Sivu 2/2

Re: Digiboxit nykyään

ViestiLähetetty: 11.10.2015 11:16
Kirjoittaja svassi
Critter kirjoitti:Itseasiassa huoltovalikon foorumissa on juttua, että VU+ Duo2 ja siihen liitetyllä rautacamillä osaa purkaa linkitetyt HD kanavat antenni ja kaapeliverkossa. Toki rajoitteena edelleen se 1 kanavan purku/katselu kerrallaan. Toki samalla voi katsoa/tallentaa SD puolen kanavia

Onks tuosta tarkemmin missä verkossa linkitetyn HDn purku on onnistunut? Huoltovalikko vaatii keskustelujen lukemista varten rekisteröitymisen. Meinaaks tuo myös sitä, että 1*HD + n*SD purku onnistuu yhtäaikaa, vai 1*HD + n*SD (FTA)

Re: Digiboxit nykyään

ViestiLähetetty: 11.10.2015 11:27
Kirjoittaja Critter
svassi kirjoitti:Onks tuosta tarkemmin missä verkossa linkitetyn HDn purku on onnistunut? Huoltovalikko vaatii keskustelujen lukemista varten rekisteröitymisen. Meinaaks tuo myös sitä, että 1*HD + n*SD purku onnistuu yhtäaikaa, vai 1*HD + n*SD (FTA)

On onnistunut DNA:n antenniverkossa sekä kaapeliverkossa. Ja tosiaankin softcam toimii rautacamin kanssa samaan aikaan. Eli voipi vaikka tallentaa Max HD:ta ja katsoa jotain SD maksukanavaa samaan aikaan. Itse tilasin ko. värkin joten voin kumota tai vahvistaa tämän lähiaikoina.

Re: Digiboxit nykyään

ViestiLähetetty: 13.10.2015 19:39
Kirjoittaja Critter
Eli vähän joutuu ottamaan takapakkia lupauksista! :)

Ostin siis VU+ DUO2:en kahdella T2/C tuplavirttimellä ja LA Digitalin CI+ CAMin. Asensin boxiin OPENATV 5.1 ENIGMA2 pohjaisen käyttiksen.
Säädettävää on ihan perkuleesti. HUH...

DNA:n antenniverkon maksukanavakortti Mix 8 + Total Sport kanavat. Kun kortti on rautacamissä, näkyy kaikki mahdollinen, mutta voit tallentaa tai katsoa vain yhtä maksukanavaa kerrallaan oli se sitten SD tai HD piste. Kun taas laittaa kortin boxin omaan kortinlukijaan käyttää se nyt oscamia ja kaikki toimii kuten VDR:llä konsanaan. Eli voit tallentaa/katsella niin montaa kanavaa kuin hardis antaa myöden. Linkitetyt HD kanavat eivät tosin silloin näy. Itselleni tämä on kuitenkin ihan toimiva ratkaisu. Pidän korttia todennäköisesti rautacamissä ja jos tulee tilanteita, että joudun tallentamaan kahta tai useampaa maksukanavaa samaan aikaan, täytyy vain siirtää kortti toiseen slottiin. Rautacamin käyttö ei myöskään estä softcamin käyttöä, joten jos omistaa lisämaksukortin, voi molempia käyttää samaan aikaan -> eli jos vaikka tallentaa HD kanavaa voi silti softcamilla tallennella muita SD maksukanavia samaan aikaan.

Hakuajastukset toimivat hienosti. En edes vielä ole lähelläkään sitä osaamistasoa että tietäisin mihin kaikkeen tämä vielä taipuu.

Re: Digiboxit nykyään

ViestiLähetetty: 16.10.2015 11:05
Kirjoittaja Critter
Seuraavaksi täytyykin kokeilla tuota http://kodi.wiki/view/VUPlus .

Re: Digiboxit nykyään

ViestiLähetetty: 12.01.2016 16:42
Kirjoittaja Critter
Sen verran olen muuttanut toimintaani, että pidän korttia normaalisti softcamissä ja tarvitaessa (esim. formulat) siirrän sen rautacamiin.
Syynä lähinnä se että hommasin tuon kakkospoksin (Wetek openelec) joka lukee softcamillä tuolta VU+:sta korttia. Eli voin silläkin katsoa maksukanavia.

Re: Digiboxit nykyään

ViestiLähetetty: 13.01.2016 10:15
Kirjoittaja Kane
Saakohan operaattoreilta vielä lisäkorttia järkevään hintatasoon? Silloin ei tarvitsisi tuota siirtelyrumbaa.

Critter, olisi hienoa jos viitsisit postailla käyttökokemuksia noista tänne. Varmaan monellakin voi olla hankinta käsillä.
Itseä kiinnostaa, pystyykö värkillä tallentamaan verkkolevylle ja voiko toisella boksilla sitten katsella näitä tallenteita?
Oletko kokeillut, näkyykö videofilet (mkv, mp4, avi jne) tuolla vehkeellä miten hyvin?

Tarkoitus olisi korvata aikanaan oma kohta 10v palvellut mythtv järjestelmä noilla purkeilla, jos ei linuxiin saa hd:ta toimimaan.
Mythissä vaan on niin paljon ominaisuuksia, että epäilen pääseekö noilla purkeilla lähellekään, toivottavasti kyllä.

Re: Digiboxit nykyään

ViestiLähetetty: 13.01.2016 11:13
Kirjoittaja Critter
Kane kirjoitti:Saakohan operaattoreilta vielä lisäkorttia järkevään hintatasoon? Silloin ei tarvitsisi tuota siirtelyrumbaa.


Yksi vaihtoehto on hommata SmartWi kortinjakaja. Se todisteetavasti toimii näissä pokseissa. Eli voi pitää yhtä korttia rautacamissä ja toista softcamissä. Prioriteettiongelmia ilmeisesti vielä jonkin verran. Eli miten poksi valitsee purkukortin. Ottaako softcamin vai rauta.

Re: Digiboxit nykyään

ViestiLähetetty: 13.01.2016 11:23
Kirjoittaja Critter
Kane kirjoitti:Critter, olisi hienoa jos viitsisit postailla käyttökokemuksia noista tänne. Varmaan monellakin voi olla hankinta käsillä.
Itseä kiinnostaa, pystyykö värkillä tallentamaan verkkolevylle ja voiko toisella boksilla sitten katsella näitä tallenteita?
Oletko kokeillut, näkyykö videofilet (mkv, mp4, avi jne) tuolla vehkeellä miten hyvin?


No mitähän tähän sanoisi. Jos jotain huonoa haluaa etsimällä etsiä, niin mielestäni mkv,mp4 jne. toisto voisi olla parempaa. Ainakin DTS äänillä törmäsin ongelmaan ettei ääni kuulu tai tulee stereona. (voi kyllä olla että tuokin on jo korjaanut päivityksissä). En nyt muista mutta johonkin enigma2 poksiin saa lisäosana täyden kodi mediaplayerin, joten sillä ainakin näkyy kaikki tarvittaessa. VU+:aan ei tunnu löytyvän kuin ikivanha 13.x versio, jota kokeilin aika huonolla menestyksellä. :( En tiedä miksei uudempaa ole tullut ?

OpenATV softa päivitty ns. päivittäin jos näin haluaa. Se että onko siinä mitään isompia viilauksia, niin se on eri asia. Lisäksi tuo CI+ homma kun on epävirallinen, niin sen toimivuuttahan ei voi taata ikuisesti. Jos joku taho haluaa sen näiltä blacklistata, niin se vissiin onnistuu ?!?!? Varsinkin, kun poksi tallentaa kaikki CI+ linkitetyt tallenteet salaamattomana, joka on täysin kiellettyä CI+ speksissä. Ja sellaisen huomion olen tehnyt, että esim. topfield boxit pystyvät ilmeisesti tallentamaan useampaakin HD kanavaa vaikka vain yksi puretaan tallennettaessa. Topfield osaa purkaa purkamattomat talleneteet myös katsottaessa. Tätä nämä poksit eivät ainakaan vielä osaa. Eli jos tallentaa kahta HD (linkitettyä) kanavaa yhtä aikaa, niin toinen jää lopullisesti salatuksi eikä sitä voi katsoa.

Suosittelen rekisteröitymään tuonne huoltovalikon foorumiin, koska se on täynnä enigma2 osaajia ja sieltä irtoaa kommenttia ja apuja heti.

Re: Digiboxit nykyään

ViestiLähetetty: 21.08.2017 12:40
Kirjoittaja bulldozer
Nyt kun VDR rauta lahosi, voisi tietysti tätäkin (VU+) -vaihtoehtoa tsekata. Etenkin tuo Ultimo 4K vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta paketilta. Kuinkahan helposti tuon saisi toistamaan VDR:n tallenteita? Oletuksella sillä toki että kiintolevyt säilyivät ehjinä...

VU+:aan ei taida saada useampaa levyä sisään, mutta jos olisivat jollain NASilla tms. niin onnistuisiko sitten?

Re: Digiboxit nykyään

ViestiLähetetty: 23.08.2017 11:06
Kirjoittaja Critter
bulldozer kirjoitti: Kuinkahan helposti tuon saisi toistamaan VDR:n tallenteita?

Toistaa suoraan transport streamia. Ei ongelmaa siinä.

Re: Digiboxit nykyään

ViestiLähetetty: 20.09.2017 14:44
Kirjoittaja kukuardo
bulldozer kirjoitti:Nyt kun VDR rauta lahosi, voisi tietysti tätäkin (VU+) -vaihtoehtoa tsekata. Etenkin tuo Ultimo 4K vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta paketilta. Kuinkahan helposti tuon saisi toistamaan VDR:n tallenteita? Oletuksella sillä toki että kiintolevyt säilyivät ehjinä...

VU+:aan ei taida saada useampaa levyä sisään, mutta jos olisivat jollain NASilla tms. niin onnistuisiko sitten?



Hommasitko ultimon?täälläkin meinaa vdr alkaa lahoaan,miettinyt tuota ultimoa tai unoa vdr tilalle..et onko kokemusta laitteesta?

Re: Digiboxit nykyään

ViestiLähetetty: 21.09.2017 15:01
Kirjoittaja Critter
kukuardo kirjoitti:
bulldozer kirjoitti:Nyt kun VDR rauta lahosi, voisi tietysti tätäkin (VU+) -vaihtoehtoa tsekata. Etenkin tuo Ultimo 4K vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta paketilta. Kuinkahan helposti tuon saisi toistamaan VDR:n tallenteita? Oletuksella sillä toki että kiintolevyt säilyivät ehjinä...

VU+:aan ei taida saada useampaa levyä sisään, mutta jos olisivat jollain NASilla tms. niin onnistuisiko sitten?



Hommasitko ultimon?täälläkin meinaa vdr alkaa lahoaan,miettinyt tuota ultimoa tai unoa vdr tilalle..et onko kokemusta laitteesta?

Suosittelen huoltovalikon foorumia. Se on täynnä enigma2 harrastajia ja löytyy FAQ:ta jne.