitaan tällaiset säädöt: http://www.linuxtv.fi/viewtopic.php?t=3343&start=69
nm
Johtava konsultti
 
Viestit: 3143
Liittynyt: 22.07.2005 3:00

ViestiKirjoittaja savis21 » 09.08.2009 9:03

nm kirjoitti:
savis21 kirjoitti:Mulla on kuva muuten todella tarkka ja hyvä mutta kun kuvassa tapahtuu nopeaa liikehdintää, ilmestyy kuvaan koko kuvaruudun leveydeltä sellainen vaakasuora raita, joka kulkee ylhäältä alas koko kuvaruudun matkalta.. Onko tämä mielestänne taajuus ongelma tai jokin renderöinti tai lomituksen poisto-ongelma?

Kuulostaa repeilyltä (tearing) eli piirtoa ei ole tahdistettu virkistystaajuuteen. Tämä on yleinen ongelma ATI:n fglrx-ajurilla ja tietääkseni ainoa keino, jolla sen voi välttää on OpenGL:n käyttäminen videoulostulona XVideon sijaan.

Xinen ja Xineliboutputin kanssa tarvitaan tällaiset säädöt: http://www.linuxtv.fi/viewtopic.php?t=3343&start=69

Kiitokset taas vastauksistanne! Pääsisiköhän sitä parempaan lopputulokseen, jos käyttäisi "radeonhd" ajuria tuon fglrx:n sijaan, jos en saa tuota OpenGL:ää toimimaan tuon fglrx:n kanssa..? Ainakin tuo Radeon HD3200 näytönohjain oli "radeonhd" ajurin tuettujen piirien joukossa..
savis21
Säätäjä
 
Viestit: 210
Liittynyt: 29.03.2009 14:09

ViestiKirjoittaja nm » 09.08.2009 11:44

savis21 kirjoitti:Pääsisiköhän sitä parempaan lopputulokseen, jos käyttäisi "radeonhd" ajuria tuon fglrx:n sijaan, jos en saa tuota OpenGL:ää toimimaan tuon fglrx:n kanssa..? Ainakin tuo Radeon HD3200 näytönohjain oli "radeonhd" ajurin tuettujen piirien joukossa..

R6xx ja R7xx piirien XVideo-tuki on vielä kokeellisella asteella radeonhd:ssa (http://www.x.org/wiki/radeonhd):
Version 1.2.5

* Added 2D acceleration for R6xx and R7xx (disabled by default).
* Added XVideo support for R6xx and R7xx (disabled by default).

En tiedä miten hyvin se toimii käytännössä.
nm
Johtava konsultti
 
Viestit: 3143
Liittynyt: 22.07.2005 3:00

ViestiKirjoittaja savis21 » 09.08.2009 17:52

nm kirjoitti:
savis21 kirjoitti:Pääsisiköhän sitä parempaan lopputulokseen, jos käyttäisi "radeonhd" ajuria tuon fglrx:n sijaan, jos en saa tuota OpenGL:ää toimimaan tuon fglrx:n kanssa..? Ainakin tuo Radeon HD3200 näytönohjain oli "radeonhd" ajurin tuettujen piirien joukossa..

R6xx ja R7xx piirien XVideo-tuki on vielä kokeellisella asteella radeonhd:ssa (http://www.x.org/wiki/radeonhd):
Version 1.2.5

* Added 2D acceleration for R6xx and R7xx (disabled by default).
* Added XVideo support for R6xx and R7xx (disabled by default).

En tiedä miten hyvin se toimii käytännössä.

Kiitos taas! Taidan ensin yrittää sitä OpenGL:ää päälle Mythtv:ssä ja CCC:ssä tuo "wait for vertical refresh"="always on" asentoon ja taas kokeilua... Jos se ei toimi, niin sitten on pakko testata tuota radeonhd:ta..

EDIT: Kiitos nm! Tuo OpenGL käyttö auttoi asiaan ja nyt toimii.. Eli ratkaisu vielä kokonaisuudessaan:

Catalyst:
- Virkistystaajuus 50 Hz
- Parametri "Odota pystypäivitystä"="Aina päällä"
MythTV:
- OpenGL kuvantamiskeino päälle XVideon sijaan

Näin loppui kuvan repeily.

Kiitos kaikille auttajille!!!!!
savis21
Säätäjä
 
Viestit: 210
Liittynyt: 29.03.2009 14:09


Paluu Linux & HDTV

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron