HTPC windows maailmaan??

Vaihtoehtoja VDR:lle? Keskustele vapaasti muista vastaavista järjestelmistä

HTPC windows maailmaan??

ViestiKirjoittaja tikola » 10.02.2014 11:51

Appiukko pohtii Yle Areena, valokuva, musiikki jne. laitteen tuomista olohuoneeseen. Hänellä on vahva tietotekniikkakokemus menneiltä vuosilta pohjautuen VAX konesaleihin ja windows maailmaan. Äkkipäätä Windows tuntuisi olevan hänelle se otollisin alusta. Nyt kysymys tänne linux foorumille on - onko kenelläkään ajatuksia?

Käytännössä kyse olisi kaapelitv kortista ja sen ympärille soveltuvista sopivista ilmaisohjelmistoista. Onko tämä nyt vaan pelkkä HTPC, DVB-C kortti ja uusin windows ja sen jälkeen aletaan käyttää. Muut toiminnot varmaan menevät nätisti, mutta tuo live TV puoli on käsittääkseni vähän mopotasoa tuolla Windows puolella - vai onko? Windows 7 on ihan kelpo Media Center, jolla nytkin seuraan Sotsia

VDR:ää en lähtisi sinne viemään, mutta joku muu XBMC tms. viritys voisi olla ihan varteenotettava.

Eli suosituksia siihen miten lähdetään kokoamaan windows kykyiselle ihmiselle asiallinen olohuone PC live tv ominaisuuksilla kaapeliverkkoon. Myös jos joku osaa sanoa, missä olisi LinuxTV foorumia innostuneempaa windows porukkaa verkossa otan sen tiedon ilolla vastaan.


timo

ps. Minun muinainen tieto oli se, että Mediaportal on parasta mitä sinne löytyy, mutta tuo voi olla jo museotietoa.
tikola
Säätäjä
 
Viestit: 226
Liittynyt: 31.03.2009 11:35
Paikkakunta: Vantaa

Re: HTPC windows maailmaan??

ViestiKirjoittaja noeikujoo » 10.02.2014 12:37

Windows maailmassa DVBViewer lienee monipuolisin ja vakain PVR-ohjelmisto? Ei ole ilmainen, mutta on kuulemma 15€ sijoituksen arvoinen. Siihen löytyy paljon laajennoksia ja tukea muistakin ohjelmista.

DVBVieweriä voi ajaa myös palveluna (recording service), jolloin käyttö onnistuu tarvittaessa verkon yli. Muistaakseni XBMC:stä ja Mediaportalista löytyy tuki DVBViewerille.
Avatar
noeikujoo
Yli-ihminen
 
Viestit: 2156
Liittynyt: 23.08.2004 3:00
Paikkakunta: Kajaani

Re: HTPC windows maailmaan??

ViestiKirjoittaja hetas » 10.02.2014 14:17

XBMC tukee joitain pvr-backendejä.. Itse VDR:ään tottuneelle PVR-käyttö XBMC:n käyttöliittymästä on aika kökköä, mutta jos se riittää niin siinä olis valmis paketti. Muutenhan XBMC:n silmäkarkin luulis saavan naapuritkin kateellisiksi :). Ei kyllä ole tuolla xbmc-wikin listalla DVBVieweriä. Liekö sitten ajan tasalla.
hetas
Yli-ihminen
 
Viestit: 537
Liittynyt: 15.07.2004 3:00
Paikkakunta: Savonlinna

Re: HTPC windows maailmaan??

ViestiKirjoittaja noeikujoo » 10.02.2014 16:40

hetas kirjoitti:XBMC tukee joitain pvr-backendejä.. Itse VDR:ään tottuneelle PVR-käyttö XBMC:n käyttöliittymästä on aika kökköä, mutta jos se riittää niin siinä olis valmis paketti. Muutenhan XBMC:n silmäkarkin luulis saavan naapuritkin kateellisiksi :). Ei kyllä ole tuolla xbmc-wikin listalla DVBVieweriä. Liekö sitten ajan tasalla.

Muistaakseni xbmc-pvr-addons -listalta löytyy suoraan DVBViewer-addon. Saattahan tuo tuki olla hieman epävirallinen, joten sitä ei ehkä sen vuoksi löydy xbmc-wikin listalta. Yksi tuttu käyttää DVBViewerin recording serviceä ja katselee tallennuksia/live-tv:tä DNLA:n kautta striiminä tabletilla, älytelkkarilla ja PS3:lla. Ajastukset yms. hallinta selaimella tai android/iPad-sovelluksella.

Siinä olen kyllä samaa mieltä, että XBMC:n PVR-puoli on aika rajoittunut ja käytettävyys ei ole kovin hyvä.
Avatar
noeikujoo
Yli-ihminen
 
Viestit: 2156
Liittynyt: 23.08.2004 3:00
Paikkakunta: Kajaani

Re: HTPC windows maailmaan??

ViestiKirjoittaja perusmuro » 11.02.2014 0:09

Kokeilin Windows 8 tuohon ns. HTPC käyttöön mutta sen hallintapelkällä kaukosäätimellä ei onnistunut mielestäni kovin hyvin. Hyvin tehty vdr tekee tämän asian kiltisti. Ongelmana on ehkä sitten tuo areena ja katsomo, että miten ne toimii. XBMC:lla aika heikosti, VDR osalta en hirveemmin ole tähän tutustunut kuin sen yhden pluginin kautta mutta tämä tuppasi itselläni kaatamaan kokonaisuutta.

Windows + XBMC kokeillassani käytin tätä http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=140645 DVBViewerin kanssa. Toimi suht ok, vaikka imikin kivasti tehoja tai saattoi lyödä XBMC:n jumiin kun siitä postui. DVBViewer on ihan hyvä softa ja kortinlukijakin sen kanssa toimi. Avaimia en saanut kuin yhdelle virittimelle eli jako ei silloin onnistunutkaan toiselle virittimelle.
yaVDR 0.6
perusmuro
Säätäjä
 
Viestit: 238
Liittynyt: 25.04.2011 15:00

Re: HTPC windows maailmaan??

ViestiKirjoittaja tikola » 11.02.2014 9:10

Ai niin DVBViewerhän piti muistaa. Hyvä muistutus. Todennäköinen ensimmäinen ratkaisu on siis pelkkä Windows 8 kaikilla niillä yle areena Metro sovelluksilla ja tv:n katseluun tuo DVB viewer. Maksukorteille ei tarvetta tässä tapauksessa ole vaan enemmän ollaan niillä puoli yhdeksän uutisten linjoilla....ja ehkä joku ylen urheilu HD, jos sellaisen ilman kortteja kaapelista näkee.

Hyviä vinkkejä. XBMC, Mediaportal jne. voi sitten jättää myöhempään, jos tarvetta ilmenee.

timo
tikola
Säätäjä
 
Viestit: 226
Liittynyt: 31.03.2009 11:35
Paikkakunta: Vantaa

Re: HTPC windows maailmaan??

ViestiKirjoittaja perusmuro » 11.02.2014 18:53

Saahan tohon W8:n sen media center lisäosana, että josko sillä saisi myös tv:n näkyviin?
yaVDR 0.6
perusmuro
Säätäjä
 
Viestit: 238
Liittynyt: 25.04.2011 15:00


Paluu Vaihtoehtoiset ohjelmistot

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa